Rökpauserna...

... gick upp i rök.
.
Så försvann de ut igen... några av mina klasskompisar... de skulle ta en rökpaus och struntade i att det är himla kallt ute... rökpauser är viktiga grejer för rökarna... och det spelar ingen som helst roll vilket väder det är ute... drivis och hagel hindrar inte en rökare från att gå ut och tända en cigg... jag vet... jag är ju själv en rökare... även om jag nu har varit rökfri i... öhhh... 3 år 9 månader 11 dagar 8 timmar och 58 minuter (precis just nu... pip)... och det är ju helt fantastiskt egentligen... och helt otroligt om man tänker efter hur det såg ut för mig... att bli rökfri fanns inte på kartan... jag har aldrig fått för mig att sluta röka under alla de år jag rökte... att jag är rökfri just nu är närmast att betrakta som en ren slump... och jag säger inte att jag har slutat röka nu heller... jag kallar mig fortfarande för en rökfri rökare.
.
Att vara en rökfri rökare kan faktiskt betyda att jag vistas en liten aning mindre utomhus... på gott och ont.
.
En av nackdelarna (det finns fler) med att vara en rökfri rökare är att jag tillbringar allt mer tid inomhus... en rökare nu för tiden får ju faktiskt också en rejäl dos av frisk luft eftersom det ju i princip är förbjudet att röka inomhus i vårt land... och ibland så kan jag sakna rökpauserna utomhus... trots att det kan regna, snöa, blåsa... eller vara en helt underbar solig dag... utomhus är det varmt, kallt... och alldeles, alldeles på riktigt... inomhus är ju lite av en skyddad verkstad.
.
Det händer att jag hakar på mina rökande polare... jag kallar det för att "hängröka"... jag tar en rökpaus utan att röka helt enkelt... lite för att hänga med rökarna och ta del av deras samtal... för jag gillade ju rökpauserna och alla dessa samtal som aldrig hade blivit av annars... jag bävar redan för min Norgeresa om några veckor... förra gången jag medverkade på samma event så var rökpauserna det absolut bästa tillfället att prata med andra människor... vilket jag ju var tacksam över eftersom jag inte kände en endaste kotte... hur ska jag bära mig åt denna gång... hur ber man någon om eld när man inte röker?
.
 
 

Kommentera inlägget här :