Antidepressiva...

... piller.
.
Jag lyssnade på radion på vägen in till jobbet idag... och föga förvånade så rapporterades det om att våra doktorer skriver ut mer piller än någonsin till våra medborgare... och i rapporten så fokuserades det på alla  antideprissiva som skrivs ut till våra ungdommar... jag är inte förvånad men ändå bestört... tycker väl helt enkelt att det är för jävligt... och helt sinnessjukt... man behöver nog inte vara professor för att förstå vansinnet att behandla människor genom att stänga av känslorna med hjälp av piller... jag har full förståelse för att det kan behövas medicinering i många fall... men jag kan bara inte förstå eller för den delen acceptera att man ersätter riktig behandling av själva problemet med kemikalier.
.
Allting är inte alltid vad det ser ut att vara... ibland så måste vi nog acceptera det.
.
Om en människa nu mår så dåligt på ett eller annat sätt så att det behövs sättas in någon form av medicinering så tycker jag att det vore vara på sin plats att ta reda på orsaken till problemet... för jag tror ju inte att det från allra första början beror på avsaknad av medicin... även om det kan bero på kemiska processer mellan öronen på oss... dopaminer och allt det där... jag tror däremot på att orsaken allt som oftast beror på att livet på livets villkor kan suga rätt kraftigt mellan varven... det är inte alltid så himla kul att leva... personliga tragedier och katastrofer inträffar med jämna mellanrum... det hör liksom livet till.
.
Att ge en ung människa antidepressiva tabletter för att tjejen har gjort slut är enligt mig vansinne... det enda resultatet av en sådan behandling vid minsta lilla motgång i livet är direkt livsfarligt om ni frågar mig... samhället borde också ta ett visst ansvar... att skriva ut piller till ditten och datten helt hämningslöst är ju ingen annat än en enda lång intruduktion till ett missbruk... om ni frågar mig.

Kommentarer :

#1: EvaT

Ja visst är det fel att skriva ut antidepressiva till ditten och datten........Men man stänger ju inte av känslorna med antidepressiva, man öppnar förhoppningsvis UPP dem. Det är nämligen depressionen i sig som stänger av känslorna.
Så problemet ligger inte i en depression som redan infunnit sig utan i VARFÖR man hamnar i dem.
Så lite rätt har du. :-)

Svar: När du säger att jag har lite rätt så är det stort ;-).
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :