Gräset...

... fortsätter att växa.
.
Nu när vi börjat renovera huset så tyckte väl jag att gräset kunde ta lite semester och sluta växa i några månader... men ack vad jag bedrog mig... det spelade liksom ingen roll att vi lägger en massa skit på gräsmattan... den växer och frodas ändå... att göra en sak i taget innebär alltså inte att allt det som jag brukar göra blir gjort av sig själv... det blir allt att ta fram gräsklipparen och köra några varv runt huset vare sig jag vill eller inte... livet på livets villkor.
.
Ett nödvändigt ont om jag vill att gräset inte ska växa villt.
 

Telefoner...

... och Brännebassalt.
.
Jag kan bli ganska trött på det här med strulande telefoner ute i Brännebassalt... och nu var det då dax igen... att min mobil inte har någon vidare täckning här har jag lärt mig att leva med... det är ju liksom därför jag fortfarande har ett fast abonemang... och visst... blixten slår ner mellan varven vilket är en rätt dyr historia eftersom det ofta innebär att jag får köpa en ny telefon... men allt annat strul med ledningarna råder jag inte över... jag blir mest bara trött när telefonen inte funkar... jaja... det blir att ringa telia igen och be om hjälp... och vänta... jag är van.
.
Tänk om jag ändå kunde ha tre pluppar ute i brännebassalt... 
 

Före...

... och efter.
.
Det är nu det är dax att börja ta lite bilder på renoveringen... jag kommer ihåg hur mycket jag saknade bilder på huset innan jag byggde en våning till... inte så mycket för att jag vill leva i det förflutna utan mest bara för att det kan vara skoj att se förändringar på bild... det är ju så himla lätt att "glömma bort" hur det var... precis som med min drogfrihet... vissa dagar så tar jag den för givet och "glömmer bort" hur mitt liv såg ut när jag var en aktiv missbrukare... då är det lätt att börja romantisera och skratta gott åt dråpligheterna jag utsatte mig själv för... istället för att känna den enorma tacksamhet över det liv jag lever idag.
.
Idag så är jag tacksam över det liv jag lever... allt är möjligt... precis allt.
 

Nu drar det ihop sig...

... i Brännebassalt.
.
Igår var rörläggaren och hälsade på oss... vi planerade lite om hur rören skulle dras... plus att jag ju vill ha vatten i huset även under själva renoveringen... det blir att pussla ihop grejerna provisoriskt innan vi kan koppla ihop allting... det är rätt mycket meck att renovera... nya grejer dyker upp hela tiden och det vill till att hitta lösningar så att vardagen ska kunna fungera hjälpligt under en övergångsperiod.
.
Vattenpumpen får flytta utomhus under renoveringen.
 

Ännu en dag...

... på stranden.
.
Vi är inne på fjärde veckan nu... och efter några dagars intensiv sommarhetta så verkar vädret slå om igen... och så är det i verkligheten... det är bara att anpassa sig... gilla läget oavsett... stranden är fantastisk att vara på inte minst för hur den kan skifta i karraktär... samma strand men ändå ett helt annat ställe när vädret slår om... intressant minst sagt... det häftigaste är att jag lär mig acceptans... och att det finns något vackert i det mesta.
.
Man kan ju tycka att en sandstrand är rätt statisk... men nä... upplevelserna skiftar radikalt.
 

Jag har blivit...

... äldre.
.
Det är ganska skönt att bli äldre för det mesta... men... för det finns ett men... en sak som jag inte riktigt gillar är att jag inte riktigt har samma energi som för några år sedan... jag blir helt enkelt mycket tröttare betydligt fortare... något som jag känner av nu när vi håller på att renovera vårt hus här hemma i Brännebassalt... allting tar längre tid nu för tiden... något som jag kanske inte riktigt räknat med... det är ju ganska enkelt att planera saker och ting... men den praktiska biten ska ju också göras... och igår så märkte jag till min stora förvåning att mina krafter försvann i takt med att temperaturen steg... nu var det förvisso väldigt varmt... men jag kan inte komma ihåg att sånt störde mig i min ungdom... jag kan ha fel... men det är ändå påtagligt att det går lite långsammare för mig... och jag får för mig att det beror på att jag blivit... hör och häpna... äldre.
.
På span efter min egen ungdoms krafter... jag kan behöva dem nu.
 

Sol...

... sol och ännu mera sol.
.
Nu är det varmt och soligt på Tylösand... och jag kan verkligen rekomendera solskydd... det är lätt att bränna sig i solen vilket flera av oss har skaffat sig en smärtsam erfarenhet av redan... det är ju så med solen... det är först när dagen närmar sig sitt slut som man ser resultatet som i vissa fall kan vara en smärtsamt upplevelse.
.
Det är fullt under vårt parasoll... solskyddet dessa soliga dagar.
 

Ännu en dag...

... på stranden.
.
Idag så blir det fullt på stranden... strålande sol och hur varmt som helst... tack och lov så är det riktigt skönt i vattnet så att vi kan svalka oss lite mellan varven... högsommarvärme på Tylösand... sommar så det bara sprallar om det.
.
Morgnarna på Tylösand innan alla människor kommer ner till stranden är helt magiska.
 

Soligt, varmt...

... och salt.
.
Passa på och kom ner och hälsa på oss på stranden i Tylösand... nu är det högsommarvärme med strålande sol och salta bad... vi sätter upp ett beachvolleynät och har morgonmöte i sanden klockan 10.00... ALLA är välkomna att hänga med oss och uppleva sommaren.
.
Somrigt värre på stranden i Tylösand.
 

Sommaren...

... är på väg.
.
Hörde ett litet rykte om att det är lite sommar på väg ner till oss på Tylösand... nu har det väl förvisso varit sommar ett bra tag redan... men vad jag menar är den där sommaren som vi ju alla drömmer om... ni vet... salta bad och en varm strålande sol... så nu är det läge att damma av beachvolleytakterna och komma ner och hälsa på oss på stranden... varmt välkomna att hänga med ett kärleksfullt gäng på stranden... morgonmöte klockan 10.00... sen blir det yoga i sanden... tjoho.
.
Varför inte hänga på stranden lite med oss... 
 

Livet som en gift man...

... fortsätter.
.
Efter ett fantastiskt bröllop så knackar då vardagen på dörren igen... just nu sitter jag vid vårt köksbord som är fyllt av bröllopspresenter och laddar upp iför att åka tillbaka till stranden där vi gifte oss i fredags... jag har ju fortfarande tre veckor kvar att arbeta innan jag tar lite semester... och jag är sannerligen lyckligt lottad som ska tillbringa dessa veckor på stranden i Tylösand... och ikväll så ska jag återförenas med min fru efter en natt ensam hemma i vårt hus... allting är som vanligt men ändå inte... för nu är vi ju gifta... jag är oerhört tacksam över att jag har en livskamrat att älska i nöd och lust... världens bästa fru... "I löööööve you" underbara Lotta... tack för att du ville gifta dig med mig... jag är i sanning en väldigt lyckligt Lottad man.
.
Jag kommer för alltid att minnas vårt fantastiska bröllop med glädje.
 

Man och...

... hustru.
.
Jaha... så sitter jag då här och skriver min första blogg som en gift man... och jag måste säga att jag är oerhört tacksam över hur bra vår bröllopsdag blev... solen passade på att titta fram när vi stod nere på stranden framför prästen omgivna av släkt och vänner... bandet på after beachen spelade den där bröllopsgrejen som spelas när man går gången fram i kyrkan och vi gick tillsammans ner till stranden där alla stod och väntade på oss... ett magiskt ögonblick i mitt liv... helt fantastiskt... och den efterföljande bröllopsmiddagen var bara hur trevlig som helst... massa fina tal och mängder av kärlek... tack till alla er som förgyllde vår dag med er närvaro.
.
Och vet ni vad... jag trivs alldeles ypperligt med att vara en gift man.
.
Här står vi... man och hustru barfota i den magiska sanden på Tylösand.
 

Idag så blir det...

... bröllop.
.
Ja, så sker det då äntligen... jag kommer att gifta mig barfota på en sandstrand nere vid havet... och jag känner i magen att något stort är på gång... det är med andra ord precis som det ska vara... tror jag... jag har ju aldrig varit gift förut så jag har inget att jämföra med... vi har gjort allt som vi ska göra och nu får vi släppa taget och bara njuta av dagen då vi två blir ett... nervös... javisst... men ändå trygg i mig själv... detta är vår dag... och om några timmar är vi ett gift par... underbart.
.
Bröllop på stranden... kan det bli bättre?
 

Dagen före...

... den stora dagen.
.
Det känns nästan lite overkligt när jag nu sitter här och tänker på att jag ska gifta mig i morgon... jag har under en tid inbillat mig att jag inte är nervös... men visst är jag det... jag vill ju såklart att det ska bli bästa bröllopet i mannaminne... och då kommer naturligtvis mitt kontrollbehov fram... och jag börjar noja på grejer som kan gå fel... det är då som jag behöver ta ett stort andetag... stilla ner mig... och landa i vad det egentligen handlar om... så jag förstår att det enda som betyder någonting är ett enkelt... ja... allt annat är utom min kontroll... och istället för att oroa mig för allt möjligt och omöjligt så ska jag bara njuta av att jag faktiskt ska gifta mig med kvinnan som jag älskar.
.
Love is in the air...
 

Frisk luft...

... är bra för mig.
.
Vi är inne på andra veckan på Tylösand nu... vi har haft väder av alla de slag... och min erfarenhet av väderappar har stärkts... den överlägset bästa är faktiskt verkligheten... den funkar direkt... är minst sagt omväxlande och intressant... men den största belöningen med "verklighetsappen" är att jag befinner mig utomhus med massor av frisk luft omring mig... underbart och mumma för min själ... och jag märker att jag inte är ensam om denna upplevelse... vårat gäng på stranden lever upp... vi kommer närmare varandra och och oss själva... frisk luft är underskattat... frisk luft kan vara acceptans och sinnesro.
.
Tillfrisknande i verkligheten... jag bara njuter.
 

Bröllop...

... om några få dagar.
.
Nu gifter vi oss snart... bara några få dagar kvar... och det börjar bli en liten smula nervöst... "hur kommer käket att bli"... "hur många kommer"... "hittar alla ner till stranden där vi ska gifta oss"... "när får vi checka in på hotellet"... "hur ser väderprognosen ut" är bara några få av de frågor som vi ställer oss så här ett par dagar innan... vi vill ju såklart att allt ska flyta på perfekt och att alla ska ha det så himla bäst som det bara går att få det när vi gifter oss... förväntningarna pockar på uppmärksamhet... det enda som jag vet med säkerhet är vilket svar jag kommer att ge på prästens fråga till mig... fast å andra sidan så är väl det kanske det viktigaste av allt.
.
Ni hittar oss vid hjärtflaggan på stranden nedanför hotell Tylösand på fredag klockan 16.00.
 

Varför...

... stranden i ALLA väder?
.
Det höjs ett och annat förvånat ögonbryn när jag berättar att vi på VågaVa hänger på stranden i Tylösand i ALLA väder... och jag förstår detta... de flesta människor förknippar ju Tylösand med strålande sol och svalkande bad... så när vi envisas med att åka ner till stranden oavsett väder och lägga oss på en helt folktom strand undrar såklart många vad det är vi håller på med... sanningen är väldigt enkel... vi är på stranden varje dag för att vi kan... resultatet... en stark grupp med massor av självkänsla... och som grädde på moset... sinnesro.
.
Ni kan lita på VågaVa... vi levererar varje dag.
 
 

En svensexa...

... i goda vänners lag.
.
Vilken fantastisk dag jag hade igår... mina fina vänner kom och kidnappade mig här hemma i Brännebassalt och sen bar det iväg till Isaberg där vi klättrade över en massa hinder uppe i trädkronorna... själv tog jag mig lite vatten över huvudet när jag fastnade uppe i ett träd i en för mig alltför svår bana och helt enkelt inte vågade ta mig vidare... helt slut och på skakiga ben fick jag då förnedra mig själv genom att be om att bli nedvinchad... mina vänner fick sig ett av dagens många goda skratt... för det var en dag med många goda skratt som avslutades med käk och ett bad i polen hemma hos min kollega och vän... jag är tacksam över att ha dessa fantastiska vänner i mitt liv... och säga vad man vill om svensexor... min erfarenhet är att det var skitskoj... tack.
.
Fina vänner är kärlek att vara tacksam över.
 

Om en vecka...

... är jag en gift man.
.
Jag har väl som de flesta andra tänkt att gifta min en vacker dag... men det har liksom aldrig blivit av... men nu så ska det då ske... till slut så träffade jag då kvinnan i mitt liv och nästa fredag så gifter vi oss på stranden i Tylösand... och personligen så kan jag inte tänka mig ett bättre ställe att gifta sig på... barfota på stranden med kvinnan jag älskar... och nu när det närmar sig så måste jag erkänna att jag får lite fjärilar i magen... detta har jag drömt om hur länge som helst... och jag ler lite när jag tänker på hur mina drömmar en efter en blir verklighet... vågar jag verkligen nypa mig i armen nu?
.
Vägen till altaret ligger framför mina fötter... 
 

Längtar...

... till stranden.
.
Det må vara hur det vill med vädret men sanningen är att jag faktiskt sitter här hemma och längtar ner till stranden... ännu en gång har jag fått möta sommaren på Tylösand och funnit någonting som inte kan beskrivas i ord utan behöver upplevas för att förstås... Tylösand är magiskt.
.
Tylösand ska upplevas på plats.
 

Hjältarna...

... på stranden.
.
Vilket härligt gäng vi är på stranden i år... vi hjälps åt och trotsar vädret som prövar oss... regn och blåst skrämmer inte iväg dessa hjältar som jag har med mig på Tylösand... glada miner och massor av skratt... och jag njuter i fulla drag över vår vistelse i sanden... som igår när vi slog upp våra tält i regnet... väntade in solen... fick blåsten på köpet... men tillsammans så väljer vi att leva i lösningen istället för problemet... det lönar sig i längden.
.
Det finns inga dåliga väder... bara dåliga kläder.
 

Väder...

... och väderappar.
.
En intressant sak med att hänga på stranden i Tylösand varje dag är det där med väderapparna... kanske inte så konstigt om man tänker efter... eftersom vi ju befinner oss utumhus varje dag... det kan ju vara bra att ha på sig rätt kläder... men jag kan inte säga annat än jag är glad över att vi bestämt oss för att inte vara väderberoende när vi genomför detta projekt... i så fall hade vi med största säkerhet gjort som alla andra strandtörstande människor i detta landet... nämligen stannat hemma... och missat våra första två helt fantastiska dagar på stranden... för så är det faktiskt... vi är relativt ensamma på stranden och säga vad man vill... jag tycker att det är helt underbart... igår blev vi bjudna på ett helt fantastiskt yogapass av Camilla som kommer att vara med oss på tisdagarna... det känns lite grann som att det är hos oss på stranden som det händer grejer... trots att det egentligen inte händer någonting... så skippa väderapparna och häng på... risk för regnskurar, javisst... men med all säkerhet så är den största risken för oss som hänger på stranden i alla väder att vi tillåter oss att träffa oss själva och får lite sinnesro.
.
På stranden händer det inte kanske inte så mycket men ändå händer det något hela tiden.
 

Två steg fram...

... och ett steg tillbaka.
.
Efter lite trixande och fixande så funkar då min blogg igen... jag gjorde som man gör i livet mellan varven... tog ett steg tillbaka och återvände till min gamla bloggadress vagava.blogg.se... just det där med att ta ett steg tillbaka är något som jag behöver göra mellan varven för att kunna ta två steg fram lite senare... oftast handlar det om acceptans... att landa i den verklighet som redan existerar för att kunna göra den förändring som behövs... precis som med drogerna... för så länge som jag förnekar mitt missbruk så är det himla svårt att bli drogfri... tro mig... det tog mig över 30 år innan jag fattade att jag var en beroende... och det var först när jag accepterade det faktumet som jag kunde kapitulera i steg 1... sen... ja då hände det grejer... hoppet jag fick i steg 2... och handlingarna jag kunde göra i steg 3... jag är idag tacksam över att ha ett program som fungarar i ALLA mina angelägenheter.
.
Med ett fungerande program kan jag fortsätta att utvecklas.
 

Nu testar vi...

... om detta funkar.
.
Efter lite knappande och trixande så har jag nu ändrat domänen till min blogg... till ursprungsnamnet... vagava.blogg.se... och förhoppningsvis så ska nu min blogg funka igen.
.
Hoppas att jag inte tagit mig vatten över huvudet nu...
 
 

Premiär...

... för "VågaVa go beach 2016".
.
Då kör vi... första dagen på stranden i Tylösand för i år... välkomna ner till oss och hälsa på... vi finns som vanligt vid vår röda hjärtflagga rakt nedanför hotellet.
.
"VågaVa go beach 2016"
 

Bloggar vidare...

... utan en fungerande bloggadress.
.
Det går förvisso inte att komma in på min blogg längre... men va fan... det kommer ju att lösa sig om några dagar så jag tar väl och skriver vidare som vanligt... rutiner är ju som bekant rätt viktiga för mig... ta bara det här med att jag håller på att röja upp så vi kan bygga om på vår undervåning... lite i taget så flyttar jag upp allt på övervåningen... visst det tar sin lilla tid men om jag bara gör lite var dag så kommer jag ju att vara klar snart... en hylla där... ett skåp där... ja ni fattar... stora förändringar börjar med små förändringar.
.
Samtidigt så håller jag på att packa mina strandgrejer... egentligen så kunde jag bara fortsätta där jag slutade förra året eftersom grejerna ju bara låg där jag la dem förra året... men... sanden sen förra året skakades ut och jag packar om och tvättar det som behöver tvättas... för hur jag än ser på det så är det en ny säsong... "VågaVa go beach 2016"... hur den kommer att utfalla har jag inte en aning om... och det behöver jag inte heller ha... det blir som det blir och det brukar ju bli bra... fem veckor på stranden oavsett väder... paraply och badbrallor nedpackade... sinnesron hittar jag där.
.
Sand, sand och åter sand...
 

Att blogga...

... utan en fungerande blogg.
.
Detta inlägget kommer inte att synas för någon annan än mig själv på min blogg... jag har nämligen ingen fungerande bloggadress längre... vagava.se funkar inte längre... nu hoppas jag väl att detta är övergående och jag har skrivit till blogg.se och bett om hjälp... själva andemeningen med en blogg är väl trots allt att man ska kunna läsa vad jag skriver... 
.
Prata, prata och ingen som lyssnar... suck.
 

Sista dagen...

... i lokalen.
.
Nästa vecka flyttar vi på VågaVa i Halmstad ner på stranden... fr.o.m. måndag och fem veckor framåt hittar ni oss nere vid vår hjärtflagga rakt nedanför hotellet i Tylösand... nytt för i år är att jag och min käresta kommer att gifta oss på samma strand 15 Juli klockan 16.00... och det ser jag fram emot med en lätt pirrig känsla i min mage... det är första gången för oss bägge och planen är naturligtvis att det även är den enda gången vi gifter oss... eller... nja... jag gillar tanken om att förnya löftena efter några år... man kan ju faktiskt gifta sig fler gånger med samma tjej... i vilket fall ser jag fram emot giftemålet... och även om det regnar idag så ser jag även fram emot att finna lite sinnesro på stranden under de närmsta veckorna... lite lugn i själen är ju aldrig fel.
.
I år betyder hjärtflaggan lite extra mycket för mig eftersom jag ju ska gifta mig på stranden.