Livsglädje...

... är en viktig del i mitt liv.
.
Det ska vara skoj att leva... så klart... den inställningen till livet vill jag gärna ha... att hela tiden göra mitt bästa för att kunna välja att se livet genom ett par positiva ögon... inte för att den tar bort allt elände och annan skit som också hör livet till... nej... kanske mest för att den inställningen hjälper mig att ta mig igenom de jobbiga stunderna på ett mer hanterligt sätt... och helt ärligt så kan jag inte riktigt förstå mig på människor som väljer att se negativt på livet... ett liv utan livsglädje är väl inget liv att ha... eller har jag missat någonting?
.
Livet är en väldigt spännande resa fylld av alla möjliga och omöjliga situationer.
.
När jag för en himla massa år sedan valde bort drogerna i mitt liv så tog jag ett beslut... och det var att det skulle vara skoj att leva drogfritt... och hade det inte funkat så vet jag inte vad jag hade gjort... drogerna hade ju slutat att funka som jag ville att de skulle göra så livet som narkoman och alkolist var liksom inget allternativ... och jag tackar verkligen livet för att jag gillar att leva drogfritt... eller "på riktigt" som jag föredrar att kalla det.
.
Det som jag under så många år sökte genom drogerna fanns hela tiden i mig... min livsglädje.

Kommentarer :

#1: Johanna



Älskade Peter ♥ Käraste vän ♥

Livsenergin är en energi som lever sitt alldeles eget liv, under sin alldeles egna unika frekvens..ingen är den andra lik, vi är våra kroppskonstitutioner som liknar varandra eller har en ton som vibrerar likt.. i dur eller moll. Det är de enda likheter som den energin kan ha. Vilken energi vi ska ha/har kan vi inte välja - "typ -jag inte riktigt förstå mig på människor som väljer att se negativt på livet... ett liv utan livsglädje är väl inget liv att ha... eller har jag missat någonting?"



Vi kan välja att vårda vår energi, vi kan göra medvetna val om att vårda vår kropp och äta rätt bla bla bla ...



Med stress och ett stort yttre tryck armar vi ut vår energi, vi får läckor och vår kraft börjar sina, likt svält, och depression börjar ta vid, vi människor lever hela tiden under starkt yttre tryck och påverkan utifrån och det är påtagligt påverkande på vår livsenergi.

Vi ska vara vackra smala snygga GLADA strålande högpresterande lyckade människor! Vi ska arbeta många timmar varje dag för att hålla den standarden som ställs för att vara en "lyckad" människa.



Lägg till detta en människa som kanske har den bipolära genen ( kan dom inte skärpa till sig?) Och så har vi ju dom där som inte vill leva men inte heller vill dö..och så har vi ju dom som inte alls vill leva utan tar sitt liv..dom ska verkligen skärpa till sig tycker jag ;) Dom har verkligen missat någonting ..och så har vi ju brukarna, det har vi ju sett hur det kan gå för dom..snabbt utför.



Att du min käraste vän är en person som vibrerar i dur med stark livsenergi är det nog ingen som tvekar en sekund om, men en annan vibrerar i moll och kanske måste erövra varje dag på nytt varje dag kanske många ggr/dag..att se positivt på saker är inte bara en klyscha som många "lyckade människor" svänger sig med utan en konst, en kamp, ibland om överlevnad för att man inte har ngn som helst lust eller energi!



Jag miste min far i sinande livslust 11 år gammal, stort yttre tryck, depression, sjukdom och lite alkohol på detta utarmade hans livsenergi och han valde att avsluta det själv.



Inte många kan tro att min älskade GLADA LIVLIGA hund för ett år sedan önskade ge upp livet och ville dö då hennes mamma och flockledare gick bort och hon blev ensam hund i en värld av bara människor för första gången på 9 år, det blev en 24 timmars kamp om dygnet för att hindra henne från att bara självdö... hon ville ge upp och faktiskt kan man dö av brustet hjärta..OCH sinande livsenergi...



Jag förstår vad du menar med dina tankar om att vara positiv och se livet på ett positivt sätt ( själv är jag en hatare av dessa uttryck ) och jag tycker att man ska ge varje människa sin rätt till depression och att vara den de är, inte vad vårt samhälle förväntar sig av dom, själv är jag en sån jobbig som måste erövra varje dag, äta rätt, sova sköta om mig på alla sätt och vis för att inte den mörka kraften - den som inte vill dö men inte heller vill leva ska TA ÖVER! Längtan efter mörkret kan vara så mycket större än längtan efter ljuset och det är nog otroligt ogripbart och svårt att förstå för någon som befinner sig i ljuset....I Kärlek _( ♥ )___Johanna

skriven
#2: peter

Hupp... det var minsann svar på tal ;-)... och visst är det väl intressant att det finns så många sätt att se livet på... jag säger inte att mitt sätt är rätt sätt... jag säger bara att mitt sätt är mitt sätt...



... och det viktigaste är väl kanske att vi hittar ett sätt att leva som passar oss själva... det är ju trots allt våra egna liv ;-).



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :