Mössen...

... och jag.
.
Jag bor ju i ett stort hus mitt ute i skogen... och det finns hur många fördelar som helst med att bo i ett hus på landet... lugnt och skönt... inga grannar... man klipper gräset när man känner för det (vilket för mig innebar två klippningar sommaren som gick) och sköter sig lite som man själv vill... men... det finns ett stort men... mina inneboende... gästerna som flyttat in utan att fråga mig... mössen.
.
Jag är inte mössens bästa vän... jag är killen som ligger i öppet krig med dessa små odjur.
.
Jag kan förstå att de flesta människor tycker att möss kan vara ganska söta... och kanske t.o.m. tycker att det är lite otäckt att mata ormar med dem... men jag kan nästan garantera att vi som lever ute på landet inte har det förhållandet till mössen... det gäller i alla fall inte mig... jag ligger i öppet krig mot mössen... och jag tycker mig inte kunna ha en katt som tar hand om problemet åt mig... en katt behöver ju skötas om och då jag är ute på resande fot lite då och då så funkar inte det så bra... så jag krigar med hjälp av musfällor... eller rättare sagt med hjälp av 1 (en) musfälla som jag fångar massor av möss i.
.
Mössen i sig är väl inget större problem... och hade de bara kunnat hålla sig lugna på nätterna och inte väckt mig med sitt springande och gnagande i taket ovanför min säng... struntat i att skräpa ner och hållt sig lite för sig själva så hade jag väl kunnat låta dem vara... men nä... de små odjuren verkar ha ställt in sig på att göra allt för att reta upp mig... och det har de lyckats bra med... jag har inga som helst planer på att trappa ner mitt krig mot dem... jag känner mig lite som Peter Barbaren här hemma i Brännebassalt.

Kommentarer :

#1: Lakritsdraken

Jag är en av dem som också tycker att möss är jättesöta. Men det betyder inte att jag vill ha dem som husdjur! Som tur är har jag två katter som båda är fenomenala musjägare. Även grannen är tacksam över katternas framfart som tur är. Men jag håller med dig, är man inte hemma så mycket så ska man inte skaffa katt. Antar att du har långt till närmsta granne, annars kunde kanske han/hon vara kattvakt. Grannen kan ju också bli musfri på kuppen. Win-win liksom. :)

Kram!

Svar: Jag har inte den kontakten med mina grannar och det är faktiskt en liten bit till dem också... däremot har jag en katt som stryker omkring här utanför mellan varven... det är väl bara det att mössen är så många fler ;-).
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :