Inre oro...

... kommer plötsligt.
.
Lite då och då drabbas jag av någon oförklarlig inre oro... ofta har jag ingen aning om vad det kan bero på även om jag kan ha mina aningar... förvisso säger mitt förstånd till mig att jag inte har någonting att oroa mig för... att jag oftast är ett offer för min egen historia... för så är det ju... det kan räcka med en doft... ett synintryck... ett ljud... någonting som påminner mig om någonting jag tidigare har upplevt utan att jag är medveten om det... känslor är ju någonting som ibland lever sitt eget lilla liv... och jag är tacksam över att ha fått lära mig att inte aggera direkt på dem... bara låta dem vara... acceptera... och släppa taget.
.
Börjar jag tänka och låta dessa känslor bygga bo i mitt eget huvud är jag ute på hal is... jag är ju trots allt en beroende och har en inbyggd destruktiv missbrukarpersonlighet i mitt inre... som mer än gärna hade velat ta över och styra mitt liv... tur att jag lärt mig att öppna munnen och prata om mina känslor... så att inte de tar över och gör mitt liv ohanterligt... för en sak är jag helt övertygad om... och det är att mitt förstånd förstår att jag behöver hjälpen som alltid finns till hands utanför mina öron... distans är bra för mig.
.
Jag är inte längre helt och hållet känslostyrd... skönt.
 

Livet är...

... kort.
.
Vi har alla en ganska begränsad tid att vandra här på jorden... och eftersom jag är en människa som tror på ett liv före döden så gäller det ju att göra det bästa av situationen... såklart.. jag är inte en anhängare av evigt liv... även om jag kan förstå att just döden kan vara lite svårt att greppa och inte är vidare förvånad över att det finns religioner som lockar med detta... att istället tro på ett liv före döden är kanske skrämmande för någon eftersom det ju innebär att vi någonstans är tvugna att själva ta ansvar för våra egna liv... här och nu... för en sak kan vi väl alla vara överens om... livet pågår nu... inte igår eller i morgon... utan just här... och nu.
.
Så frågan vi alla borde ställa oss enligt mig är om vi lever de liv vi vill leva... just nu... och gör vi inte det så kanske det är hög tid att ändra på det... här och nu.
.
Idag har jag valt att vara tacksam över det jag har... det gör att jag gillar mitt liv... här och nu.
.
Det ska vara gött att leva...
 

Det förflutnas...

... makt över oss.
.
Jag är av åsikten att vi behöver äga vår egen historia för att kunna känna friheten fullt ut... det finns naturligtvis förklaringar till många av mina beteende i mitt förflutna... vissa av dem ligger väldigt många år tillbaks i tiden... och påverkar mig känslomässigt... jag tycker personligen att det var ganska skönt att bli medveten för det gav mig ett val att handla på ett annat sätt på mina känslor... mycket av min resa började med att jag inte gav vika för mina känslor när det gällde att peta i mig droger... ett drogsug är inte längre samma sak som att bli påtänd.
.
Att vara helt och hållet känslostyrd gör mitt liv väldigt krångligt.
 

Ålder...

... är mer än en siffra.
.
Jag lägger märke till att det händer grejer när man åldras... både på ont och gott... kanske kan jag sakna lite av den energin jag hade för ett gäng år sedan... fast å andra sidan så kan jag uppskatta det inre lugnet jag fått av att inte ta allting så himla personligt längre... förmågan att förundrat se på omgivningen utan att behöva lägga mig i allt och ingenting är onekligen någonting som jag utvecklat med åldern.
.
Visst så säger min kropp åt mig att jag blivit äldre mellan varven... vilket i stort sett förvånar mig lika mycket varje gång... jag börjar så smått inse att jag kanske trots allt har passerat bäst före datum när det t.ex. gäller saker som att bli proffisionell fotbollsspelare... men va fan... det finns ju så mycket annat att upptäcka.
.
Att göra ingenting är också att göra någonting.

Strandväder...

... nja?
.
Om en vecka ska vi börja med årets upplaga av VågaVa go beach... det är kanske dax att börja skicka ett helt gäng böner till vädergudarna?
.
Var är sommaren?
 

Bakfylla...

... är ett minne blott.
.
Jag blir inte längre bakfull... och om ni vill kan jag lära ut trixet hur man slipper bakfylla... det är lika enkelt (om inte enklare) som att slippa få några fortkörningsböter... jag har nämligen lärt mig att om man inte dricker sprit så blir man inte full... och bakfylla kräver ju faktiskt ett visst intag av alkohol så en av sidoeffekterna med att inte dricka alkohol är att man slipper bakfyllan... att slippa fortkörningsböter är nästan lika enkelt... för sidan om vägen brukar det stå kanska tydliga runda gula skyltar med en röd ring omkring... siffran inuti berättar hur fort man får köra på den vägen... kör du inte fortare så får du heller inga fortkörningsböter.
.
Enkelt kan ibland vara en smula komplicerat... 
.
Förändring börjar med acceptans... 
 

Livet ÄR...

... orättvist.
.
"Som man bäddar får man ligga" säger ju det gamla ordspråket... och jag tror att det kan ligga någonting i det... tacksamma människor verkar ha ett betydligt enklare liv än de otacksamma... människor som fokuserar på problem och orättvisor mår ofta betydligt sämre än de som ser möjligheter och lösningar på det mesta... så visst är livet orättvist... men en liten tröst i det hela verkar vara att det trots allt blir lite av vad man gör det till.
.
"Varför gå i lera och sörja när man kan gå på hal is och ha det glatt?"
 

Men va fan...

... hände.
.
Jag har varit väldigt bra på att skriva en blogg i flera år... och då menar jag inte innehållet utan att jag skrivit någonting i stort sett varje dag... men så hände det någonting... min rutin havererade... och det blev ett litet uppehåll... och nu så sitter jag då här... med en raserad rutin... väl medveten om att det kommer att ta ungefär 100 dagar att återta min rutin... vad jag ännu en gång lite förundrat kan konstatera att det går så himla snabbt att sabba en rutin... för det är ju inte första gången det händer... ta bara det här med alla gånger jag fått för mig att börja träna i någon form... jag skulle vilja säga att i just det fallet så är det dömt att misslyckas eftersom jag ju tycker att det är skittråkigt att träna... så där har jag kapitulerat... gett upp... hissat vit flagg.
.
När det gäller mitt skrivande här så är jag beredd att ge det en chans till... 
.
Inte för att jag har så mycket vettit att säga... utan mest bara för att... ja... skit samma.
 

Öron...

... är ju bra att ha.
.
Kommer precis från doktorn som pillat i mina öron... och det kan jag säga er att det är verkligen inget som jag tycker om... här kan vi snacka om trauma från barndommen... jag var ju ett näs och öronbarn och vid ett av alla dessa tillfälle då jag var på sjukhuset så skulle de fixa någonting med mitt öra... och jag är fortfarande rädd för den smärtan som det besöket gav mig... men i vilket fall som helst så slutade dagens besök med att jag fick medicin att droppa i örat och ett besked om att återkomma om en vecka... förhoppningsvis så har locket och tjutandet som jag nu går omkring med försvunnit till dess... det är minst sagt en liten smula irriterande och tyvärr inget som de kunde fixa idag... så jag får väl gå omkring i min lilla bubbla och gilla läget... en sak som jag gillar hos mig själv är att jag kan välja att lita på doktorn... göra som han säger... och lägga resultatet i händerna på en slags gud som jag väljer att uppfattar honom.
.
Dagens Gud enligt min uppfattning.

Livet...

... rullar på.
.
Ibland så händer det inte så himla mycket i mitt liv... och för en beroende kan ju detta vara en ganska obehaglig upplevelse... men... en av de största belöningarna med min drogfrihet är att det inte behöver hända någonting hela tiden... att jag liksom bara kan låta livet rulla på och känna mig lugn i det... förvisso är varje dag fylld med upplevelser... men ibland så behöver jag ge mig själv lite tid att stanna upp så att jag blir medveten om detta faktum... det är i det lilla som de stora finns.
.
Livet rullar på...
 

Fotboll...

... är så mycket mer än sport.
.
Glädjen stod högt i tak när Sverige vann med 2-1 igår... det finns sport och så finns det sport... och så finns det fotboll... vart jag än åker på vårt runda klot så finns det någon som spelar boll... och det snackas... resoneras... analyseras... och överallt finns det människor som berörs av detta spel... förenade av detta fantastiska frenomen.
.
En av mina tidiga hjältar... Torbjörn Nilsson.
 
 

Paus...

... på bloggandet.
.
Helt ofrivilligt så har det nu kommit sig som så att det har blivit en liten paus på mitt bloggande... och det är ju som vanligt det här med rutiner... man säger att det tar ca. 100 dagar att få in en rutin... och min erfarenhet är att det går rackarns fort att rasera den... typ en dag eller två när det gäller bloggandet.
.
Alla ni som bloggar vet hur det är... vissa dagar så är det bara helt tomt mellan öronen och man hittar helt enkelt inte ett endaste dugg att skriva om... det känns som om man har sagt allt man skulle vilja säga för länge sedan... allt för många gånger... och så är det ju med livet... vissa saker går helt enkelt i repris... om och om igen.
.
Ja, ja... det får vara som det är med det... idag är en ny dag... ännu en viktig VM-kvals match utan Zlatan... ytterligare en dag då jag tar ett beslut om att vara drogfri oavsett vad som händer.
.
 
 
Fotbollskväll igen... den reprisen gillar jag.

Konvent...

... i Gullbranna.
.
Då var det dax igen... första helgen i juni är det ju precis som vanligt konvent i Gullbranna... ska bli skoj att träffa mina drogfria fina vänner... kruxet är väl också precis som vanligt att jag har tagit på mig ansvaret för att det ska bli lite yoga på stranden tidiga morgnar... det finns säkert en och annan som tror att jag är värsta yogafreaket... någon kallar mig t.o.m. för "yogapeter"... sanningen är däremot att mitt yogautövande de senaste åren förvisso är ganska regelbundet... typ, två pass om året på Gullbrannakonventet (möjligtvis så kan det bli något pass på stranden i Tylösand också)... och jag känner mig väl inte direkt som den vigaste killen på vår planet idag... men jag kommer att göra mitt bästa... min yoga har som ni förstår inga som helst krav... det viktigaste för mig är väl att ge mig själv möjligheten att starta dagen på en skön sandstrand nere vid havet... det räcker.
.
Huvet upp och benen ner... eller hur var det nu?