Racerbilar...

... och jag.
.
Bytte ju bil denna helgen med en kille som behövde lite fler platser än de två han hade i sin sportbil... och visst... det är ju roligt när det händer någonting när man trycker på gasen... men... dyrt... 2400 kronor i böter för fortkörning kom som ett brev på posten... jag saknar min bil nu.
.
Jag ska inte ha någon racerbil... jag är fullt nöjd med min lite mer "normala" bil.
 

Årsmöte...

... på VågaVa.
.
Det blev en lååååång arbetsdag igår som avslutades med ett årsmöte på VågaVa... och efter att ha varit och hälsat på KRIS Falkenberg där vi på VågaVa lyckades med konsstycket att pricka in en födesedagstårta kändes det himla bra att snacka om integrering och samarbete på vårt årsmöte... vi har ju de senaste veckorna gått till aktiv handling genom att åka och hälsa på lite andra föreningar som jobbar med liknande saker som vi gör... vi är ju inte konkurenter utan komplement till varandra... mångfald är bra... tillsammans kan vi göra mer... och vad vi lär oss är att snacka kanske inte räcker vi behöver göra praktiska saker tillsammans... personligen tror jag att någon form av tävlingar kunde vara en bra start.. varför inte en beachvolley-turnering på Tylösand till sommaren när vi kör vårt årligt återkommande VågaVa go beach... ett shysst häng med massor av skratt och chill på stranden i Tylösand... någon som är på?
.
Finns det några föreningar som vågar möta oss i volleyboll på stranden i sommar?
 
 

Stress...

... är besvärligt.
.
Jag gillar inte att stressa... som i morse när jag råkade somna om några minuter... inget som jag är van vid eftersom jag har som vana att gå upp direkt när klockan ringer... det handlade "bara" om 10 minuter men det räckte för att jag skulle känna mig stressad i mina morgonrutiner... därför sitter jag nu på mitt nya kontor och skriver en blogg lite senare än vanligt... får verkligen påminna mig själv om att ta några djupa andetag och stilla ner mig... stress är en obekväm och besvärlig känsla tycker jag... och att då göra tvärtom genom att stilla ner mig när hela kroppen skriker efter att öka tempot kräver att jag är medveten om min stress... att det inte hjälper att springa ifrån mig själv om jag ska få någonting gjort... för sanningen är paradoxalt nog att... ju mindre jag gör desto mer får jag gjort.
.
Jag behöver ge mig själv tid att slappna av för att bli en produktiv medborgare i vårt samhälle.
 

Våra personalmöte...

... är jätteviktiga.
.
Igår så hade vi personalmöte på VågaVa i Halmstad... och jag kan inte låta bli att bli förundrad över hur fantastiskt bra vi är på att hitta lösningar istället för att fastna i problem... vilka underbara arbetskamrater jag har... att jobba på VågaVa är ett privilegium för mig... och vi gör ett fantastiskt jobb när vi finns där för varandra i vår resa genom tillfrisknandet och skapar en oas för de som väljer att leva ett drogfritt liv... jag är stolt över alla som jobbar hos oss... ingen nämd ingen glömd.
.
Vi på VågaVa ÄR vackra och värdefulla för varandra.
 

Ett lånelöfte...

... gjorde min dag igår.
.
Det var inte så länge sedan vi gick till banken med svansen mellan bena och bad om hjälp för att lösa min ekonomi... den tiden är förbi... igår så stövlade vi in som vilka svensson som helst och bad om att få låna pengar för att bygga ett nytt kök och badrum... 15 minuter senare så hade vi ett lånelöfte i handen... jag är numera en betrodd medborgare i konungariket sverige... vem kunde tro det för några år sedan... att leva drogfritt gör skillnad.
.
Jag behöver inte längre stoppa huvudet i sanden utan kan gå med rak rygg genom livet.
 

Jag sover gott...

... om nätterna.
.
Vissa saker tar man bara för givet... som t.ex. att jag sover gott om nätterna... eller att jag har tak över huvudet och mat på bordet... fina vänner... en tjej som jag älskar... och fantastiska barn och barnbarn... ett jobb som jag stormtrivs på... och denna lista kan göras hur lång som helst... det är först när jag tänker på det som jag blir medveten hur mycket det finns att vara tacksam över... att ta för givet är att glömma bort hur bra jag har det... och handen på hjärtat... egentligen finns det inte så mycket jag kan ta för givet.
.
Kom bara att tänka på hur himla bra jag har det... 
 

Gammal...

... är äldst.
.
Det finns fördelar och nackdelar med att bli äldre... just nu så sitter jag med en sträckning i ryggen efter att ha varit ute lite i trädgården och röjt... och det är en av nackdelarna med åldrandet... kroppen är inte riktigt i samma form som den en gång varit... jag verkar gå sönder betydligt lättare än förr... skumma saker händer med kroppen... den verkar tåla mindre nu för tiden... någonting som gör mig minst lika förvånad varje gång... fast å andra sidan så finns det mycket som blir bättre med åren som uppväger de rent fysiska konsekvenserna... som att jag har betydligt lättare för att ha överseende med andras åsikter... saker som var livsviktiga förr i tiden är inte lika viktiga längre... som att ha rätt... allt är betydligt lugnare mellan mina öron och jag tar inte så mycket personligt längre... det är skönt.
.
Livet känns betydligt softare när man blir äldre... det är cool.
 

Kök, badrum, tvättstuga...

... och en bastu.
.
Vi planerar att bygga om hemma i Brännebassalt... nytt kök och badrum... en relativt stor ombyggnad eftersom det det i princip innebär att vi gör om hela bottenvåningen... tar bort väggar och öppnar upp ytor... man kan nästan säga att hela bottenvåningen blir ett enda stort kök... eller nja... vi tänker ju få plats med ett sovrum också... och i nedre delen som varit källare under rätt många år nu så bygger vi ett badrum och en tvättstuga... naturligtvis med tillhörande bastu... något som jag drömt om sedan jag flyttade ut i skogen för snart 35 år sedan... jag gillar ju att basta... idag så ska vi åka runt och kolla lite för att få inspiration till detta projekt... det krävs ju en hel del planering innan vi sätter igång... bra kvallite` till ett lågt pris hade varit önskvärt eftersom budgeten naturligtvis är begränsad... jag är ju av åsikten att bra kvallité ofta är väldigt prisvärt i det långa loppet. 
.
På tal om kvallié till ett oförskämt lågt pris... jag har fortfarande kashmir att sälja om någon är intresserad.
 

På väg...

... till ännu en föreläsning.
.
Ja... det är fortfarande roligt att föreläsa... jag ser fram emot dagen med tillförsikt då jag om en dryg timme drar igång en föreläsning för ett gäng blivande undersköterskor... en liten lätt anspänning börjar redan sprida sig i min kropp... naturligtvis så kommer jag att vara nervös innan jag kommer igång... det hör liksom till... den dagen då jag inte är nervös innan ett framträdande då är det nog dax att tänka på refrängen... men där är jag inte än... tvärtom... jag älskar fortfarande att berätta om vår syn på beroendesjukdomen... problemet och lösningen.
.
Idag så känner jag mig både vacker och värdefull... en skön känsla.

Utanförskap...

... har varit temat denna månaden.
.
Vi har ju alltid en gruppsittning med ett tema varje torsdag på VågaVa i Halmstad... och denna månadens tema har varit och är utanförskap... ett mycket intressant och ständigt aktuellt tema om ni frågar mig... idag så tänker vi aktivt göra en aktiv handling genom att åka till Concept Delectus och hälsa på... förra veckan var vi uppe på KRIS i Halmstad... vill man inte hamna utanför som förening så kan man ju alltid börja med att hälsa på och visa i handling att man är för ett samarbete... vi är rätt många som jobbar för samma mål och det är ju alltid bra att kunna komplitera varandra... mångfald och skillnader är ju bara bra... vad som är rätt för någon kan ju faktiskt vara fel för någon annan... och tvärtom.
.
Vi på VågaVa gillar att samarbeta med vår omgivning.
 

Skriv, skriv...

... och skriv.
.
Idag så är det skönt att ha ett eget kontor att sitta och jobba på... mycket skrivande ligger framför mig och jag ser fram emot att tillbringa några timmar i lugn och ro för att få möjligheten att göra allt det där jag gärna skjuter på framtiden annars... ta bara det här med verksamhetsberättelsen och verksamhetsplanen som är rätt typiska uppgifter som jag av någon underlig anledning gärna väntar med till sista sekunden... jag hoppas och tror att mitt nya kontor ger mig möjligheten att slippa den stressen i år... gör om gör rätt... inte för att jag jublar och hoppar jämfota av glädje inför uppgifterna utan mest för att slippa må skit över det jag borde gjort för länge sedan... jag gillar strukturen som börjar visa sig nu när jag har ett eget rum att sitta och jobba på... ordning och reda kan kanske låta lite tråkigt... men är helt klart nödvändigt för min sinnesro.
.
Som fågeln Felix reser sig ur askan växer strukturen fram runt omkring mig.
 

Trött, hungrig och defekter...

... hänger ihop.
.
Jag är killen som har lite svårt att med vara trött och hungrig... då kommer mina defekter fram... ödmjukheten försvinner och jag kan bli irriterad på i stort sett ingenting... själv tycker jag det är skitjobbigt att bli en människa som jag inte riktigt tycker om... små saker blir stora problem och istället för att focusera på lösningen så blir det i stort sett tvärtom... minsta lilla grej växer till något stort mellan mina öron och jag tappar distansen till mig själv... blir självcentrerad och snarstucken... tur att det finns ett botemedel... och varje gång blir jag lika förvånad över hur enkelt det egentligen var... mat och sömn.
.
Idag är jag tacksam över att det finns människor som står ut med mig när jag inte gör det.
 

Självförtroende...

... och självkänsla.
.
Självförtroendet har väl aldrig direkt varit någon bristvara hos mig... självkänslan däremot har det nog allt varit lite si så där med genom åren... idag så är det bättre... jag är inte längre lika övertygad om att jag klarar av precis allting fast å andra sidan så vet jag att jag är helt okej ändå... skönt.
.
Idag så räcker det oftast med att jag gör mitt bästa för att vara nöjd.
 

Mina föreläsningar...

... är uppskattade.
.
I Sverige har vi någonting som vi kallar för "jantelagen"... vi ska minsann inte tro att vi är någonting och det kan anses som lite fult att prata i positiva ord om sig själv... allra helst om vi har gjort någonting vi är bra på... som nu när jag skriver att jag är himla bra på att föreläsa... bara genom att skriva det så sprider sig ett visst motstånd inom mig... en form av skam som jag inte känner mig vidare bekväm med... och helt ärligt... det är ju sinnesjukt... egentligen så skulle det ju kännas lite skönt att kunna skryta lite över sig själv... men nä... jantelagen är där och pickar på min uppmärksamhet... med min bakgrund är det uppenbarligen lättare att ta emot kritik än beröm... detta vill jag ändra på... visa att jag lyssnar på min omgivning när den ger mig beröm... om inte annat för att berätta att jag blir glad över att kunna vara bra på någonting... så nu ber jag om hjälp... låt oss få lov att berätta när vi gjort något bra... gör det tillåtet att skryta lite över oss själva... hjälp mig att skrota jantelagen... det ger oss ingenting som vi vill ha.
.
Jag VET att jag är en bra föreläsare... tack till alla er som lärt mig det.
 

Sommardäcken...

... sitter på bilen.
.
Jag har flyttat in i mitt nya kontor... myggfångaren är på plats och igång... och livet rullar på... 10 veckor kvar till midsommar.
.
Jag kör lagligt nu för tiden... "Svenssonlivet" är rätt behagligt.
 
 

Myggfångaren, fågelsången...

... och våren.
.
Det är i det närmaste magiskt att sätta sig på trappan och lyssna på fågelsången... visserligen så kan jag höra myggfångaren brumma lite i bakgrunden men det förtar inte fågelkvittret som känns som vår när jag dricker mitt morgonkaffe... myggfångaren fyller sin funktion och i år så är den på plats innan den första knottkläckningen... det är en fantastisk maskin och gör vistelsen på landet betydligt skönare... de små knotten har ju en tendens att ta över annars... så nu är vi beredda att möta våren... myggfångaren, fåglarna och vi människor som bor här.
.
Min "bästa" vän... myggfångaren.
 

Tungt...

... tungt.
.
Jaha... så gick det som det gick... och inte var det precis som jag ville att det skulle gå... Zlatan blev utslagen ur CL med sitt PSG... igen... och sett till matchen så var det väl inte så mycket att säga om det... Manchester City vann helt välförtjänt... men visst... det är tungt för en Zlatanist... fast... det finns hopp fortfarande... ett EM väntar till sommaren och då hoppas jag att han får revanch... och att Sverige tar guld... kom ihåg var ni hörde det först.
.
Ett EM-guld med Sverige hade varit ett fint plåster på såret för Zlatan.
 

Kontoret...

... är snart klart.
.
Nu börjar jag flytta in på mitt nya kontor... det är visserligen lite kvar att göra innan det står helt färdigt eftersom toaletten inte är klar än... men själva kontoret är klart för inflyttning och idag så ska jag börja flytta över mina grejer... en sak som slog mig redan igår var hur lugnt och tyst det blev när jag satte mig bakom skrivbordet... här kommer jag att få arbetsro och betydligt bättre möjligheter för samtal i lugn och ro... jag ser fram emot förändringen och ser det som en utveckling av min roll på VågaVa... mer kommer att visa sig... min egen erfarenhet av förändringar är att det brukar bli lite bättre än vad jag själv vågat tro.
.
Naturligtvis så har jag redan hängt upp en av mina egna tavlor i mitt nya kontor... 
 

Lånehajarna...

... på FB.
.
Jag är väl inte killen som irriterar mig för mycket i onödan... men... det finns ju alltid några men när man skriver om saker som möjligtvis kan irritera... och när det gäller alla de där profilerna som bara vill sprida skit som t.ex. att låna ut pengar eller vad det nu kan vara för något... jag fattar att det väl mest handlar om något slags virus och att själva profilen kan vara kapad... men... det gör mig faktiskt irriterad eftersom det skräpar ner och möjligheten att det faktiskt skulle kunna vara någon som kanske faller för skitsnacket gör mig faktiskt riktigt förbannad... men... jag förstår att det är att slösa energi på saker som jag inte kan förändra... någonting som jag däremot kunde ändra på var när mitt Spotify-konto blev kapat i förra veckan... jag blev smått imponerad av hur snabbt och smidigt Spotify fixade problemet... några mail som besvarades i stort sett omedelbart.
.
Internet är en fantastisk uppfinning... men... det gör mig samtidigt sårbar för de ondsinta krafter som gör allt för att krångla till min vardag... hackar mina lösenord... skickar massor av värdelös spam... och ja ni vet... allt det där som bara gör oss irriterade... typ profiler som vill låna ut pengar på min FB-sida.
.
Jag kanske får skylla mig lite själv när jag inte noga väljer vilka sidor jag är ute på.
 

Valmöjligheterna...

... finns.
.
Åka på ett distriksmöte och reprensentera Traktorgruppen... kratta ihop de sista löven i trädgården... eller lägga mig på soffan och kolla klart en serie som vi håller på med just nu... ja valmöjligheter finns för denna söndag... och i skrivande stund så lutar det nog åt att kratta ihop löven i trädgården så att det blir fint innan vi köper lite blommor om någon vecka... typ nästa om vädret tillåter... det finns en sida i mig som tycker att det är någon form av plikt att åka till Falkenberg och distriktmötet... men jag vet att vi håller våra möten i Lidhult varje onsdag klockan 18.00 ändå... så jag släpper det och tar på mig mina arbetsbyxor istället.
.
I år tänker vi kratta bort löven innan gräsklipparen tas fram.
 
 

Trädgårdsmöblerna...

... behöver bytas ut.
.
Det är vår i luften och som ett resultat av detta är det läge att kolla in lite nya trädgårdsmöbler... en hammock står högt på önskelistan... och om jag ska vara helt ärlig så behöver kanske alla mina gamla trädgårdmöbler bytas ut så det blir väl att åka till stan (Halmstad) idag för att kolla lite på utbudet... vi får väl se vad denna dagen har i sitt sköte... kanske nöjer vi oss med en ny duk till det gamla bordet... då ser det ju faktiskt rätt nytt ut i trädgården... för vid närmare eftertanke så är nog våra trädgårdsmöbler rätt bra ändå.
.
Kan man handla trädgårdsmöbler med tillhörande strand från Bali?
 

Ett nytt kontor...

... väntar på mig.
.
Så har vi då äntligen fixat till vår lilla lokal längst bort i källaren på VågaVa i Halmstad... och jag ska få ett nytt kontor... det är med skräckblandad förtjusning som jag flyttar in... lite rädd för att ställa mig utanför gruppen men väldigt skönt att få en möjlighet att kunna sätta mig ner i lugn och ro och jobba vidare med strukturen i vår ständigt växande verksamhet... tanken är att det ska bli ännu mer ordning och reda på pappersarbetet... att jag ska kunna ha samtal med mina anställda utan att bli avbruten... och att förhoppningsvis få en bättre möjlighet att kunna dokumentera hur bra vi egentligen är på att göra vårt jobb... för VågaVa är inget annat än en mirakelfabrik där vi finner ett helt nytt sätt att leva... drogfria.
.
En kärleksfull gemenskap är obetalbar.
 

Ännu en dag...

... i paradiset.
.
Jag tror ju som bekant på ett liv före döden... och med den insikten så har jag inget annat val än att skapa mitt eget paradis här och nu... inte så att jag tänker blunda för allt jobbigt som faktiskt kan hända under min tid på denna jord... tvärtom så tänker jag göra mitt bästa för att ta tag i mina problem när de dyker upp... och en av konsekvenserna av att göra det är paradoxalt nog att det är då jag skapar mitt eget paradis... utan stress... för när jag har gjort mina borde göra för länge sedan och allat annat som kan dyka upp i mitt liv... ja då har jag tid att njuta av livet på livets villkor... och tro mig... paradiset finns redan här... öppna ögonen och titta er omkring.
.
Njut av livet medans du kan.
 

Att sitta på en trappa...

... och dricka sitt morgonkaffe.
.
Så är den då äntligen här... årstiden då jag kan sätta mig på trappan utanför ytterdörren och dricka mitt morgonkaffe till fåglarnas sång... och bättre start på dagen har jag svårt att föreställa mig... några minuters lugn och ro innan dagen börjar... det är dagar som dessa då det är skönt att bo ute på landet.
.
En perfekt start på dagen... 
 

Det känns...

... i hela kroppen.
.
Efter ännu en dags vedtravande så är det inte utan att det känns i hela kroppen... gubben börjar bli gammal... eller så är det mest en signal på att jag behöver göra fler fysiska aktiviteter... en vecka i Trysil och några sommardagar med yoga på stranden verkar inte vara tillräckligt längre... men jag måste erkänna att det känns rätt skönt att vara fysiskt trött... en helt annan sak än att vara trött i huvudet efter en dag på jobbet där jag ju mest sitter stilla... eller nja... stilla är väl att ta i... men inte riktigt samma sak som att använda kroppen som ett verktyg i alla fall.
.
Fysiska aktiviteter kan ju vara riktigt skoj...
 

Talarmöte...

... i Varberg.
.
Efter en dag staplandes ved så är jag nu strax på väg till Varberg för att tala på ett talarmöte... och temat var egentligen "living clean" vilket är en bok som jag inte själv läst... men... eftersom jag har levt "clean" i rätt många år så ska det nog gå bra ändå... kanske skulle jag förberett mig mer med lite anteckningar men jag har valt att strunta i det... jag har en liten plan... och jag kan ju bara berätta om hur jag gjort... rätt eller fel finns inte... jag har hittat min väg och den har funkat bra för mig... jag säger inte att mitt sätt är rätt sätt... jag säger bara att mitt sätt är mitt sätt.
.
Tala på ett talarmöte i Varberg... spännande.
 

Delad glädje...

... är dubbel glädje.
.
Plötsligt så händer det... det trillade in ett sms på min mobil... och jag kunde verkligen känna hur mycket jag kunde glädjas åt någon annans framsteg... snacka om att delad glädje är dubbel glädje... jag tror inte att jag ens var i närheten av att känna denna glädje när jag själv hade lyckats med denna bedrift.
.
Fröet började att gro... du är fantastisk... GRATTIS!!!!!!!!!!