Ett privat...

... privatliv.
.
Skrev igår om det faktumet att jag faktiskt har ett privat privatliv... och det är ju egentligen helt fantastiskt... men samtidigt lite farligt för mig eftersom jag ju är en beroende... det privata för en beroende är ju inte helt sällan en hemlighet... och det är en väldigt stor skillnad på att gå omkring med en massa hemligheter och att ha ett privat privatliv... hemligheter för mig kan vara livsfarliga... och om jag har någonting som jag går omkring och bär på som jag inte kan berätta för någon annan har jag ett problem... ett stort problem.
.
Det är ingen hemlighet att jag var stolt över min son när han satt och spelade sina egna sånger på tillsammans igår.
.
Att jag inte skriver så mycket om min familj här på bloggen har sin förklaring... det är mitt privatliv... att jag inte gärna lägger ut bilder på mina vänner beror på att jag respekterar deras privatliv... att jag idag gör ett undantag och lägger in en bild på min son beror mest på att jag är en stolt pappa... och att jag rättfärdigar mig med att bilden är så suddig att det ändå inte går att identifiera honom... och... på att jag är helt övertygad om att han inte har någonting emot det.
.
Det är alltså en viss skillnad på det som är privat och det som är hemligt för mig... jag har stora delar av mitt liv levt ett "hemligt" liv som narkoman... för det var verkligen viktigt för mig att ingen på mitt jobb såg att jag var påtänd... det var en hemlighet som var rätt jobbig att gå och bära på... och jag vill verkligen inte börja leva ett sådant liv igen... därför så är det viktigt för mig att vara öppen om min historia som beroende... för då stänger jag samtidigt många dörrar till missbruket... det ser ju inte så bra ut om jag berättar för någon att jag är alkolist samtidigt som jag dricker en öl... att jag sedan inte gär omkring och berättar för alla jag möter om mitt tidigare liv är en helt annan sak... jag känner enkelt inget behov av att göra det längre... men om det är någon som undrar så har jag inga som helst problem att berätta min historia för dem... den delen av mitt privatliv är ingen hemlighet... den är faktiskt helt officiell... och det känns befriande för mig att det är så.
 

Kommentera inlägget här :