Brukar...

... revision.
.
Vi är några stycken i Halland som håller på att knåpa ihop en blankett med frågor... frågor som vi tänkt ställa till de som söker hjälp för att avgiftas i vårt län... eftersom vi som ställer frågorna själva har erfarenhet av vad vi ska fråga om... och... att det är tänkt att få fram vad de som använder sig av den hjälp som finns... eller (hemska tanke) den hjälp som inte finns... tycker och tänker kring det här med avgiftning i länet så kallas det här för en brukarrevision... en inventering av en verksamhet som är styrd av brukare för att få fram hur den fungerar för de brukare som använder sig av den verksamheten... i vårt fall så har vi för tillfället riktat in oss på PIVA i Varberg.
.
Hur står det egentligen till med vår välfärd för de som vill bryta sig ur ett missbruk?
.
Vad vi brukare vill göra är att ta reda på hur det ligger till för de brukare som söker hjälp... hur ser det egentligen ut för en missbrukare som vill ha hjälp med att bryta sitt missbruk... finns det hjälp att få och hur ser den hjälpen ut... trillar någon mellan stolarna... och vilka är fördelarna och bristerna sett ur brukarens perspektiv?
.
Frågorna är många och vad vi försöker göra är att få fram en frågeställning som går att mäta... ett resultat som vi kan visa upp för politikerna för att visa dem hur det ser ut... svart på vitt... i den riktiga verkligheten som vi brukare faktiskt befinner oss i... och även om jag inte vill gå saker och ting i förväg så är min högst personliga åsikt att det faktiskt finns lite brister i vår välfärd när det gäller t.ex. avgiftningen i Halland (och på många andra ställe i vårt avlånga land)... för det är ju precis samma verklighet som fick oss att bygga VågaBo... ett ställe för dem som inte kom in på PIVA eller som blir utskrivna därifrån efter en medicinsk avgiftning utan att ha någonstans att ta vägen innan de kunde få hjälp att göra någonting åt sitt missbruk... att komma tillbaka till ruta noll är ju ingen vidare bra start... enligt mig.
.
Jag tycker att alla människor som verkligen vill sluta missbruka ska få en chans att göra det.

Kommentera inlägget här :