En kopp kaffe...

... och lite frukost.
.
Det hela började med att jag blev rökfri... och mina morgnar kom att se helt annorlunda ut... borta var ju ritualen att starta dagen med kaffe och cigg... i mängder... och de första dagarna som rökfri så pallade jag inte ens att dricka kaffe eftersom det var så förknippat med mina rökvanor... trodde nog ett tag att jag skulle lägga ner kaffet också... men så blev det inte... det gick ju faktiskt att dricka kaffe utan att röka en massa cigaretter.
.
Året som gick har jag med framgång infört ännu ett moment i mina morgonritualer... frukosten... en tidigare helt otänkbar ritual eftersom jag inte vaknar hungrig... men det löste sig... man behöver inte vara speciellt hungrig för att få i sig lite turkisk yogurt med banan och lite müssli eller olika slags frön (gojibär, lin och solrosfrön)... resultatet var häpnadsväckande... dels så gick jag ner vikt... och dels så mår jag bra av att käka lite frukost direkt på morgonen trots att jag fortfarande inte är ett endaste dugg hungrig.
.
Lite müssli och yogurt kan jag alltid trycka i mig på morgonen... något som jag kan rekomendera.
.
Nu är det mycket kvar innan jag villm kalla mig för ett hälsofreak... men just nu så tänker jag i alla fall ta en liten promenix med vovarna genom skogen... så vem vet... små bäckar blir ju också floder till slut.
 

Kommentera inlägget här :