Drogfri...

... och tillfrisknande.
.
Vi läste en himla bra text igår på morgonmötet nere på stranden... och att även om vi som ett resultat av vår drogfrihet ofta blir socialt accepterade och fixar till den ytliga missären inte riktigt är samma sak som att tillfriskna på insidan... det finns ofta en anledning till varför vi började droga oss från början... och inte minst så har vi ofta gjort saker i det aktiva liovet som vi behöver bearbeta för att kunna tillfriskna från vår beroendesjukdom... tar vi inte tag i dessa bitar är risken uppenbar att vi förr eller senare trillar tillbaks in i ett missbruk igen... och visst... det är inte alltid så himla skoj att jobba med sig själv... men av egen erfarenhet där jag valt att jobba genom att skriva i de 12 stegen kan jag bara säga att det är värt besväret... idag så känner jag mig lugnare på insidan... mer harmonisk och tillfreds med hur saker och ting ser ut... kort sagt... friare än någonsin... det fungerade för mig som det hade fungerat för så många andra som gått före mig... inte genom trolleri... utan genom att jag vågade ta ansvar för mitt eget tillfrisknande... behöver jag säga att det var det bästa beslut jag någonsin tagit.
.
Den här boken är en gåva utan dess like till oss som vill ha ut lite mer av livet än "bara" drogfrihet.
 

Kommentarer :

#1: Niklas

Jag gillar att läsa din blogg och följa hur klokt och självmedvetet du skriver! Du föreläste för oss på Tullskolan för ett par år sedan och sedan dess har jag varit in och kikat på din blogg. Det är så värdefullt att få ta del av dina reflektioner när jag träffar människor som befinner sig där du var för många år sedan! Du påverkade mig och jag försöker att påverka de jag möter i mitt yrke! Det är som du brukar säga: Du ÄR en värdefull kille!

Svar: Nu blev jag glad ska du veta... bara det att du kommer ihåg min föreläsning flera år senare är STORT för mig... vi är ALLA vackra och värdefulla.
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :