Lycka...

... kan vara mycket.
.
Lycka kan vara mycket och jag tror nog att de flesta av oss människor har vår alldeles egna uppfattning om vad sann lycka innebär... för min egen del så tror jag att lycka är någonting som jag många gånger kan välja... och att lyckan kommer inifrån... helt uppenbart är att jag genom att tänka vissa tankar föder vissa känslor... att mina känslor väldigt ofta är ett resultat av mina tankar... visst är jag påverkad av de faktiska förhållandena i mitt liv... konstigt vore det väl annars... det är väl kanske inte alltid så himla enkelt att tänka lyckliga tankar när tjejen gjort slut... i alla fall inte den första veckan.
.
Jag har en förmåga att med hjälp av mina tankar forma mig en alldelses egen uppfattning av min verklighet.
.
Själv brukar jag gärna i tid och otid berätta för min omgivning att jag har ett val varje dag... vissa av mina vänner är nog ganska trötta på mitt tjat men det bjuder jag på... för jag behöver påminna mig själv om att jag har detta val... att välja lyckan är inte alltid så självklart för mig heller... men jag har några trix som brukar funka rätt så bra... som att ta på mig de positiva glasögonen ... eller att tänka på saker som jag är tacksam för... och då handlar det ju ofta om att se vad jag har istället för att focusera på vad jag vill ha... en vesäntlig skillnad om ni frågar mig.
.
Idag så väljer jag att vara glad över att åka till Göteborg och föreläsa på tullskolan... jag bara älskar dessa föreläsningarna... och jag väljer att känna en stark känsla av samhörighet med min grupp på skolan... och vet ni vad... den tanken fyller mig med en varm känsla av... ja... faktiskt... lycka.

Kommentera inlägget här :