Sjukdomar AB...

... vill jag tipsa er om.
.
Jag blir mörkrädd när jag ser denna franska dokumentär... som bl.a. handlar om hur läkemedelsindustrin istället för att hitta på mediciner till sjukdomar hittar på nya sjukdomar till gamla mediciner... det är ju knappt man vill tro att det är sant... fast jag måste ju erkänna att denna filmen bara bekräftar det som jag redan sett... vi lever i en tid då läkemedelsindustrin vill göra friska människor sjuka för att få sälja mer medicin... och detta är inget som jag hittar på utan dagens sanning.
.
Jag säger inte att det är fel att ta medicin... men jag kan tycka att det borde räcka att göra det när man är sjuk.
.
Jag vill leva i ett samhälle där det är okej att må skit ibland... jag tror inte att jag är sjuk när jag är ledsen... och blir inte livrädd om jag skulle känna sorg... jag tror nämligen att livet på livets villkor är lite tufft mellan varven... att det tillhör livet att lära sig hur man tar sig igenom en seperation eller ett dödsfall... jag vill leva i ett samhälle där jag inte behöver låtsas må bra när jag mår skit... och allra helst ett samhälle som vågar låta mig må dåligt ett tag... för min erfarenhet av ett skitmående är precis den samma som när jag mår kanonbra... nämligen att det går över.
.
Om jag får tipsa er om någonting så är det att gå in på SVT-play och leta reda på Sjukdomar AB ... luta er tillbaka och låt er häpnas över det ni säkert redan misstänkte... nämligen att läkemedelsindustrin är mer ute efter att tjäna pengar än att bota sjukdomar... synd... jag hade nog hellre sett att de hittade mediciner mot cancer eller hjärt och kärlsjukdomar... men men ... pengar är ett riktigt gift... finns det någon medicin mot det?

Kommentera inlägget här :