Idag är en bra...

... dag.
.
Egentligen så är kanske de flesta dagar blir lite av vad vi gör dem till... visserligen så händer det saker som vi inte kan styra över mest hela tiden men... men... vi har för det mesta ett val över hur vi ställer oss till dessa omständigheter... om vi vill... för jag behöver bara gå till mig själv för att inse att det är rätt bekvämt att dra på sig offerkoftan många gånger... att det liksom krävs lite av mig själv för att plocka på mig de där positiva glasögonen som jag brukar tjata om... att se positivt på tillvaron kräver sin man.
.
Engelsmännen kändes faktiskt ganska bleka igår när Zlatan visade upp lite svensk fotbollsmagi.
.
Det kanske inte är så enkelt att se positivt på tillvaron om man är en engelsk landlagsman i fotboll idag... fast å andra sidan så kan de ju välja att njuta av Zlatans magi... fast de förlorade... om de har förmågan att ta på sig de positiva glasögonen... och jag tror att de flesta människor fixar det... visst kan det vara lite surt att förlora... men det tillhör ju livet på livets villkor... vissa dagar vinner man... andra dagar blir det förlust... och det är nog förlusterna som skiljer agnarna från vetet... vem som helst klarar ju av en vinst... en förlust är betydligt svårare att handskas med.
.
Men visst... idag är en underbar dag... inte minst för en zann Zlatanist som jag själv... jag ryser av välbehag när jag tänker på hans uppvisning i går... snacka om magi... fotbollsmagi... i yppersta världsklass.
 

Kommentera inlägget här :