Andlighet...

... handlar det om nu.
.
Jag har börjat skriva i mitt 11-steg...
.
”Vi sökte genom bön och meditation att förbättra vår medvetna kontakt med Gud, som vi uppfattade honom, varvid vi endast bad om insikt om hans vilja med oss och styrkan att utföra den.”
.
... och jag kan inte låta bli att förundras... det här med andlighet fanns ju inte i mitt tidigare liv... jag kanske trodde att jag var andlig lite då och då när jag var riktigt fjuttad på någon drog... men då var jag ju bara snurrig och möjligtvis psykotisk... och det vill jag ju inte påstå var vidare andligt... tvärtom så ägnade jag all min tid åt att akta mig väldigt noga från allt som kunde hjälpa mig att bli drogfri.
.
Det här med andlighet har inte alltid varit så enkelt för mig.
.
Jag hade väldigt stora svårigheter med Gud-begreppet när jag gick med i NA... jag fattade inte riktigt det där med att det var ett andligt program och inte ett religiös sekt... det snackades alldeles för mycket om Gud för att det skulle passa mig... och jag kunde inte riktigt förstå att jag kunde bygga mig en helt egen uppfattning om en kraft starkare än mig själv... idag så har jag hittat någonting som passar mig... och det har inte det minsta med någon religon att göra men funkar precis lika bra för det... eller t.o.m. bättre om ni frågar mig... jag är i vilket fall som helst väldigt tacksam över att ha någonting som jag tror på... för tro det eller ej... jag gillar det här med andlighet.

Kommentera inlägget här :