Lite statistik...

... från VågaVa
.
Satt för ett litet tag sedan och kollade upp alla de anställda på VågaVa i Halmstad som jag hade papper på från arbetsförmedlingen... svart på vitt och bara ren fakta... jag hittade papper på 60 anställda som jobbat på VågaVa sedan 2004... visst jag vet att det varit fler men detta var vad jag hittade... och då fick jag fram rätt intressanta siffror... och det var en hel del som fortfarande var drogfria (vilket naturligtvis är ett huvudmål för oss även om vi tar emot anhöriga till missbrukare också)... i vilket fall som helst här är siffrorna.
.
Av dessa 60 st som jobbat hos oss i Halmstad fick jag fram detta resultatet:
 
41 st är fortfande drogfria idag.
5 st var anhöriga och räknas inte in bland de drogfria.
4 st vet jag tyvärr inte hur det har gått för.
Sorgligt nog så valde 10 stycken att återgå till ett aktivt missbruk och av dessa är 2 på behandling idag och vad värre är... 3 stycken är döda.
.
Men säga vad man vill... jag är rätt nöjd över vår statistik och tycker att vi gjort ett fantastiskt jobb... det hade jag väl varit även om bara en hade lyckats bli drogfri också eftersom siffrorna också med skrämmande tydlighet visar att beroendet är en dödlig sjukdom... tillsammans räddar vi livet på varandra och ni ska veta att denna statistik "bara" gäller de som jobbat hos oss... våra besökare inte med i statistiken.
.
En kärleksfull gemenskap gör skillnad på riktigt.
 

Kommentera inlägget här :