Äckligt positiv...

... kan man vara det?
.
Jag får ibland kritik för att jag är positiv... eller som någon sa någom gång... "äcklikt positiv" ... och jag kan inte låta bli att fundera över allternativen... om jag nu inte skulle vara positiv vad skulle jag då välja... negativ... nä, det låter ju så himla tråkigt... cool blasé... nja, inte riktigt min grej... förståndigt intellektuell... uhh, jag ryser... nä det får nog vara som det är... jag trivs rätt bra med min positiva livsyn... åtminstone tills någon kommer och erbjuder mig något mer lockande allternativ... för att vara positiv innebär ju att jag kan le trots att det regnar... att jag utvecklar en förmåga att leva i lösningen istället för problemet... men mest av allt så innebär det faktiskt att det är en liten smula roligare att leva.
.
Jag vill leva ett liv som är värt att leva... ett liv på livets villkor där jag får vara med... på riktigt.
.
Att vara positiv innebär inte att jag är dum i huvudet... jag fattar att livet kan suga riktigt fett... att allt verkligen inte alltid är en dans på rosor... ja ni fattar... men om jag är positiv så har jag faktiskt lite större möjligheter att påverka mitt egen situation... för det är nog bara en optimist som pallar ta av sig offerkoftan när livet suger som mest... eller som jag brukar säga till mig själv... det finns inga problem... bara förtäckta lösningar... och det är väl just det som är att vara... äckligt positiv.

Kommentarer :

#1: Annika

Hej Peter! Du kommer nog inte ihåg mig, jag var praktikant på VÅGA VA i Ljungby i våras. Jag läser till behandlingpedagog och går nu mitt sista år. Jag har följt din blogg sen dess och de gånger jag känt mig lite halvdeppig så har dina ord och din positiva syn på livet fått mig att le och tänka om! :) Du har genom din blogg givit mig så mycket mer att tänka på i mitt kommande arbete! Tack! Lycka till med studierna! Kram

Svar: Hej Annika!Jodå jag kommer visst ihåg dig... och du ska veta att dina ord verkligen värmer... det är nästan så att jag rodnar... tack!

kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :