Strömavbrott...

... I Brännebassalt.
.
jaha så var det då dax igen... Strömavbrott p.g.a. Åskan... Inget nytt för oss ute på landet... Fast nu för tiden sedan de grävde ner ledningarna så är det ganska sällsynt och varar inte i flera dagar längre... Faktiskt så blev jag lite förvånad när strömmen försvann idag... Jag har snabbt vant mig vid att bo lite mer strömsäkert... och det var längesedan jag fick någon ersättning av min elleverantör för ett långvarigt strömavbrott... Civilisationen har nått de djupa skogarna i småland och att inte ha internet på morgonen kändes minsann riktigt konstigt.
.
inget internet... känns lite KOnstigt...

Att ge goda råd...

... till andra är lätt.
.
Jag har inga som helst problem med att ge goda råd till människor i min omgivning... tyvärr är det inte alltid som jag är lika bra på att tillämpa dessa råd på mig själv... ta bara det där med att ringa sin sponsor... en klassiker... 100 gånger av 100 så är det någonting som vi mår skitbra av att göra... lik förbannat så verkar hur många som helst (precis som jag själv) ha en förmåga att skjuta upp det på framtiden... anledningarna kan nog vara precis vilka som helst... vi (läs jag) är ju ofta väldigt bra på att hitta på anledningar som innebär att man kan göra saker och ting... sen... imorgon... eller så ska jag bara fixa en grej först... jag blir fan mörkrädd för hur ofta jag tillämpar dessa principer... även om jag i ärlighetens namn har bättrat mig betydligt den senaste tiden.
.
Vill jag ha tag på min sponsor så ska jag nog inte leta på stranden... bättre att ringa honom... nu.
.
Igår så gav jag då ännu en gång det alltid lika goda rådet att en av mina vänner skulle ringa sin sponsor... men blev också precis som vanligt smärtsamt påmind om min ofullkommlighet när en annan av mina vänner frågade mig när jag själv pratade med min sponsor senast... och det tog faktiskt några timmar innan jag lyfte luren och slog en signal till honom... det var visserligen ingen som svarade denna gång... men det kändes ändå himla bra bara att ha ringt honom... inte så konstigt... för varje gång jag gör någonting för mitt eget tillfrisknande (och att ringa sin sponsor hör definitivt dit) så får jag ett resultat... ett lite bättre mående.
 

Sista veckan...

... på Tylösand.
.
Vipps så hade det gått 4 veckor... tiden går himla fort när man hänger på stranden en sommar och nu är det bara en vecka kvar på "VågaVa go beach 2013"... och som vanligt har jag blandade känslor inför detta... en sida i mig vill ju att detta ska fortsätta i all oändlighet... och en sida i mig tycker att nu får det vara bra och känner en viss stolthet över att vi lyckats leverera vad vi förutsatt oss i år igen (även om det fortfarande är en vecka kvar så tror jag nog allt att vi kommer att fixa det)... och det är ju helt fantastiskt egentligen... att vi år efter år faktiskt håller vad vi lovar... det ger mig en skön känsla av tillit... oss kan man lita på.
.
En vecka till har ni chansen att hänga med oss på stranden i Tylösand.
.
Tillit är en gudagåva... i alla fall för många av oss som levt ett liv där man inte har kunnat lita på någon... där allt bara gått ut på att skaffa sig egna fördelar och se till att man inte blivit blåst av sina bästa vänner... för så är det ju... drogerna förvandlar oss till varelser som inte drar oss för att lura vår bästa vän... och då är det ju inte så himla lätt att känna tillit.
 

E-cigaretter...

... och myndigheter.
.
"Alla nikotinprodukter utom tobak klassas som läkemedel"... jag höjer lite på ögonbrynen när jag konstaterar att så är fallet... och kan ju bara inte låta bli att dra lite paraleller... för visst är det väl så med knark också... marijuana säljs ju som läkemedel... och om du frågar en missbrukare så finns det ju en hel uppsjö av de produkter som läkemedelsindustrin säljer legalt som funkar alldeles utmärkt att sälja även på den illegala marknaden... och missförstå mig nu rätt... jag har ingenting emot läkemedel... mediciner behövs och mediciner räddar livet på massor av människor... men... jag tycker inte om hyckleriet... och jag tror att det är minst lika stor business för läkemedelsindustrin som det är för tobaksindustrin när det gäller nikotin.
.
Personligen så tror jag inte att denna e-cigarett är farligare än en vanlig cigarett gjord av tobak.
 

Mulle...

... dax.
.
Mulle är ett intressant spel... när man spelar mulle så är helt vanligt hyfs lagt åt sidan... här får man häckla och tetas hur myckat man vill... och det gäller att vara insatt i detta när man sätter sig och spelar ett parti... det finns människor (faktiskt de flesta när det gäller just mulle) som tar detta spel på största allvar... och då är alla trix tillåtna... förutom fusk då givetvis... även om jag sett det fuskas när det har spelats mulle... egentligen en dödssynd som borde bestaffas hårt... eller åtminstånde med några avhuggna fingrar... minst.
.
Mulle har många funktioner... det är ju så mycket mer än "bara" ett spel.
.
Jag och min underbara flickvän bråkar inte... vi spelar mulle istället... där kallar vi varandra för olika saker och får fullt utlopp för alla möjliga känslor... det har t.o.m. hänt att jag blivit lite sur (men det tänker jag aldrig tala om för henne) när vi spelat... för även om jag inte är en dålig förlorare så kan mulle ta fram sidor hos mig som jag knappt visste fanns... men jag har sett värre... betydligt värre... på VågaVa i Ljungby så har det hänt att folk flytt fältet under ett pågående mullespel... och då menar jag inte de gånger då någon dålig förlorare lämnat bordet... nä... jag tänker på de gånger när våra besökare blivit rädda och flytt... något som för övrigt hände nera på Tylösand för några år sedan... vi kom i dipyt under våra fina hjärtflaggor... och det slutade nästan i handgemäng... människorna runt omkring oss flydde närmast i panik. 
 

Långa leveranstider...

... och tålamod.
.
Långa leveranstider är bra för mig när det gäller att träna upp mitt tålamod... vi var och köpte en soffa igår och jag höll på att få ett mindre spel när jag hörde att leveranstiden var 7 veckor... det kunde gå snabbare och hemska tanke det fanns även en risk för att det skulle ta ännu längre tid (hoppas verkligen att DET inte händer)... min första tanke var att skita i att köpa den soffan och springa bort till IKEA för att hitta någonting man kunde ta med sig OMEDELBART... att vänta på det jag vill ha är inget jag är så bra på... här kan man lugnt påstå att mitt tålamod brister... när jag hittar något jag vill ha så ska det gå fort... helst redan igår om jag får bestämma.
.
Det är mycket enklare att ha tålamod på jobbet... i alla fall nu när vi är på Tylösand.
.
Idag så skulle det komma ner en radiokille till oss på stranden för att göra en intervju... spännande... jag tror att han sa att han kom från EKOT... och jag kan inte låta bli att undra lite över vad det hela kommer att handla om... men så är det med livet... man får ta det som det kommer... med eller utan leveranstid.
 

Akuten...

... var inte så himla snabb.
.
Var tvungen att åka upp till akuten i Halmstad för ett besök igår... det tog sin lilla tid ska ni veta... en herrans massa timmar om jag ska vara ärlig... och det var väl tur att det gick att se på damernas fantastiska och lite sorliga sorti ur EM-fotbollen... för det var verkligen en lektion i tålamod som hette duga... herregud vilken lång tid det tog... svensk sjukvård är säkert hur bra som helst... men det tar tid... i alla fall på Halmstads akut i semestertider.
.
Vänta, vänta, vänta... och vänta ett litet tag till... tålamod... massor av... tålamod.
.
Jag brukar skoja om att stå i kö och vänta... att det är en form av "fri-tid"... och ett fantastiskt sätt att träna på tålamod... och visst... så är det... "inget är som väntans tider"... men suck... det är rätt tråkigt att vänta.
 

Vovve, villa...

... och bil.
.
Har jag månne blivit en riktig Svensson med tidens lopp... det var ju ett litet tag sedan jag då äntligen förstod att jag inte var så himla annorlunda... en i sig fantastisk upplevelse eftersom den ju i sin tur innebar att jag också fick vara med i det där tillståndet som vi kallar för livet... och idag så kan jag inte låta bli att undra lite över hur vanlig jag egentligen är... tittar jag mig runt omkring så upptäcker jag ju att jag är omgiven av vovve, villa och bil... och som jag minns det har det väl varit urtypen för en beskrivning av en Svensson... d.v.s. medelinvånaren i vårt avlånga land... och helt ärligt... vad tycker jag då om det?
.
Den inringade lilla killen (jag) blev inte en ny (gammal) Zlatan trots allt.
.
Idag så kan jag ärligt säga att jag gillar att vara en av alla... länge trodde jag att jag var tvungen att vara lite bättre än alla andra för att få vara med och duga som den jag var... det slipper jag idag... för jag duger precis som den jag är... alla dagar i veckan.
 

Kossorna...

... har flyttat hit.
.
Så kom de då till slut... mina grannar kossorna... en hel familj med tjur, kossor och några kalvar står och betar på ängen sidan om vårt hus... lite småtrevligt idylliskt om ni frågar mig... däremot så kanske jag inte riktigt gillar flugorna de drar med sig... men så är det väl för det mesta... allt har sitt pris.
.
Kossor är snälla och det är väl tur... för de är ju himla stora också.
.
Jag kommer ihåg för en massa år sedan då Kurt Olsson hade ett TV-program... han brukade intervjua människor i en jättesoffa på ett tak... och en av frågorna han ALLTID ställde var om intervjuoffret hade koskräck... och jag ska ärligt säga er att jag passar mig för att gå in till kossorna... jag skulle inte vilja reta upp den stora tjuren... inte en chans... men annars så tycker jag mest att vi har trevloiga grannar... det är skoj att se kalvarna hoppa omkring av ren glädje... den smittar.
 

Tillbaka...

... på stranden.
.
Jag var ju borta och fixade med annat i slutet av förra veckan och missade två stranddagar... men idag så är jag på väg ner till sandstranden igen... visserligen så "hobbybadade" jag i lördags på ett fullständigt smockfullt Tylösand men idag är jag tebax som "proffsbadare"... och det ser ju onekligen ut att bli en riktigt standvänlig sommardag på stranden.
.
Tylösand är ett populärt strandhäng på sommaren... med massor av besökare de varma soliga dagarna.
.
 
 
 

Här...

... och nu.
.
Idag så ska jag hänga hemma i Brännebassalt... även om det hade faktiskt varit lite skoj att åka in till Halmstad och hänga med polarna på torget framför en storbildsskärm... Sverige spelar ju kvartsfinal mot Island i Halmstad lite senare idag... men... en heldag hemma i skogen var det alltför länge sedan jag unnade mig... och min gräsmatta vill bli klippt... helst redan igår.
.
En sommardag hemma i Brännebassalt kan ju bara inte vara fel... inte någon gång.
.
Att bara gå omkring och vara är en konst... här och nu låter himla enkelt men det kräver trots allt en viss träning... att kunna njuta av att plugga in en talbok i öronen och klippa gräset samtidigt är fantastiskt... strunta i gårdagen och inte ta ut morgondagen i förskott... bara vara här och nu... ladda batterierna... njuta... det är jag värd efter en minst sagt omtummlande vecka... det har ju hänt en hel del den senaste tiden och jag har haft massa tankar om hur det ska bli med allt... tankar som skapat oro inför framtiden... jag ville ju verkligen ha mitt banklån så att jag kunde bli skuldfri... och jag var betydligt oroligare än vad jag själv ville erkänna inför dessa mötena med banken... det kändes som om hela min framtid stod på spel... så stort blev det mellan mina öron... och även om det nu blev bättre än vad jag vågade drömma om så känner jag att jag behöver landa... i nuet... här och nu.
 

Kronofogden...

... och jag.
.
Stora delar av mitt liv så har jag haft en relation med kronofogden... men igår så separerade vi... och jag måste väl passa på att tacka för den tid som varit... för helt ärligt så har jag en del att vara tacksam för när det gäller fogden... inte bara då för att de har visat sig vara både trevliga och mänskliga när jag haft kontakt med dem... det jag tänker på just nu är hur det kom sig att vi startade VågaVa från början... för här har nämligen fogden ett litet finger med i spelet... för det var när jag skulle in till Ljungby och ett möte med kronofogden som jag passade på att hälsa på en kompis på hans arbetspraktikplats... det slutade med att jag också fick en arbetspraktikplats på samma ställe... FMN (Föräldraföreningen mot narkotika)... och det var ju där som det hela började... först som ett projekt... och den 14 september 1999 så startade vi vår egen förening... VågaVa.
.
Jag har världens bästa jobb... och det är ett jobb som jag är väldigt stolt över.
.
VågaVa är idag en etablerad förening och definitivt en av anledningarna till att jag fick ett lån hos banken igår... tjänstemännen på banken i Ljungby gillar VågaVa och ser att det vi skapat funkar... vår förening är en del av samhället och vi behövs... och med detta i ryggen så vågar t.o.m. banken ge en gammal alkolist och narkoman med skulder hos fogden en extra chans... och någonstans så fattar även jag att jag gjort mig förtjänt av denna chansen... att jag är ett mirakel som idag är en del av samhället på samhällets villkor... häftigt.
.
Man kan lugnt säga att jag är tacksam över att jag åkte till det där mötet med kronofogden för en massa år sedan... hade någon berättat för mig vad det skulle leda till så hade jag nog bara skrattat åt honom/henne... tack livet... ännu en gång blev det bättre än vad jag vågat drömma om.

Skuldfri...

... kanske inte är helt rätt ord.
.
Var och lånade pengar på banken tidigare idag... och det känns himla bra att nu ha betalt av ALLA mina skulder och samlat allt på ett enda lån... precis som vilken "svensson" som helst... jag fick t.o.m. en betydligt bättre ränta än vad jag hade på mitt tidigare lån till banken... men det bästa var ju ändå att bli kvitt kronofogden, CSN och alla dessa inkassokrav som regnat över mig i så många år... och jag måste säga att det var en ren fröjd att förhandla med dem om betalningen... nästan alla gick med på att stryka skulden och skriva av räntan om jag bara betalade kapitalkostnaden... vilket i samtiliga fall innebar en rejäl sänkning av kravet... så visst... skuldfri är jag väl inte men att ett lån på banken med mitt eget hus som säkerhet är en himla skillnad från hur det har sett ut fram tills idag... nu kan inte kronofogden mäta ut min lön eller tvinga mig att sälja huset längre... en stor sten har släppt från mitt hjärta.
.
Nu ligger livet som en helt "vanlig" medborgare i samhället framför mig... spännande.
.
Tänk att det till slut löste sig för mig... jag skulle ljuga om jag inte sa att jag haft en stor klump i magen inför dessa möten med banken... vad det kommer att innebära för mig att vara helt fri från fodringsägare och kronofogden vet jag väl inte riktigt än... men jag kan säga så här mycket i alla fall... och det är att det känns rätt bra nu.
 

Drömmar...

... blir förverkligade.
.
När jag först blev drogfri så sades det mig att drömmar kunde gå i uppfyllelse... och jag kunde inte låta bli att le en smula när jag läste dagens text i "Bara för idag"... "Drömmar som vi gav upp för länge sedan kan nu bli verklighet"... och ingen kunde vara mer sant för mig idag... jag ska nämligen om några timmar träffa en bankkille och fixa ett lån som kommer att göra mig kvitt fogden, alla dessa otaliga inkassobrev som hela tiden trillar ner i min brevlåda, mina gamla studieskulder... och istället så får jag ett helt vanligt lån på min bank... och blir typ "skuldfri" för första gången sedan jag var 18 år... jag vågar knappt skriva om det här... jag tror att jag drömmer... för detta är en dröm som jag har haft i många år ska ni veta.
.
Idag är jag glad över att jag äger ett hus som gör det möjligt för mig att låna pengar.
.
Jag är också så himla tacksam över att kunna omge mig med människor som gör det möjligt för mig att uppfylla mina drömmar... för jag hade inte kunnat uppfylla denna drömmen utan hjälp... jag behövde någon som fick mig att dra upp huvudet ur sanden och ta tag i problemet... jag behövde stödet som jag fick när jag gick till banken för att be om hjälp... och sist men inte minst... jag behövde en gemenskap som gjorde det möjligt för mig att hålla mig drogfri... en drogfrihet som ger ringar på vattnet..  för grunden till att mina drömmar går i uppfyllelse är ganska enkel... jag håller mig drogfri... då löser sig allt till slut... alltid.
 

Utanför...

... eller innanför.
.
Idag så ska jag till banken i Ljungby och försöka få till ett lån som jag kan använda för att göra mig skuldfri... visst jag fattar att man inte kan låna sig skuldfri... men... det är en himla stor skillnad för mig att ha ett lån på banken och en hyfsad ekonomi än att ha alla dessa inkassobolag och kronofogden efter mig... en skillnad på natt och dag faktiskt... inne i samhället eller utanför.
.
Jag vill gärna vara en del av iställöet för utanför... och jag känner ett litet hopp.
 

Ingen lust...

... att blogga idag.
.
Känner mig en liten smula låg idag... sov lite dåligt i natt och när jag vaknade så kände jag mig stressad... en liten påminnelse om hur de flesta av mina morgnar kändes för inte allför länge sedan... hua hua... tänk att jag i så många år inte fattat att jag för det mesta gått omkring med "flyktsodan" bubblande i mig mest hela tiden... och det är inte utan att jag kan känna en oerhörd tacksamhet över att nu då äntligen ha lyckats lugna ner mig lite... inte oro är inget som jag vill gå omkring och känna... allra helt inte då jag som alkolist och narkoman ju vet att inre oro är den första varningssignalen för ett återfall... tack och lov så har jag sluppit att ta ett sådant.
.
Om några timmar så ska jag ha yoga på stranden i Tylösand... oavsett om jag vill eller inte.
.
Att jag inte har någon lust att blogga är inte samma sak som att jag skiter i det... och jag kan garanterar er att jag kommer att köra yoga på stranden även idag... att jag vaknar och känner mig lite låg innebär inte att jag behöver fastna i det... jag behöver bara acceptera mina känslor... titta lite på dem... kanske prata med någon utanför mig själv... acceptera... och för det mesta känna hur den inre oron sakta bleknar bort... ersätts av tacksamhet över hur bra jag har det idag... att jag fortfarande är en av världens mest lyckligt lottade kille.
 
 

Det går bra...

... nu.
.
Jag är en lycklig kille... man kan säga att jag lever min dröm just nu... att jag har precis allt som jag kan önska mig... och det är nästan så att jag knappt vågar skriva om det... för att ha det bra och vara lycklig kan skrämma mig... för nu har jag ju verkligen något att förlora... fast å andra sidan så är jag ju värd att ha det bra... så jag tänker faktiskt ta och njuta av allt det underbara som händer i mitt liv... bara för idag... och om jag får bestämma... resten av mitt liv.
.
Tänk att jag då till slut också fick leva i min egen dröm... jag är verkligen en lyckligt lottad kille.
.
Att gå omkring och vara lycklig kan ju tyckas som den enklaste sak i världen... och visst... det är en väldigt behaglig tillvaro... fast när jag tänker efter så ligger det också rätt mycket jobb bakom... ta bara det här med att våga vara lycklig... inte alltid det lättaste för en gammal missbrukare... i missbruket så gick ju alltig förr eller senare åt helvete... det ligger liksom i sakens natur... men så länge jag är drogfri och vågar mig på att tillfriskna så händer det mirakel... som att få vakna upp en morgon... och känna kärlek.
 

Alla väder...

... är strandväder.
.
Fem veckor i juli har vi bestämt oss för att tillbringa på stranden i Tylösand... i ALLA väder... och när jag kollar på väderutsikterna för denna veckan så ser jag att det kan bli en liten smula blåsigt några dagar... och blåsigt på Tylösand är intressant... att på ett mycket tydligt och praktiskt sätt studera hur sand kan förflytta sig... och ta sig in precis överallt.
.
Det är inte bara vi som hänger på stranden ALLA dagar i ALLA väder... livräddarna gör oss sällskap.
.
Att hänga på stranden ALLA dagar i ALLA väder är väldigt givande... förra veckan så var vi många på stranden... men en blåsig och regnig dag är vi väldigt få... vissa dagar bara vi och livräddarna... fast nu är det högsäsong och det finns en och annan som har upptäckt att det inte finns några dåliga väder på en strand... en dag vid havet är alltid en vinst för själen.
 

Gammal och...

... grå.
.
När jag tittar mig i spegeln så ser jag några gråa hårstrå... rätt många faktiskt om jag ska vara helt ärlig... och jag kan ju bara inte låta bli att reflektera lite över det här med att bli gammal... visserligen så träffade jag för en massa år sedan en snubbe som var helt gråhårig i ung ålder... men... oftast så har jag väl dragot någon form av likhetstecken på att man har blivit om inte gammal så åtminstonde passerat sin ungdoms dagar med några år när man blivit gråhårig.
.
Det är inte utan att jag reflekterar på att jag också tydligen blivit lite äldre med åren... konstigt.
.
Tydligen så har jag uppnått en ålder då det bara är min näsa och mina öron som fortfarande växer... och jag måste erkänna att jag inte är vidare förvånad över att jag inte riktigt förstår detta rent mentalt... för mellan mina öron är jag inte gammal kan jag lova er... eller så är det precis tvärtom... att det är först nu när jag blivit lite äldre som jag verkligen kan låta barnet i mig få fritt spelrum... för så är det... jag känner mig inte gammal...  kanske är det dax att konstatera att åldras inte alls var samma sak som jag trodde när jag var liten... att vara gråhårig betyder mest att vara... ja just det... gråhårig... och inte så mycket att bry sig om egentligen.

Någonting...

... om ingenting.
.
En klarblå himmel... vindstilla... och hur skönt som helst att sitta utomhus och skriva en blogg just nu... sommar, sol och inga som helst krav på att göra någonting överhuvudtaget... bara kunna njuta av mitt morgonkaffe i trädgården... att jobba som proffsbadare på veckorna har ju det goda med sig att jag inte behöver känna mig ett endaste dugg stressad över att behöva ta mig till stranden bara för att det är strandväder... "hobbybadandet" får någon annan ta hand om... jag har fullt upp med att göra ingenting just nu.
.
 
 
Skönt att kunna sitta ute i trädgården... njuta av sommaren och blogga om att göra absolut ingenting.
.
Att göra ingenting innebär också att det finns hur mycket tid som helst för att göra någonting... och det är inte utan att jag funderar lite på att slänga på mig ett par trådlösa hörlurar med en bra talbok och starta gräsklipparen... slänga in en tvätt i maskinen... för det kan ju vara rätt skönt att gå och småpula lite... och samtidigt som jag gör ingenting få någonting gjort... jag gillar den kombinationen.

Vackert väder...

... är skoj.
.
Om man hänger på en sandstrand i flera veckor i rad så är vackert väder... skoj... inte bara för att det kommer ner massor av trevliga människor och hälsar på oss... inget som händer en regning dag kan jag lova er... vackert väder är också de dagarna då jag kan ligga ner på en filt och bara lyssna till det somriga bruset som bara kan upplevas på en badstrand... ett ljud som är väldigt lätt att slummra till av... nästan lite fartligt för en solig vacker dag på stranden så är det inte så bra att somna i solen... ajajaj.
.
Idag så har vi varit på stranden i två veckor... och vi ska tillbinga ytterliggare tre veckor där.
.
Det är himla skönt att få några vackra dagar på stranden av många anledningar... och det är inte utan att man njuter lite extra när man även tillbringat de regniga dagarna på samma strand... samma ställe men det känns nästan som om jag pratar om två helt olika planeter... för Tylösand är så skiftande... lite flippat egentligen när man tänker på at det ju bara är sand och vatten... vill man uppleva hur mycket vädret får upplevelsen att skifta så är det nog ett av de bästa ställna som jag varit på... men men... idag så skiner solen och jag är strax på väg till en väldigt, väldigt somrig sommarupplevelse.
 

Besök...

... på stranden.
.
Hela idén med "VågaVa go beach" är ju att det ska ges en möjlighet för någon att komma ner till stranden som kanske inte hade "pallat" att göra det om det inte funnits någonstans att ta vägen... det är ju inte helt ovanligt för oss som levt i ett utanförskap att vi sätter upp en hel del hinder för oss själva... och i synnerhet inte när det gäller nya utmaningar... och att gå och bada på Tylösand kan definitivt klassas som en utmaning för många av oss.
.
Väderprognosen ser onekligen lovande ut för de som tänkt komma ner och besöka oss på stranden idag.
.

Idag så ska vi få besök från Göteborg... "Vägen ut" kommer ner och kollar vad vi egentligen håller på med nere på stranden... och jag kan inte låta bli att undra lite själv... vad gör vi egentligen... jaja... det kommer väl att visa sig... jag ska i alla fall köra mitt yogapass som vanligt och är det någon som vill haka på så går det bra... har faktiskt fått köra ensam än så länge... konstigt nog... yoga på stranden är ju bara hur häftigt som helst.
 

Bön...

... och meditation.
.
Jag fick en uppgift av min sponsor i förrgår... om att fundera lite på det här med bön och meditation... 11-steget (som handlar om bön och meditation) har jag redan lämnat till honom och det ska vi snart gå igenom tillsammans... men jag ska ändå fundera lite på vilka allternativ som finns för att be och meditera... och det tycker jag är en himla bra uppgift eftersom det säkert finns hur många sätt att be och meditera på som det finns människor... och jag vill ju gärna leva ett praktiskt liv... och inte bara meditera när jag kör ett yogapass eller be i en kyrka... det passar inte mig och mitt liv... visst funkar det utmärkt att meditera en stund på stranden nu när jag är där i några veckor... men det räcker inte... jag behöver ju meditera de andra 11 månaderna på året... och det gör jag också... i bilen... när jag promenerar... dricker mitt morgonkaffe... o.s.v... för be och meditera kan man ju göra var som helst... precis var som helst... nästan.
.
Det är fortfarande alldeles för kallt för mig att meditera i vattnet... men jag har doppat mig.
.
Nu har det varit fullt på stranden i några dagar... solen skiner och det är så pass varmt att jag faktiskt har kännt mig tvingad att svalka av mig med ett dopp i havet mellan varven... och det är ju precis som det ska vara på en strand... inte för att det är har hunnit bli så himla varmt i vattnet än... men ändå tillräckligt för att jag ska palla hoppa i och doppa mig... men jag ligger inte kvar och mediterar... än... kanske något jag ska be en kraft starkare än mig själv om hjälp med att fixa... och jag tror falktiskt på att den bönen kan komma att uppfyllas.
 

Morgon...

... Trött.
.
Det är inte utan att jag är en liten smula morgontrött just nu... Kanske kakan det bero på att alla dessa dagar ute i friska luften på stranden också tar ut sitt lilla pris... För det tar faktiskt på krafterna att vara en strandkille... Tro det eller ej... Men det kan jag leva med... För idag är bara ännu en dag i paradiset... Och om ni har vägarna förbi så rekommenderar jag er ett besök nere hos oss på stranden... Jättelitet att hitta oss... Vid hjärtflaggan nere på stranden rakt nedanför hotell Tylösand.
.
  
 

Rutiner...

... är viktiga för oss.
.
Så var vi då igång med den andra veckan av vårt sommarprojekt "VågaVa go beach"... och den första veckan lärde oss hur himla viktigt det är med fasta rutiner oss... vi beroende är lite som små barn ibland... och vill gärna testa gränserna på både det ena och andra... ta bara det där med våra tider... skulle vi låta våra känslor styra där så hade vi nog inte ens kommit ner till stranden... någongång... det hade alltid varit något som hindrat oss för att komma iväg... troligtvis de vanligaste svepskälen... sen ... ska bara ... imorgon ... så är det i alla fall om jag kollar på mig själv... hade jag inte haft mina vänner med mig på detta projekt så hade jag nog aldrig fixat det... det är tillsammans som vi är pålitliga... när vi följer våra rutiner.
.
 
Det har blivit en rutin för oss att hissa vår hjärtflagga nere på stranden i Tylösand.
.
Jag kommer att hålla yoga på stranden även denna veckan... om jag så ska stå där själv vid havet... för det är också en rutin som jag valt att följa... precis som att gå och käka varje dag... fast visst... man kan aldrig säga aldrig... livet på livets villkor är fyllt av överraskningar... jag har ingen aning om vad som kommer att hända idag... men jag har en plan... en plan fylld av rutiner som jag kan luta mig mot... och om jag bara följer den planen... då har jag de bästa förutsättningar att tackla livet på livets villkor... och bra förutsättningar att kunna ta saker och ting som de kommer.

Golf...

... premiär.
.
Igår så var det då dax för årets första golfrunda med polarna... det gick väl så där... man kan väl säga att jag lyckades variera mitt spel... efter ett par (vilket inte hör till vanligheterna för mig) så slog jag omedelbart bort bollen på nästa hål... att jag slutade klart sist av oss är väl något som jag leva med... men det händer ju ganska mycket på en golfrunda... det är ju så mycket mer än "bara" golf på en golfrunda... vi upptäckte t.ex. att det hängde en död mus i ett litet hål på min golfbag... men mest är det ett himla bra sätt att umgås och ha trevligt... att bara knalla omkring och slå en liten boll framför sig är... trivsamt... och okej då... ibland en liten smula frustrerande när man inte hittar bollen i det höga gräset och förlorar ett extra slag... det är ju trots allt en tävling.
.
Den här bollen gillade jag... tyvärr så slog jag bort den och efter det rasade mitt spel.
.
Idag så tänker jag däremot stanna hemma och göra sådant som jag behöver göra... och då menar jag inte att se vidare på Sons Of Anarchy... även om jag lätt skulle kunna slå mig ner i soffan och titta på den serien hela denna dagen... jag gillar att slappa framför TV:n... och att då se på serier som SOA är ju bara hur flippat som helst... och jag fattar inte hur jag bara kunnat missa detta ända tills nu... fast å andra sidan... den som spar han har... men idag så är det dammsugning och skura golven som gäller... så nu sätter jag på en bok att lyssna på och startar dammsugaren... för en riktig man behöver göra det en man behöver göra... också.
 

Att hänga lite med polarna...

... är lyx.
.
Ibland så tar jag saker för givet... som det här med att ha polare t.ex... jag jobbade för en herrans massa år sedan som lite alltiallo på fameljeföretaget... och tog bl.a. hand om ett hyreshus i Laholm... ett hus nästan till bredden fyllt med pensionärer... och många av dessa människor ringde till mig för att de ville ha hjälp med någonting... påfallande ofta så var det inte så mycket som var trasigt eller så himla mycket att hjälpa till med... däremot så blev jag väldigt ofta bjuden på fika... och jag förstod ganska snabbt att det var mänskligt umgänge som var bristvaran... påfallande många av dessa pensionärer levde väldigt ensamma liv... de hade helt enkelt inga polare att hänga med... och det var ganska tragiskt att se... allra helst eftersom många av dessa människor hade en gedigen livserfarenhet att dela med sig av och var väldigt roliga att prata med.
.
Ensam är verkligen inte stark... vi behöver alla varandra.
.
Jag är en väldigt lyckligt lottad kille som riktigt kan känna att jag lever min dröm just nu... jag är bara så himla tacksam över allt som jag har i mitt liv... jag är en rik människa idag och njuter i fulla drag av mitt liv... och efter några dagar på stranden så är det ganska skönt att landa här hemma i Brännebassalt... helt ärligt så hade jag lätt kunnat fastna här hela denna helgen... men det tänker jag inte göra... idag så tänker jag nämligen umgås med några av mina vänner ut på en golfrunda... focusera lite på mina kompisar... och känna tacksamheten över att faktiskt ha polare att hänga med.
 

Sommaren...

... har börjat på riktigt.
.
En sak som i alla fall är helt säker är att sommaren då äntligen har börjat på riktigt för mig... det har ju varit lite si och så med det annars detta år... någonting som jag faktiskt lägger märke till när jag knallar iväg och käkar lunch varje dag... för i vanliga fall så brukar ett och annat rött vinbär slinka in i min mun på vägen... så dock inte i år (än)... för de är helt enkelt inte mogna än... det har ju som många säkert märkt varit väldigt kallt... länge i år... och även om jag varit på stranden i en hel vecka nu så har jag faktiskt inte badat än... alldeles för kallt i vattnet för mig... 17 grader... brrrr.
.
Första veckan på Tylösand 2013 snart avklarad... skönt att vara tillbaka på stranden.
.
Det är verkligen en gåva att få tillbringa några veckor på stranden varje år... det händer liksom ingenting och ändå hur mycket som helst samtidigt... och vem vet... idag kan bli den dagen då jag badar... det verkar bli en solig dag och då blir det snabbt himla varmt på stranden... och blir jag för varm... ja då kan det t.o.m. vara skönt att svalka sig i det kalla havet... trots att det då bara är 17 grader... annars så är det precis som vanligt på stranden... snackade med killarna i Haaks igår... ett av banden som brukar spela varje år på after beach... och han berättade för mig att de kört i 20 år nu... och att han hade 28 gig på 28 dagar framför sig... herregud tänkte jag... om det hade varit jag som varit ute och turnerat på det viset så hade jag nog fått lägga till 90 möte på 90 dagar också... men jag har ändå tänkt att gå och lyssna på dem idag... det kan vara lite skoj att medverka på en och annan after beach också... och Haaks är ju alltid roliga att se på.
 

Träningsvärk...

... så det bara smäller om det.
.
Uppslutningen på mina yogapass på stranden är så där... första dagen så var vi två... sen har jag kört ensam i två dagar... vilket väl i.o.f.s. är rätt intressant... att inte behöva prata under passen och bara kunna konsentrera mig på min egen andning ger onekligen en hel del... bl.a. en ruskig träningsvärk... för när jag fått in det där sköna flytet där andningen och rörelserna blir ett så har jag också kommit lite längre i samma rörelser... längre än vad jag brukar... det berättar min kropp för mig idag... med all önskvärd tydlighet.
.
Det finns en stor möjlighet att det blir både en strandmulle och beachvolleyboll för mig idag... och yoga.
.
Jag måste få lov att erkänna att jag är en liten smula stolt över mig själv när jag kör mina yogapass ensam... för precis som vanligt så vill ju fan inte jag röra mig på morgonen... men gör det ändå... och gudarna ska veta att jag mår hur bra som helst efter att ha kört ett pass... och jag är helt övertygad om att den träningsvärk som jag känner just nu kommer att bytas ut mot en liten smula mer smidighet... lite starkare... och sist men inte minst... en liten gnutta ökat välbefinnande i knopp och kropp... och det kan jag leva med.

Massa mycket väder...

... på Tylösand.
.
Det är nu agnarna skills från vetet... att hänga på stranden är inte alltid samma sak som sol och sommar... inte om man som vi har bestämt sig för att hänga där i ALLA väder oavsett... det är då själva naturupplevelsen blir... ja vad ska vi säga... ett passande ord är nog... total... som igår... regnet öste ner över oss i några timmar... och när jag skriver öste ner så menar jag verkligen det bokstavligt... och Tylösand låg öde... det var verkligen bara vi på stranden... redan innan regnet kom så skrattade en snubbe åt oss när han såg oss slå läger på stranden... han trodde nog att vi var galna redan då... undrar vad han skulle sagt om han passerat en timme senare?
.
Vem har sagt att en sommardag på stranden är samma sak som sol och bad?
.
Paradoxalt nog så kan och är dessa regniga och blåsiga dagar oftast helt fantastiska... som igår... efter regnet kom ju solen såklart... och vi skrattade rätt gott åt oss själva när vi satt där i ösregnet och bara... var... det är ju inte var dag som man frivilligt ger sig ut i regnet längre... och tro det eller ej...  helt ärligt så kan det vara rätt skönt att sitta i regnet och göra ingenting... allra helst på en sandstrand vid havet.
 

Yoga...

... på stranden.
.
Vi fick en helt lysande start på stranden igår... efter en lite mulen morgon så klarnade det upp allt mer framåt dagen och blev en så där skönt sommrig dag som man kan uppleva på Tylösand... riktigt skönt... och det blev yoga också... visserligen så droppade några av men till slut så läg jag och en god vän till mig raklånga i sanden och andades ut efter ett fint pass... och jag måste erkänna att det kändes också riktigt skönt.
.
En mulen dag på stranden är verkligen inget att fly från... tvärtom... det ÄR sinnesro.
.
Idag så fortsätter äventyret på stranden... jag kommer att hålla yoga klockan 10.30... oavsett väder och oavsett om jag så ska köra ensam... det handlar lite om principer för mig... har vi sagt att vi ska vara på stranden i ALLA väder så är vi det... och eftersom jag lovat att köra yoga... ja då får jag väl göra det... och samtigt så är den principen till hjälp för mig själv... för som vanligt så vill ju jag egentligen aldrig köra ett yogapass... men efteråt... då bara älskar jag det.
 

Dag 1...

... på stranden.
.
Jaha så var det då dax igen... "VågaVa go beach 2013"... om någon timme så sitter jag nere på Tylösands strand och filosiferar... är med på ett morgonmöte... kör ett yogapass... knallar längs stranden och följer Tylöbäck genom den vackra skogen för att komma fram till vårt lunchställe... kanske spelar jag en mulle... eller varför inte volleyboll... oavsett vad jag nu gör så har jag en dag i friska luften framför mig... en dag vid havet på en strand av sand... där ska jag tillbringa 5 veckor... detta är bara början... mer kommer att visa sig.
.
Idag så hissar vi vårt hjärtflagga på Tylösand... känn er välkommna att komma ner och hälsa på oss.
Varje vardag mellan 10-16 under hela Juli månad... yoga ca. klockan 10.30... vi syns på stranden.
.
Ni hittar oss nedangör hotellet i Tylösand... bara att knalla nerför trapporna... ta till höger 150 meter... hjärtflaggan.