Brukarinflytande...

... ska vi studera i idag.
.
Det är ju rätt "inne" med att se saker och ting genom ett brukarperspektiv nu för tiden... och det gillar jag... har väl alltid varit av den åsikten att den som borde vara överlägset bäst på att utforma en rullstolsramp är den som själv sitter i rullstol... och det gäller ju inte bara rullstolsramper.
.
I mitt jobb så jobbar vi med människor... de allra flesta brukare av diverse samhällstjänster... och därför så ser jag fram emot dagen och hoppas att den ger mig lite nya perspektiv och att jag klarar av att hålla ett "öppet sinnelag" så att jag fixar att ta del av den kunskapen... det är ju rätt enkelt att ha åsikter om ditten och datten när "experterna" talar om ett brukarinflytande... allra helst om det skulle handla om missbruksvården... för där har jag massor av synpunkter på hur JAG skulle vilja att det såg ut.
.
Undrar om någon, någon gång frågat kossorna i hagen hur de vill leva sina liv?
.
Jag tycker att det är väldigt smart att fråga brukarna om vad de vill ha för hjälp från samhället... om man är intresserad av lösningar som fungerar... om någon skulle få för sig att fråga mig om hur man som alkolist och narkoman kan bli drogfri så kan jag ju faktiskt svara på det... ja idag så klarar jag t.o.m. av att svara på hur man förblir rökfri... kanske något som intresserar en och annan så här i nyårstider?

Kommentarer :

#1: Urban Nilson

Det är alldeles riktig att det är Brukarna som vet hur deras eget problem problemen ska lösas!

skriven
#2: peter

Vi är helt överens...



kram

skriven

Kommentera inlägget här :