Uppkopplad...

... eller urkopplad.

.


Just nu i skrivande stund så funkar inte internet hemma hos oss... och jag måste medge att det är en liten smula frustrarande... och det är vid dessa tillfälle som jag upptäcker hur beroende jag blivit av att alltid kunna vara uppkopplad... eller beroende kanske är ett starkt ord... men ni fattar... kommer jag inte ut på nätet så rasar ju inte mitt liv direkt... men mina morgonrutiner drabbas markant... jag är van vid att kunna bläddra runt i blaskan direkt på morgonen... kolla FB... skriva en blogg... och kolla min mail... väldigt van faktiskt eftersom det jag beskriver ingår i mina morgonrutiner... och när rutinerna störs så... ja vad händer egentligen med mig då?

.

Livet är en gåva och erbjuder oss massor av möjligheter att utvecklas hela tiden.
.
Jag kan se det på två sätt... rutiner är skitbra för mig... det tvivlar jag inte en enda sekund på... jag mår bra av att ha struktur i mitt liv... men... jag tror också att det kan vara bra när mina rutiner rubbas lite... inte för mycket men lite grann... som i nu i morse när inte internetet funkade... söndag morgon... och jag fick en liten insikt i hur mycket uppkopplad jag är hela tiden... och kunde dra mig till minnes hur det var att leva i Brännebassalt när jag varken hade telefon eller bil... internet fanns inte ens i mina tankar på den tiden... och jag kan inte låta bli att undra hur det skulle kännas idag... inte för att jag kommer att sälja bilen... slänga telefonen och stänga av internetuppkopplingen... inte en chans... men tanken är spännande... ja rent av lite skrämmande faktiskt.
.
Men ska sanningen fram så föredrar jag att vara uppkopplad... framför urkopplad... men visst... en och annan timme i stillhet skulle kanske inte vara helt fel... vad var det nu det kallades???
.
Ja just det ja... meditation.
 
 
 

Kommentera inlägget här :