Vill du ha rätt...

... eller vill du vara lycklig.

Livet är förunderligt... hur shysst är det inte att ha blivit några år äldre... och kunna ta livet lite mer som det faller sig... det är inte så viktigt att ha rätt hela tiden... jag hade troligtvis fel när jag ställde en diagnos på min krånglande bil... eller krånglande och krånglande... havererade bil är nog en mer passande beskrivning... för den kan ju inte krångla eftersom den inte kan köras överhuvudtaget... proffsen tror mer att det är en havererad turbo som är själva felet...


... suck... min nya jättefina bil höll inte så länge... och jag saknar den redan.

Någon undrade om jag inte skulle ta strid med han som sålde bilen till mig... och jag förklarade att det inte skulle hjälpa mig ett endaste dugg... för det första eftersom jag VET att killen som jag köpte bilen av aldrig skulle vilja lura mig på något sätt... att bilen gick sönder kan jag inte lasta honom för... nä det är helt enkelt sånt som händer... bilar pajar... lite då och då... det är smällar som man får ta.

Ibland så jävlas livet med mig... det händer även att jag kan tycka det är väldigt orättvist... att jag kanske har rätt på ett eller annat sätt... och det är oftast i dessa situationer som jag med åren fått ett val som jag missat i hur många år som helst... att det är jag själv som väljer mina strider... att det inte är så himla viktigt att alltid ha rätt längre... visst ibland så fastnar jag i de gamla banorna... tar strid och tappar en massa energi som jag kunde lagt på något vettigare... att vara lycklig t.ex... för så är det ju... lycka är någonting som jag väljer att vara... lycka kommer innifrån... och jag har oftare än jag vet ett val... om jag vill ha rätt eller vara lycklig... vad väljer du idag...

... vill du ha rätt eller vill du vara lycklig?

Regn&Storm-yoga

... blev det igår.

Det regnade småspik och vinden tog i så att t.om. proffssurfarna som älskar när det blåser tyckte att det var lite väl mycket på stranden i Tylösand igår morse... det var dock inget som hindrade oss från att köra vårt dagliga yoga-pass... och det var helt jävla osannolikt underbart... i ösregnet och stormbyarna körde vi våra solhälsningar... det stående trädet blåste visserligen omkull mest hela tiden men det gjorde inte så mycket... upplevelsen av att värma upp kroppen innifrån i kontrasten till naturens vilda storhet som piskade på våra kroppar var fantastisk... helt underbart.


Efter yogan hoppade vi direkt i det varma vattnet och lät de vilda vågorna kasta omkring oss.

Och efter det passet så hade jag nästan helt glömt bort att min nya bil rasade på vägen in till jobbet... och fick bärgas till min bildoktor... jag håller tummarna för att det "bara" var topplockspackningen som gick sönder... det såg inte så himla bra ut när det helt plötsligt fullkommligt bolmade ut vit rök bakom bilen... och det var minsann inte så lite det bolmade heller... tur i oturen var att vi har VågaVa-bussen i halmstad nu när vi har vårt "VågaVa go beach" så att jag kunde ta mig hem... på måndag ska jag ta ett snack med bildoktorn och höra hans diagnos över sakernas tillstånd... ja vad ska jag säga?

*suck*.

Regn och blåst...

... när jag tittar ut genom mitt köksfönster.

Det var länge sedan vi hade detta väder inför en beachdag... intressant... det kom några droppar regn igår på eftermiddagen och då passade vi på att knalla upp på Tylösands stora hotell och kolla in en häftig fotoutställning som de visar där hela sommaren... just nu i skrivande stund har jag glömt bort vad snubben som tagit fotona heter... men det var en shysst utställning... massor av plåtar på kändisar från förr... Jimi Hendrix, The Doors, Janis Jopplin och många, många fler... en resa i tiden och väldigt fina personliga foto...


... så jag kan rekomendera er ett besök på Tylösands hotell och deras fina fotoutställning.

Det kan bli årets första paraplyyoga idag... en dröm jag har burit på sedan konventet i Gullbranna... att sitta stilla under ett paraply i regnet vid havet och meditera... jag har aldrig kört ett sådant pass... eller upplevt heller för den delen... men eftersom vi kör ett projekt där vi åker till stranden alla dagar oavsett väder så är det ju helt på sin plats att köra allvädersyoga också... det är flippat att vara ute i alla väder och anpassa sig efter naturens nycker... det får mig att inse att världen verkligen inte snurrar runt mig... att livet är betydligt större än så.


Alla dagar i alla väder ger mig en upplevelse lite över det vanliga... på många sätt.

Yoga på stranden...

... börjar ge resultat.

Jo så är det... kanske är det kombinationen med en lång promenad längs stranden till vårt lunchställe... för det är ju rätt jobbigt att gå i sanden och säkert hur bra träning som helst... men... jag vill nog se att det är vårat dagliga yoga-pass som känns i min kropp... inte som träningsvärk... inte som att jag sträckt mig... inte några skador... nä... jag känner mig lite vigare... lite starkare... lite mer kompis med min kropp helt enkelt.

Och sen är det ju naturligtvis en helt fantastisk start på dagen och ger mig en skön känsla av att få känna mig i mental balans... jag blir lugn och lycklig av yogan.


Jag är såååååå tacksam för alla fina människor som hakar på min strand-yoga... tack!!!

Moderna tider...

... i verkligheten.

Eftersom jag är med på facebook så har jag fått kontakt med rätt många människor som jag inte hört av på väldigt länge... det är en av de moderna tidernas största fördelar tycker jag... att kunna återknyta kontakten med släkt och vänner... och de som tittar in på min profil på facebook kan ju inte undgå att upptäcka att jag tillbringar några veckor på stranden i TYlösand... igår så var det nästan så att jag fick nypa mig i armen... för då förvandlades stranden till ett släktkalas för mig... kusiner och mostrar, barn och barnbarn... helt underbart... och jag ska inte sticka under stol med att det är himla skoj att lyssna på släktskvaller... det ger mig en känsla av att jag tillhör en gemenskap där blod är tjockare än vatten... min släkt har alltid tagit emot mig med öppna armar...

... mitt missbruk har däremot inte velat att jag skulle ha kontakt med någon eller någonting som kunde ge mig den tryggheten... för allt missbruk har en sak gemensamt enligt mig... och det är att vi som missbrukar ska välja bort allt som kan konkurerar med missbruket... typ människorna som bryr sig om oss.


Stranden förvandlades igår till en mötesplats för delar av min släkt... underbara Tylösand *L*.

Nä nu är det yoga som gäller... kl. 10.30 nere på stranden... välkommna.

Biltvätt...

... har aldrig riktigt varit min pryl.

Min förra bil tvättade jag en gång första veckan efter att jag hade köpt den... det var första och enda gången som jag tvättade den bilen... jag levde lite efter devisen "när askfatet är fulls så byter man bil"... och eftersom jag inte fimpade mina cigg i askfatet så hade jag ju denna bil i några år... jag bestämde mig direkt när jag köpte min förra bilen att jag inte skulle röka i den... vilket jag redan på premiärturen förhandlade bort mot ett "jag ska inte fimpa i askfatet iallafall"... snacka om förnekelse när man tror att en bil är rökfri bara jag vevar ner rutan och blåser ut röken där samtidigt som jag slängde ut fimparna i naturen... det problemet har jag löst idag... eftersom en rökfri rökare helt enkelt inte har några sådana problem.

För övrigt så har jag redan hunnit med att tvätta min bil två gånger... "denna gången ska det bli annorlunda"... och för att få det gjort så har jag hittat en billig biltvättarfirma i stan där man tvättar min bil för en 100-lapp.


Sent ska syndaren vakna och lära sig att en bil håller längre om man sköter den... tror jag.

Min sponsor har lärt mig att det visst spelar roll hur bilen man kör till föreläsningar och i alla möjliga samanhang ser ut... att människor bildar sig en uppfattning om den enskilda individen genom att studera utsidan av densamme... jag måste tyvärr erkänna att jag blir bemött på ett mer respektfullt sätt nu när jag har fixat mina tänder och har klätt upp mig på ett "hyfsat" sätt... lite mer av "hel och ren"... nu har jag höjt ribban ytterliggare genom att ha en rentvättat ickerostig vaaaaanlig bil...

... jag måste (tyvärr här också) inse att dessa förändringar ger mig fler jobb... för en kille med tänder i käften... rena och hela kläder... och som pricken över i:et en ren och fin bil... anses som en aning mer seriös än en tandlös luffare i rostig bil... så visst... utsidan spelar roll... så jag har då äntligen bestämt mig för att göra det enkelt...  

... att gilla läget och glida omkring i min nytvättade bil.

Och solen strålar...

... från en klarblå himmel.

Och jag är på väg till jobbet... full fart ner till stranden för att sätta upp volleybollnätet och hissa vår hjärtflagga innan det kommer för mycket folk så att vi kan ligga där vi alltid ligger... ner för trapporna bakom hotell Tylösand... passera förbi kiosken... följ vattnet ca 150 meter åt höger... där hittar ni oss... varje vardag i två veckor till... under ett parasoll vid en beachvolleyplan... vid hjärtflaggan... mellan 10.00 - 16.00... VÄLKOMMNA!!!


Det är lätt att hitta oss på stranden vid Tylösand även de dagar då det är fullt på stranden.

Yoga kl.10.30... på stranden... underbart.

Nöjd...

... kunde jag ju inte vara.

Tyckte faktiskt att Blåvitt spelade riktigt dåligt... eller med handen på hjärtat så kanske det var så att Halmstads bollklubb var rätt så bra idag... iallafall betydligt bättre än blåvitt och jag måste tyvärr erkänna att segern var rättvis... jag förvånades av deras pigga spel... och suckade åt IFK:s långsamma speluppbyggnad... riktigt tråkigt spel från deras sida faktiskt.


Trots förlusten så var det riktigt trevligt att sitta på Örjans Vall och kolla på fotboll.

Min kompis "Bekele" fattade nog inte först att jag höll på Blåvitt... han såg lite förvånad ut när jag berättade det för honom... och jag vet inte om han ångrade att han fixat billiga matchbiljetter till mig... men det tror jag inte...


... för han såg rätt nöjd ut idag (det är med hans tillåtelse jag lägger ut en bild på Bekele här).

Jaja... bollen är rund och det gäller väl bara att låta alla gliringar som kan möta en Blåvittsupporter i fiendeland rinna av mig i det salta vattnet på Tylösand imorgon... och kanske lägga focus på att piska upp någon i en mulle istället... eller???

Fotboll...

... live på Örjans vall i Halmstad.

Jepp idag så blir det fotboll... svensk fotboll... live... HBK - Blåvitt.

Det känns som om det var typ 100 år sedan jag såg på svensk fotboll senast... undantaget är vårt landslag.
Har ju blivit lite bortskämd av all fantastisk fotboll som kommer till mig via min TV-skärm... och jag är ju inte längre den fanatiska hulligansupporter som jag en gång faktiskt var... det var väääääldigt länge sedan så det lär väl vara glömt nu... men det finns en likhet mellan då och nu... och det är att jag kommer att titta på samma fotbollslag när jag sätter mig på läktaren idag... IFK Göteborg... blåvitt... så vilket lag jag kommer att heja på råder det inga tvivel om... jag brukar skoja med mina vänner och promt påstå mig vara en medgångsupporter... idag gäller inte detta påstående... vissa ränder sitter djupt... och idag så är det...  


... svensk fotboll på min hemmaplan i Halmstad... det ska fan bli riktigt skoj... heja Blåvitt!!!

Ledighet...

... kan skrämma mig.

Jag ska ha semester om två veckor... och det skrämmer mig en liten smula... vad fan gör man på en semester?
Har snackat med några polare om mina farhågor och kommit fram till att det nog kan vara bra att göra upp en plan... några prylar som jag ska göra min semester så att jag inte stannar hemma och isolerar mig i en hel månad.

Jag har en början och ett slut... första helgen så ska jag till Jönköping och tala på en talardag... och sista helgen på min semester så ska jag åka till konventet på Fårö... men tiden mellan dessa helger har jag ingen aning om... att ligga på stranden och sola kanske jag kan göra lite då och då... men det känns ju nästan som att jobba eftersom jag då redan har tillbringat fem ljuvliga veckor på Tylösand... kanske ska jag lära mig någonting nytt... eller resa någonstans... ja vem vet vad livet har att erbjuda mig en augustimånad 2010?


Vad gör en snubbe som jobbar som proffsbadare när han är ledig och ska ta ut semester?

"INGEN dag för stranden"...

... skrev de i den lokala blaskan igår.

Och visst regnade det lite på morgonen... men sen sprack det upp och det blev ännu en helt ljuvlig sommardag på stranden... och det är ju tur att vi på VågaVa skiter fullständigt i vad det skriver i tidningarna eller vad de säger på väderleksrapporterna på TV:n... vi åker till stranden i ALLA väder... och får uppleva alla dessa fantastiska väderskiftningar live.


Det så väl inte direkt ut som en dag för volleybollspel... men ack vad vi bedrog oss.

Idag är det också lite mulet just nu i denna tidiga morgontimme... och det känns skitbra att det inte är vädret som styr mina dagar... vi är på väg till stranden för att köra vårt dagliga yoga-pass... och ta mig fan... yogan börjar ge resultat... varje dag i tre veckor har jag kört yoga och jag kan känna det både i kroppen och själen... skönt. 

Ja ta mig fan... mitt tips till mina läsare är att inte leva efter väderleksrapporter... för blaskan hade fel... fett fel... för igår var det verkligen en dag för stranden... och vet ni vad... jag är helt övertygad om att det är samma lika idag... att idag är en skitbra dag för stranden... det ska iallafall jag se till för min egen del... det är mitt val.

middag efter en finfin dag på stranden... ...

0_dsc_0689 (MMS)

middag efter en finfin dag på stranden... kycklingvingar på harrys... mums...

Väder...

... är det hela tiden.

Varje dag är en ny dag och det märks verkligen när vädret slår om... och igår så var det strålande solsken på stranden i Tylösand... det var fullpackat med massor av människor... idag är det en regnig dag och troligtvis nästan helt folktomt...


... det är då det visar sig vilka som är de verkliga badhjältarna... eller vad ni nu vill kalla dem.

Halvtid...

... i VågaVa go beach-projektet.

Och peppar peppar... än så länge har det varit den bästa sommaren någonsin... vi har aldrig tidigare haft så mycket människor hängande på vår camp nere på stranden... och så har vi ju det där med vädret... det har ju faktiskt varit helt strålande än så länge... en enda riktigt ordentlig regndag.

Att vi har en dokusåpa till granne på stranden är faktiskt rätt skoj... kan det vara på det lite hemska viset att vi tycker om att ha någonting att skvallra om... de flesta av oss läste ju om skandalerna det skrivs om i blaskan om såpan... och jag är rätt övertygad om att jag inte kommer att vara den enda som har svårt för att låta bli att titta när det sänds i höst.


Två och en halv vecka idag... känner att en daglig strandyoga på Tylösand ger resultat...

Fullsatt på Tylösand...

... denna helt underbara dag.

Varmt i vattnet... en fläktande bris... klarblå himmel och perfekt temperatur... ja det var optimala förutsättningar för en dag på stranden...


... och vi var några stycken som kommit på den tanken... samtidigt... och vi var... många.

Jag kom ner tidigt och satte upp volleybollnätet och vårt parasoll... tog ett dopp i det kristallklara vattnet medans det fortfarande var ganska folktomt på stranden... helt jävla underbart... idag så fylldes det på rätt fort... men vi hade ändå gott om plats för att köra vårt numera traditionella yoga-pass... och det var väl inte föränn vi skulle gå och käka som jag fattade hur jävla mycket människor som hade tagit sig till stranden... vi har ju vårt häng och hos oss finns det ju alltid ganska gott om plats eftersom vi satt upp en beachvollyplan framför vår camp.

Dokusåpan var också på plats idag...

VågaVa - Dokusåpan 2-0...

... efter gårdagens lite mulna väder.

Personligen så tror jag att det beror på att det tar på krafterna att festa hårt... då kan det vara svårt att släpa sig ner till stranden... eller så är det som så att dokusåpan har ett så mycket tuffare schema än oss... att de jobbar på helgerna också... eller... så beror det på att de inte vet om att denna tävlingen finns... "vem som inte backar för att sitta på stranden oavsett väder"... men i mitt huvud så leder vi... jag gillar ju tävlingar där jag vinner.


Ett lite vingbrutet dokusåpahäng mötte oss igår på stranden... där vi hängde hela dagen.

Idag så skiner solen från en klarblå himmel... men va fan... det är dagar som man också får stå ut med som proffisionell badare... kanske får vi sällskap av dokusåpan... så jag får väl ta och fixa till frissan innan yogan startar... ifall ifall... kameran sveper förbi vårat häng.

halmstadhalmstadhalmstadsommarsommarsommar...

0_dsc_0664 (MMS)

halmstadhalmstadhalmstadsommarsommarsommarhalmstad...

Båstadsbratsen...

... vill inte kalla sig själva för brats längre.

Nä precis som en städare blev lokalvårdare för att sen förvandlas till någon form av tekniker (jag kommer inte riktigt ihåg vad titeln på en städare är i dagsläget) och en snickare blev byggnadsträtekniker så vill inte längre bratsen vara... brats... så nu har samma människor förvandlats till... livsnjutare.


Livsnjutare tävlar om att kunna festa upp mest stålar och spilla champagne på varandra.

Jag läser vidare i blaskan om att dessa "livnjutare" är uteslutande killar... tjejerna får nämligen inte betala utan ska ägna sig åt att se snygga ut så att de kan bli upptäckta av dessa "livsnjutare" som bjuder dem på sprit och presenter... det står ingenting i blaskan om vad dessa presenter består av... en vild mycket personlig gissning är att en av dessa presenter kan vara klamydia eller någon annan könssjukdom.

Ni kanske tycker att jag är väldigt dömmande i min blogg idag... och visst det kan jag väl hålla med om... men egentligen så tycker jag att det är rätt tragiskt när det tävlas om vem som har mest stålar att festa med... att det är "status" att göra sitt bästa för att bli alkolist i en Ralph Laurens tröja... att killar som inte har råd med detta tar lån via SMS för att imponera på tjejerna gör inte saken bättre.

Jag har också bytt namn... från "bara" narkoman... till nykter narkoman.

Dra på trissor...

... jag har klippt min gräsmatta.

Det var som om fan flög i mig... fram med gräsklipparen... brum brum... gräsmattan klippt och jag har ett nöjt flin klistrat över hela ansiktet... så jävla enkelt... energin måste kommit när jag la några minuter på att skriva i mitt 8-steg... så idag är en bra dag för mig... både tillfrisknande och gräsklippning... på samma dag.


Det måste vara yogan på stranden som börjar ge resultat... det kan jag rekomendera.

...
och nu ska jag skriva ett brev till Intrium Justitia (ni som har skulder känner säkert till detta inkassobolag)... för även om jag blev glad när de skrev av 25.000 kr av min skuld så tänker jag fortsätta att jobba på dem... mitt mål är att få en skuld till trafiksäkerhetsverket preskriperad... fixar jag det så vet jag rätt många som vill ha reda på hur jag bar mig åt... håll tummarna... så ska jag kasta mig in i mitt förflutna och se vad jag kan göra åt det.

Det är jobbigt...

... att jobba på stranden.

Jag känner det nu när jag är hemma... hur mycket det tar på mig att vistas utomhus i solen hela dagarna... helt underbart och det ger mer energi än det tar... men jag är trött, sliten och känner mig lite... gammal.

Det kan ju tyckas att ligga på stranden är samma sak som att lata sig... vilket det ju faktiskt också ser ut som... men det är fel... att vara utomhus hela dagarna är fantastiskt... och får mig att sova som en klubbad säl på nätterna... för jag är fan riktigt trött när jag kommer hem från stranden... solen och havet både ger och tar...


... i havet hittade jag för övrigt botemedlet mot min flint... snyggt va?.

Har lite "borden" som jag borde göra... typ klippa gräset och sånt... men fan... nä... jag tänker njuta av söndagen genom att göra absolut ingenting... eller föresten... nu ljög jag lite grann... jag ska skriva en rad i mitt stegarbete... gå på ett möte... för min sjukdom tar aldrig semester... mitt tillfrisknande är grunden som mitt liv vilar på... det får jag aldrig glömma... för utan min drogfrihet så blir mina problem betydligt större än en oklippt gräsmatta...

Att vara ledig...

... är inte så himla enkelt.

Jag jobbar alla vardagar på Tylösand... lite skämtsamt kallar jag min sysselsättning fem veckor i juli för att jag är en proffsbadare... vilket ju faktiskt är sant... en i dessa dagar då det är varmt i vattnet underbar sysselsättning... det finns dagar då det är kallt i vattnet och regnet öser ner då det inte är lika kuligt att gå i vattnet... däremot så är det helt ljuvligt efteråt... men i vilket fall... jag jobbar på ett ställe dit människor åker när de har semester...


jag jobbar ju med det som folk gör på sin semester... badar och chillar på stranden.

Då är det inte så himla enkelt att vara ledig.

För det känns lite konstigt att dra till stranden på min lediga tid... vilket väl i.o.f.s. inte är så aktuellt idag... jag väcktes i morse av åskan och ett kraftigt skyfall... så inte fan kan jag klippa gräset idag heller... det behövs eftersom jag bara har klippt det en enda gång i år och det börjar växa små söta björkar i min gräsmatta nu... nä idag så får det bli TV-soffan i några timmar... slappa och lata mig... jag är ju faktiskt ledig.

after beach... .. på ...

0_dsc_0646 (MMS)

after beach... .. på vildshärads golfbana... mikael rickfors ska strax lira för oss... och det är allt lite flippat att vi sitter här och blandar oss med en lite mer medelålders städad publik... en ganska typisk golfpublik för den som har lite fördommar om hur en sådan publik ser ut... och vill ha bekräftelse på sina fördommar... för här stämmer de till 100 procent... alla har typ likadana kläder... utom vi vana strandgäng då såklart... ler...

Kung Zlatan...

... har tagit över rodret.

Äntligen så har vi ett landslag igen... ett fotbollslandslag som kan vinna de viktiga matcherna... ett lag som jag med glädje och förväntningar vågar bänka mig framför TV:n och heja fram till ett nytt mästerskap... ett EM-kval med kung Zlatan i den självklara huvudrollen... det tycker jag om... ja det tycker jag väldigt mycket om.


Zlatan är den självklara lagkaptenen i ett mycket spännande svenskt fotbollslandslag.

Idag så ska jag ligga med ett leende på läpparna och njuta av sommaren... efter det numera traditionella yoga-passet och ett uppfriskande bad så ska jag bara ligga där... och fantisera om att Sverige vinner EM-guld... och att Zlatan avgör i 92 minuten... det borde väl få alla de som inte fattar vilken gudabenådad fotbollsspelare vi har i vårt landslag... eller det kanske är att tro för mycket... att vi kan vinna EM med Zltan i laget är väl inte så omöjligt... men att få alla Zlatan-hatare att ändra åsikt tror jag inte på... för deras ha handlar ju inte om fotboll... för ingen som gillar fotboll hatar Zlatan... punkt slut.

Zlatan...

... tebax i landslaget.

Det var dagens rubrik när jag zappade in på blaskans hemsida... visserligen får vi inget säkert besked föränn på morgondagens presskonferans... men jag vågade bli en liten smula lycklig... för med Zlatan i landslaget har vi ett landslag... då kan det bli riktigt kul med ett EM-kval.


Haja, att vi har en av världens absolut bästa spelare att tillgå i vårt landslag... respekt.

Det regnade horisontellt...

... på Tylösand idag.

När vi kom till stranden så hade det klarnat upp efter morgonens regn och solen sken på oss... efter ett helt underbart yogapass så var det skönt att bada i det varma vattnet... men då hade solen redan gått i moln...


... svarta moln började torna upp sig i horisonten... och de första små dropparna föll...

...
vi hade redan börjat gå mot vårt matställe när det brakade loss... våra paraply hjälpte föga eftersom det blåste upp ganska rejält... det regnade horisontellt... och jag menar verkligen att det regnade... ösregnade... och vi blev allihop helt dyngsura... genomblöta... jag menar verkligen blöta in på bara skinnet... överallt.

Det blev lite för bra...

... även om jag personligen fullständigt älskar sådana här dagar... vilken action... och det var helt sinnesjukt vackert när åskan och ösregnet drog in över havet... helt otroligt vackert.

Paraply...

... ska jag ta med mig till stranden idag.

Tittar ut genom fönstret och betraktar en mulen himmel... och eftersom jag ju under några veckor är en "allväderskille" så kan det ju vara bra att planera lite... i förrgår så fick vi köpa sopsäckar på restauranten där vi käkar lunch och använda som regnrockar... idag så ska jag ta med mig ett paraply.


Badar gör vi i alla väder och det är ju riktigt varmt och skönt i vattnet nu.

Sol, sommar...

... och salta bad.

Ja vad mer kan man önska sig av en dag på stranden i Juli... idag var förutsättningarna optimala och vi har haft en helt ljuvlig dag på stranden... när jag kom ner till stranden för att slänga upp volleybollsnätet och inmuta vår vanliga plats så låg det redan två killar där... "Ni kommer att få sällskap" sa jag åt dem... 15 minuter senare så bytte de plats... trots att jag garanterat dem att de var mer än välkommna.


Vi är ett rätt stort gäng som brukar hänga på Tylösand när det är fint väder... kul tycker jag.

Annars så startade vi dagen som vi brukar med morgon-yoga... får väl erkänna att det är långt ifrån alla som medverkar... men jag är grymt tacksam för att vi är några stycken som väljer att börja dagen på detta fina sätt... jag mår kanon av att köra ett pass som start på dagen... och att få göra det på stranden är snudd på en magisk upplevelse... jag kan verkligen rekomendera detta... 10.30 alla vardagar på Tylösand... gratis såklart.

Det var väldigt mycket folk på stranden idag...


... igår var vi ensamma på stranden... idag var vi betydligt fler som njöt av en dag på beachen.

Ändå behöver man inte gå långt för att få uppleva lugnet... för det spelar ingen roll hur mycket människor det är på Tylösand... vissa dagar som den idag då det är en svag bris och strålande solsken kryllar det av folk på själva stranden... andra dagar då det kanske är soligt men blåsigt så flyttar människorna upp i sanddynorna... och då är stranden tom... mulna dagar är det nästan bara vi och livräddarna som kommer ner... konstigt nog.


Idag så var det fullt på stranden... men 20 meter därifrån i dynorna var det alldeles tyst.

Jag är en otroligt lyckligt lottad kille som år efter år får uppleva denna underbara strand vi har på Tylösand... alla dessa skiftningar... Tylösand har hur många ansikte som helst att visa upp... varje dag är ett nytt äventyr som väntar... och jag har lärt mig att inte ta någonting för givet... en dag på Tylösand kan bli lite hur som helst... och då snackar jag inte "bara" om vädret... eller dokusåpan... eller vad det nu kan vara som dyker upp... för Tylösand lever sitt eget liv... det är bara att hänga på... i alla väder... belöningen är ett inre lugn... kan kanske tyckas konstigt eftersom det ju hela tiden händer saker... men så är det... på Tylösand hittar jag mitt inre lugn.

Det stora lugnet...

... börjar infinna sig så sakteliga.

Jag börjar gå lite långsammare... använder mina sinnen allt mer... känner dofterna... upptäcker hur det ser ut där jag befinner mig... känner vinden smeka mitt hår (och blåsa lite svalka över flinten)... smakar salten när jag slickar mig om läpparna... och lyssnar på vågorna som slår in över sandstranden... och jag blir lugn... känner harmoni och njuter av verkligheten på en strand i Tylösand.


Det tar några dagar men sen så kommer det som ett brev på posten... det stora lugnet.

Det är samma lika varje år... vårt "VågaVa go beach" är som balsam för min själ... jag får tillfälle att stanna upp och komma i kontakt med en verklighet både på utsidan och insidan... jag kommer helt enkelt i kontakt med nuet... ni vet... det där som vi kallar för... här & nu. 

Det stora lugnet.

VågaVa - Dokusåpan 1-0...

... efter den första riktiga regndagen.

Fast å andra sidan så hade vi fått nog vid 14.30-tiden och då åkte vi hem... så det är ju möjligt att deltagarna i dokusåpan kom ner till stranden efter att vi hade åkt hem... och de jobbar kanske även på helgerna... men det kändes i alla fall som att vi tog "ledningen" i en tävling som de inte ens vet om att de är med i... vi har ju tävlat mot Surf-peter i flera sommrar nu utan att han har en aning om det.

I vilket fall som helst så var vi på stranden i tid även denna morgon... och det var riktigt roligt att vi fick några extra deltagare på morgonyogan... min första yoga i regn någonsin... och det var bara helt ljuvligt att yoga i regnet... lite magiskt faktiskt... och det är inte det enda som är magiskt på våran strand i Tylösand...


... promenaden till vårt lunchställe är vidunderligt vacker när vi går längs Tylö bäck...

...
Tylösand har många ansikte... och jag tror att man måste uppleva det med alla sina sinnen för att förstå hur magisk denna strand är... jag kan fortfarande inte förstå varför människor inte vill uppleva det fantastiska med en regnig dag på stranden... man kan ju ändå inte bli blötare än när man badar, vilket i sig var helt underbart ljuvligt i det varma vattnet ... och ett varmt sommarregn kan vara en mycket behaglig upplevelse... tro mig.

Vi var där idag... det var inte dokusåpan... hihi... 1 - 0 till oss.

Blixtar & dunder...

... och magiska under.

Det är med en viss spänning som vi drar till stranden idag... det är mulet och inatt har det åskat så det stod härliga till... och om jag ska tro på väderrapporterna så ska det komma mer åska... spännande... det är flippat med kontrasterna på stranden... det är inte samma strand längre när vädret slår om... och det gillar jag... lite som livet... eller den enligt mig sanna sanningen om livet... som är i ständig förändring.

Nu håller jag tummarna för att det inte börjat regna innan morgonens yoga-pass i sanden... fan vad häftigt att det passet har tagit plats i våra rutiner... 10.30 varje vardag... yoga på stranden i Tylösand.


Idag är den första dagen i resten av mitt liv... blixtar & dunder, magiska under...

Soliga dagar...

... är också helt okej.

Idag var det en ovanligt varm och solig dag på stranden... en dag då jag nästan tillbringade lika lång tid i vattnet som på land... så jävla lagom varmt i vattnet... hur skönt som helst att bara ligga och flyta... att sen kunna ligga helt still och bara låta solen torka upp den blöta kroppen är inte heller helt fel... annars så är detta dagen då dokusåpan flyttar allt närmare vårat läger... det filmades friskt när deltagana i såpan lånade vårat volleybollsnät... ja, inte bara nätet... utan även en av våra polare... annars så springer rätt många av våra besökare och gömmer sig när kameran kommer för nära... naturligtvis gör inte jag det... gömmer mig för kameran... nä nä... inte en chans *L*... jag är född till ett linslus och älskar det.


Innan sommaren är slut så kanske de spelar in en såpa om oss istället... "efterfesten".

Bråttom...

... till stranden.

Vi åker kl.10.00 varje vardag till stranden... sätter upp vårt beachvolleynät och inmutar vår plats på stranden... idag är det värmebölja och vi räknar med att det blir rätt mycket folk på stranden... och att de åker ut tidigt... så jag hinner inte blogga här just nu... jag drar iväg och sätter upp vårt nät nu.


Volleybollnätet är väldigt bra att ha när man inmutar plats på en fullsatt strand.

VM-final...

... och sorg över att det är den sista matchen.

Men det är inte slut än... det är en match kvar... finalen... och jag har ett lag som jag håller på... Spanien... hua hua nu är det spännande... och det är med viss förväntan som jag nu sätter mig framför TV:n...


... och njuter av en VM-final i fotboll... tillsammans med väääääldigt många andra.

Hobbybad...

... är inte min starka sida.

Det känns faktiskt lite konstigt att åka till stranden och bada när jag är ledig... på flera sätt... borta är strukturen vi har när vi jobbar som proffsbadare... och jag kan bli en smula rastlös när jag inte har en bestämd tid som jag ska anpassa mig till... så igår när det var värsta värmeböljan låg jag och slappade framför TV:n i flera timmar mitt på dagen... och inte fick jag något dåligt samvete för det... nä tvärtom... det var skitskönt att ligga inne i skuggan och se en film från 60-talet.

Idag så funderar jag på att åka och ta ett dopp på Tylösand... på min lediga tid... men jag är inte där än så osvuret är bäst eftersom jag kan springa på någonting annat som ändrar mina planer... den enda självklara plan som jag har idag är VM-finalen i fotboll... Spanien - Holland... det ser jag fram emot... innan dess så är det blankt... inga måste... ingenting... så visst... kanske blir det ett hobbybad... trots att jag är ledig.


Idag är det kanske sista chansen att få njuta lite av Vuvuzelans sköna toner.

En fungerande AC...

... är en riktig hit.

Jag köpte ju en ny bil för en vecka sedan... idag fick jag lära mig vad en fungerande AC innebar... vilken lyx... den 30 gradiga värmen slog emot mig när jag öppnade dörren efter att ha åkt till affären för att köpa kaffe... hoppsan vad varmt det var... inne i bilen hade jag ställt in en behaglig temperatur som helt tydligt var betydligt lägre än utanför.


Det är möjligt att jag snart kommer att ta en fungerande AC för givet... lite synd faktiskt.

Min nya bil är röd... röd och svensk... ungefär en timmes seperationsångest efter skilsmässan från min älskade Nissan så började jag förstå att jag hade bytt upp mig... massor... idag så vevade jag upp rutorna när jag ville svalka mig... woow... livet är fan fantastiskt.

Vi blev bjudna på fest...

... av dokusåpagänget.

Jo det är fan sant... och det var en av tjejerna från igår som sa åt sina tvivlande polare att de visst skulle kunna bjuda in oss på partaj... vi har en polare i dokusåpagänget... det gillar vi... såklart... annars så satte de sin prägel på en solig och fin dag på Tylösand... eller det var väl inte så mycket själva dokusåpagänget för de gjorde ju bara som vanligt... hängde och "jobbade" med surfprylarna... nä det var "hange-roundarna" (uräkta min stavning) som ville vara i närheten av sina framtida idoler som satte färg på stranden...


... de söp och spelade musik på högsta volym samtidigt som de snodde vårat volleybollnät.

Jag tror inte att någon av oss kommer att gå på festen... men jag gillar tjejen som struntade i vad hennes polare sa och tyckte att vi visst skulle få en inbjudan... klara pluspoäng och en given favorit för mig när jag sätter mig för att kolla på det programmet framåt hösten... för visst kommer jag att göra det... inte så mycket för att jag gillar dokusåpor... nä mer för att se om vårat VågaVa-gäng fastnat på filmen... eller åtminstone en eller annan röd hjärtflagga... för det är ju inte så säkert att jag lyckas med att få på någon av deltagarna en "VågaVa vacker & värdefull" tröja... vilket naturligtvis är mitt mål.


Fatta att vi nyktra narkomaner och alkolister blir bjudna på fyllefest i dokusåpan.


Camp VågaVa...

... byggs och rivs varje dag.

Vi har våra rutiner på stranden... under flera år har de formats fram av verkligheten på stranden... det handlar mycket om själva bärandet... här har vi en regel som vi håller stenhårt på... "det man bär ner till stranden får man också bära upp till bilen"... utan denna regel så skulle det vara ohållbart för det är rätt mycket prylar som bärs ner...

... det är... kylväskor, kaffekorgar, badprylar och handukar, filtar, leksaker, böcker, div. spel, klädombyte, varma tröjor, paraply, yogaprylar, volleyboll och volleybollsnät, flaggor, parasoll, flaggstång, solstolar, handväskor, ryggsäckar och en hel del annat som jag glömt bort just nu när jag sitter här och skriver...

... så det krävs ju lite organisation... jag vet precis vad jag ska göra när jag kommer ner till stranden... och inte nog med det, jag vet precis i vilken ordning jag ska göra det också... vi snackar rutiner... på riktigt.


Det går smidigt att packa upp och packa ner vår camp på Tylösand... och rutiner.

Idag ser det ut som att vi får en strålande solig och varm dag på stranden, en sån där dag då fler än vi, livräddarna och dokusåpan vågar sig ner till stranden... jag kan inte riktigt förstå varför de flesta människor tror att det måste vara en klarblå himmel och dundervarmt för att tillbringa en dag på stranden... men jag är glad över att jag inte är en av dem som styra av vädret för att ta mig till denna helt underbara plats... för det är en underbar plats oavsett väder... igår kom det några regnstänk precis innan vi skulle packa ihop... det var en mulen dag... och vi var inte så många som njöt av denna dag på stranden... men vi som var där... vi njöt av upplevelsen.Bläckfiskar och Dokusåpor...

... har ingen med varandra att göra... vad jag vet.

Däremot vet jag betydligt mer om själva dokusåpan som håller på att spelas in på stranden nere på Tylösand... vi delade nämligen parasoll med två av deltagarna idag... regnet kom och hälsade på när de höll på att fotograferas för all världens tidningar (naturligtvis med en för saken särskilt utvald fotograf)...


... så två av tjejerna sökte skydd mot regnet under vårt parasoll på stranden...


... en av tjejerna berättade att hon var en DJ som såg detta som ett ypperligt tillfälle att få lite gratisreklam för sin egen person... samtidigt som hon poserade rutinerat inför en av VågaVa-killarnas mobilkamera... inte min... men även om så hade varit fallet så hade jag inte lagt upp den här på bloggen... av ren princip lägger jag bara upp bilder på mig själv och för mig helt okända människor... vilket ju inte dessa tjejer är längre... och vi kommer med all säkerhet att tillbringa många fler timmar tillsammans på stranden.

Tjejerna skrattade gott när de hörde talas om vad vi var för några... och tyckte nog att det kanske kunde vara bra med denna kontakten i framtiden eftersom deras jobb mest gick ut på att festa... hyra ut surfbrädor... och dricka sprit... en kontakt med oss kanske inte var helt fel... jag gav dem var sitt visitkort.

Bläckfisken Paul är en helt annan historia... en synsk bläckfisk som tippar tyska matcher fotbolls-VM... med en närmast skrämmande träffsäkerhet... ja herregud... vem hittar på något sådant?


Nu vill en samlad press ha reda på vad bläckfisken Paul vet om den kommande VM-finalen.

Molniga dagar...

... på stranden är trevligt.

Jo tro det eller ej men det är sant... det kanske inte är så vidare mycket folk på stranden en molnig dag men å andra sidan så är det bara under extrema värmeböljor och garanterat helt molnfria dagar som det är fullpackat på Tylösand... molniga dagar är lugna och sköna dagar där stranden verkligen visar upp sig i en annan version... en ofta rent underbar naturupplevelse.


Det är inte så dumt att få ha stranden lite mer för oss själva de molniga dagarna.

Nu är vi ju inte ensamma... livräddarna är alltid på plats... och fan vet om inte dokusåpan och är på stranden i alla väder... i vilket fall som helst är det dessa dagarna som vi bygger tillit... till oss själva och för vårt projekt trovärdighet... en extra bonus är att vi lär känna många av dem som jobbar på stranden på sommaren.

Blåsiga dagar...

... har vi på Tylösand.

Ja det är mycket frisk luft som vi får i oss på stranden... det blåser rätt bra... inte så att vi tvingas tebax till dynorna men det blåser... friskt... växlande molninghet och ganska folktomt... igår var det i princip vi och dokusåpan plus några enskilda individer som trotsade blåsten... och när dokusåpsdeltagarna kom fram till oss för att hyra ut surfbrädor var vi fullt upptagna med en mulle och dissade TV-kameran fett.


Strandmulle under blåsiga förhållande kräver full uppmärksamhet... hela tiden.

Vi fick iallafall reda på lite om dokusåpan... ryktesvägen så ta det med en nypa salt... det är visst ett gäng som bor i ett hus... och kommer ner till surfplacet för att få uppdrag som de ska utföra... ingen blir utröstad eller utslagen... däremot får de visst dricka massor av sprit för att det ska blir bra TV av det hela... jag tror att programmet kommer att visas i TV 5 och heta någonting med... sand.

FI eldade upp stålarna...

... för att protestera mot orättvisa löner mellan könen.

Om jag ska vara ärlig så är jag rätt bra på att bränna stålar också... men jag vet inte om jag vill kalla det för orättvist... mer vanligt jävla slöseri... men jag har väl missuppfattat det hela...


... för inte fan kan det väl vara slöseri av FI att elda upp pengarna... det är ju "bara" politik.

Kanske är mitt spenderande av likvida medel politiskt?

Då är vi igång...

... och ska förvandla Tylösand till vardag och jobb.

Våra rutiner höll på att rubbas redan första dagen... det var en pinne till parasollet som rörde till våra planer och faktiskt till den grad att yogan fick strykas på vårt schema dag 1... och ska det bli någon yoga så behöver vi tillsammans göre det möjligt... för ensam yogar jag fan inte... nä.

Inte för att jag inte vill... nä nä... jag behöver verkligen någon som vill yoga tillsammans med mig... visst skulle jag rent praktiskt köra ett yogapass ensam men jag får inte in den rutinen... yoga är en gruppgrej för mig.


Det kanske är på sin plats att berätta att denna bilden inte föreställer mig...

Annars så var vi ca 20 stycken som medverkade på årets premiär av "VågaVa go beach"... och många av oss undrar lite om det spelas in en dokusåpa sidan om oss på stranden... ett filmteam sprang omkring och filmade några surftjejer hela dagen igår... några av oss (läs jag) medverkade med glädje då det skulle filmas när en cykelbåt skulle bäras ner i vattnet... filmkillarna filmade varenda rörelse som tjejerna gjorde på stranden så det är därför som vi undrar om det är en ny dokusåpa på gång... i så fall så återkommer jag med ytterligare rapporter från stranden i Tylösand.

Sol, vind och vatten...

... väntar mig de närmsta fem veckorna.

"VågaVa go beach 2010" är igång... nu är det stranden som gäller för hela slanten... nytt för i år är strandyoga... annars så är väl allt som vanligt.

Samma ställe.
Samma strand.
Samma tider.
Samma vollybollnät.
Samma mullegäng.
Samma buss.
Samma samma...

... men ändå helt nytt och frächt... flera nya människor som vill följa med... Ljungbygänget varje måndag, onsdag och fredag... och ett helt annat år... thoho... nu drar vi igång... Tylösand here we come...


Välkommna ner till Tylösand varje vardag mellan 10.00-16.00... vid hjärtflaggorna.

starkölen var slut ...

0_dsc_0451 (MMS)

starkölen var slut ... det var det första servitrisen upplyste mig om när jag satte mig ner på en av halmstads uteserveringar... jag förklarade inte för henne att jag inte längre dricker alkohol... nä det behöver jag inte berätta för henne... inte heller att jag precis köpt en ny bil som jag ska hämta efter mötet... jag berättade inte ens för henne att jag och min sponsor hade haft en disskusion om just det här med vilken bil man kör eller om vad det innebär... nä... jag sa bara en sak till henne... "en coca-cola tack"..

Relationer...

... behöver hela tiden vårdas.

Och det gäller ju inte "bara" relationer i tvåsamhet... även om det oftast pratas om relationer som om det handlar om just det... tvåsamhet... vilket i mitt fall är den relationen som jag har minst problem med... eftersom jag är singel.

Jag har massor av relationer som jag behöver vårda... ja ibland känns det som om jag har fler än vad jag hinner med att ta hand om eftersom jag har massor av människor runt omkring mig som jag bryr mig om... jättemycket... och det är ofta som jag får en känsla otillräcklighet när jag tänker på mina barn och barnbarn... bröder (jag har ju inte längre "bara" 1 bror) och systrar... mamma och övrig släkt... vänner från förr och nu... ja listan kan göras lång... och det ligger allt lite skam i att jag typ aldrig hör av mig till någon av dem... jo jag svarar i telefon när de ringer... men jag ringer i princip aldrig upp utan att ha något speciellt ärende... och det får ju vara okej... jag är ingen telefonkille.

Tyvärr så är jag likadan när det gäller att hälsa på mina nära och kära...

Jag har en relation som är väldigt viktig för mig... och det är min relation med min sponsor och med mina sponsier... och Gud är god... igår fick jag tillbringa massor av kvallitetstid med min sponsor... han bor ju på andra sidan Sverige så det är inte ofta vi träffas... förutom via telefon då... men igår så vi bägge på samma ställe... och det gavs tillfälle att i den vackra omgivningen prata om det jag behövde prata med min sponsor om... och det är jag otroligt tacksam över idag... det är via min sponsor som jag tar tag i de övriga bitarna i mitt liv... för en sak får jag aldrig glömma bort... och det är att jag behöver sätta mitt tillfrisknande först... för gör jag inte det så rasar allt annat... då tar min sjukdom över och den vill minsann inte att jag ska ha några relationer överhuvud taget... nä min sjukdom vill att jag ska sitta ensam och tycka att allt är skit... och känna på självcentrerad rädsla.

Det har jag ingen lust med... för jag vill ha det bra.

Nä nu ska jag ta mig fan dammsuga... inte för att jag vill... men mitt förstånd berättar för mig att det är bra för mig och mina relationer... att det är lättare för mig att vara närvarande i mötet med mina medmänniskor om jag slipper tänka på att jag borde dammsuga.


Fan jag är rätt nöjd med mig själv och mina prioriteringar idag... nu ska jag dammsuga.

SMS-inlägg

0_dsc_0449 (MMS)

Talardag i Borås...

... väntar mig denna vackra soliga och varma dag.

Jag och en vän är på väg till Borås... igen... för att träffa våra gemensamma vänner som samlats där för att njuta av en Talardag i trevligt sällskap... jag har tagit med badbrallor för det hela skulle visst gå av stapeln i närheten av en sjö... och jag har även tagit med mig myggolja för det fick jag ett tips om... och eftersom jag inte alls tycker om knott och mygg så har jag faktiskt packat ner både långbrallor och skor... för säkerhets skull... men mest av allt så ser jag fram emot att träffa mina fiNA vänner... ja det är ju faktiskt på det sättet att jag har valt bort fotbollen för detta... det handlar om prioriteringar... VM-fotbollen inträffar vart fjärde år... tillfrisknandet är på livstid... så idag var det ett enkelt val... 1-0 till tillfrisknandet.


Finns det någonting som jag inte riktigt gillar med sommaren så är det... knott.

-"Går du fortfarande på möte?"...

... är en fråga som jag stöter på lite då och då.

-"Blir du aldrig frisk?"

För någon utanför vår gemenskap så kan frågan vara berättigad... för jag är ju sjuk... och min sjukdom är beroendesjukdomen en sjukdom som det går alldels ypperligt att tillfriskna från... men som paradoxt nog aktiveras när jag inte behandlar den... lite likt diabetes men på ett mer subtilt sätt... för det är en lurig sjukdom jag har... den är listig stark och falsk.

Det finns en sida i mig som gärna lyssnar på kommentarerna jag skrev här ovan... som tycker att det får vara bra nu... att jag är "frisk"... som vill få mig att tro att det är en sjukdom som kan liknas vid att bryta ett ben... att när jag tagit bort gipset så kan jag fortsätta som förut (typ kunna dricka socialt)... vilket jag inte kan eftersom jag är alkolist... en alkolist som inte kan sluta dricka när jag väl börjat... det spelar ingen roll hur länge jag varit nykter... jag blir aldrig frisk... tack och lov... för så länge jag fortsätter att gå på mina möten... ringa till min sponsor... jobba i mina steg... ja då blir det bara bättre... hela tiden... tillfrisknandet tar inte slut... aldrig.

Så länge jag tar ansvar för min sjukdom så har jag ingenting att vara rädd för... ingenting... för det är nar jag tar ansvar för min sjukdom som jag blir fri... och med fri så menar jag... fri.


En mullestrut kan inte ta bort känslan av kärlek till livet som jag känner... jag är fri... fri att leva.

förnedringsmulle...

0_dsc_0434 (MMS)

förnedringsmulle...

mulle... bilmulle

0_dsc_0426 (MMS)

mulle... bilmulle

Borås...

... väntar på oss.

Idag så tar vi VågaVa-bussen och åker till Borås för att träffa våra vänner där... det ska bli både skoj och spännande... det är alltid intressant att åka iväg med en hel buss full av människor och vad dagen har i sitt sköte är det nog ingen som riktigt vet... vi har ett mål för resan och vet vart vi ska ta vägen... vad som sen händer är ren bonus... vi är på väg till en kärleksfull gemenskap så det kan ju bara bli bra.

Det är skoj att åka på utflykt och ett bra sätt att svetsa ihop en grupp... vi är ju ett ganska stort gäng som jobbar på VågaVa i Halmstad just nu... och det ska bli spännande att köra igång "VågaVa go beach" på måndag med detta gänget... plus att det går en bil från Ljungby till Tylösand måndag, onsdag och fredag... det är tänkt att vi ska köra ett yogapass varje morgon på stranden så vill ni testa strandyoga med oss så kom i tid till stranden... men vi är inte där före måndag... och idag är vi inte ens i Halmstad... för idag är vi ju på resande fot... som värsta turisterna på en gruppresa... till våra vänner i Borås.


Thoho... idag så rullar VågaVa-bussen på vägarna och tar oss hela vägen till Borås.