En köpknarkare...

... knappast.
.
Men... jag skulle nog lätt kunna bli... och jag vet med all säkerthet någon som kanske tycker att jag ligger i riskzonen... för visst är det väl skoj att handla nya prylar... och visst blir man väl en liten smula lyckligare av en ny mobil... TV... bil... eller ett par nya skor... eller hur?
.
Läste i blaskan om att det nu finns behandling att få mot köpknarkande... vilket glädjer mig... för naturligtvis så är det ju om ni frågar mig ingen som helst skillnad på att köpknarka... spela... matmissbruka... eller knarka... same, same but different... det är ju inte själva drogen som är problemet utan varför vi använder oss av någonting utanför oss själva för att förändra en inre känsla som vi bär omkring på... allt är som jag ser det känslomässigt betingat och handlar inte så mycket om HUR vi aggerar ut... utan mer på VARFÖR vi aggerar ut.
.
Nya prylar tilltalar mig förvisso väldigt mycket... men köpknarkare vill jag inte kalla mig.
.
Att jag inte kallar mig själv för köpknarkare har sina förklaringar... dels så betalar jag fortfarande mina räkningar... begår inga bedrägerier för att kunna handla saker jag inte behöver... och sist men inte minst... jag shoppar inte loss helt villt för att jag mår skit... men därför så ska jag inte ropa hej... vad som helst kan ju hända och som en sann beroende så kan jag ju missbruka precis vad som helst... och kanske ska jag ta och kolla in mina egna beteende lite extra noga på måndag... för då ska vi åka till... Ullared.
 

Kommentera inlägget här :