Sommarväder...

... är spännande.
.
Jag brukar inbilla mig själv om att jag inte bryr mig så mycket om vad det är för väder... och det är sant att så till vida att jag gör mitt bästa för att acceptera alla former av väder... men att jag inte bryr mig om vad det är för väder är en ren lögn... tvärtom så finns det få saker som intresserar mig mer än väder... och speciellt sommarvädret... det beror naturligtvis på att jag vistas mer utomhus på sommaren... och det finns två tillfälle då jag är extra nyfiken på vädret... ett av dessa tillfällen var vårt sommarkonvent i Halmstad för två veckor sedan.
.
Den andra perioden då jag är lite extra intresserad är föga förvånande när vi varje år kör "VågaVa go beach" på Tylösand... eller extra intresserad är en underdrift... besatt är nog om jag ska vara riktigt ärlig en mer sann beskrivning... redan nu börjar jag med spänt intresse studera högtryck och lågtryck... försöker med ren tankekraft att få ett stabilt högtryck växa in från öst för att parkera över Halmstad under hela juli... för även om det inte finns några dåliga väder på stranden så är det betydligt enklare att tillbringa dagarna vid havet i högsommarvärme.
.
Jag vrider hellre ur mina badbyxor på stranden än sitter under ett paraply.
.
Jag tänker inte låta vädret hindra mig från att uppleva fem veckor på stranden... för jag vet att de regniga dagarna kan vara helt ljuvliga också... men jag skulle ljuga för mig själv om jag inte erkände att jag föredrar de riktigt heta dagarna då solen steker på oss från en klarblå himmel... och den enda möjligheten till svalka är att kasta sig i det salta sköna vattnet... så även om jag klarar av att acceptera vädret hur det än blir så kan jag inte låta bli att studera prognoserna... med stigande spänning... varje dag.

Kommentarer :

#1: Gabriella

Hej, vad härligt det låter....ska du spendera 5 veckor på stranden. tyvärr har ju vi mest klippor. Men det får duga det med. Men Peter ett dopp i sjön en sommarkväll är inte fel det heller. Jag lovar. testa. ha det riktigt skönt i sommar. KRAM

skriven
#2: peter

Varje år flyttar vi VågaVa till Tylösand i fem veckor... vardagar mellan 10.00 - 16.00... ALLA är välkomna så klart...



... jag har ju en fin sjö att bada i där jag bor men jag är en kille som gillar salta bad ;-)...



kram

peter

skriven
#3: Birgitta

Alla ????

skriven
#4: peter

Jepp... ALLA ;-)...



... förra året så kom det deltagare från "kungarna av Tylösand" och skyddade sig mot regnet under vårt parasoll... så ja... alla ;-)...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :