Att Våga...

... Va.
.
Det närmar sig en tid för förändringar... en tid då det är dax för mig att lämna tryggheten i det kända för att ännu en gång ge mig ut på en resa i det okända... och jag skulle ljuga för er om jag påstod att jag känner mig helt trygg i det... nä... tvärtom så är jag precis som vanligt rädd för förändringar... men... samtidigt så finns det en lockande och spännande känsla i att ge sig ut på ett helt nytt äventyr... och det är hög tid att prova om vingarna kan bära för ännu ett steg i min personliga utveckling... jag vill nämligen ta chansen att lyssna på de människor som jag har  runt mig... människor som säger åt mig att ta chansen för förverkliga ytterliggare en dröm.
.
Även om livet går som på räls kan det ibland vara bra att växla in på ett annat spår... att våga ta chansen.
.
jag har idag ett program som jag kan använda mig av i ALLA mina angelägenheter... jag har ingenting att vara rädd för så länge jag följer den vägen... och om jag tar en dag i taget och gör det jag ska göra så kan det bara inte gå fel... för jag tror att meningen med livet är att... leva.
 

Ansvar...

... smakar mumma.
.
Det fanns en tid i mitt liv då jag trodde att ansvar var motsatsen till frihet... och inte kunde jag väl ens ana hur fel jag hade... att det egentligen förhöll sig precis tvärtom... att det var när jag tog mitt ansvar som jag blev fri... men jag förstod inte bättre... fattade ju inte ens att jag var styrd av drogerna... trodde i min enfald att det var jag som bestämde om när och hur mitt drogande skulle se ut... sanningen var att hela mitt liv var styrt av droger i alla möjliga och omöjliga former... jag var allt annat än fri... samtidigt som jag inbillade mig att frihet var samma sak som att skita i jobbet... köpa knark för hyrespengarna... ljuga och manipulera... och vara allmänt opålitlig.
.
Och trots att jag ju så gärna ville det så kände jag mig aldrig fri... det fanns alldeles för många "idioter" i mitt liv på den tiden... för mycket av "sen"... "ska bara"... och "imorgon"... och så hade jag ju samtidigt en hel del "otur"... offerkoftan satt som klistrad på mig.
.
Ibland så kan det vara riktigt behagligt att sitta och reflektera lite över livet på livets villkor.
.
Idag så ser mitt liv helt annorlunda ut... jag är skuldfri och betalar mina räkningar i tid... går till jobbet även de dagarna jag inte riktigt har lust... håller vad jag lovar... och är allmänt pålitlig.
.
Det finns knappt några idioter i mitt liv... jag gör för det mesta det jag ska göra när jag ska göra det... det känns som om jag har tur med det mesta i mitt liv och jag känner mig lyckligt Lottad mest hela tiden... offerkoftan hänger på en galge långt in i garderoben... och sist men inte minst... jag känner att jag tar mitt ansvar... och upplever en känsla av... ja just det... frihet.
 
 

Då var det dax igen...

... för en föreläsning.
.
Om någon enstaka timme så ska jag föreläsa... någonting som det har varit ovanligt lugnt med denna hösten... vi har faktiskt inte haft så få föreläsningar på VågaVa sedan vi startade 1999... och vad det beror på vet jag inte riktigt... jag kan bara spekulera och det tjänar ju inte så mycket till... det är som det är med den saken och det är bara att "gilla läget"... kanske är det dax för att börja tänka på en fortsättning... vi har trots allt kört runt med samma föreläsning i rätt många år nu... visst den följer med tiden och uppdateras väl hela tiden... men... ibland så kan jag känna att jag skulle vilja ta ett steg till och utvecklas genom att prova lite nya grepp... och ja... jag har en idé som jag går omkring och funderar lite på...
.
Efter regn kommer sol...
.
Grejen är att vi är himla bra på det vi gör... lokalen i Halmstad räcker inte längre till för våra behov och vi behöver en större lokal... det är akut... och vi har hittat en intressant lokal som vi skulle vilja flytta in i... grejen är bara ekonomin... det är inte direkt gratis att hyra en stor lokal centralt i Halmstad och vi behöver ha en inkomst som täcker den utgiften... det är en ganska enkel matematik... större utgifter behöver betalas med större inkomster.
 

Mina möten...

... är viktiga för mig.
.
För en herrans massa dagar sedan så klev jag in på mitt första möte... det var en kompis (min fina kollega Leffe som jag senare startade VågaVa tillsammans med) som hade lurat med mig på det mötet... jag själv hade inte en aning om vad dessa möten handlade om... han hade suttit inne i några år, passat på att gå någon slags behandling och blivit drogfri på kuppen... och nu så drog han då iväg mig på mitt första möte... jag erkänner att jag inte fattade särskilt mycket och mest var ganska nervös första gången jag var där... ändå så fortsatte min vän att tjata med mig på ett gäng möte innan jag beslutade mig för att det säkert var bra för honom men att jag inte riktigt hade de problemen... så jag lämnade dessa möte för att söka lyckan på egen hand... min förnekelse var på den tiden... total.
.
Att få lov att tillhöra en kärleksfull gemenskap har räddat livet på mig.
.
Det tog inte så lång tid innan mina egna försök att leva på livets villkor havererade totalt... och jag vågade prova med någonting annat än bara min egen egenvilja... jag började gå på möte regelbundet... och till en början så innebar detta varje dag... 90 möte på 90 dagar är en klassiker som funkar hur bra som helst... mina rädslor för att gå på mötena ebbade ut... jag började känna mig som en del av en väldigt kärleksfull gemenskap... och jag gillade den känslan... och sist men inte minst så höll jag mig ju drogfri... nu har det gått 5680 dagar och jag går fortfarande på mina möten... och de är minst lika viktiga för mig idag som de var när jag började gå på möte... min drogfrihet är grunden som mitt liv vilar på och det är på mötena som jag blir påmind om vem jag är... för jag är en beroende... det kommer jag aldrig att komma ifrån... men så länge jag fortsätter att gå på mina möte och hålla mig drogfri så har jag ingenting att vara rädd för... och en sak har jag lärt mig på alla dessa år... det är att allt... precis ALLT blir bättre när jag håller mig drogfri.
 

Att gå in i...

... väggen.
.
Nu börjar jag väl så sakta återhämta mig... hoppas jag... för att åka direkt till Ullared efter att ha tillbringat en hel helg med att göra NA-service i Stockholm var kanske inte en så himla bra idé... visserligen så gick det hur smidigt som helst fast det var hur mycket folk som helst där igår... men... töttheten tog ut sin rätt... och mycket riktigt efter ett litet tag så sprang jag in i väggen... orken bara försvann... helt slut i kolan... jag gick rakt in i Ullaredsväggen.
.
Att det var en himla massa människor på Ullared gjorde inte så mycket tycker jag.
.
Förhoppningsvis så blir det en lite lugnare dag idag... min vackra prinsessa firar drogfri tid idag och det ska vi fira genom att gå på ett möte i stan... och det ser jag fram emot.
 

Hipp, hipp... hurra...

... på alldeles egna... födelsedag.
.
Jag har väl aldrig varit killen som firat min födelsedag så himla mycket... men i morse så låg jag faktiskt och sov räv medans jag hörde att det prasslade i köket... en liten resa tillbaka i tiden... kände mig faktiskt som en liten, liten pojke... rätt trivsamt om jag får säga det själv... och då människor som jag älskar kom in och sjöng för mig i morse så kändes det allt lite extra... och ja... jag låtsades givetvis som om de väckte mig... jag tror inte de gick på det... men det spelar ju ingen större roll... för idag så är det ju faktiskt... min födelsedag.
.
Hurra, hurra... 
.
Och denna dagen ska firas med en resa till... hör och häpna... Ullared... för idag så ska nämligen hela VågaVa i Halmstad åka iväg och shoppa loss på GeKås i Ullared... och håll nu i hatten... för jag tycker att det ska bli skitskoj... någonting som jag ALDRIG skulle kunna erkänna ens för mig själv för några år sedan... jaja... det kanske är just det här som är att bli äldre... ullaredsgenen är någonting som växer fram med åren... och möjligtvis så är kvinnorna lite tidigare utvecklade även när det gäller detta.
 

Vi kom in...

... till slut.
.
Allting löser sig till slut... så klart... och då kan ju även en låst dörr kommas att öppnas... det finns ju nycklar som passar... och naturligtvis så kom vi ju in i lokalen och kunde starta upp vårt RSK-möte endast en kvart försenade... så nu sitter jag här på vår korta lunchrast och skriver en blogg... eller blogg och blogg... några ord mest bara för att jag fick en kvart över... strax så kör vi igång igen... RSK-service är en ganska intensiv händelse i mitt liv.
.
NA Sverige funkar rätt bra... tack vare att det finns människor som är villiga att göra service.
.
Vi brukar säga att det ska vara skoj att göra service... och det är det också för det mesta... även om vi inte alltid är överens... eller när det blir långa dagar och tröttheten tar ut sin rätt... för sist om siders så handlar det om att rädda liv... och att rädda liv är ju alltid skoj... så min uppmaning till alla som är med i vår gemenskap är att göra service... för det fungerar.
 

Utlåsta...

... Från RSK-lokalen.
.
Vi har hyrt lokaler för att göra service... Men det kommer ingen och öppnar för att släppa in oss... Det känns väl... Så där.
.
Dagens ros går till... Ja inte till Folkets Hus i Bagis i alla fall.

På plats...

... i bagarmossen.
.
Om en kvart så startar vi novembermötet... och jag får väl se om jag hiomnner med att blogga någonting denna helgen... det kan nog bli lite si och så med det... det lär nog bli rätt intensiva dagar med massor av NA-service och inte så mycket tid för något annat... någonting jag till slut lärt mig och vilket gör att jag inte längre bestämmer mig för att göra så mycklet annat jag kanske skulle vilja passa på att göra när jag är i Stockholm... typ träffa min sponsor och sånt... jag är här av en anledning och då behöver jag focusera... och helt ärligt... det tar på krafterna att sitta i möte hela dagarna.
.
Massor av arbete... massor av kärlek.
 
 

Hotell...

... Blogg.
.
Ja då satt man här igen då... I hotellfoaljen... Nu frukost ... Senare service i Bagis... RSK-möte... Full fart hela dan.
.


Sjukgymnastik...

 ... och jag.
.
Jodå... jag håller fortfarande på att dra i ett gummiband och göra armhävningar mot en vägg med en stor boll som stöd... visserligen så tänker jag göra ett träningsuppehåll i två dagar nu... men sen ska jag på den igen... sjukgymnastiken... jag måste ju ge det en chans... kan detta göra så min onda axel blir bra igen så är ju det toppen... för jag gillar inte att vakna på natten och vara tvungen att smeta på ett lager voltaren på en ömmande kroppsdel... jag vill vara helt frisk... helst alltid.
.
Man börjar bli lite äldre och då kan det ju vara på sin plats med lite sjukgymnastik för att fungera.
.
Jag har väl alltid trott att jag är odödlig... och att jag då ska drabbas av förslitningsskador kan jag tycka är en liten smula orättvist... men kanske helt nödvändigt för att jag ska förstå min egen dödlighet... att jag inte är helt osårbar... och då kan jag ju förstå att känna tacksamhet över att livet i sig varit väldigt snällt mot mig... jag är trots allt snart 56 bast och i det närmaste kärnfrisk... tror jag... eller så är jag snart 56 bast och i en närmast osannolik förnekelseprocess... jaja... den som lever får se.
 
 

En köpknarkare...

... knappast.
.
Men... jag skulle nog lätt kunna bli... och jag vet med all säkerthet någon som kanske tycker att jag ligger i riskzonen... för visst är det väl skoj att handla nya prylar... och visst blir man väl en liten smula lyckligare av en ny mobil... TV... bil... eller ett par nya skor... eller hur?
.
Läste i blaskan om att det nu finns behandling att få mot köpknarkande... vilket glädjer mig... för naturligtvis så är det ju om ni frågar mig ingen som helst skillnad på att köpknarka... spela... matmissbruka... eller knarka... same, same but different... det är ju inte själva drogen som är problemet utan varför vi använder oss av någonting utanför oss själva för att förändra en inre känsla som vi bär omkring på... allt är som jag ser det känslomässigt betingat och handlar inte så mycket om HUR vi aggerar ut... utan mer på VARFÖR vi aggerar ut.
.
Nya prylar tilltalar mig förvisso väldigt mycket... men köpknarkare vill jag inte kalla mig.
.
Att jag inte kallar mig själv för köpknarkare har sina förklaringar... dels så betalar jag fortfarande mina räkningar... begår inga bedrägerier för att kunna handla saker jag inte behöver... och sist men inte minst... jag shoppar inte loss helt villt för att jag mår skit... men därför så ska jag inte ropa hej... vad som helst kan ju hända och som en sann beroende så kan jag ju missbruka precis vad som helst... och kanske ska jag ta och kolla in mina egna beteende lite extra noga på måndag... för då ska vi åka till... Ullared.
 

FAN, FAN...

... FAN!!!
.
Vi stod upp i soffan framför TV:n och skrek rakt ut... Zlatan hade precis gjort 2-1 till Sverige och efter att ha vänt ett till synes helt hopplöst underläge trodde vi återigen på mirakel... adrelalinet pumpade i min kropp... detta var fotboll... känslorna svallade i min kropp och jag kände hoppet om att få se Zlatan och resten av landslaget spela VM i Brasilien... då slog han till igen... Ronaldo... och krossade mina drömmar... vi sjönk ner i soffan igen... tystnaden la sig som ett blött täcke över oss... FAN, FAN... FAN... vi var ju så nära.
.
Zlatan höll på att fixa det igen... men denna gång så kom han till korta... men jag tycker ändå att vi föll med flaggan i topp... visst känner jag fortfarande en oerhörd tomhet inombords... men... det går fler tåg... och jag blir glad över att höra Zlatan säga... "Efter en förlust kommer man tillbaka ännu starkare och det är det jag tänker göra".
.
Två mål av Zlatan igår räckte inte... Sverige fick inte följa med  till VM i Brasilien... skit också.
 
 

Bara timmar kvar...

... tills ödesmatchen.
.
Förvisso har jag redan ont i magen av orsaker som jag inte riktigt känner till... men här får jag lita på att min doktor hittar vad det är som krånglar... för just nu så kan jag samtidigt känna en annan slags pirr i min mage... det är ju ikväll det avgörs... blir det något Brasilien-VM för vårt svenska fotbollslandslag?
.
En sak är ställt utom all tvivel... och det är att det krävs en mirakelmatch för att fixa det... Portugal är ett himla bra lag och går in i matchen med en ledning på 1-0... och bara tanken på att mål på bortaplan räknas extra gör mig nervös... gör Portugal ett mål idag så måste vi göra minst tre... vilket är mitt tips... 3-1 till Sverige... kom ihåg var ni hörde det först.
.
Med Zlatan i vårt lag så kan vad som helst hända... kanske gör han tre mål idag... vem vet?
.
Annars så tänker jag fila vidare på en ansökan till FHI (folkhälsoinstitutet) om ett projekt vi på VågaVa har på gång... det är ont om tid och jag hoppas att jag ska få ihop det hela under dagen... det är en hel del att få ner på pränt innan ansökan är klar... men jag gör det ändå enkelt... för inte ska man väl behöva vara radaringengör för att kunna söka efter bidrag för att genomföra och kunna ge bort en bra idé... och inte vad som helst heller... utan någonting väldigt enkelt som helt uppenbart räddar livet på massa människor... för det är ju oftast så... att det är det enkla som funkar bäst... hör du det Zlatan... gör det enkelt... det enda ni behöver göra är att göra två mål mer än Portugal... och hur svårt kan det vara... egentligen?
 

Ont i magen...

... har jag.
.
Jag har ont i magen... inte så att jag ligger och vrider mig i smärtor direkt... och det är inte heller ont i magen av nervositet eller oro... eller illamående... nä... jag har "bara" lite ont i magen och det har jag haft i några dagar nu... så jag tänker minsann höra av mig till min vårdcentral och be dem att titta på mig och min onda mage... någonting som är helt nytt för mig... för en ganska stor del av mig själv vill hellre lägga locket på och vänta tills det går över... man åker liksom inte till doktorn om man inte är väldigt allvarligt skadad... typ nära döden eller när man bryter benen och sånt... lite ont i magen är inget jag besvärat sjukvården med tidigare... men nu har jag blivit äldre... och kanske en smula klokare... jag inser att jag behöver vara rädd om mig... att jag behöver lyssna på min kropp och fråga mig vad den vill säga till mig... för att jag har ont i magen betyder någonting... min kropp berättar för mig att någonting ínte är riktigt som det ska.
.
Tro det eller ej... men jag har ändå en liten tanke på att vara rädd om mig själv... det måste vara åldern.
.
Den sidan av mig själv som tycker att man inte ska belasta sjukvården i "onödan" tycker att jag är löjlig som känner efter hur jag mår... men den andra sidan av mig själv tycker att jag är klok... och säger åt mig att jag skulle sagt åt de jag tycker om att åka till sjukhuset en extra gång... och helt ärligt... det är väl på tiden att jag tar med mig själv och behandlar mig likadant som de jag tycker om... om inte annat för att föregå med gott exempel.
 

Vad är att dricka måttligt...

... med alkohol?
.
Så kom det då ännu ett påstående om att vi alkolister kan lära oss att dricka måttligt... och jag kan ju inte låta bli att fundera lite över det här med måttligt... jag kommer ihåg när jag var uppe på soc. på samtal en gång i forntiden efter att ha åkt fast för rattfylla... mitt drickande skulle kontrolleras... fanns det kanske en möjlighet att jag hade lite "problem" med alkoholen... jag svarade på några frågor och det konstaterades ganska snabbt att så inte var fallet... för på något för mig helt obegripligt sätt så lyckades jag övertyga dem om att allt egentligen nog enbart berodde på att jag hade haft lite... otur... och att jag som hade både jobb, hus och familj väl inte kunde ha några större problem... trots att jag då helt uppenbart hade kört bil på fyllan... någonting som allt för många alkolister gör lite då och då... och är det någon som "råkat" köra bil på fyllan någongång så kan man vara helt övertygad om att man har ett alkoholproblem (även om man inte själv har insett det än)... folk som inte har problem med alkohol kör nämligen ALDRIG bil på fyllan.
.
Om ni kört bil på fyllan så får ni gärna höra av er till mig... för då har vi ett gemensamt problem.
.
Och det där med att dricka måttligt... vem i hela världen kan bedömma det... för mig var måttligt de få gångerna jag inte vaknade upp dagen efter med en minneslucka... givetvis ingenting som jag berättade för soc. när jag var där för samtal om mitt körkort... nä då var mitt drickande baserat på vad de som lyssnade ansåg som måttligt... jag menar att jag är ju trots allt en alkolist... och en del i min beroendesjukdom är att förneka sanningen om mitt eget drickande... så om någon hade velat lära mig att dricka måttligt när jag var fullt aktiv i mitt missbruk så hade jag nog inte haft några större problem med att fixa det... kan jag sitta på soc. och förklara att man minsann inte har några problem med alkoholen när jag kört på fyllan så hade jag nog fixat en "måttlighetstest" också.
.
Annars så hade jag redan i mitt missbruk ett väl fungertande trix för att bara bli "måttligt" berusad... som hette... amfetamin.
 

Jaha...

... 0-1.
.
Det var inte så himla skoj att Sverige förlorade igår kväll tycker jag... och jag vill väl inte kalla det för hopplöst att vända detta underläge på tisdag... men visst... igår var det inte så himla skoj att vara Zlatanist... han hade ju inte alltför mycket att göra och det var nog ganska ensamt där uppe på Portugals planhalva... visserligen så tyckte jag nog allt att vi försvarade oss med den äran... och att det var synd att vi fick släppa in ett mål till slut... men på tisdag så behöver vi anfalla... och det är här jag som jag kan känna en liten smula hopp trota att vi inte gjorde det där så himla viktiga bortamålet igår... för Portugal såg inte helt trygga ut i sitt försvarsspel de få gångerna Sverige kom och hälsade på i deras straffområde... med lite tur hade vi satt en av chanserna i första halvlek... nu får vi hoppas att Zlatan och kompani sisar var skåpet ska stå på tisdag... ocg där tror jag att anfall är bästa försvar.
.
Det ser inte så bra ut idag... tur att vi har en frälsare som kan förändra allting på tisdag.
 

Rädslor...

... pratade vi om.
.
Vi har ju en torsdagsgrupp på VågaVa där vi tar upp lite av varje... gårdagens tema var rädsla... och ja... vi var alla mer eller mindre rädda... och jag kan nog tycka att det är ganska skönt att verkligen få VETA att jag inte är ensam om att känna som jag gör... det är inte bara jag som är rädd för att bli övergiven... känna att jag inte duger eller någon annan av mina ofta väldigt självcentrerade rädslor... och bäst av allt... jag har ett stort hopp om att en dag slippa gå omkring och vara rädd för saker som jag INTE behöver vara rädd för.
.
Att jag känner som jag känner inför matchen idag har inget med rädskla att göra.
.
Annars så handlar väldigt mycket om denna dagen naturligtvis om fotboll... och det räcker att skriva om det här och nu för att det ska börja pirra i hela kroppen... det är inte rädsla... detta har ingenting med rädsla att göra... nä... detta är "bara" spännande... riktig, riktigt spännande om ni frågar mig.
 

Idag är ingen vanlig...

... dag.
.
Alla dagar är speciella... så även denna dag... jag gick upp några minuter tidigare för att sätta på kaffe och finslipa lite på min vackra sångstämma... sen kunde jag klampa in i sovrummet och sjunga en trudelutt för min älskling... och jag vet väl inte om det var för att jag sjöng så himla vackert... men jag jag möttes av ett lite sömnigt leende i alla fall... och det smittar... glädje gör mig glad.
.
Kärlek är vackert...
.
Det är en gåva att ha människor i mitt liv som jag får sjunga för... jag är i sanning en väldigt lyckligt Lottad kille... på alla sätt och vis... möjligtvis så kunde jag kanske önska mig lite bättre sångröst... men va fan... man kan jun inte få allt.

Idag är ingen vanlig...

... dag.
.
Alla dagar är speciella... så även denna dag... jag gick upp några minuter tidigare för att sätta på kaffe och finslipa lite på min vackra sångstämma... sen kunde jag klampa in i sovrummet och sjunga en trudelutt för min älskling... och jag vet väl inte om det var för att jag sjöng så himla vackert... men jag jag möttes av ett lite sömnigt leende i alla fall... och det smittar... glädje gör mig glad.
.
Kärlek är vackert...
.
Det är en gåva att ha människor i mitt liv som jag får sjunga för... jag är i sanning en väldigt lyckligt Lottad kille... på alla sätt och vis... möjligtvis så kunde jag kanske önska mig lite bättre sångröst... men va fan... man kan jun inte få allt.
 
 
 
 

Utrednings och akut...

... enheten.
.
UAE ska få besök av oss på VågaVa idag... utrednings och akutenheten... vi brukar vara där ett par gånger om året och presentera vad VågaVa är för ett ställe och hur man kan använda sig av oss... så det är nästan som en liten "rekryteringsresa" trots att vi inte alls sysslar med uppsökande verksamhet på VågaVa... tvärtom så anser vi att det är viktigt att man själv tar sig till oss om man vill ha kontakt... på det sättet så kan vi vara nästan helt säkra på att man själv vill träffa oss... vilket jag kan tycka är viktigt... vi har väl inte så många krav hos oss men en sak är vi ganska överens om... utan en egen vilja att bli drogfri så är det väl ingen större idé att hänga hos oss... då är det nog bättre att supa och knarka färdigt först... men natuirligtvis är man mer än välkommen att göra ett "studiebesök" så man vet vart man kan gå den dagen då man tröttnat på att missbruka.
.
Att försöka få aktiva missbrukare som vill missbruka nyktra är inget vi sysslar med på VågaVa...
 
.
 

Sjukgymnastiken...

... först.
.
Tycker ju lite att själva begreppet sjukgymnastik låter som om jag är flera hundra år gammal... och visst... åren rullar ju på... vilket min kropp påminner mig om mellan varven... jag har t.ex. burit omkring på en krånglande axel i några år nu... och sent om siders så gick jag då till doktorn och bad om hjälp... har ju lite svårt för det... be om hjälp... och det gäller inte minst i medicinska frågor... är väl rädd för att bli sjuk om jag går till doktorn... att han ska hitta någon allvarligt fel eller nåt... i vilket fall som helst så skickade han mig och min onda axel till en sjukgymnast... och det är därför som jag inledde min dag med ett litet träningspass... drog i ett gummiband samanlagt 90 gånger... 3x10x3 olika rörelser... och sen avslutade jag med 30 stående armhävningar (ja det går faktiskt att göra stående armhävningar) mot en stor gummiboll som jag köpte igår.
.
 
Sjukgymnastiken ska göra min axel frisk är det tänkt... jag håller tummarna.
.
Nu ska jag ge detta en chans i en månad... funkar det inte så ska jag sticka nålar min axel för att få igång läkningsprocessen... för en sak konstaterade sjukgymnasten... och det var att min onda axel hade ont för att den var inflamerad... och hade tydligen varit det rätt länge... jaja.., det kommer nog att bli bra till slut... det största för mig personligen var nog trots allt att jag bad om hjälp.
 

Ofattbara...

... krafter.
.
En tyfon drar in över Filippinerna... 10.000 döda... hela samhällen i ruiner... och jag kan nog inte ens tänka mig vilka krafter som släpps lösa i detta oväder... vi människor är ganska duktiga på alla möjliga sätt och vis men när det kommer till naturens krafter så är vi ganska små... vi var ute och åkte lite bil igår... och såg stora träd som blåst omkull i den senaste stormen som drabbade oss i det lilla landet Sverige... jag kunde inte låta bli att fascineras över de krafter som släpptes lösa den gången... och det var ju bara en liten bris om man jämför med tyfonen som drog in över Filippinerna i fredags... den kraften fascineras jag inte av... den kraften skrämmer mig... samtidigt som den påminner mig om min egen sårbarhet... och då kan jag känna tacksamhet över att jag har det så bra som jag har det... och att livet i sig inte är någonting som jag kan ta för givet.
.
Idag så är jag tacksam över att få leva det liv som jag lever i det lilla trygga konungariket Sverige.
 

Grattis...

... på fars dag!
.
Min pappa är död... och idag är en dag då jag tänker lite extra på honom... för även om vi kanske inte hade den bästa av relationer så var han ju min pappa... och naturligtvis saknar jag honom... precis som jag saknade honom när han levde... när jag som ett skillsmässobarn bodde hos min mamma och pappa bodde i en annan stad... och väldigt mycket när jag själv valde bort allt som hade med familj och släkt att göra för att istället ägna mig åt mitt missbruk... för så funkar ju drogerna... de vill inte ha någon konkurens... varken av föräldrar, barn eller flickvän... den enda som blir kvar till slut om mitt beroende får bestämma är ju min kran... och han/hon hälsar jag bara på när jag vill ha mer droger... det är ett väldigt sorgligt och ensamt liv att leva i ett missbruk... men idag så kan jag göra annorlunda... som att skicka en varm kärleksfull tanke till min döda pappa... han är trots allt en av anledningarna till att jag finns... och idag kan leva ett underbart liv... utan droger.
.
Grattis på fars dag pappa... och tack för att jag finns.
 

Känsliga...

... känslor.
.
Det var nära igår... väldigt nära... jag stod framför ett helt gäng blivande tullare och höll på att... bryta ihop... känslan som kom över mig var så  stark... från ingenstans... varade kanske i någon sekund... och jag tappade tråden... lite chockad av kraften i den känslan... och nu sitter jag här och undrar lite över vad det var som berörde mig så starkt... kan inte komma på vad det var jag pratade om strax innan det hände... det är helt borta... kvar finns bara en känsla... en känsla som får mig att känna mig hoppfull, sårbar och... levande.
.
Det finns en tid för allt... behöver "bara" ha lite tålamod.
 
 

Föreläsning...

... igen.
.
Nu var det ett tag sedan jag föreläste... det har varit ovanligt lugnt på den marknaden de senaste veckorna... vad det beror på vet jag inte riktigt men en av anledningarna kan vara att jag envisas med att hålla en väldigt låg profil och att det kanske är dax för en liten smula marknadsföring... även om jag inte känner mig så himla bekväm i den rollen... har ju hela tiden levt på att mina föreläsningar gett mig nya föreläsningar... ringar på vattnet-effekten... men jag kan också märka att när man byter ut den som ansvarar för att anlita mig på ett företag eller skola så slutar ofta den skolan/företaget att höra av sig... det handlar alltså som så mycket annat om att bygga upp en personlig relation med den som har ansvaret att hyra in mig... och eftersom det brukar gå bra så får jag för det mesta återkomma... tills man byter ut personalen som anlitar mig nästa gång.
.
Inte alltid samma lika varje gång...
.
Sen finns det väl också en annan aspekt... märkte av den för ett antal år sedan... och det är att det går lite "trender" i vad för slags föreläsning man vill ha... och just nu så är nog min bakgrund som narkoman och alkolist någonting som ligger mig i fatet... många tror nog att de ska få höra en livshistoria om hur jag som någon slags hjälte mot alla odds lyckades ta mig ur ett missbruk... och visserligen så är ju det sant... men min föreläsning handlar nog betydligt mer om att vara en helt vanlig människa... och om likheterna mellan mig och de som lyssnar på mig.

Torsdags...

... grupp.
.
På torsdagar har vi grupp på VågaVa... idag så är det Pedro som ska hålla i den och det ska visst komma att handla om konsekvenser... vilket ju onekligen är ett intressant ämne... först kom jag att tänka på konsekvenserna som jag drog på mig när jag var en aktiv missbrukare... ni vet allt det där eländet som drabbar oss som väljer att leva i ett missbruk... vi är ju minst sagt "otursförföljda" och blir allt som oftast omöjliga att ha anställda... leva tillsammans med... och till slut så det verkar inte finnas en enda människa som litar på oss... vilket kanske inte är så konstigt eftersom det ju in fakto oftast inte går att lita på en aktiv missbrukare... inte för att den människan är en dålig människa utan mer för att missbruket i sig inte är att lita på... det är ju bara för att ta ett exempel inte direkt ovanligt att det händer en massa oförutsägbara saker som får en aktiv missbrukare att missa ett förutbestämt möte... eller komma lite försent... och då menar jag inte bara fem minuter utan snarare ett par dagar.
.
En "konsekvens" av att leva drogfritt är att det går att lita på oss... i alla väder.
.
Ett drogfritt liv innebär också "konsekvenser"... idag så kan ni lita på mig... säger jag klockan 15.00 så är jag där vid utsatt tid... däremot så kan jag bli irriterad på någon som kommer för sent trots min historia... eller kanske tack vare just den... det har blivit vilktigt för mig att vara en pålitlig kille... mest för min egen skull.
 

Nykter...

... och drogfri.
.
Jag måste erkänna att min drogfrihet är någonting som jag vissa dagar kan ta för givet... eller rättare sagt så tänker jag inte så mycket på det eftersom det har blivit ett "normaltillstånd" för mig att leva ett nyktert liv... men nu när jag tänker på det så fylls jag av tacksamhet... detta tillstånd som jag inte ens kunde stava till i mitt aktiva liv... och det är väl inte så konstigt när jag tänker efter... att jag känner tacksamhet alltså... ALLT precis ALLT har blivit bättre i mitt liv och jag kan faktiskt säga att jag lever min dröm... för det mesta jag drömt om har gått i uppfyllelse... saker som jag inte i min vildaste fantasti knappt hade vågat hoppas på har skett... jag lever ihop med kvinnan jag älskar... finns här för mina barn när och om de vill... är skuldfri... och jobbar på världens bästa jobb... bara för att ta upp lite av allt som hänt mig som ett resultat av min drogfrihet... och när jag tänker på det så känner jag en djup känsla av tacksamhet.
.
Jag har så himla mycket att vara tacksam för i mitt liv... och det bästa av allt är att jag förtjänar det.
.
Alla dagar är inte toppen bara för att jag är drogfri även om de flesta dagarna är bra... och kanske är det bra... för det är ofta efter en riktig skitdag som jag verkligen fattar hur lyckligt Lottad jag är egentligen... allt som jag önskar har jag runt omkring mig... jag lever min dröm.

Ibland så finns det inga...

... ord. 
.
Det händer lite då och då att det inte finns några "bra" ord att säga... när det är bättre att bara hålla tyst och bara finnas till hands... för det mesta handlar det om repekt för en annan människas känslor... det finns ju som sagt inga "fel" känslor... även om vissa kan kännas riktigt obekväma... det medges... men det finns en tid för de flesta känslor... både i glädje och sorg... och jag tror att det är viktigt att tillåta sig att känna på ALLA känslor.
.
Hösten är en väldigt vacker årstid... trots att den innebär att alla löven håller på att trilla av.
 

En helt ny...

... vecka väntar.
.
Så var det då måndag igen... och en helt ny vecka att se fram emot... kanske är den fylld med massor av äventyr och nya överraskningar... för så är ju livet... det händer liksom grejer hela tiden... både mellan mina öron och utanför... mest utanför så klart även om det kan kännas precis tvärtom ibland... allra helst när det självcentrerade rädslan kommer och hälsar på... som den gjorde förra veckan... och visst behöver jag rota runt lite i mitt inre fängelse av rädslor och ångest... men... livet är ju så mycket större än avståndet mellan mina öron... och jag kan tycka att jag behöver en smula balans mellan mitt inre liv och verkligheten utanför mig själv... vilket inte alltid är så lätt när mina känslorn tar över... då har jag allt för lätt att fastna i mitt eget huvud... vilket egentligen ju är helt galet... det är ju inte där mina känslor bor... nä... i mitt huvud bor bara en himla stor kommité som till råga på allt ganska ofta bråkar med varandra och har svårt för att komma överens... och det sunda förnuftet som skulle bo där egentligen åker på semester.
.
Ibland så svänger livets väg in på nya spår... spännande tycker jag.
.
Jag skulle inte vilja byta ut mitt liv mot någon annans... jag är en väldigt lyckligt Lottad kille... men det innebär ju inte att allt alltid går spikrakt framåt för mig... livet tar med mig på en spännande resa och jag vet inte alltid vart jag är på väg... rent erfarenhetsmässigt så vet jag ju att allt kommer att bli bra så länge jag håller mig drogfri och inte flyr ifrån mig själv... den kunskapen är skön att vila sig mot.

Fotbollshulligan...

... jag???
.
Jag har ju en gång i min ungdom tillhört en skara supporter som kanske skulle kunna benämnas för hulliganer... jag är lite osäker på benämningen för trots allt så var vi ju vad jag tycker ganska snälla... visst ett och annat slagsmål och en och annan vistelse hos polisen... och det kanske inte är något som en "normal" supporter behöver uppleva... så okej då... jag var väl en hulligan då... även om jag då jag jämför mig med andra supporter kan försvara mitt beteende med att det var väl inte så farligt... vi eldade ju inte upp några läktare i alla fall.
.
Fotbollsintresserade?
.
Det lite intressant (och skrämmande) hur jag genom att jämföra mig med någon annan kan rättfärdiga mina egna beteende... det finns ju alltid någon som är värre... super mer... knarkar mer destruktivt... slåss mer... och beter sig värre på alla sätt och vis... eller den här gamla slagdängan som ni säkert hört hundra gånger... "det var bättre förr"... vilket naturligtvis för det mesta är rent skitsnack... och ofta något som används av någon bitter gammal stackare... det var inte bättre förr... annorlunda kanske... men inte bättre... inte om ni frågar mig i alla fall... och detta är naturligtvis någonting som får stå för mig... för jag kan ärligt säga er att mycket av min ångest som jag känner på nu kommer ifrån mitt förflutna... och den enda anledningen till att jag pallar ta tag i det nu och känna på alla dessa jävla skitkänslor är... att mitt liv... är mycket bättre nu... och det i sig gör nog också att jag inte har något som helst behov av att slåss, supa eller elda upp en läktare eller två när jag ska kolla på fotboll... nä... nu för tiden är jag mer intresserad av själva fotbollen i sig... och Zlatan i synnerhet.
.
Fotboll är så mycket mer än... fotboll.
 

Ibland så blir jag bara så...

... trött.
.
Helg... lördag... ligger i TV-soffan och kollar på stjärnornas krig... har lite svårt för att hänga med i handligen eftersom jag somnar till mellan varven... det är inte utan att jag känner mig lite trött idag... kanske inte så konstigt när jag tänker efter, det kan med all säkerhet bero på både det ena och det andra... kan vara en så enkel sak som att jag börjar bli lite till åren och behöver vila mig lite mer än jag behövt tidigare... eller att det tar på krafterna att känna på en såpass obekväm och jobbig känsla som ångest... den känslan är ju inte längre en drivkraft utan enbart jobbig och energikrävande om ni frågar mig... riktigt skönt att ta en paus från det äventyret... det känns betydligt bättre att ligga i soffan med min fina flickvän och höra henne säga att hon älskar mig precis som den jag är.
.

Denna cigarren som jag puffade lite på i Marbella tog faktiskt bort det mesta av mitt röksug.
.
Annars så hände det en rätt flippad grej tidigare idag... vi satt och fikade i köket några stycken och det plockades fram en E-cigg... och snacka om att jag blev förvånad när jag kände suget jag fick på att blossa i mig lite nikotin och vattenånga... vilken kraft det var i det suget... man fick nästan hålla tillbaka mig med våld för att jag inte skulle slita till mig den elektriska vattenciggen... ja herregud... jag som trodde att de värsta nikotinsugen var historia nu efter mina kraftiga röksuk i Marbella... till slut så kapitulerade jag och "fuskade" lite genom att suga in mig röken från en fet cigarr... kan fortfarande känna mig lätt illamående bara av tanken... den cigarren var minst sagr effektiv när det gällde att ta bort ett nikotinsug... E-ciggen däremot ger mig bara merkänslor... helt sinnesjukt... fattar mig inte på folk som tror att man kan sluta röka med hjälp av en sådan... jag tror i alla fall inte på den modellen... nä jag blir istället rädd för de känslor som den skapar hos mig.

Inre trygghet...

... kommer inifrån.
.
Efter en heldag i rädslans och ångestens tecken så har jag börjat smaka på min egen inre trygghet... för den finns ju också där så klart... allt är ju inte svart... eller ens svart och vitt... mitt liv har fler nyanser än så... i färg till och med... och det är ju precis som det ska vara... i vilket fall som helst så är det lite skönt att få smaka på min egen trygghet... jag är ju trots allt en beroende och ibland så har jag en tendens att göra mitt liv svart eller vitt... och bli en liten smula intensiv... jag vill verkligen inte blunda för min rädsla utan tvärtom möta den öga mot öga... ta striden och göra slut på det här äventyret så snabbt som möjligt... för trots allt så tycker jag ju att det är rackarn jobbigt att vara rädd... det vill jag ju helst slippa helt och hållet.
.
Efter regn kommer sol... så även i mitt eget känsloliv.
.
Långt inne i mig själv bor det en trygghet som jag kan glömma bort mellan varven... jag VET någonstans att allt kommer att bli precis som det är ämnat att bli... och jag är en kille som är värd att ha det bra... att det pockar upp gamla spöken och ställer till det i mitt känsloliv är något som jag behöver gå igenom... om jag vill bli fri på riktigt... och jag vill vara fri... fri att vara bara jag.