Det var länge sedan...

... jag gick med i ett demostrationståg den 1 maj.
.
Men det har hänt... i min ungdom var jag väldigt politiskt aktiv och medlem i SSU... då gick jag ut den 1 maj och demostrerade så det stod härliga till... kommer ihåg att det handlade mycket om FNL på den tiden för mig och vi gillade inte USA... vilket gav mig massor av praktiska problem när jag flyttade upp till Göteborg... där min politiska karriär fick ett ganska abrupt slut... kan ha berott på att man som ensam FNL-are fick ta mycket skit... kommer ihåg att en gång var det var en stor och mycket stark kille som med våld försökte omvända mig... det lyckades inte eftersom våld väldigt ofta har en motsatt effekt på mig... även om redan de gamla kineserna kände till den starka armens lag... vilket i en enkel samanfattning kan förklaras med att om du slår någon tillräckligt mycket så kan den människan av ren överlevnadsprincip byta åsikt... att behålla sin egen gör helt enkelt för ont... möjligtvis så är detta bara en yttre förändring och inte helt ärligt men det behöver ju inte den som slår få reda på.
.
Ibland känns det väldigt ensamt att ha en egen åsikt som ingen håller med om.
.
Det som gjorde att jag slutade min politiska bana var dock inte hot om våld... nej det var mycket mer mänskligt... för att vara FNL-are i det ganska snobbiga område där jag bodde i Göteborg innebar nästan utan undantag att jag fick tillbringa alla fester i köket där det diskuterades politik... eller diskuterades och diskuterades... det var jag mot alla andra... och eftersom de andra var många kunde de byta av varandra och hinna med att ha lite skoj på festen också... och jag måste erkänna att jag var ganska avundsjuk på mina kompisar som hann med att hångla med tjejerna också... det hann jag aldrig.
.
Och tjejernas makt är stor över en 15-årig blyg kille... så jag valde bort politiken för att börja utforska den delen av livet... tyvärr var jag till skillnad mot i det politiska arbetet väldigt blyg när det gällde tjejer... det löste jag med att hälla i mig stora mängder sprit... vilket i praktiken innebar att jag varken satt och diskuterade politik eller träffade någon tjej eftersom jag hade supit mig medvetslös... och medvetslösa killar är inte så attraktiva... varken för tjejerna eller i det politiska livet.
.
Men även om jag söp så att jag däckade och blev snudd på medvetslös varje gång så funkade spriten... blygheten försvann.

Kommentera inlägget här :