Nepal...

... och Katmandu och en motorsåg.
.
Nu har min resa börjat... om någon dag är jag förhoppningsvis framme i Katmandu... men först måste jag ta mig till Norge eftersom jag flyger därifrån... resan började i morse hemma i Brännebassalt... och starten var minst sagt problematisk... jag kom till brevlådan innan jag var tvungen att vända tillbaks till mitt hus för att hämta en motorsåg... och efter lite arbete som skogshuggare lyckades jag komma vidare efter att ha sågat mig fram till den "stora" vägen... det låg visserligen lite träd över den också men där hade redan någon annan med motorsåg röjt en framkommlig väg.
.
Jag hade tur som har en fungerande motorsåg... annars hade jag fått stanna hemma.
.
Färden gick via Halmstad där jag för första gången fick träffa mitt barnbarn... en magisk närmast overklig upplevelse... lite drygt fyra kilos ren andlighet... där ligger Nepal nog i lä även om jag kan få för mig att det är ett väldigt andligt land... med ett leende på läpparna har jag nu nått Göteborg och inatt så går färden vidare med tåg mot Gardemoen där ett flygplan väntar på att föra mig vidare på detta lilla äventyr.
.
Jag är tacksam för min motorsåg som såg till att färden inte blev väldigt, väldigt kort.
 

Intensivt...

... och dåligt med luft.
.
Service i dagarna två... bagis... spegelhallen... intensivt, trångt och dåligt med luft... förutsättningarna kunde vara lite bättre för ett budgetmöte... med många korta raster och påfyllning av frisk luft fixar vi det ändå... såklart... men det är inte utan att jag förtår vikten av bra lokaler för att få de bästa möjligheterna att fatta bra beslut... dåligt med syre skapar trötta människor... och trötta människor har svårare för att lyssna och fokusera... ja, ni fattar... ekonomi, massa siffror... åsikter... spännande.
.
Eld behöver syre för att brinna...
 

En helg i ...

... Stockholm.
.
Jag drar ju snart iväg till Nepal och Katmandu på en liten resa som jag ser fram emot... men innan dess så ska jag hinna med en helg i Stockholm med mina drogfria vänner... ett RSK-möte... och det brukar vara intensiva dagar... service är någonting som ger mig någonting eftersom det ju egentligen handlar om att ge bort det som jag redan fått... och det vet vi ju alla... att den bästa gåvan är att ge.
.
Det är lite fräckt att tänka på att denna gemenskapen även öppnar dörrar för mig när jag åker till Nepal.
 

Zlatan...

... återkomsten.
.
Så kom han då hem till Malmö för möta sitt gamla lag... själva matchen var över på några minuter eftersom PSG var helt överlägsna... det största med denna matchen var såklart... Zlatan.
.
Jag ser fram emot EM i sommar... med en Zlatan i lagen kan ju vad som helst hända.
 

Hip, hip...

... hurra.
.
Att fylla år är kanske inte riktigt samma grej som det en gång varit för väldigt länge sedan då jag var barn... men visst värmer det i hjärtat att bli ompysslad av kärleken... att hon sedan gav mig en Zlatanparfym i present denna historiska dag gjorde ju inte ont direkt... jag är fortfarande en lyckligt lottad kille... men annars så är väl det där med att fylla år inte riktigt min grej... fixar inte riktigt det där med att folk ska sjunga och hurra och sånt... känner mig mest dum i de lägena.
.
Det var lite annorlunda att fylla år när jag var mindre... större på nåt sätt.
 

Rädslan...

... för terrordåd.
.
Det är ju helt sinnesjukt men går inte heller att blunda för... terroristerna har lyckats med att skrämma upp en hel värld med sina avskyvärda handlingar... och jag kan känna rädsla för vad som håller på att hända... inte så mycket för att bli sprängd i luften av en självmordsbombare eller nedskjuten på gatan... min rädsla handlar mer om vad denna rädsla kan göra med oss... för hur det än är så är ju rädslan den raka motsatsen till kärlek... och sett ur den synvinklen så är ju dessa terrorhandlingar en direkt attack mot allt vad kärleken står för... och en värld utan kärlek vill inte jag leva i.
.
Jag tänker forsätta att dela ut kramar och sprida kärlek så gott jag kan... för jag tror att det behövs.
 

Att ringa det där...

... samtalet.
.
Jag är en kille som har svårt för att ringa det där samtalet som jag borde göra regelbundet... har för övrigt väldigt svårt för att ringa någon överhuvudtaget... men det jag tänkte på just nu är det där samtalet till min sponsor... varför det är så är egentligen en gåta... men någonstans långt inom mig så ställer jag nog krav på mig själv om att jag på något underligt sätt är tvungen att leverera någonting... vilket naturligtvis inte alls är fallet... är det någon som jag kan ringa utan några som helst krav så är det just min sponsor... nu skriver jag om det här och hoppas att det gör skillnad... för så är det ibland... när jag bara får mina konstiga tankar utanför mig själv så händer det att det kommer en lösning till mig... typ som i detta fallet lyfta luren och slå ett redan inprogramerat snabbnummer.
.
Det "där" samtalet kan betyda skillnaden på liv eller död för mig.
 

Tungt beväpnade...

... poliser.
.
Gick omkring lite på stan igår... kommer bort till nordstan där vi möter två tungt beväpnade poliser... och säga vad man vill om det men personligen så vet jag inte om det gjorde mig tryggare... snarare tvärtom faktiskt... och helt ärligt... vad skulle de göra om det dök upp en terrorist mitt bland alla människor... skjuta vilt omkring sig?
.
Jag personligen känner mig inte tryggare med tungt beväpnade poliser patrulerande på stan.
 

Vinter...

... väder.
.
Så blev det då lite kallare till slut... frost på marken och minusgrader... nu känns inte vinterdäcken så onödiga längre och då kan jag kanske sluta störa mig på att de låter så himla mycket mer än sommardäcken... och istället känna mig en liten smula säkrare när det är halt på vägen... kanske ska jag tänka lite på vad jag själv har på fötterna också... conversen kan ju vara lite för kalla för en längre promenad... jaja... det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder.
.
Vågar man hoppas på en vit vinter i år?
 

Läkemedelsindustrin...

... skrämmer mig.
.
Låt mig först få säga att jag absolut inte har någonting emot mediciner... jag är glad och tacksam över att det finns medicinska botemedel mot en hel del sjukdomar... nä... det som skrämmer mig är hur vi behandlar psykisk ohälsa och missbruk i vårt avlånga land... en påse piller är sällan en permanent lösning om ni frågar mig... men jag vore dum om jag inte inser att det handlar en hel del om pengar... ekonomiska intresse går helt enkelt före mänskligt värde... och det kan göra mig både arg och ledsen.
.
En påse piller kan aldrig ersätta mäsklig värme.
 

Terrorister...

... terroriserar.
.
Terror är ett hot som kan skrämma mig fast jag inte vill bli skrämd... för det är ju själva meningen med alla dessa attentat... att jag inte ska våga gå på fotboll eller sätta mig på ett flygplan... och jag kan ju tycka att ett fåtal förvirrade fanatiker inte ska få lov få lov att påverka mitt vardagliga liv... ändå gör de det... för jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte påverkades av dessa oerhört fega handlingar... fan också... så kan jag inte ha det... idag så ska jag göra mitt bästa för att leva mitt liv precis som jag brukar... det är mitt sätt att ta ställning mot terrorismen.
.
Ett fåtal fanatiska dårar ska fan inte få mig att ändra mitt sätt att leva...
 
 
 

Ibra...

... kadabra.
.
Ren magi när Zlatan trixar Sverige till EM i sommar... jag skrek rätt ut när han smekte in sin frispark och i princip avgjorde matchen åt oss... vilken fantastisk världspelare vi har... finns det fortfarande kvar någon förvirrad individ som tycker att Sverige är ett bättre fotbollslag utan honom i laget?
.
Här smeker Zlatan in frisparken som för vårt fotbollslag till EM i Frankrike i sommar.
 

Att våga tro...

... är viktigt för mig.
.
Jag vill fortfarande tro på mänskligheten trots det som hände i Paris... kanske är det t.o.m. viktigare än någonsin... jag vill leva i en värld där kärleken vinner över hatet och det goda tar hem spelet till slut... jag kommer att kunna krama om mina danska vänner oavsett hur det går i matchen idag trots att jag håller tummarna för Zlatan och gänget i kväll... jag vill leva i en värld där vi inte behöver tycka och tänka på samma sätt... jag vill känna mig fri att vara precis den jag är och jag vill kunna acceptera andras åsikter... jag vill kunna ge bort det som jag själv vill ha.
.
Störst av allt är kärleken...
 

Dax att börja...

... skriva här igen.
.
Kanske finns det någon som lagt märke till att jag missat att skriva här någon dag lite då och då senaste månaden... och så kan det vara med rutiner... de tar lång tid att bygga upp (100 dagar har jag fått höra någonstans) men väldigt snabbt att bryta ner... så jag får väl göra mitt bästa med ta mig själv i öronen och se till att börja skriva här igen... inte för att jag har så himla mycket att säga... nä... mer för att visa för mig själv att jag kan... ha rutiner och följa dem.
.
Att starta dagen med att tända ett ljus, dricka en kopp kaffe och skriva en blogg är att ha en rutin.
 

Terror...

... är helt ofattbart.
.
Vaknade i morse till nyheterna om vad som hänt i Paris... och jag kan bara inte förstå... helt sinnessjukt och totalt ofattbart... overkligt.
.
Vart är världen på väg?
 

Jag tycker om att...

... föreläsa.
.
Det är himla skoj att få åka land och rike runt och föreläsa tycker jag... träffa massor av människor samtidigt som jag får en möjlighetet att komma ut med min föreläsning om beroendet som jag ser det... för helt ärligt så tycker jag nog allt att en VågaVa-föreläsning är precis lika aktuell idag som när vi började turnera... tyvärr kanske t.o.m. ännu aktuellare än någonsin faktiskt... i vilket fall som helst så tycker jag att det är ett meningsfyllt jobb... och det känns bra.
.
Tycker fortfarande att jag har någonting viktigt att säga med min föreläsning.
 
 

Zlatan...

... bollen.
.
Att Zlatan fick guldbollen för 10 året är ingenting att säga någonting om... det skulle inte gå att ge bollen till någon annan... han är ju helt enkelt sveriges bästa fotbollsspelare... och det finns säkert fler än jag som skulle kunna sträcka sig till att säga... någonsin... och nu börjar det bli så där snuskigt spännande igen... Danmark på lördag... kval till EM... låt oss hålla tummarna för att få se Zlatan spela sitt (sista?) EM i Frankrike.
.
Zlatan är stor... riktigt, riktigt stor... och naturligtvis helt rätt val för guldbollen... igen.
 

Livstecken...

... betyder mycket.
.
Jag är väldigt dålig på att höra av mig till mina vänner... det händer inte att jag bara dyker upp utanför dörren hos någon eller ens slår en signal på mobilen utan en anledning... jag skickar inte meddelande på FB och är ingen sms-kille... kort sagt... jag hör aldrig av mig.
 
När jag får ett livstecken från någon så svarar jag... och blir himla glad... såklart.
.
Jag blir jätteglad när någon ringer till mig... och fattar inte riktigt varför jag inte ringer själv.
 

Att betala...

... räkningar.
.
Jag är en kille tar det för självklart att betala mina räkningar... och jag har koll på min ekonomi... så har det verkligen inte alltid varit... tidigare så stoppade jag huvudet i sanden när jag fick kravbrev från fogden eller någon inkassobyrå... jag trodde att det räckte att slänga kraven för att de skulle försvinna... jag hade fel... att ha koll på ekonomin betyder mer än att se till att betala skulden där man kunde krita cigg i tid... för att kunna skriva upp nästa gång man var pank... räkningar var någonting som bara var jobbigt... och inte för att jag älskar räkningar idag... men känslan av att betala dem och göra rätt för mig är faktiskt himla skön.
.
Banken via internet gör att t.o.m. jag har i det närmaste full koll på min ekonomi... skönt.
 

Sjuk, sjukare...

... sjukast.
.
Efter föreläsningen högst uppe i Turning Torso (ett rätt häftigt hus faktiskt) så hann jag knappt sätta mig i bilen innan jag fullständigt bara dog... lyckades ta mig hem till Brännebassalt med hjälp av några iprem och väl hemma så fick jag känna på att vara sjuk på riktigt... herregud... denna natten var nog fan en av de värsta jag någonsin upplevt... ont i hela kroppen och en frossa väl värd namnet... morgonrock under täcket räckte inte jag frös så att jag skakade... efter en natt i fosterställning i ett nära dödentillstånd så känner jag mig betydligt bättre nu... fortfarande matt och skakig... men jag överlevde natten i alla fall... kommer inte ihåg när jag var så här sjuk senast... om det ens någonsin har hänt... tycker nästan lite synd om mig själv.
.
En nära döden upplevelse av rang... nu fattar jag hur det känns att vara kille och sjuk.
 

Kloka ord...

... växer inte på träd.
.
Ibland så skulle det vara önskvärt att kunna leverera några kloka ord på daglig basis... allra helst om man som jag har en blogg där jag vill skriva någonting varje dag... men nä... kloka ord är ingenting som jag kan plocka fram på beställning... och det får jag leva med... att jag ändå vill skriva någonting här utan att ha någonting att säga är kanske mer intressant... eller inte... att blogga är en intressant upplevelse på många sätt... bara det här med att skriva någonting om absolut ingenting... som nu... ja herregud... vad är det jag håller på med egentligen?
.
Ibland så kanske jag bara ska hålla tyst... 
 

Föreläsningar...

... på schemat.
.
Idag så går färden till Malmö där jag ska föreläsa för personalen på en LARO-mottagning... och det ser jag fram emot... jag gillar ju att vara ute och föreläsa samtidigt som jag faktiskt tycker att min föreläsning är värd att lyssna på... visst kan det låta lite kaxigt att skriva det själv i detta avlånga jantelagens land... men fan... det är kanske dax att vi vågar bejaka det som vi faktiskt är bra på och vågar stå upp för det... för vår egen skull... så våga skryta lite om dig själv... bara för att du är värd det.
.
Den här lilla pojken hade också sina kvallitéer och var bra på massa saker.
 

Beroendet är en...

... dödlig sjukdom.
.
Det slår mig helt plötsligt att jag har en himla tur som kan sitta här och skriva en blogg vid min ålder... jag är ju trots allt en beroende som har tillbringat många år tillsammans med droger av alla de slag... många av mina gamla vänner är döda idag... för hur man än ser på det så är beroendet en dödlig sjukdom... drogerna tar livet av väldigt många människor... det är den bistra sanningen.
.
Knark tar livet av människor.
 

Ta det...

... lugnt.
.
Att göra ingenting är ju som ni alla vet att göra någonting... och idag så känner jag inte riktigt för att vara så himla produktiv... jag har ett åtagande vid 19-tiden som jag måste göra och det får fan räcka för idag... har en ganska intensiv vecka på jobbet framför mig så det känns lite som att det är helt okej att ligga i TV-soffan en hel dag... visst kan jag höra hur jag försvarar en av mina defekter just nu... men fan... lathet är både förlamande och ganska skönt mellan varven... kanske kan man trots allt bromsa sig ur en uppförsbacke ändå.
.
Orkar bara inte stressa runt idag... det känns helt okej att inte göra ett endaste dugg.