VågaBo...

... heter vårt akutboende.
.
Vi byggde ju ett akutboende i Ljungby som stod klart redan i december... och vår förhoppning var ju givetvis att det skulle flyta på med placeringar åtminstonde från januari... men tji fick vi... efter en första runda i sosialnämnden där jag verkligen kom till insikt om att en demokrati har sina brister... ett politikerstyrt samhälle är inte alltid samma sak som ett samhälle styrt av det sunda förnuftet... det fick jag brutalt lära mig på det mötet... en kille som vi hade snackat med tidigare och som lovordade vårt projekt var samtidigt samma snubbe som satte käppar i hjulet för oss... av ideologiska och ganska flummiga skäl... och jag ångrade verkligen var jag hade lagt min röst i det senaste valet... hans teorier hade helt enkelt inte ett skit med verkligheten att göra.
.
Den här kon är i alla fall en varelse som inte har en dold agenda... en ko är ärlig.
.
Det tog ett tag innan jag fattade vad den här snubben sysslade med... men så tänkte jag efter... det handlade ju om politik på dem lägsta tänkbara nivån... partiet som snubben repensenterade är ju i opposition... och då kan man tydligen vara mot det sunda förnuftet bara för att... vara mot... ja jag fattar faktiskt inte riktigt varför... han uttryckte något flummigt om den mänskliga friheten och något annat bla, bla, bla... jag personligen tolkade det som rent skitsnack... och blev faktiskt väldigt besviken på killen... detta var ju tvärtemot vad han hade låtit oss tro när vi pratade med honom... eller... hemska tanke... hade han en dold agenda.
.
Vi vägrade ta emot pengarna de erbjöd oss för att driva vårt boende... och det kan ju tyckas konstigt... men jag kan förklara varför... vår tanke med ett akut boende är ett ställe dit jag kan komma och tända av och bli drogfri för att sedan komma vidare och i kommunens regi erbjudas någon form av vård... vi vill inte vara en värmestuga där man kan vila upp sig på för att sedan slängas ut på gatan och ett fortsatt missbruk... och för att kunna verkställa vår plan så behöver vi hjälp av de sociala myndigheterna i Ljungby... vi tror nämligen att den enskilde behöver en planering som innefattar en fortsättning när han/hon skrivs ut från vårt akutboende... det kan vara ett drogfritt boende... en behandling... eller någon annan åtgärd som gagnar möjligheten att förbli drogfri... att slängas tillbaka till samma situation som man befann sig i när man kom in på vårt boende tror vi helt enkelt inte på... vi vill att man skriver in sig på vårt boende med en planering om en fortsättning... d.v.s. ett möjlighet att göra den förändring som krävs för att förbli drogfri... och få ett liv värt att leva.

Kommentarer :

#1: Lakritsdraken

Vilken vacker tanke ni har med boendet. Jag tycker att ni gjorde en bra markering genom att inte ta emot pengar, även om de är välbehövliga. Önskar er lycka till med boendet i fortsättnigen, fler sådana här initiativ behövs!



Kram!

skriven
#2: peter

Tack... och vi både hoppas och tror naturligtvis fortfarande att kommunen hakar på... det tar bara lite tid när det ska tas politiska beslut...



kram

peter

skriven
#3: Chrissie

Förbannade byråkrati Sverige!

Er plan på boendet är ju suveränt!

Just så som det SKA gå till!!!

Fortsätt kämpa!

Kramen

skriven
#4: peter

Det kommer naturligtvis att bli bra till slut... det blir det alltid... kanske inte alltid som JAG vill... men ALLTID bra till slut.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :