Rökfri...

... i två hela år.
.
Så himla häftigt... och i allra högsta grad oväntat... jag har fortfarande inte petat i mig någon form av nikotin på något sätt... inga tuggummi... inget snus... inga plåster... och kanske viktigast av allt... inga cigaretter... helt makalöst och underbart fantastiskt om jag får lov att säga det själv.
.
Allt började en nyårsafton i Malmö... två minuter innan det nya året började fimpade jag min sista rullade cigarett på marken vid Möllevången i Malmö där vi stod och kollade på fyrverkerierna... jag hade inga större planer på att sluta röka då... visst tanken hade väl mognat lite efter att jag varit hos tandläkaren... han berättade nämligen för mig att det skulle vara bra om jag slutade röka när man skulle fixa mina tänder... och han sådde ett frö när han sa det... ett frö som växte ju längre tiden gick... och vid den tiden så närmade det ju sig en renovering av mina tänder... så när jag tänkte tända årets första cigarett... så tvekade jag... och tog ett beslut på att vänta fem minuter innan jag drog i mig årets första djupa halsbloss.
.
Slumpen gjorde så att jag vid det tillfället hade åkt med några vänner till Malmö i en rökfri bil... så jag hann fan inte tända den där första cigaretten innan vi skulle åka hem... eftersom det ju var några timmar i en rökfri bil så laddade jag upp med en dosa snus som jag köpte i en nattöppen affär... men jag vet inte vad som hände... på vägen hem bestämde jag mig för att jag inte skulle peta i mig någon nikotin innan jag la mig... så snuset ligger fortfarande kvar i mitt kylskåp oöppnad... och så kom det sig att jag vaknade på nyårsdagen utan att ha rökt på hela året... typ 11 timmar eller någonting sådant... och jag tog ett beslut om att slå nytt världsrekord som rökfri... sedan jag började röka regelbundet i 11-årsåldern hade jag inte varit rökfri längre än 19 timmar... och den gången glömmer jag aldrig... även om det var en herrans massa år sedan... en fruktansvärd upplevelse... absolut inget som jag valde själv... och nu hade jag fått en flygande start och tänkte slå det "rekordet".
.
... och så rullade det på... jag slog mitt rekord... började blogga om mitt experiment som rökfri... och då var det ju kört... kolla vad jag skrev den 4/1 2009...
.
.
"VILKEN FÄLLA...
.
... jag har byggt åt mig själv... mitt pucko!!
Mitt jävla rökfriprojekt har ju helt gått över styr... ska jag ge någon ett gott råd så är det att sådana här projekt ska hållas hemliga... säg för fan ingenting till någon om ni tänker testa att vara rökfria i någon dag... gör absolut inte som jag... skriv ingen blogg... och börja fan inte tävla med er själva.
Hur lätt tror ni det är för mig att tända min cigg just nu?
Shit... 3 dygn 9 timmar och 34 minuter... rökfri... fan..."
.
.
Nu har det runnit mycket vatten under broarna och jag har vant mig vid att leva mitt liv som en rökfri rökare... och jag vill ta chansen att tacka er som läser min blogg... den var ett av mina bästa hjälpmedel för att jag skulle kunna fortsätta att hålla mig rökfri... genom att skriva här... hålla kolla på hur lång tid som gått... och få ur mig alla knäppa tankar innan jag tände den där första cigaretten.
.
Bilderna på mig som rökare är snart samma som bilderna när jag var en ung kille.
.
I vilket fall som helst så är jag himla stolt över mig själv som fixat det så här långt... och jag måste till slut erkänna att det har varit värt det... belöningarna var kanske inte de som jag trodde att det skulle bli... jag känner t.ex. inte av att jag skulle fått bättre kondis... att jag har fått bättre luktsinne är inte alltid att föredra... och mina smaklökar jublar nog mest åt att jag lärt mig att äta med pinnar... det kan jag verkligen rekommendera... nej mina stora belöningar ligger på det psykiska planet... jag är mycket närmare mina egna känslor som rökfri... jag blev faktiskt väldigt förvånad över nikotinets verkningsområde som drog... för nikotin stänger faktiskt av mig själv från mig själv i betydligt större utsträckning än jag kunde drömma om.
.
Jag är helt enkelt en liten smula mer peter som rökfri... och det kan jag leva med.
.
GOTT NYTT ÅR!!!!!

Sista dagen...

... på jobbet detta året.
.
I morgon är det nyårsafton... och ja... jag vet väl inte riktigt vad jag tycker om det... förra året så hoppade jag högt hemma i Brännebassalt... satt i lungnan ro framför TV:n när kriget bröt ut utanför mina fönster... det var grannen som hade laddat upp med ett fyrverkeri i värsta, värstigklassen... det smällde och tjöt så det stod härliga till... och jag måste medge att det var ett väldigt vackert skådespel som jag fick ta del av.
.
Annat var det en nyårsafton nere i Helsingborg för några år sedan... vi var där på en NA-fest och vid 24-snåret så gick vi i samlad tropp bort till platsen nedanför Kärnan där man enligt tradition tydligen smäller av sina fyrverkeripjäser... det var de STORA lådorna fullpackade med STORA raketer som släpades fram... och tändes på... allt gick bra tills en av de STORA lådorna välte... raketerna flög istället rakt in i folkmassan... skakande medborgare fick se sina byxor börja brinna... blodvite och människorna som flydde i panik... tankarna gick osökt till det då pågående kriget i balkan... vi snackar... kaos.
.
Jag har inte köpt några raketer... hörde i morse att smällare är förbjudna nu för tiden... kanske ligger det i tiden... det är väl inte längre så skoj med smällare och raketer när människor spränger sig själva till döds på gator och torg och terrorister som verkar ligga och lura i var och varannan buske.
.
Nä då är det roligare att läsa att Zlatan är vår populäraste idrottsman... och tänka på hur när han avlossar den stora kanonen och sätter bollen i nätmaskorna bakom motståndarens målvakt... Zlatan vill jag se mer av nästa år... om och om igen.
.
Zlatan var kungen 2010... och jag blir inte förvånad om han är president 2011.

Den STORA...

... städdagen på VågaVa.
.
Kanske en liten smula överdrivet... men vi har i alla fall bestämt oss för att röja upp lite på mitt jobb här i Halmstad... det ser helt enkelt för jävligt ut... och tillsammans har vi avsatt en timme till städning idag... för mer behövs fan inte... en timme är rätt många timmar om vi är några stycken... och jag håller det inte som helt omöjligt att jag även kommer att hinna med ett yoga-pass innan klockan är 13.00... vilket jag ju givetvis redan har försökt förhandla bort ;-)... ja, herregud... skönt att jag fixar att le åt mig själv och mina små tillkortakommande.
.
Tänkte på vägen in att jag skulle försöka komma på ett sätt att skriva denna bloggen lite mer som en följetong... att varje dag var ett nytt avsnitt på en sammanhängande historia... och nu när jag skriver det så inser jag att på något sätt så är det ju så... det har jag märkt när jag pratar med någon som läst min blogg... för de verkar ju veta mer om mig än jag själv vet... det är nästan kusligt... och jag blir lika förvånad varje gång.
.
En timme kan bli många fler om vi hjälps åt... tillsammans.

Äntligen...

... så kommer jag iväg på ett yoga-pass.
.
Det var ett tag sedan sist... möten har varit bokade och en massa andra jobbrelaterade prylar har kommit i vägen för mina yoga-pass de senaste veckorna... och som vanligt när jag har lyckats med att bryta en rutin så börjar jag förhandla med mig själv om hur jag ska kunna slingra mig ur och kunna skita i dagens pass... det spelar ta mig fan inte någon roll om att jag vet hur bra jag kommer att må efteråt... min "smitaifrången" är oerhört stark... men som vanligt när jag skriver om det här så inser jag med all önskvärd tydlighet att jag vill köra mitt yoga-pass... trots att det inte känns så.
.
Det är skönt att det inte är min mage som bestämmer över mitt liv längre... det är ett jävla handikapp att vara känslostyrd istället för att låta förnuftet och huvudet bestämma... det finns någon form av skev romantik som snackar om inspiration för att skapa och att man ska "känna för det"... enligt mig... kvalificerat skitsnack... skapande är hårt arbete... det finns inga genvägar om du vill nå ett varaktigt resultat med ett konstnärskap och inte bara ha en trevlig hobby att njuta av lite då och då... det anser i alla fall jag.
.
Våra handbolls-tjejer skapade vacker konst... men det låg säkert hårt arbete bakom.
.
Vill jag ha resultatet som jag vet att yogan ger mig så får jag lägga ner lite jobb... som typ gå dit på regelbunden basis och anstränga mig... lagom ;-)... det finns inget som är gratis... inte ens ett nöjt leende efter ett yoga-pass.

Tillbaka i vardagen...

... efter julhelgen.
.
Jaha... måndag morgon och en helt vanlig dag på jobbet... nästan så att jag saknar en lite längre ledighet efter några sköna lugna dagar hemma i Brännebassalt... men i år så infaller ju faktiskt de flesta helgdagarna på... helgen... och då blev det ju liksom inte någon längre ledighet för mig.
.
Så nu sitter jag här på jobbet och bloggar igen... och det är inte så himla enkelt eftersom vårt larm i lokalen signalerar att batterierna håller på att ta slut... ofta... regelbundet och med ett jävligt irriterande pip var 5 sekund... pip,pip... pip,pip... pip,pip... pip,pip... pip,pip... pip,pip... pip,pip... jag har redan ringt till Halmstads Låsservice AB som lovar att fixa detta redan under dagen... det är nämligen inte så enkelt att jag själv kan köpa ett batteri och byta det... istället så erbjuder sig Halmstads Låsservice AB sig att göra detta plus att besiktiga vårt befintliga larm och kolla så att allt är okej för ca. 1130 kronor inklusive moms... jag tänker definitivt vara med och lära mig hur det byts batterier på vårt larm... för nästa gång så kommer jag att erbjuda dem mina tjänster och pressa priset avsevärt.
.
Det är ju tyvärr självklart att vi ska ha ett väl fungerande larm i vår lokal.
.
Eftersom vi drabbas av inbrott lite då och då på VågaVa är det tyvärr viktigt att vi har ett fungerande larm... inte för att vi har så himla mycket att stjäla... utan mest för att vi vill visa att det inte är okej att göra inbrott hos oss... och att vi tar del av samhället på samhällets villkor... vilket bl.a. innebär att man har en larmad lokal... och som jag skrev så är ju det tyvärr så är inte vi heller förskonade från inbrott... det värsta är nog fan att det oftast görs av någon vi känner... suck.

En julklapp till mig själv...

... köpte jag igår.
.
Eftersom jag inte har köpt massor av julmat (en skinka gör ingen jul) och jul-pyntat någonting speciellt i Brännebassalt... så har jag lyckats köpa mig en julklapp till mig själv på mellandags-rean... någonting som jag konstigt nog har saknat... hör och häpna... en välfungerande dammsugare.
.
Värsta tysta monsterdammsugaren ska hjälpa mig att hålla rent i mitt hem.
.
Så nu håller jag på att dammsuga så det står härliga till hemma i Brännebassalt... golv, möbler, ja allt som kommer i min väg när jag far fram som värsta batteri-kaninen mellan över och undervåning... knappt att jag hann sätta mig ner och blogga.
.
Att köpa en julklapp till mig själv tycker jag är en kärleksfull handling... det kanske låter egoistiskt... men vad skulle det vara för fel på att vara lite snäll mot mig själv... jag är ju faktiskt den personen som jag umgås med dygnet runt... vara sig jag vill eller inte... och ska jag vara ärlig så är jag själv den personen som jag snackat överlägset mest skit om... någonsin... det finns ingen i hela världen som pratat mer skit om mig än jag själv... och jag tycker fan att det är på tiden att jag börjar behandla mig själv som jag vill bli behandlad... vill jag ha en ny dammsugare... ja då ska jag fan ha en ny dammsugare ;-).
.
Om några timmar ska jag in i fängelset... men nuförtiden så är det inte för att själv bli inlåst... nej... min kompis ringde nyss och frågade om jag ville hänga med och hålla ett NA-möte på kåken i Halmstad... vi är några stycken som får lov att komma in på fängelset och föra budskapet vidare om att det finns ett nytt sätt att leva... ett drogfritt liv i frihet som den som önskar kan ta del av... och vad vi har att säga är att det funkar över all förväntan... man kan bli av med en önskan att använda droger trots att man är narkoman... det är sant.

Mellandagar...

... och snart ett nytt år.
.
Så då var julen slut... och vi tog ett kliv in i dagarna mellan jul och nyår... mellandagarna... idag så är det ju en klassisk dag för att gå ut och dansa (en och annan tar väl också chansen och super huvudet i småbitar)... i Halmstad så är det fullt på alla krogarna och det festas hela natten... och hade det varit för några år sedan så hade jag också hängt på någon av stadens krogar... men inte idag... det tiden är förbi då jag hängde på stan.
.
I början av min drogfrihet var det väldigt viktigt för mig att kunna göra allting utan att droga mig... som att kunna gå ut och dansa t.ex... att dansa nykter var väldigt skrämmande men jag lyckades fixa det... och även om det kan låta underligt så är jag glad över att veta att jag klarar av att gå ut på krogen nykter... att jag inte behöver sitta inlåst i mitt hus för att jag inte vågar umgås med folk som dricker alkohol... att jag väljer bort krogen idag beror inte alls på att jag inte pallar vara bland folk som dricker... nej jag väljer bort krogen och dagens festande för att jag helt enkelt inte tycker att det är så skoj längre... den tiden är över för mig.
.
Jag har inte slutat att dansa för det... men det sker under andra förutsättningar... som att jag dansar Zumba på mitt gym... eller att jag dansar järnet på ett konvent lite då och då... och jag skulle säkert kunna tänka mig att gå ut och dansa med ett gäng kompisar någon gång då och då... men jag känner inte att jag måste gå ut bara för det är en speciell dag då de flesta är ute och festar... nej, idag så är det jag som väljer vad jag vill göra... och när jag vill göra det.
.
Att spontan-dansa på en strand i Barcelona är däremot inget som jag skulle missa.

Julefrid...

... i Brännebassalt.
.
Nyss hemkommen från stadens brus och efter en julfrukost med tillhörande julklapps-utdelning hos min äldsta dotter... och som vanligt är den bästa julklappen att få vara med både fysiskt och psykiskt... så många julaftnar som jag sabbat för mina barn är det inget som jag hade kunnat ta för givet... tvärtom så är jag väldigt lyckligt lottad som har fått en andra chans av mina barn.
.
Nu ska jag bara njuta resten av denna julafton i hemmets lugna vrå... jag har både godis och skinka att frossa i så mig fattas det inget... och så har jag sparat en julklapp som jag ska öppna lite senare... och kanske skrapar jag fram några miljoner på trisslotterna som jag fick... jag har ju sett reklamen... och skulle inte bli ett endaste dugg förvånad om det hände mig... jag är ju en kille med ett sagolikt flyt... en ovanligt lyckligt lottad snubbe på alla sätt och vis... hade ju tänkt att hänga på mig offerkoftan en halvtimme nu... men va fan... det får räcka med fem minuter... jag har helt enkelt ingen lust att vara ett offer idag heller.
.
Tydligen hade jag varit en snäll pojke någon gång detta året också...

Offerkoftan...

... ska jag ta på mig idag.
.
Inte hela dagen... men i en halvtimme... exakt 30 minuter... det är min egen julklapp till mig själv.
.
Jag förstår om en och annan höjer på ögonbrynen och kanske undrar om jag blivit dum på riktigt nu... för vem fan vill ha en offerkofta på sig... frivilligt... de flesta av oss skulle väl inte ha någonting emot att istället leva i en fantastisk lyckobubbla där vi alla dansade omkring i ett hav av kärlek... för inte fan vill vi väl må "dåligt"... men fan... jag hatar (lite för starkt ord) begrepp som att må "dåligt" eller "bra" för de säger mig ingenting om mitt mående... "bra" och "dåligt" är inga känslor.
.
Innan jag tar på mig offerkoftan i en halvtimme så ska jag åka till stan och träffa mina barn och barnbarn... fira julafton tillsammans med familjen... men efter det så ska jag åka hem till mitt hus... och fira julafton alldeles själv... inte föratt jag är tvungen utan för att jag vill vara ensam på julaftonskvällen... det finns en underbar lite melankolisk känsla i att få vara ensam en liten stund på just julafton eftersom denna dagen är så starkt förknippad med familj och släkt... så jag ska ta på mig min offerkofta i exakt 30 minuter och sakna mina barndoms jular hemma hos min mormor och morfar... sen ska jag ta av den och njuta av kvällen i mitt stora hus i det småländska vinterlandet tillsammans med skinka och godis framför TV:n... för en offerkofta är bara skön att ha på sig ett litet tag... sen börjar den att klia och bli obekväm.
.
När jag var liten så fick jag uppleva julafton med hela stora tjocka släkten... varje år.
.
Jag minns mina barndoms jular med glädje... och är oerhört tacksam över att ha fått uppleva julaftnar tillsammans med min släkt... detta trots att jag varje år lurade mig själv att äta jättelass av risgrynsgröt som jag inte ens då tyckte om... allt för att få en mandelbit i min mun... en mandel som skulle gett mig en gigantisk (var inte allting gigantiskt när man var ett barn?) marsipangris... jag gillade marsipan skarpt redan då... och det gör jag fortfarande... så visst kan det vara skönt att tänka tillbaka på risgrynsgröten... känna tacksamheten över att slippa äta den... och samtidigt mumsa på en... ja gissa ;-)?

Julklapparna...

... är nu handlade och väntar bara på att slås in.
.
Som jag skrev tidigare idag så startade jag ju upp julen 2010 i morse... och dagen har jag tillbringat i affärerna inne i stan... tillsammans med en vän har jag njutit av en trivsam dag helt utan stress och handlat de få julklapparna som jag skulle handla... och nu är jag hemma igen... käkandes skinkmackor med senap på... måste erkänna att jag fuskade med skinkan... köpte en som var griljerad och klar... bara att skära upp lägga på smörgåsen och avnjuta tillsammans med ett stort glas julmust.
.
Nu ska jag bara slå in julklapparna så är jag färdig för morgondagens äventyr... en liten sväng in till stan igen... för att träffa barn och barnbarn... sen bär det av hem igen... och jag har en liten plan som jag tänkte återkomma till i morgon här på bloggen... någonting som jag funderat ett tag på.
.
NU ligger snön djup på taken... och det är väl endast tomten som är vaken.
.
Det är ju rätt kul med jul...

Nu är det jul...

... i Brännebassalt.
.
Idag så börjar min jul med ett besök i stadens affärer för att inhandla lite julklappar... jag har väldigt medvetet valt att komprimera min jul till två dagar... det räcker tycker jag... och jag ska njuta av varje sekund... för en stressig dag i trängseln fixar jag galant... jag ser t.o.m. fram emot dagen... och att få ta del av stämningen på stadens gator.
.
Att jag valt att korta ner själva julen till två dagar beror på att jag helt enkelt tycker att det räcker... jag ska inte ha huset fullt av folk och behöver inte fixa särskilt mycket med julmat och sådana prylar... visserligen så ska jag köpa mig en skinka och lite julgodis idag att njuta av här hemma... mer är det inte eftersom jag är bjuden hem till min äldsta dotter och hennes familj för att fira jul i morgon... en av fördelarna med att bli äldre ;-).
.
Jag har inga större förväntningar mer än att jag tycker att det är skoj att träffa mina barn... men det är ju minst lika roligt vilken tid på året det än är... att det är många som har ångest inför julen kan jag förstå... jag har själv betett mig som ett svin på jularna när jag var aktiv narkoman och alkolist... om och om igen... och år efter år har jag varit oförmögen att välja bort drogerna... hällt i mig sprit under förevändningen att det är jul... helt sinnessjukt... tacka fan för att det skapade ångest... sprit och droger har ju ofta den biverkningen inbyggd så att säga... fan vad jag är glad och tacksam över att slippa det nu för tiden... denna tiden på året är det helt underbart att få vara drogfri... och jag fattar inte varför inte fler människor upptäcker det?
.
Julen i Brännebassalt är inte så lång... men å andra sidan så hinner jag inte tröttna heller.
.
Nä... nu väntar staden och årets julshopping... och det ser jag fram emot... jag får ju passa på att njuta... om två dagar så är ju julen slut... underbart är kort... GOD JUL!

En "fackförening"...

... för brukare.
.
Den tanken dök upp igår när vi diskuterade hur vi brukare skulle kunna gå tillväga för att ta till vara våra lagliga rättigheter att få vara med och utöva inflytande i "maktens korridorer"... och det var bara en av alla de saker som vi pratade om på gårdagens möte där vi brukare diskuterade brukarinflytande... och fan... jag gillar politik... praktisk politik på lokal nivå där jag kan få vara med och påverka på ett sätt som märks i min verklighet... inte en massa jävla åsikter och flumsnack... utan praktiska prylar som förändrar en människas verklighet på riktigt.
.
Visst... man byggde inte Rom på en dag... nu är det väl inte väl inte några dramatiska omvälvande och historiska beslut som jag varit med om att fatta... men STORA förändringar börjar oftast med små förändringar lärde mig min gamla terapeut när jag var på behandling för massa år sedan... och det var bara en av många kloka saker hon lärde mig... hon sa bl.a. att "det är bra att allting inte är så jävla bra hela tiden"... och det har jag också lärt mig att äntligen förstå... det är inte längre så himla viktigt för mig att må på något särskilt sätt... de senaste åren så har jag inte mått "bra" eller "dåligt" längre... jag har mest bara... mått massor hela tiden... kanske har det med åldern att göra?
.
Jag lärde mig massor av bra saker av min terapeut... det tog bara ett tag att fatta det.
.
Idag så fortsätter vårt praktiska politiska arbete i Halmstads kommun... och vi har fått lite info om vad vi ska prata om idag på mail... inget man löser på en kafferast kan jag tänka... eller vad tycker ni?
.
"Som ni tidigare fått information om är upplägget på mötet följande:
Mötet kommer att vara i form av en strukturerad gruppintervju – Fokusgrupp.
Frågan som ska belysas är:
Vad ni tycker är viktigt att tänka på när det gäller vad personer med missbruksproblem behöver för hjälp för att komma från sitt missbruk?
Fokusgrupper är en enkel och snabb metod som skapar delaktighet. Tanken är att metoden ska användas som ett kartläggningsverktyg där vi utgår från
vad ni tycker är viktigt i ovanstående frågeställning. Det ni tycker är viktigt kommer att ge oss ett underlag om vad som är mest angeläget att ta tag i."
.
Jag tycker att det är intressant att få vara med och göra sin röst hörd...

Brukarinflytande...

... ska vi studera i idag.
.
Det är ju rätt "inne" med att se saker och ting genom ett brukarperspektiv nu för tiden... och det gillar jag... har väl alltid varit av den åsikten att den som borde vara överlägset bäst på att utforma en rullstolsramp är den som själv sitter i rullstol... och det gäller ju inte bara rullstolsramper.
.
I mitt jobb så jobbar vi med människor... de allra flesta brukare av diverse samhällstjänster... och därför så ser jag fram emot dagen och hoppas att den ger mig lite nya perspektiv och att jag klarar av att hålla ett "öppet sinnelag" så att jag fixar att ta del av den kunskapen... det är ju rätt enkelt att ha åsikter om ditten och datten när "experterna" talar om ett brukarinflytande... allra helst om det skulle handla om missbruksvården... för där har jag massor av synpunkter på hur JAG skulle vilja att det såg ut.
.
Undrar om någon, någon gång frågat kossorna i hagen hur de vill leva sina liv?
.
Jag tycker att det är väldigt smart att fråga brukarna om vad de vill ha för hjälp från samhället... om man är intresserad av lösningar som fungerar... om någon skulle få för sig att fråga mig om hur man som alkolist och narkoman kan bli drogfri så kan jag ju faktiskt svara på det... ja idag så klarar jag t.o.m. av att svara på hur man förblir rökfri... kanske något som intresserar en och annan så här i nyårstider?

Hjärnsläpp...

... har jag inte fått... än.
.
Det är en intensiv känsla som jag upplever när jag försöker lära mig att behärska min nya dator... intensiv och en aning frustrerande eftersom det är en massa prylar som jag inte fattar... och det är då jag närmar mig att få ett hjärnsläpp... och trots att jag numera besitter kunskapen om att "ta det lugnt" rent teoretiskt... så innebär det inte alltid att det funkar i praktiken... allra helst inte då det gäller datorer... märker jag väldigt tydligt just nu i detta nu.
.
Vi har en hemsida på VågaVa... naturligtvis... för jag kan inte tänka mig att det fortfarande finns organisationer som inte har en egen hemsida... och jag har ansvaret för att vår hemsida fungerar och uppdateras.
.
Det är när jag inte har en aning om hur jag ska göra som det känns extra frustrerande att inte få det att funka... eller när jag inte fixar att synkronisera min telefon med Outlook... eller när jag inte kan skicka mail... eller när... ja listan är alldeles för lång så här i början av mitt datorbyte för att jag ska kunna ta det lugnt helt enkelt... jag vill en massa som jag inte klarar av... och det är sådant som kan ge mig hjärnsläpp... det är helt enkelt fruktansvärt frustrerande.
.
Undrar ni varför det är en punkt mellan styckena på min blogg nuförtiden?
.
Det är för att jag inte fattar hur jag ska få dit ett mellanrum på något annat sätt... och ni kan ju fundera på hur lång tid jag ägnat åt att hitta olika varianter för att ösa det lilla problemet innan jag kapitulerade och helt enkelt satte dit en liten punkt för att få det att funka... sådant kan få mig att uppleva en viss intensitet som väl mest gör mig... frustrerad.
.
Det är väl tur att det är fridfullt ute när det är frustrerad kaos mellan öronen...

Fortfarande rökfri...

... och snart ryker nog fan kaffet.
.
Det slog mig nu på morgonen att jag precis som när det gäller de övriga drogerna inte tänker så himla mycket på att jag fortfarande är rökfri... inte så att jag tar min rökfrihet för givet... för det gör jag inte... för lite då och då så kommer det ett röksug och hälsar på... visserligen så varar det väl aldrig längre än ca. 10 sekunder, men ändå... jag är en nikotinist ut i fingerspetsarna och precis som att jag för alltid kommer att vara alkolist och narkoman så får jag leva med att vara en nikotinist... och det är ju inte hela världen så länge jag är en rökfri rökare... nykter alkolist... och en drogfri narkoman... huvudsaken är att jag inte glömmer bort sanningen om mig själv... jag kan inte dricka lagom... knarka socialt eller "feströka"... för mig är det allt eller inget som gäller... noll... nada... zero.
.
Jag valde att plocka bort all nikotin när jag råkade bli rökfri lite av en slump för snart 2 år sedan (exakt tid är... 1 år, 11 månader, 18 dagar, 11 timmar och precis nu när jag skriver dessa ord 12 minuter)... visserligen så köpte jag en dosa snus men den ligger fortfarande oöppnad i mitt kylskåp... och även om jag hade funderingar på att använda mig av alla möjliga och omöjliga hjälpmedel som finns att köpa på apoteken så blev det liksom aldrig av... när jag efter några dagar kom fram till ett apotek så baxnade jag när jag fick se att det skulle kosta typ lika mycket att bli rökfri som att fortsätta röka... och det kunde jag inte acceptera... en av mina planer var ju att belöna mig själv med alla stålarna som jag sparade nu när jag inte köpte cigarretter längre... fan... undrar var den planen tog vägen?
.
Det är häftigt att vara rökfri... precis som med drogerna så kan jag märka av att allt är lite mer på "riktigt" när jag inte har något i min kropp som påverkar mina sinnen... att jag har blivit mycket mer känslig och har en betydligt mer utvecklad förmåga att ta del av det där som vi kallar för... livet... både fysiskt och psykiskt... vilket gör att jag njuter mer än någonsin av allt möjligt... som en konstutställning... fläsksvålar... vintern i Brännebassalt... att bo i skogen... en bra film... god mat... ja allting smakar helt enkelt... mer... och jag gillar... mer... ja, ni vet... allt eller inget ;-).
.
Jag har lärt mig att det är rena rama hälsokosten för hjärnan att käka fläsksvålar.
.
Och eftersom jag ju aldrig blir nöjd utan hela tiden vill ha mer så har jag börjat snegla på min kollega Leffe som har slutat att dricka kaffe... och börjat leka lite med tanken... att bli kaffefri... och möjligtvis börja fundera lite på mitt intag av socker... för som en sann beroende som mig så finns det ju inte ordet lagom... något som jag märker på alla område i mitt liv...
.
... för ni tror väl ändå inte att jag bara ägnar en timme om dagen att lära mig hur min nya MacBook Air funkar?

Helt tomt...

... mellan mina öron.
.
Och jag undrar om det är bra eller dåligt... det känns ju en aning frustrerande när jag sitter/ligger här i min säng och ska blogga... jag kommer helt enkelt inte på någonting att skriva om... det riktigt ekar mellan mina öron... men samtidigt så kan det kännas riktigt bra att vara lite tom i huvudet... ett vitt blad är ju det bästa utgångsläget för att kunna skriva vad som helst... och det kanske ska vara lite tomt innan dagen börjar för mig.
.
Det känns riktigt bra att kunna ligga i sängen och skriva... och där ger jag min MacBook Air kraftiga pluspoäng... men än så länge har jag massor kvar som jag behöver lära mig innan jag får det att funka som jag vill... det är annorlunda och mycket nytt med att byta från PC till Mac... och jag blev irriterad över att inte kunna synkronisera min iPhone med min Outlook som jag la in på min nya dator... efter nästan tre timmar i telefonen så fick jag reda på att min Outlook för Mac var så jävla ny att det inte funkade... än... och det stör mig... precis som det här med att lära mig trixa och fixa med vår hemsida (www.vagava.nu)... jag får ge det ett tag... eftersom jag ju går i skolan nu för tiden så har jag lärt mig att jag fortfarande kan lära mig nya saker... så jag har hopp... och tror att det blir hur bra som helst till slut.
.
Det kan vara lite svårt att förstå hur det funkar innan jag lärt mig se mönstret.
.
Nu ska jag vakna... gå upp och fixa frukost och se vad denna dagen har i sitt sköte... och ta mig fan... lite skoj att skriva ett så här riktigt jävla tråkigt inlägg på min blogg... för nu kan det ju bara bli bättre...

Konflikter...

... är oftast väldigt bra.
.
Nu menar jag inte att jag gillar konflikter... tvärtom så är jag i det närmaste livrädd för konflikter och även om det inte stör mig så mycket längre, eftersom jag ju inte är så himla rädd för att vara rädd längre... så betyder ju inte det att jag njuter av dem.
.
Men det är när jag/vi vågar ta tag i en konflikt och gå igenom den som det verkligen händer prylar... då snackar vi ofta om att utvecklas på alla möjliga och omöjliga sätt... och det finns inte mycket som slår den lite lätt nervöst bubblande frihetskänsla som jag upplever efter att ha klarat av en konflikt som byggt bo mellan mina öron... och det finns en massa olika sorters konflikter att "njuta" av... ta bara en sådan "enkel" sak som när inte datorn gör som jag vill... den konflikten vinner jag inte genom att skrika högt eller slå sönder något... nej då är det nog nästan bara andliga principer som kan hjälpa mig... jag menar inte att jag genom att be till Gud löser några problem... men jag kan tillämpa... tålamod... och be om hjälp... och ärligt se mina tillkortakommande... erkänna att jag inte fixar allt själv... även om jag gärna vill.
Det behövs lite mer än att klistra på mig några propellrar för att jag ska kunna flyga.
.
När jag alldeles för sent äntligen kom fram till jobbet idag så fick jag berättat för mig att det hade varit några dagar fyllda med konflikter... och att det hade hänt någonting väldigt fint när alla tillsammans jobbade sig igenom det jobbiga läget... gruppen var tajtare... mer kärleksfull och tolerant mot varandra... och det var en gåva för mig att sitta ner och käka med ett gäng som fixar att gå igenom en konflikt.

Louisiana...

... mellan Köpenhamn och Helsingör var ett toppenställe.
.
Så var vi då på resande fot igår... "VågaVa go Christiania" åkte precis som namnet antyder till Köpenhamn för att kolla in julmarknaden på Christiania... och visst var väl det intressant... men samtidigt så gav det väl och inget nytt... det häftigaste var nog trots allt att vi var där och spankulerade bland de julpyntade haschstånden (där det såldes droger precis som det väl alltid har gjort) utan att vi för en enda sekund funderade på att röka på... nej vi var fan inte ens sugna på en enda liten "elefantläsk"... tvärtom så får jag bara bekräftat varför jag är drogfri... och detta skriver jag utan att för en enda sekund döma ut Christiania eller de som lever där... det finns massor av schysta idéer och praktiska grejer som är värda att ta en extra titt på i den fristaden.
.
Men gårdagens riktiga höjdare var inte Köpenhamn eller Christiania.
.
Vi åkte ju vidare... hamnade på Louisiana för att ta del av lite kultur i form av konstutställningar... och låt mig säga att det var inte mitt sista besök där... vilken fantastisk upplevelse... underbara utställningar och tiden bara flög iväg när vi knallade runt bland all häftig konst som fanns där... och vi lärde oss en hel del eftersom vi passade på att följa med en guidad tur och fick ta del av en inspirerad tjej som berättade om Anselm Kiefer och hans konstverk... jag hade sett hans jättestora tavlor och flippade blystatyer för några år sedan i Berlin... men det var bara skoj att fördjupa mig i den snubben.
.
Anselm Kiefer
.
Det blev ganska sent innan jag var hemma men sammantaget så var det en resa som vi kan vara väldigt nöjda med... den innefattade visserligen kanske lite väl mycket lååååånga och mycket kalla promenader eftersom vi inte använde oss av buss eller taxi... bara bil, tåg och båt... så det var en trött peter som mycket nöjd la sig i sin säng sent igår kväll... nöjd och med lite mer kunskap och funderingar på en mycket intressant konstnär.

Christiania...

... ska vi besöka idag.
.
Jepp, ni läste rätt... idag så är det dax för "VågaVa go Christiania"... klockan 11.00 så åker vi och kollar på deras julmarknad i Köpenhamn... för det är ju inte som förr i tiden längre... då åkte man ju dit för att köpa hasch... men den tiden är förbi... tack och lov så är vi idag ett drogfritt gäng som ska åka dit och det är ju en skillnad på natt och dag jämfört med den tiden då vi åkte ner för att handla droger... och idag så kan vi titta in på julmarknaden... gå därifrån... käka några fläsksvålar och åka vidare till en konstutställning på Louisiana (ursäkta min stavning).
.
Det är häftigt att vi i vårt VågaVa-gäng kan åka vart vi vill och slipper begränsa oss.
.
En och annan höjde på ögonbrynen när vi berättade om att vi skulle åka till Christiania eftersom det ju så stark är förknippat med droghandel... och de fanns naturligtvis människor som hade åsikter om huruvida det var bra eller dåligt för en drogfri förening som VågaVa att åka dit... men grejen är att när vi gör saker och ting tillsammans i vår grupp så finns det väldigt få begränsningar... vi kan i stort sett åka precis var som helst och det är inga större problem att ta ut svängarna rejält.
.
Jag hade naturligtvis inte åkt till ett ställe där det kryllar av droger ensam... allra helst inte till Christiania där min favoritdrog (hasch) säljs öppet... men tillsammans kan vi göra saker som jag inte fixar själv... och jag vet att vår grupp blir starkare när vi vågar anta utmaningarna... tillsammans behöver vi inte vara rädda för någonting... förutom galningar som spränger sig själv i luften så klart.

Torrpundig...

... är ett begrepp som vi "gamla" narkomaner använder oss av ibland.
.
Och det är precis vad jag är just nu... helt jävla loss på att försöka få min nya dator att funka som jag vill... och eftersom det är ett helt nytt sätt så är det ju rätt lätt för mig att bli en smula manisk... jag kan ju inte ens blogga som förut... jag får inte fram den storleken jag vill ha på mina bilder och jag fixar inte att få fram det mellanrum mellan styckena som jag vill ha...
.
... som ni ser så försöker jag få ett mellanrum genom att sätta en punkt där jag vill slippa texten.


Och jag får hålla på att trixa och fixa för att få bilderna i den storlek jag vill ha.
.
Men jag tror nog att jag förr eller senare ska få det att funka... även om jag har en bit kvar till dess... men lite i taget så ska det nog gå... jag har massor kvar att lära mig... som att fixa med vår hemsida och lite andra just nu sinnesjukt svåra prylar... men fan... fixar jag att gå i skolan så ska jag väl kunna lära mig detta.

bildtest

Jag kapitulerade till slut...

... och sprang iväg och köpte en mac.
Efter att min gamla dator bestämde sig för att strula och bete sig lite som den själv ville så ville jag inte vara med och leka den leken längre... min dator är mitt viktigaste arbetsredskap... här finns typ halva mitt liv och hela mitt jobb lagrat... och när det bara hackar och inte funkar när jag knappar på datorn så får jag bara ont i magen och blir irriterad... så jag kapitulerade... sprang iväg i affekt och köpte en mig en... MacBook Air.
Jag hoppas ju naturligtvis att allt ska gå som på räls.

I min enfald så hade jag målat upp en inre bild där jag bara behövde starta upp den nya datorn och så fixade den allt... men döm om min förvåning... även denna dator är lika klok som ett glas vatten... den gör ingenting om inte jag berättar för den hur den ska agera... så nu är jag tebax på ruta noll... om än något uppdaterad.
Men jag måste erkänna att jag känner hopp... ja jävlar det gör jag.

Nu är det snart akut...

... att fixa mig en ny dator.

Det är med andan i halsen som jag startar upp min gamla dator varje morgon... det händer mystiska grejer hela tiden... idag så hade min agenda försvunnit... och jag satte kaffet i halsen... kände en välbekant känsla av panik... och ropade på min vän dataproffset som befinner sig på mitt jobb.

Denna gången så löste det sig... igen... som det naturligtvis gör varje gång oavsett vad det gäller... det kanske inte blir som jag vill men att det löser sig har jag egentligen full tillit till... det är bara det att jag glömmer bort det mellan varven... denna gången hade min dator fått för sig att det var år 2007 igen så det var ju inte så konstigt att min agenda var tom (mitt agendaprogram har redan arkiverat det för länge sedan)... och efter lite knep och knåp så fick jag det att funka igen... men jag håller på att få krupp... det är långsamt... hänger sig... kort sagt min dator har passerat sitt bäst före datum.


Det har skrivits mycket på dessa tangenter och nu säger min dator åt mig att den är trött. 

Datorn är mitt viktigaste arbetsredskap... och jag blev väldigt påmind om hur viktig den är när mina kollegor fick sina datorer stulna på VågaVa i Ljungby... och det är väl först när man blir av med allt som finns på datorn som man förstår hur mycket man använder den... all bokföring... agenda... mailkontakt... ja jag kan fortsätta hur länge som helst... lite i taget så har jag blivit allt mer digital... för idag så använder jag min dator på ett väldigt praktiskt sätt... jag behöver inte ha så mycket i mitt huvud längre... jag har en annan hårddisk som hjälper mig att hålla reda på mitt liv.

Om det är bra eller dåligt har jag ingen åsikt om... jag accepterar och gillar läget... då ser jag att jag har ett problem... och ser sambandet... min dator krånglar och jag får ont i magen... och doktorn rekomenderar mig att fixa en ny dator... helst en Mac... ;-) .

Att spränga sig själv...

... är riktigt jävla puckat tycker jag.


Att spränga sig själv omgiven av oskyldiga människor är ännu dummare... och jävligt fegt.

Jag har inte så mycket att säga om att det springer omkring dumskallar och spränger sig själva på gator och torg... för vad finns det att säga... naturligtvis så är det ett effektivt sätt att skrämma mängder av helt oskyldiga människor... och någonstans sitter det säkert några och gnuggar sina händer nu... nöjda med att sprida skräck och förvirring i konungariket Sverige... några som med all säkerhet rättfärdigar dessa handlingar med alla möjliga och omöjliga förklaringar... och jag skulle inte bli förvånad om det handlar om att ha "rätt" och att tycka att någon annan har "fel"... och att det i det ständiga kriget mellan "rätt" och "fel" verkar vara okej att göra precis vad som helst... som att t.ex. spränga sig själv bland en massa julhandlande människor.

Fy fan... vem vinner det kriget?

Hipp, hipp...

... hurra!!!!!

Jag hoppade säkert en halvmeter rakt upp i luften när telefonen ringde... men jag fann mig snabbt, lyfte på luren och svarade... det var dagens hjälte i Brännebassalt... telereperatören... han berättade för mig vad jag redan anade... att han hade hittat ledningen som var av, satt ihop den och fått telefonen och mitt internet att funka igen... tjoho... på en lördag... vilken hjälte.

Så nu har jag kontakt med omvärlden igen.

Det första jag gjorde var att kasta mig ut på nätet... läsa blaskan och upptäcka att allt var precis som vanligt... att Jay vann idol och var ihop med sin gamla tjej igen... ja ni vet sådant som blaskorna skriver om hela tiden... skitsnack och skvaller finns det säkert någon som kallad det för... andra kanske vill kalla det för allmännyttig information... det ligger väl i betraktarems ögon... eller???

För jag kom att tänka på journalisterna... ni vet de som mer än gärna lämnar ut namn och adress till kändisarna som blandat ihop puderdosorna och "råkat" dra upp lite kola i näsan... och som inte skriver ett skit om samma sak när de själva dragit upp drogerna i sin egen näsa... nä för då blev det tyst... inte ett knäpp... och jag vet inte... men kan ändå ha en högst personlig åsikt om just "allmännyttig information"... och min åsikt är att egentligen så är det ju fan så mycket mer intressant om de journalister som gör anspråk på saningen själva är drogfria innan de lämnar ut andra människor som sniffat kola... jag skulle nog gärna hellre vilja se dem skriva om sitt eget knarkande... det hade blivit lite mer personligt då.


Det kan finnas många slags ankor i en ankdamm... kanske t.o.m. en och annan vacker svan.

Handikappad...

... och utanför känner jag mig nu.

Kanske inte just nu men när jag är hemma... för ännu en gång så har min telefon pajat... och vad värre är... mitt internet... och det känns skitskumt att inte kanna koppla upp mig mot nätet... jag är... ensam.

I mitt fall så har jag blivit så van vid att alltid vara i kontakt med yttervärlden att jag inte ens tänker på det längre... det är först när sakerna pajar som jag märker hur uppkopplad jag brukar vara... bara en sån enkel grej som att helt plötsligt så har jag ingen tidning längre... att inte kunna googla... eller kolla mailen är väl hanterbart... men fan vad jag har blivit beroende av att... blogga... kolla in facebook... eller bara "kolla" in på nätet så där i största allmänhet... så nu när jag är nerkopplad så känner jag mig både utanför och handikappad.

För inte sååååå jävla länge sedan... när jag var yngre... okej då... för jääääävlig länge sedan kunde jag klara mig utan bil... telefon... och internet ska vi bara inte prata om... det fanns ju knappt... och idag så känner jag mig naken om jag inte har mobilen på mig... det känns nästan overkligt att vara ensam hemma... för utan telefon och internet så är jag ju verkligen ensam... det är nästan så att jag saknar mössen.

För ni som läser mig blogg ska veta att mössen verkar ha flyttat... åtminstone tillfälligt är väl bäst att tillägga... egentligen så skulle jag väl vara glad... men fan... det är som i alla andra krig... det finns inga vinnare i konflikter och krig... bara förlorare.


Det är himla vackert med snö och vinter i Brännebasalt... men tomt utan telefon och internet.

Fattigdomen överlever...

... tyvärr några år till.

Och jag är övertygad om att det finns en och annan som nu i jultider kan skriva under på det... och då menar jag inte enbart strikt ekonomiskt... nä fattigdom har många ansikte enligt mitt sätt att se på saken.

Det finns en slags fattigdom som jag brinner lite extra för att utrota... och det är utanförskapet... att det finns hur många människor som helst som är utanför i vårt "moderna" samhälle... och jag tycker att det är ett jävla slöseri med resurser... för jag är till skillnad från vissa element (inga namn) för mångfald... jag älskar integrering... förvisso så kan jag få beslutsångest när jag ska välja ibland... men jag gillar skarpt att ha ett val... trots att jag brukar skoja lite då och då om att det säkert skulle vara enkelt om jag levde i ett land utan några val... detta händer för det mesta när jag sitter på restaurant och ska välja vad jag vill äta... jag är nog en av de mest besvärliga gästerna eftersom jag alltid hinner ändra mig några gånger innan jag bestämt mig... och då skulle det ju vara enkelt att leva i ett land där jag kunde gå in på en restaurant och de enda val som jag behövde göra var... om jag ville ha... gröt eller gröt.

Men jag skulle nog tycka att det var rätt tråkigt (allra helst eftersom jag inte ens tycker om gröt) att inte ha några val... så även om det kan vara mycket att sortera så älskar jag mångfald... olika åsikter... olika sätt att tänka... olika sätt att klä sig... olika sätt att se ut... och att bakom all denna mångfald se hur lika vi människor ändå är... hur mycket som vi har gemensamt... att vi alla är... lika unika... och har så jävla mycket att lära av... varandra.


Det är många intryck att smälta efter några dagar på en fattigkonferans... tid för eftertanke.




Nya planer...

... om fattigdomen.

Det har kommit fram lite nya direktiv om det här med att utrota fattigdomen i Europa... nu har ribban sänkts en liten aning och politikerna i EU har kommit överens om att ett lite mer realistiskt mål vore att minska den (fattigdomen) med 25% innan år 2020... jag vill vara noga med att påpeka att det inte har ett skit med vår fotoutställning att göra... vi på VågaVa är helt oskyldiga.


Vår fotoutställning drog ögonen åt sig och jag betecknar den som mycket lyckad på alla vis.

Annars så är det med lite blandade känslor som jag tar del av fattigdomsprojektet i Uppsala... lite väl tråkiga föreläsningar för mig... jag har ju svårt för att hålla mig vaken när det blir för mycket statistik och diagram... och min gräns gick när jag såg ett diagram som visade mig att det fanns fler fattiga som saknade ett jobb än vad det fanns fattiga som hade ett jobb... visst kan jag förstå att det behövs bevis på att de förhåller sig på det sättet... men helt ärligt så blev jag inte så förvånad över just den uppgiften.

Oerhört positivt är det att träffa alla andra "brukarna"... snacka om att det finns en kompetens som har hur mycket som helst att lära den politiker som skulle vilja ha lite faktiska kunskaper om fattigdom och utanförskap... här kan vi verkligen prata om en skattkista för den som vill ta del av verklighetens kunskap... jag är stolt över att få vara en del av dessa fantastiska levande människor som brinner för att få vara med och påverka vårt samhälle så att ALLA ska få vara med... på lika villkor.

Klipp & klistra... Det var lite stressigt ...

img_1814 (MMS)

Klipp & klistra... Det var lite stressigt i morse men när vi väl var klara så blev det rackarns bra till slut... Och nu sitter vi och väntar på att fattiggrejen ska starta upp här i Uppsala... det är ju själva finalen nu... Om två dagar så finns det ingen fattigdom i Europa längre... och jag kan inte riktigt förstå hur vårt klipp & klistra projekt har gjort detta möjligt.. kan det verkligen vara så enkelt? Jag ska med spänning ta del av processen och hoppas att kunna berätta för er hur det gick till när fattigdomen utrotades i Europa... Nu ska vi skriva historia...

Silvertejp... Och fattigprojekt... Det kän...

img_8130 (MMS)

Silvertejp... Och fattigprojekt... Det känns så jävla äkta på nåt sätt...

Musjakten...

... fortsätter.

Vet inte om jag vill påstå att min musjakt för så jävla bra för min sinnesro... men helt ärligt så känns det ganska bra att ligga i öppet krig mot dem... det finns liksom inga mellanläge när det gäller den biten i mitt liv... det enda jag oroar mig för nu är att jag ska resa iväg några dagar... för det är när jag är bortrest som mössen dansar runt överallt i mitt hus... och jag vet ju inte om jag lyckats med att eliminera "klättermusen" som har visat mig att en mus kan klättra upp nästan var som helst... ja "klättermusen" är en riktig akrobat och jag måste medge att han/hon är en talang som lyckats bajsa på ställe där jag aldrig tidigare sett musbajs... han/hon klättrar upp i gardiner, på kläder som hänger för nära golvet... och jag misstänker att han/hon kan klättra uppför min datasladd också.

Som liten pojke såg jag en Teater som handlade om Klas klättermus... tiden står still.

Annars så tycker jag att det är himla mysigt att bo i ett vintrigt Brännebassalt... det är så lugnt och skönt när snön ligger djup utanför stugknuten... och det känns lite extra trevligt att sitta inne i stugvärmen när det är vinter utanför mitt fönster... så jag kan förstå varför mössen väljer att flytta in till mig... trots att det är fullt krig.


Trots alla mössen så skulle jag inte vilja flytta från mitt varma och sköna hus här ute i skogen.

Kriget...

... mot mössen fortsätter.

Det är krig i Brännebassalt... och det är ett KRIG där alla medel är tillåtna... Geneveregler gäller inte i kriget mot de små söta mössen... för små söta möss ställer till alldeles för mycket i mitt hus för att jag ska ha överseende med dem... och... nu ska jag bli lite mer personlig... jag tycker att små söta möss är skitäckliga och skräpar ner alldeles för mycket.

Men mest av allt så flippar jag över när de springer omkring och väsnas när jag ska sova.

I förrgår så tittade jag in i min dotters rum... dörren dit hade varit stängd i några veckor och då passade mössen på att ta över... lite kvarglömt godis var smasken... och de små satans, jävla parasiterna tyckte också att de kunde sova i hennes säng... så när jag lyfte på täcket hoppade en mus fram och höll på att skrämma livet av mig... fullt med musbajs och jätteäckligt... jag slängde alla sängkläder i soptunnan... och startade ett krig... ett krig där alla medel är tillåtna... och jag tar utan att tveka nytta av min kunskap att möss inte är så himla smarta... och väljer vapen efter kunskapen... i detta fallet handlar det om att möss är skitkassa på att simma... men inte fattar det.


Mitt vapen mot mössen är ruskigt effektivt eftersom de utan tvekan gärna dränker sig själva.

Jag har ingen aning om vad djurrättskämparna anser om mitt krig... men jag hävdar med bestämdhet att mössen hemma hos mig har överstigit gränsen till vad jag kan acceptera... det är ju trots allt jag som betalar hyran och då borde jag få välja vilka jag vill ha som inneboende... flugorna fattar... de är definitivt inte smartare än mössen men när jag vill att de ska flytta så öppnar jag bara fönstret de sitter på... och då flyger de ut omedelbums... precis som getingarna och humlorna gör... och jag önskar att jag och mössen kunde hitta på någonting liknande... så att jag slapp döda dem och fick känna mig en liten smula snällare.

Men fan... jag är bara en enkel människa och har inte kommit så långt i min utveckling än att jag klarar av att leva i harmoni med mössen i brännebassat... mössen på de flesta andra ställe har jag inga som helst problem med... då kan jag också tycka att de "bara" är små söta möss... men i brännebassalt... där är de fienden... punkt slut.

Öhhhhh...

... låter det mellan öronen.

Att blogga kan vara svårt vissa dagar... jag har fått upp en rutin som gör att jag sätter mig framför datorn ungefär vid samma tid varje dag och skriver en blogg... de flesta dagar är det inga större problem... men ibland så händer de... huvudet känns som om det håller på att brinna upp... total bloggtorka... det enda som jag får fram i mina tankar är ett lååååångt utdraget ljud... ett öhhhhh.

Nu är det ju ändå lite roligt att jag sitter här och skriver... att det trots detta ljud mellan mina öron blir ord på min blogg... visst mest svammel... men svamel är ju också ord... och ord blir till meningar... och meningar blir titt slut en blogg även denna dag... dagen då mitt huvud tog semester... ja jävlar... och jag vet inte hur jag ska tolka det... för jag har ju varit så himla stressad ett tag nu... massa prylar som jag inte hunnit med att göra och det har nästan blivit lite väl mycket den senaste tiden... det märker jag bl.a. genom att jag fått fysiska utslag på min kropp... en slags stresseksem som jag kan få när jag blir stressad... förra året så blev jag så fruktansvärt stressad av att jag fick eksem att det bara blev värre... och värre.

I år har jag en annan taktik... nu accepterar jag att det är stress som skapar denna eksem och det gör mig betydligt lugnare och jag är övertygad om att jag med tankens hjälp ska kunna lindra mina symtom... grejen är ju bara att nu när huvudet blir tomt när jag ska blogga så kan ju det i sin tur stressa mig lite... suck... vad kommer först... hönan eller ägget?


Fan... det blev ju en blogg till slut... någonting om ingenting... någonstans vid ingenstans.

Fattigdomen...

... ska ju vara utrotad i Europa 2010.

Jo så är det bestämt... av EU i Portugal för några år sedan... år 2010 ska fattigdomen vara utrotad i bl.a. vårt avlånga land Sverige.

Det börjar bli bråttom... vi har ju faktiskt bara 29 dagar på oss nu.

Mitt bidrag till att det ska funka är en fotoutställning om utanförskap som vi ska göra klart tills idag... för jag är med i en arbetsgrupp och repensenterar Halland på slutkonferansen i Uppsala den 7-8 december... och vårt bidrag är en fotoutställning som visar på en lösning för hur man kan jobba mot utanförskap... och jag kan lova er att det är inte vilken flummig lösning som helst utan en praktisk beskrivning som fungerar i verkligheten... kanske inte för alla... men för många... och som någon klok redan har sagt... "många bäckar små"...


En sak som livet i verkligheten har gemensamt med fotbollen är... att det är ett lagspel.

Jag inbillar mig inte att fattigdomen är utrotad 2010... nä så naiv är inte ens jag... däremot så tror jag på att vi alla kan göra någonting för vår gemensamma välfärd... det ser jag bevis på dagligen i mitt jobb på VågaVa... för även om vi hade inbrott i helgen där man snodde datorer och en massa andra saker så ger jag inte upp... min tro på mänskligheten är starkare än så... och även om jag känslomässigt kan tycker att dessa stackare som snodde våra prylar kan brinna i helvetet... så vet jag att det inte finns några hopplösa fall... visst de som gjorde inbrottet ställer sig utanför och kanske för en kort sekund tycker att de är smarta... men innerst inne så tror jag nog att de förstår att det inte är okej att sno prylar från polarna...

... och skulle det vara som så att jag är lite väl naiv som tror det... ja då får jag väl vara det då.

Jultider och julpynt...

... är någonting som jag inte riktigt förstår mig på.

Helt plötsligt så dyker det upp tomtar och granar överallt... okej granarna har jag runt mig året runt men ni förstår säkert vad jag menar... det är jultider... och jag är kluven... minst sagt... visst är det mysigt med levande ljus och tingeltangel inom vissa gränser... men när det blir hysteriskt så drar jag öronen åt mig... som att det finns ett mode för hur en klädd gran ska se ut... och då tycker iallafall jag att måttet är rågat... i år så hörde jag ett rykte om att det var metalic som gällde... jag håller dörren öppen för att jag kan ha hört fel... men ändå... bara tanken på att förra årets julpynt inte skulle duga får det att krypa under skinnet på mig.

Jag tycker att det kan vara mysigt med julen... men jag är skeptisk mot julen som affärsidé... inte för att det är en dålig affärsidé... nä tvärtom så drar ja öronen åt mig när man kan få människor att må skitdåligt bara för att man inte har tillräckligt med pengar att handla alla dessa saker som tydligen hör julen till... eller när jag får höra att det inte duger att hänga upp barnens pyssel i granen längre... för att det skulle förstöra granens utsmyckning... att ge de signalerna till våra barn är ju direkt farligt... för vad är det då vi säger till våra barn?

Inte är det att julen är barnens högtid iallafall... nä... när inte ungarnas julpyssel är det finaste pyntet så har vi puttat barnen åt sidan och valt att berätta för dem att de inte duger... att vi inte vill ha deras prylar... och att kreativitet och skaparlust inte värderas i våra hem.

Den affärsidén tycker jag är helt vansinnig... och direkt dum i långa loppet... så fan... skit i att köpa nya fina klä granen prylar och låt ungarna klä granen och smitta ner hela familjen med sin kreativitet och fantasi... det är en julklapp som lönar sig i längden... och en helt fantastisk affärsidé för er egen familj... för det är fan inte pengarna som kommer att göra oss lyckliga... nä det är känslan av att vi är helt perfekta precis som de vi är som är obetalbar... och den kan inte köpas för pengar... den kan bara ges bort med komplimanger... kramar... och genom att vi värdesätter varandra på alla möjliga och omöjliga sätt... som t.ex. att uppmuntra och uppskatta våra barns inneboende kreativitet.


Nu är det jul här i vårt hus... tralalela... tomten är full och trillar omkull... tralalala.