Censurerad...

... av bildombudsmannen.
.
Fick ett brev idag från bildombudsmannen... om att jag skulle betala 10 750 kronor för att jag googlat fram en bild på nätet och lagt upp i min blogg... ett par löständer... vid två tillfälle.

Jag blev naturligtvis skogstokig och ringde upp snubben som skickat brevet... och jag kan ärligt säga att det hjälpte inte direkt upp mitt mående... möjligtvis var jag ännu argare efter att ha pratat med honom... va fan... 10 tusen för att ha plockat en bild på google och använt den i min blogg... om man nu var så jävla rädd för att någon skulle kunna använda sig av den så kunde han väl sett till att den inte fanns tillgänglig bland tretusen andra bilder på internet om man sökte på löständer... och helt ärligt så fattade jag knappt att det kunde vara sant... ska jag skratta eller gråta... en bild på några löständer i ett glas... inget direkt konstverk enligt mig.
.
Trodde först att det var någon som drev med mig när jag fick detta brev.
.
Jag är fortfarande arg... mest kanske för att en sådan här grej kan få mig att hamna hos kronofogden igen efter att äntligen efter hur många år som helst sluppit ur deras grepp... det känns lite som om att någon vill slå på någon som redan ligger ner... eller medvetet lägger ut lite bilder på nätet för att kunna stämma sådana som mig... människor som inte hade en blekaste aning om att vi gör krimminella prylar när vi använder en bild på nätet i våra bloggar... ett tag tänkte jag på att jag nog också hade kunnat stämma en och annan för samma sak eftersom jag sett några av mina bilder användas på nätet... men nä... så lågt vill jag inte sjunka.
.
Okej... jag har gjort fel... och nu plockat bort de aktuella bilderna... men jag är fortfarande jävligt förbannad.
 

Kommentarer :

#1: Tina

men så sjukt! syrrans stalker snodde en bild från min fb och la upp på en porrsida. jag ville polisanmäla med polisen sa att fejjans "regler" va att allt som läggs upp får vem som hellst använda så någon anmälan kunde jag inte göra. för det som finns på nätet har man typ avsagt sej rätten från.. får du ändå betala?

Svar: ja jag betalade
peter

skriven
#2: Elias

Det är mycket svårt att tvinga någon att betala för att de använt din bild, såvida du inte gjort det och tjänat pengar på det såvitt jag vet. Ta bort den och ta det sedan lugnt. Kram!

Svar: jag tog mitt straff ;-(
peter

skriven

Kommentera inlägget här :