Mina naglar...

... och jag.
.
Jag har i hela mitt liv varit en notorisk nagelbitare... och mina naglar har aldrig behövts att klippas... inte ens när jag fixade mina tänder för då blev jag en "rivare"... en kille som rev av naglarna... och det är verkligen inget som jag rekomenderar eftersom det 10 gånger av 10 resulterade i smärta och att blodvite uppstod.
.
Denna bild har ingenting med texten att göra men jag tycker att den är himla fin ändå.
.
Nu är i alla fall jag ju en kille som inte är huggen i sten... jag är föränderlig...tack och lov eftersom det ju hade varit så himla tråkigt om allt alltid skulle vara som det alltid varit... jag har träffat människor som lever efter den måttstocken och jag måste få lov att säga att det lockar inte mig det minsta... jag gillar förändringar... som att börja röka efter en tids rökfrihet för att sedan bli en rökfri rökare igen... bara möjligheten att få välja gör mig glad... kanske beror på att jag levt under missbrukets hemska bojor tidigare... på den tiden fanns det fan ingen val... det var bara nästa drog som gällde hela tiden... sen är det en helt annan sak att jag personligen inte hade en aning om att det förhöll sig så... jag trodde ju på fullt allvar att jag hade koll... ja herregud... jag ryser när jag tänker på det.
.
Ja just det... mina naglar... nu har jag under en månads tid låtit mina naglar växa och vårdat dem... klippt, filat och sånt som hör nagelvård till... och nä... jag tycker inte att det är ett endaste dugg "fjolligt"... detta trots att jag levt i byggsvängen och i en miljö där det mesta nog anses som "fjolligt"... förhoppningsvis så hör detta till en svunnen tid... nu är det säkert helt annorlunda... hoppas jag... i vilket fall som helst så gör jag nu mitt bästa för att mina naglar ska se bra ut.
.
Vän av ordning kan ju fråga sig vad det har för betydelse... och för mig handlar det om att ge mig själv bekräftelse... jag behöver träna mig själv på att göra snälla saker åt mig själv... och det har betydelse för mig hur mina naglar ser ut... vad jag har för kalsonger på mig... att ha friska tänder... eller bara en sådan grej som att ge mig själv ett par varma skor att ha på mig nu när det är kallt... för jag är en helt okej kille... en kille som är värd all den kärlek som jag faktiskt får... inte bara av min omgivning utan även från mig själv... så att fixa mina naglar har blivit en påminnelse för mig att inte glömma bort att ta hand om mig själv... invändigt... och utvändigt.

Kommentera inlägget här :