Hennes son dog...

... av sitt missbruk.
.
Och det diskuterades i TV om läkemedelsbehandling ... att själva orsaken till killens död var att han inte fick rätt vård... och visst kan det vara på det viset... men helt ärligt... att William Petsäll är död ställt utom allt tvivel... och det är ju tragiskt... men... att plocka poäng på hans död genom att dömma ut 12-stegs behandligar till förmån för läkemedelsbehandling kan jag tycka är lite lågt... jag tror inte ett skit på att killen dog för att han fick "fel" behandling... jag tror att han dog för att han var narkoman och tryckte i sig för mycket knark... kanske hade hans liv gått att rädda... kanske inte... det får vi aldrig veta... vad vi däremot vet är att det är väldigt många fler som dör varje dag av sitt missbruk... och ännu fler som väljer att riskera sina liv genom att fortsätta peta i sig alla möjliga och omöjliga droger.
.
Jag kan inte låta bli att undra om alla dessa människor egentligen är så jävla intresserade av vad som är rätt eller fel behandling... eller ängnar killen som dog så många tankar... tyvärr så misstänker jag att de är mer intresserade av hur de ska få tag på nästa drog.
.
Vem tänker på den beroende som fortfarande lider?

Kommentarer :

#1: EvaT

Vår väg är inte allas väg, men vi har ingen rätt att döma
ut deras väg.

Svar: Jag dömer inte ut någons väg... har väl alltid tyckt att det kan vara bra med mångfald... men att en snubbe knarkar ihjäl sig beror ju inte på rätt eller fel väg... det beror ju faktiskt på att han/hon petar i sig en massa droger... dricker man inte sprit blir man inte full... och petar man inte i sig knark så blir man inte påtänd... svårare än så är det ju faktiskt inte egentligen...
kram
peter
peter

skriven
#2: Lakritsdraken

Du har så rätt. Och visst är det ganska typiskt att folk blir som hyenor när det gäller att tycka och tänka kring en persons livsval. Såklart att det var hans eget fel som petade i sig droger. Ingen annan kan väl ha skuld i det?
Kram!

Svar: Vi kanske skulle lägga ner lite större resurser på att stötta alla dessa anhöriga som är helt maktlösa inför missbruket... de som ser sina nära och kära dö av drogerna och känner stor skuld och skam inför det...
kram
peter
peter

skriven
#3: Anonym

Ja, de anhöriga lider ju jättemycket av att se deras nära och kära sakta släcka sitt liv. Jag tror att många skäms, tvärtom jag VET att många skäms över situationen och att de tror att ingen annan förstår eller har det som dem.
En nära vän till mig är numera nykter alkoholist. Jag gjorde ett radioreportage om honom och hans liv där även hans mamma samt hans mentor på Länkarna fick komma till tals.
Det lärde jag mig jättemycket på.
Och visst är det så att alla sätt är bra som inte är dåliga för att bli drogfri. Men vilket som funkar måste man prova sig fram till.

Kram igen :)

Svar: Missbruket finns lite överallt runt omkring oss... det är väldigt många som är drabbade på ett eller annat sätt... jag blir glad över att höra att du VÅGAR lära dig något nytt när det gäller missbruk för fördomar finns det allt för många av fortfarande...
kram
peter
peter

skriven
#4: Lakritsdraken

Å det var lilla jag, Lakritsdraken, som skrev förra inlägget. Goddag Yxskaft...

Svar: Å nu fick ju jag dela ut en extra kram... det tackar jag för.
kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :