Idag tar jag flyget...

... till Östersund.
.
Sist jag var i Östersund låg jag i lumpen... då satt vi och försökte skjuta ner flygplan med urgamla kanoner... och det var ju tur att det inte var på riktigt eftersom vi inte hade en chans mot de snabba planen... man kan lugnt säga att jag och alla andra på den kanonen inte hade levt vidare länge om det hade varit krig på riktigt... någonting som för övrigt bara stärkte min uppfattning om det helt meningslösa med krig... bara en sådan grej att man under andra världskriget tydligen ropade hurra när man hoppade ur skyddsgravarna för att göra en framryckning mot fienden fick mig att höja på ögonbrynen... att medellivslängden bland dessa skyddgravssoldater tydligen var ca. 12 sekunder under den värsta eldgivningen fick mig bara att fundera över möjligheten hur man bar sig för att slippa detta vansinne... jag löste det genom att balla ur redan under värnplikten... och fick det ditills sämsta betyget man delat ut till någon som gjort lumpen i vårt land.
.
Att skjuta kanon kan ju vara skoj när de är på låtsas.
.
Krig kan ju vara roligt på låtsas... på en datorn eller att skjuta med en kanon i lumpen... men i verkligheten är krig det totala vansinnet och ingenting som jag tror löser några som helst problem... tvärtom... det är väl lite som med knark och människohandel... ett sätt att tjäna massor av stålar... och egentligen så fattar jag inte hur det kan vara så att det går att tjäna så himla mycket pengar på saker som enbart gör människor illa... det verkar ju bara puckat... men det är bara min åsikt.
.
Denna gången åker jag till Östersund av en annan anledning... för att göra service i NA (anonyma narkomaner) och där är målet ett helt annat... nämligen hur vi på bästa sätt ska kunna sprida vidare ett budskap om att det funkar alldeles utmärkt att leva ett liv fritt från droger... jag hoppas och tror att det finns likasinnade som kan sprida ett liknande budskap när det gäller människohandeln och alla dessa jävla krig.

Kommentera inlägget här :