Ansvar...

... är skoj.
.
Jag trodde väldigt länge i mitt liv att ansvar var bland det tråkigaste som fanns... bara ordet fick mig att krympa ihop och känna en väldigt obehaglig känsla... ibland så kan det fortfarande konstigt nog kännas lite obehagligt med ansvar... trots att jag nu för tiden till skillnad från förr vet att det är genom att ta ansvar som jag får uppleva frihet... någonting som jag i mitt tidigare liv trodde var den totala motsatsen till att ta ansvar... jag fattade helt enkelt inte sambandet... att ta ansvar och få uppleva frihet.
.
Idag så tänker jag ta ansvar för mina handlinger och göra det som jag bestämt mig för att göra.
.
Idag så har jag lite småsaker planerade... och när jag utfört dem så är jag fri att göra precis vad som helst... skulle jag skita i att ta mitt ansvar så skulle jag inte ha förmågan att känna den friheten... och ansvaret som jag ska ta ser jag jag fram emot... det är bara prylar som jag vill göra och som är roliga... så ansvar kan ju faktiskt vara något som jag tycker är skoj... som en liten träff med min dotter... eller att lämna över en slutrapport på ett konventkommitémöte nere i vår NA-lokalö i Halmstad klockan 14.00... träffa mina vänner och få bekräftat att vårt sommarkonvent i halmstad även detta år blev en stor succé... det är ju inget som jag tycker är ett endaste dugg jobbigt.
.
Ändå finns det alltid en sida i mig som vill att jag ska skita i allting... som tycker att jag ska ligga kvar i sängen hela dagen (alla dagar)... som vill att jag ska isolera mig och tycka att människor är jubbiga att umgås med... som varje dag säger åt mig att ansvar är någonting jobbigt som jag ska strunta i... och om den sidan skulle få styra mitt liv så skulle jag tappa all livslust... och känna mig allt annat än fri... den sidan av mig själv förlorar varje gång jag tar mitt ansvar... varje gång.

Kommentera inlägget här :