Visserligen har jag ett VISA...

... men det räcker inte.
.
Jag försökte alldeles nyss att beställa och betala för ett vandrarhem i Ystad... och glatt fyllde jag i alla uppgifterna eftersom jag nu för tiden inte tvekar en enda sekund längre när det gäller att betala via nätet... så har det minsann inte alltid varit för mig... jag var tidigare livrädd för just detta... kontrollförlusten kändes fruktansvärd och jag vågade väl till en början knappt lita på att det skulle funka utan några problem... jag kan fortfarande känna av detta när jag bokar resor med flyg på nätet... men den känslan styr inte mina handlingar... jag bokar gladeligen mina resor via internet... och tycker att det är hur smidigt som helst.
.
Men nu när jag skulle boka ett rum i Ystad så stötte jag på patrull... visserligen har jag ett VISA-kort men det räckte inte... jag var tydligen tvungen at ha ett VISA-kort med kredit... det räckte inte med konto... suck... ibland så blir jag trött på konsekvenserna av mitt tidigare levende... jag är fortfarande inte kreditvärdig när jag ansöker om ett VISA-kort... jag kan inte gå in på en bank och få ett lån till en ny bil... jag får egentligen inte ens hyra ett släp på en bensinmack... nu är jag visserligen betrodd på några ställen så att jag kan hyra mig ett släp ändå om det kniper men ni förstår vad jag menar... konsekvenserna av mitt tidigare liv begränsar mig fortfarande lite här och där... och det säger jag inget om... jag hade själv inte lånat ut några pengar till någon som inte betalar tillbaka vad man lånar.
.
Ibland så kan det vara frustrerande att vara ett offer för mina egna handlingar.
.
Ett utryck som vi ofta slänger oss med är att det är lika lång väg ut ur skogen som det var in i den samma... och jag är övertygad om att det kommer en dag då t.o.m. VISA är beredd att ge mig ett kort med kredit... när bankerna inte längre tvekar en enda sekund om jag skulle vilja skuldsätta mig lite mer hos dem... och... sist men inte minst... när jag kan gå in på vilken bensinstation som helst och hyra mig ett släp.
.
Jag ringde till Vandrarhemmet i Ystad... förklarade mitt dilemma med mitt VISA-kort... han lovade att återkomma...

Kommentarer :

#1: Lakritsdraken

Det måste vara en jobbig sits... Jag vet hur det känns fast ändå inte. Jag var tidigare en arbetslös,ensamstående mamma och vi smäller inte högt vare sig på banken eller på arbetsmarknaden. Tur att saker ändrar sig med tiden! Barn blir stora, utbildning ger arbete.

Och vad skönt att du är betrodd på en del ställen i alla fall, nu kan det bara bli bättre! :)



Kram

skriven
#2: peter

Idag så var det faktiskt ganska bra... för han ringde tillbaka och beklagade sig att de hade fullt... sen fick jag ett mail från flygkillarna som sa att det inte blir någon flygning förrän på fredag och troligtvis bara en dag innan vinden vänder och blåser från helt fel hål igen...



... så summa summarium slapp jag ringa och försöka avboka ett bokat boende ;-)... som Janne sa till mig... det måste ha varit Gud som fixade detta...



... så inget ont som inte har något gott med sig.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :