Utkast: Oct. 04, 2014

... överallt.
.
En sak som jag lagt märke till här i Göteborg är att det finns oerhört många tiggare... när jag promenerade vägen hem från Johanneskyrkan igår så stötte jag nog på minst 20 stycken när jag vandrade andra långgatan fram... jag tror faktiskt att det nästan var fler än vad jag träffade på när jag tog en liten promenad i New Dehli i Indien... och utan att ha några som helst värderingar på det här med tiggare överhuvudtaget så fick det mig att reflektera lite... och jag blir lite rädd när jag läser om karteller som tar ut hyra av tiggarna för att de ska få ha sin plats på gatorna... vad är nästa steg... stympning av kroppsdelar för att få in mer pengar... för jag förstår att det precis som i Indien finns människor som skor sig på tiggarna... och då undrar jag... hur jag ska göra för att hjälpa människor i nöd... för inte vill jag att mina pengar ska hamna i fickorna på en samvetslös hallick som skiter fullständigt i människorna han eller hon utnyttjar.
.
I vilken ficka hamnar pengarna som jag skänker?
.
Jag vet att man ska kolla upp vilken organisation man skänker pengar till när det gäller välgörenhet... vissa har en orimlig hög kostnad per 100-lapp i administativa kostnader... jag vill ju gärna att min 100-lapp ska gå till de hjälpsökande och inte till organisationen... jag personligen är lite rädd för att tigga pengar blivit något av en affärsrörelse... men förhoppningsvis så har jag fel.
 

Kommentarer :

#1: Benny Nilsson

Håller fullständigt med dig. Jag och frugan har skänkt jättemycket pengar till alla möjliga organisatören men slutat med det. Det är bara en promille som kommer till dom behövande. vill också veta hur man kan hjälpa dom utsatte.

Svar: Jag personligen tror faktiskt att man kan göra saker lokalt för att hjälpa utsatta människor... VågaVa är ett ypperligt exempel på att det funkar.
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :