Återfall...

...på rökningen.
.
Igår så stoppade jag in en tänd cigarr i munnen... Och inte ens jag kan förklara bort det... Ett klassiskt återfall för en rökare... Varken mer eller mindre... Och jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag just nu i skrivande stund hade önskat att jag kunnat kontrollera mitt rökande... jag skulle mer än gärna vilja ha en morgoncigg mellan mina läppar... För jag är ju röksugen... Men... Fattar att jag är helt chanslös... Tar jag en cigg nu så börjar jag röka igen... Och kommer inte att nöja mig med en "morgoncigg"... Det är ALLT eller inget som gäller... Kontrollen är förlorad när jag tar den där första.
.
Jag är inte den sortens rökare som nöjer mig med en cigarr vid festliga tillfälle.
.
När jag blev rökfri för några år sedan så förvånades jag över hur enkelt det var att sluta röka... Och jag blev väldigt förvånad över hur svårt det har varit för mig att hålla mig rökfri sedan mitt återfall (cigaretter snackar vi om) på Bali... Det har varit ett himla kämpande mot mitt röksug... Och det blev mycket värre sedan jag började fuska med en elcigg lite då och då för någon månad sedan... Min kropp vill inte ha lite nikotin... Min kropp vill ha MER nikotin... Hela tiden... Och jag misstänker att den aldrig kommer att få nog... För mig funkar nog tyvärr bara allt eller inget... Jag får helt enkelt bestämma mig... Rökare eller ickerökare... Mittemellan finns inte... Kontroll är omöjligt... Antingen så skiter jag i att tända den där första... Eller så går jag ner och köper en hel säck tobak direkt.
.
Och det där med ersättningsprodukterna... Idag är jag bara ännu mer övertygad om att det är en enda stor bluff... Det enda de gör är att trigga mig... Jag blir mycket mer röksugen om jag puffar på en elcigg... Och jag tror inte för en enda sekund att det skulle vara annorlunda om jag hade överlevt ett dricksglas fullt av nikotin... Jag hade bara velat ha mer... Och om jag nu ska få i mig nikotin så föredrar jag cigaretter... Tuggummi... Plåster... ... Elcigg och allt vad det nu finns för någonting ger mig ju bara mersmak... jag kan inte ens börja snusa istället... För jag är en nikonitist ut i fingerspetsarna... Det är samma visa med nikotinet som med drogerna... En är inte tillräckligt och tusen inte nog.
 
 

Kommentera inlägget här :