Zlatan, damfotbollen...

... och verkligheten.
.
Om tio år undrar jag vad Expressen och Aftonbladel kommer at skriva om Zlatan... vad vill de att vi ska minnas av vår odisskutabelt största fotbollsspelare genom tiderna... att han var en gudabenånad fotbollsspelare eller om hans åsikter om damfotbollen... han har ju faktiskt mage att påstå att han är en bättre fotbollsspelare... att herrlandslaget drar in stålarna som damlandslaget kan leva på... och kanske ännu värre... han tycker tydligen att hela debatten med Anders Svenssons bil har spårat ur... och blaskorna jublar när det hör han säga något om en cykel med hans autograf på... detta är verkligheten i det lilla landet Sverige... jag tvivlar på att det skrivs någonting om detta i något annat lag... av den enkla anledningen att damfotboll inte är så himla stort i något annat land... för så ser ju faktiskt verkligheten ut vare sig man vill det eller ej.
.
Anders Svensson fick en bil för lång och trogen tjänst i landslaget... det tog hus i helvete.
.
Jag tycker precis som Zlatan (och säkert de flesta andra svenskar) att det är skoj att vi har ett bra landslag i damfotboll... men tyvärr så måste jag nog hålla med honom i sak om att herrfotbollen har lite större internationellt genomslagskraft... intresset är helt enkelt större... mycket större... och i ärlighetens namn så har Anders Svenssons insatser på fotbollsplanen med råge betalat hans bil flera gånger om... att dra detta till en jämlikhetsdebatt är ju bara dumt tycket jag... jag vill leva i ett jämställt land där alla är lika mycket värda oavsett kön... att blaskorna vill skapa en konflikt mellan herrfotboll och damfotboll är ju bara löjligt om ni frågar mig... och kommer inte att tillföra någonting mer än... ja... ett och annat gräl lite här och där.
.
I övrigt så skulle jag också vilja ha en bil för mina fotbollsprestationer... men jag nöjer mig med en cykel... gärna med Therese Sjögrans autograf.
 
 

Kommentera inlägget här :