Vill du vara lycklig...

... eller ha rätt.
.
Naturligtvis så vill jag nog helst båda vara lycklig och ha rätt... skämt åsido... om jag behöver välja så väljer jag så klart att vara lycklig... att ha rätt och betala ett högt pris i form av bitterhet passar inte riktigt mig... bitter vill jag fan inte bli... då är jag mycket hellre lycklig.
.
Nu går det säkert att ha rätt utan att bli bitter... jag har ju vissa projekt som jag tror helhjärtat på och då känns de ju himla rätt... som det här med "vacker & värdefull"... min erfarenhet av att införliva positiva affirmationer är odelat positiv... så för mig är det rätt... eller mitt senaste projekt "den kärleksfulla och godhjärtade människan" har än så länge visat sig vara en riktigt lyckoträff för mig... jag är nästan helt övertygad (utan att veta) att det gjorde sitt nu när jag blev av med mitt kontokort och en vänlig själ valde att spärra det istället för att använda sig av det... lite av en karmagrej... även om jag nog inte vill tala så högt om just det... det kan ju uppfattas som lite väl flummigt.
.
Jag är helt övertygad om att jag kan välja att vara lycklig... rätt eller fel?
.
Jag tror på fullaste allvar att det är vad jag ger som jag får tillbaka... ger jag kärlek så får jag mångfalt tillbaka... varför det är så vet jag inte men att det är så är jag fullständigt övertygad om... och som en liten sidovinst så har jag lärt mig att jag blir lycklig av kärlek... om det är rätt eller fel spelar inte så stor roll... huvudsaken är ju att det funkar.
.
Jag säger inte att mitt sätt är rätt sätt... jag säger bara att mitt sätt är mitt sätt.

Kommentarer :

#1: Lakritsdraken

Jo, man kan nog välja att vara lycklig, fast kanske inte alltid. Att drabbas av stor sorg är ju inget man väljer och det är svårt att välja bland sina känslor när livet är i gungning. Så jag tror som sagt inte att man alltid kan välja hur man vill känna sig.
Däremot så tror jag stenhårt på att se saker från olika perspektiv och att förhålla sig till dem därefter. Om jag blir arbetslös och gräver ner mig i min olycka och tycker synd om mig som inte har några pengar så blir jag inte lycklig. Men om jag istället tänker att nu kanske jag kan få tid att göra något helt annat, eller en chans att prova på något som jag aldrig gjort förut, då känner jag mig såklart lyckligare. Men jag har förstått att alla inte tänker så.
Men jag är glad att du har hittat din väg till lycka! :)

Kram!

Svar: Att välja att vara lycklig innebär ju inte att man slipper ifrån livet på livets villkor... vilket som du skriver även innebär stunder av sorg... livet kan gunga rätt bra mellan varven... men jag kan välja hur jag förhåller mig till livet på livets villkor och det är jag himla glad för.
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :