Nyårsafton...

... I Indien.
.
Efter ytterligare en heldag på stranden här i Agonda... Ja det har ju blivit några dagar här nu... Det går liksom inte att komma härifrån när man väl landat här... Och varför skulle man åka härifrån... Här är ju helt fantastiskt... Vilket ställe att välkomna ett nytt år... Kan inte tänka mig ett bättre ställe faktiskt... Detta är ju ett paradis.
.
Nu tänker jag ju faktiskt ändå åka bort från stranden i några dagar... Till Hampi som jag skrev i ett annat inlägg... Men bi kommer att ha vår hydda kvar och jag tänker åka med en lätt packning... Halva gänget (2 stycken) stannar här medans jag och Tobbe utforskar detta tempelmecka... Vi tror att det är värt 10 timmar i en bil enkel resa för att få uppleva det innan turismen får fäste och tar över Hampi... Men men... Den som lever får se... Det känns ändå bra att ge sig iväg på ett äventyr in i det okända.
.
Gott nytt år på er allihopa... Så hörs vi nästa år.
.

Och helt plötsligt...

... blev jag bara ledsen.
.
Och det var ingen direkt obehaglig känsla... Visst det är kanske inte så trevligt att vara ledsen men det är heller inte fel att vara det... En djup känsla av sorg flög över mig när jag tidigt i morse körde ett enklare yogapass för mig själv på stranden... Och jag förstår att den hänger ihop med ett samtal med min dotter i går kväll... När jag verkligen förstod hur frånvarande jag varit som Pappa en stor del av mina barns liv.
.
Det gjorde ont att känna på den känslan... Och det är jag både glad och tacksam för... Hade jag inte känt sorg över det hade det ju varit riktigt illa.
.

Vi ska åka till...

... Hampi om några dagar.
.
Idag så bokade vi en bil som ska köra oss till Hampi... En liten resa på ungefär 9 timmar... Enkel resa... Och vi kommer att åka från Agonda redan vid 4 på morgonen... Ta in på hotell i Hampi och tillbringa en heldag vid de gamla tempelruinerna... Jag vet inte riktigt vad som väntar mig men jag fick ett tips från en van Indienresenär innan jag lämnade Sverige... Och han sa att Hampi är en av de saker man vill uppleva innan man dör... Så det känns bra att ha bokat en resa nu... Den 2 januari bör det iväg.
.
Det är minsann inte helt lätt att lämna Agonda ska ni veta... Här fastnar man lätt och det var nätt och jämt vi fick bokat en utflykt... Någonting i mig berättar hela tiden att detta som finns på Agonda beach är allt jag behöver.
.

Vi ska åka till...

... Hampi om några dagar.
.
Idag så bokade vi en bil som ska köra oss till Hampi... En liten resa på ungefär 9 timmar... Enkel resa... Och vi kommer att åka från Agonda redan vid 4 på morgonen... Ta in på hotell i Hampi och tillbringa en heldag vid de gamla tempelruinerna... Jag vet inte riktigt vad som väntar mig men jag fick ett tips från en van Indienresenär innan jag lämnade Sverige... Och han sa att Hampi är en av de saker man vill uppleva innan man dör... Så det känns bra att ha bokat en resa nu... Den 2 januari bör det iväg.
.
Det är minsann inte helt lätt att lämna Agonda ska ni veta... Här fastnar man lätt och det var nätt och jämt vi fick bokat en utflykt... Någonting i mig berättar hela tiden att detta som finns på Agonda beach är allt jag behöver.
.

Det händer ingenting...

... Och det är ganska händelserikt.
.
Att ta det riktigt, riktigt lugnt och göra typ ingenting är ganska händelserikt... Som att sitta tyst och bara titta ut över havet... Känslan som växer inom mig är dramatiskt lugn... För efter ett gäng dagar i Agonda så träffar jag mig själv... Och det är... Intressant.
.

Yoga...

... spår i sanden.
.
Det har ju varit lite si och så med mitt yoga-utövande på min Indienresa... Igår lyckades jag för första gången köra några få solhälsningar på stranden... Men peppar, peppar... Idag kom jag upp i tid och körde ta mig fan inte "bara" några solhälsningar utan även några moves till ... Inte ett fullt pass men säkert en halvtimme i alla fall ... Och inte nog med det... Ett långt bad i dyningarna åtföljt av en promenad längs HELA stranden på Agonda (bara den tog nog nästan en timme)... Så nu sitter jag här och är väldigt nöjd med mig själv... Mår som en prins och känner mig uppkopplad till min tillvaro på ett mycket behagligt sätt.
.
Jag kunde inte låta bli att ta en bild på hur det ser ut i sanden efter ett mindre yogapass.
.

Så kom vi då äntligen på ett...

... NA-möte.
.
Det var ovanligt länge sedan jag var på möte innan gårdagen... Och det hör inte till vanligheterna att det dröjer mer än två veckor mellan ett möte... Undrar om det någonsin hänt på de 4979 dagar som jag lyckats att hålla mig drogfri... Jag tvivlar.
.
Vi tog oss med taxi till Colva och den stora kyrkan där... Och det tog inte ens 10 minuter innan vi träffade människor som vi kände... Och mötet som var ett engelskspråkigt möte var denna gång helt och hållet fyllt av svenskar... Så det blev faktiskt att dela på svenska vilket var uppskattat av oss alla... Det firades tid (17 år och 6 år på samma möte) och det var skoj att träffa lite svenska vänner från gemenskapen... Det är lite speciellt att träffa svenska vänner i ett annat land.
.
Jag är aldrig ensam vart jag än åker... Det finns nästan alltid ett möte någonstans i närheten som jag kan komna till och ta del av en gemenskap där jag kan känna tillhörighet... Det är fan fett.
.

Att posta ett paket...

... kan vara ett riktigt äventyr.
.
Mario (killen som vi hyr hydda av) frågade mig om jag ville ha hjälp med att posta mitt paket... Nej, svarade jag så klart... Det enda jag ville ha var en vägbeskrivning... Och det fick jag... Den var faktiskt såpass bra att jag bara behövde fråga typ 4 gånger innan jag hittade till en post i den lilla staden som jag åkt till... Men väl inne på posten fick jag lära mig ett och annat ... Som att paketet ska paketeras... Och att detta gjordes hos skräddaren... Så jag knallade iväg och fick sytt ihop ett riktigt fint paket... Sen bar set iväg till elaffären för att ta några kopier av mitt pass och visum innan jag kunde stövla in på posten igen... Vänta... Vänta... Vänta till det blev min tur... De är väldigt grundliga när det ska skickas grejer i Indien så det tar sin lilla tid... Det är bara att gilla läget och njuta av upplevelsen... För så är det... De mest vardagliga saker är oftast underbara upplevelser hör... Det gillar jag.
.

Möte...

... vill jag gå på idag.
.
Det är ett NA-möte i Colva idag som jag skulle vilja gå på... Jag vet att det ska komma vänner från Sverige på det mötet och jag tycker att det hade varit himla skoj att träffa dem här nere i södra Goa... Att det sen var länge sedan jag var på ett möte är förstås också en bidragande orsak... Ett möte är ALDRIG fel för mig.
.
Så nu ska jag leka detektiv... Det enda jag vet hittills är i vilken ort mötet är någonstans... Var någonstans i Colva har jag inte den blekaste om... Jag vet också att det tar ungefär en och en halv timme att köra dit med scoter... Och att det är mörkt när vi ska åka hem igen... Vilket gör att det nog trots allt lutar åt att ta taxi för lite drygt 2000 pix (ca 260 kronor) fram och tebax... Vilket är väl investerade pengar.
.
Det enda som vi fick ge avkall på var matlagningskursen jag anmält mig till idag... Synd eftersom det hade varit skoj att få lära mig att laga indiskt kök i... Indien... Men min dotter ska ju gå så då kan ju hon lära mig sen... För så är det ... Detta är ett val som jag går göra... Och för mig är det enkelt... Att jag överhuvudtaget har detta val beror ju faktiskt på att jag är drogfri... Och drogfri blev jag ju eftersom jag började gå på NA-möte... Så det är bara för mig att ta "det viktigaste först"... Vilket så klart är min drogfrihet som jag aldrig någonsin kan ta för givet.
.

Lugnet...

... Efter en dag på stranden.
.
Idag har jag gjort absolut ingenting... Badat och legat i solen någon timme med en ljudbok i öronen... Och efter det flyttat mig till skuggan och gjort samma sak... Och nu känner jag mig helt lugn... Laddad för att åka och käka en bit mat där vi fick så himla god mat senast... Sen ska jag låta en massör ta hand om mina bihålor med hjälp av Ayorvedic massage.
.
På tal om massage så såg jag att ett ställe erbjöd svensk massage... Och jag undrar fortfarande vad det är för något... Nån som vet?
.

Att stanna upp...

... i tillvaron.
.
Just i detta nu befinner jag mig ju på ett ställe som är som gjort för att ta en liten paus för att stanna upp och känna efter hur det är att vara Peter... Här och nu... Visserligen befinner jag mig i ett paradis men det hindrar inte mig från att fortfarande vakna på morgnarna med en liten oroskänsla i min mage... Jag har funderat rätt länge på hur det kan komma sig men fortfarande har jag inte en blekaste aning... Det känns ungefär som om jag glömt bort någonting viktigt.
.
En sak vet jag i alla fall med bestämdhet nu... Och det är att det inte spelar någon som helst roll var jag befinner mig någonstans... Vart jag än reser i världen så följer jag med... Det går inte att springa ifrån sig själv... Och det är ju som det är med det och någonting sim jag behöver acceptera... Precis som min orosklump i magen när jag vaknar... Och vet ni vad... När jag accepterar någonting fullt ut... Ja då förändras det.
.

Den dyra stranden...

... besökte vi idag.
.
Vi gjorde en utflykt norrut idag... Och efter att ha snurrat omkring lite lyckades vi ta bil och mopedbåten över floden... När vi kommit över på andra sidan åkte vi ner till en strand... Och precis innan bi kon fram passerade vi ett helt gäng väldigt lyxiga hotell... jag menar riktigt lyxiga med murar omkring sig... Väl nere på stranden förstod vi att det var de rika engelsmännen och ryssarnas hak... Vi stannade och käkade riktigt bra käk innan vi åkte vidare... Och summa sumarium av detta lilla äventyr är att vi bor på helt rätt ställe... Lite sunkigare... Lite mänskligare... Och mycket trevligare tycker i alla fall jag... Inte för att det är fel med lyx utan mer för att jag vill vara i Indien "på riktigt"... Lyx ser ju ungefär likadant ut överallt.
.

Det var fest igar...

... men jag gjorde som forr i tiden... dackade tidigt.
.
Pa vart hak i paradiset sa stalldes det till med en julaftonsfest... men jag dackade... denna gangen berodde det inte pa att jag som forr i tiden var dretfull utan helt enkelt pa att jag... dackade av ren trotthet... mojligtvis kan det varit ett resultat av att jag at i flera timmar och drabbades av nagon form av paltkoma.
.
A andra sidan sa var jag istallet forst upp i morse... har redan hunnit med en promenad pa stranden och nu sitter jag pa ett internethak och bloggar... uppkopplingen som vi snott fran grannhuset funkar allt samre sa jag valde att ga hit en svang... samla tankarna... kolla mitt saldo pa banken... och ta en liten paus fran en verklighet som ar helt fantastisk.
.
Att hamna pa Agonda beach har sina for och nackdelar... stallet ar sa himla soft och coolt att man garna fastnar har... jag har pratat med flera har pa stranden som sager samma sak... nar man hamnar har ar det himla svart att ta sig harifran... sa det verkar som om att Kerala far vanta till en annan resa... Backwater som vi tankte besoka dar nere kan viss ersattas med ett lite mindre "backwater" en och en halv timmes taxiresa soderut... och vi kommer nog att anmala oss till en matlagningskurs har i Agonda idag... och mojligtvis sa lutar det lite at att vi gor ett studiebesok i norra Goa for att det visst skulle vara fetaste trancefesten dar i mellandagana... och sa har vi snackat lite om att dra till Hampi en svang... men vi far se om vi lyckas med att ta oss harifran Agonda overhuvudtaget forst.
.
image description
Ett litet besok pa den ode paradisstranden idag kanske?

God Jul..,

... Från oss alla till er alla.
.

Bild...

... till förra inlägget.

En dyr lyxmiddag...

... som pricken över i:et.
.
Med indiska mått mätt spenderade vi en smärre förmögenhet nere på stranden i Palolem igår... typ 700 rupier ( ca 90 kronor ) för en trerätters med en avslutande ... ÄKTA cappucino... Förrätten fick mig att flämta av hänförelse... Sinnessjuk goda vitlöksmarinerade grillade räkor som jag doppade i en helt ljuvlig söt chillisås innan jag tuggade i mig dem med ett belåtet stön... Huvudrätten bestod av grillade fiskbitar på ett spett varvat med tomat, paprikor och lök... Även här fick jag en söt chili och mangoröra att doppa läckerbitarna i... Och efter det en efterrätt med friterade bananer och annanas med rostad kokos och honung till... Jag bara njöt... Undrar om jag NÅGONSIN käkat godare kök.
.
Innan vi käkade denna lyxmiddag hade vi varit ute på ett äventyr med våra moppar... En sväng till ett fort i närheten innan vi hittade ner till en öde paradisstrand... Komplett med vattenfall och grottor... Palmer och sandstrand... Och bara helt jävla underbar... Frånsett några Indiska ungdomar som hade letat sig ner för en både brant och lång ringlande serpentinväg var vi helt själva på den lilla stranden... En upplevelse utöver det vanliga vill jag lova.
.
Idag så är det julafton... Och jag önskat alla mina läsare en riktigt god jul.
.

Ännu en dag...

... i paradiset.
.
Ligger fortfarande i min säng under ett myggnät... Är på väg upp för att borsta tänderna och ta ett morgondopp innan frukosten... Klockan är strax 09.00 lokal tid och jag har en ny dag som väntar på mig här i detta paradis.
.
Att vara i Indien är för mig är att vara nära mig själv och få lite tid till att reflektera över vas som är viktigt för mig... egentligen.
.
Kontrasterna i detta stora land är gigantiska... Och förmågan att kunna få alla dessa olikheter att fungera i harmoni med varandra är inget annat än ett mirakel... Där har vi mycket att lära i Sverige om hur man lever i acceptans och mångfald på ett praktiskt sätt... Sällan för att inte säga aldrig har jag stött på så mycket ödmjukhet inför livet som här... Och respekt.
.
Indien är för mig ett MÄNSKLIGT paradis.
.

Utan foto...

... Verkar det funka att blogga.
.
Hela dagen (en klar överdrift) har jag försökt att publicera en blogg med tillhörande bild... Utan att lyckas förrän jag struntade i att ta med en bild... Varför det är så vet jag inte men eftersom jag har hittat en uppkoppling till nätet via grannhotellets WiFi så kan jag väl inte klaga... På vårt nepalesiska hak kunde de "bara" bistå med grannens lösenord.
.
Det är himla skönt att vara tillbaka på Agonda beach... Det var tre år sedan sist och även om det vuxit så är det ett grymt coolt place... Frågan är väl snarare om vi lyckas ta oss härifrån... Planen var ju backwater i Kerala men det är inte det enklaste att komma loss från Agonda... Man fastar lätt här eftersom det är så himla bra här.
.

Oj vad solen tog...

... På min skandinaviska hud.
.
Det tog minsann inte lång tid innan min hud rodnade... Det är nog bara att hoppas att det går att sova inatt... Och då har jag ändå inte solar så mycket... Vi har ju hyrt moppar och åkt bort för att handla lite sommarkläder... Men det räckte visst gott och väl se få timmarna på stranden i morse.
.

Hupp...

... Stavar visst fel i mitt förra inlägg.
.
Agonda Beach ska det vara så klart.
.

Agunda Beach...

... är ett av mina favoritställe i denna stora värld.
.
Och nu ligger jag under myggnätet i min gigantiska dubbelsäng och bloggar ifrån... Ja just det... Agunda Beach.
.
Så har vi då landat i Goa och tänker fira julen här... Vi valde den södra delen och det relativa lugnet här... För det är fortfarande lugnt i Agunda även om det har vuxit sen jag var här sist... Mer folk och fler restauranger men fortfarande inga solstolar tack och lov.
.
Det ska bli skönt att göra absolut ingenting i några dagar... Även om nu ingenting ofta innebär någonting... Men jag tror att ni förstår vad jag menar.
.

Skräddarsytt...


... behöver inte betyda passform.
.
Jag beställde två skjortor av en skräddare i Mumbai igår... Han ringde mig på kvällen och förklarade att han hade lite problem med att hinna klart med arbetet i tid... Men lovade att han skulle vara klar innan vi åker... Ett litet krux var att knappkillen redan hade stängt så han frågade mig om det var okej med tryckknappar i stället... Ja vad fan tänkte jag... Kör på det.
.
Skjortorna levererades till mig sent i går kväll... Resultatet ser ni på bilden nedan... Jag vill väl inte direkt påstå att jag är vidare nöjd... Men å andra sidan så skrattade vi oss till sömns i går kväll.
.
Nu drar vi till Goa.
.

Vi har det jävligt bra...

... här nere i Indien
.
Och här sitter jag på ett shysst hak i Mumbai (Bombay) i sommarvärmen... Klockan är 22.30 lokal tid och jag är proppmätt... Vi fick himla gott käk på vårt hotell tidigare och efter en liten runda runt skräddaren som skulle sy två tunna sommarskjortor till mig (han lovade mig att leverera dem till hotellet innan kl 09.00 imorgon bitti) landade vi på Café Royal där vi dricker en kaffe och kollar in lite på nätet (bloggar t. ex)... Och jag bara njuter... Vilket lyxliv... och att se dessa kontraster gör det nästan surrealistisk... Tidigare idag så höll vi på att knalla rakt in i slummen men efter en snabb överläggning så kom vi överens om att det kanske kunde vara en smula riskabelt...

Leopolds...


... Är ett fik i Bombay.
.
Ni som läst Shantaram vet precis vilket hak jag pratar om... Och av en slump var det precis där vi hamnade när vi var ute på en shoppingrunda i Bombay.
.
Det är stor skillnad på Varanasi och Bombay... Nästan som två helt olika världar trots att vi befinner oss i samma land... Bombay är lite mer av en "vanlig" storstad jämfört med det underbara kaos som vi kunde uppleva i Varanasi.
.
Det är onekligen ett fantastiskt äventyr vi är på just nu... Men jag måste få erkänna att det skulle vara skönt med lite semester på vår semester nu... Men jag har gott hopp om att få uppleva det inom en snar framtid för imorgon så flyger vi till Goa... Och har jag riktig tur så sitter jag snart på stranden på Agunda beach och njuter av lugnet.
.

I Bombay...

... Är det varmt.
.
Vi lyckades ta oss i från Varanasi igår... Flög ner till Bombay och landade ganska sent... Checkade in på ett skräphotell mitt i ingenstans och sov en natt... Nu har vi tagit en taxi ner till de centrala delarna och precis checkat in på ett riktigt nice hotell (resans bästa än så länge)... Skönt.
.
Imorgon flyger vi vidare till Goa... Planen är fortfarande att ta oss hela vägen ner till Kerala... Men det är lättare sagt än gjort nu i juletiderna ... Det är typ fullt överallt på flyg och tåg eftersom väldigt många Indier åker på semester till värmen över jul och nyår... Att det sen är högsäsong för den övriga turismen gör det inte enklare... Men va fan... Indien är underbart... Och att det nu är varmt också gör mig ingenting.
.

Jag fryser...

... och vill aka ner till varmen.
.
Varanasi ar kallt denna tiden pa aret... och pa natterna sa fryser jag sa att jag skakar (dagarna ar val okej) och nu vill jag aka ner till varmen... helst till Kerala men vi har STORA problem med att fa tag i flygbiljetter... nu ser det ut som om vi kanske kan komma ner till Bombay i morgon for ett hyfsat pris (vilket nu i jultider sakert ar minst dubbelt sa dyrt)... jag haller tummarna... sen ska vi ta oss soderut fran Bombay men det far bli en senare fraga.
.
image description
En bild fran Delhi (en relativt lugn stad om man jamfor med Varanasi).
.
Idag sa har vi varit och kollat lite dar Buddha hade sin forsta predikan... flummat runt lite pa nagra olika tempel en bit utanfor stan... det var nog forst da som jag tankte pa ljudnivan i Varanasi... Delhi ar ta mig fan som Brannebassalt jamfort med Stockholm nar jag befinner mig pa Varanasis huvudgata... kaos har fatt en helt ny innebord for mig och ljudnivan ar narmast sinnesjukt hog... det ar tur att man kan smyga in i granderna i den gamla staden dar inga bilar far plats... att vi hittar fram i de granderna overgar mitt forstand... men det ar en helt annan sak.
.
Foresten sa knallade jag tidigare i dag ner till stallet dar de branner lik... och fick min en guidad tur av en Indier... han forklarade allting ingaende for mig samtidigt som han visade mig runt... och dar gick jag omkring mitt bland alla liken... vissa vantade pa att brannas och nagra likbal hade precis tants pa... det kandes lite underligt att vara sa nara... men anda helt okej... det hela slutade med att jag donerade lite pengar till de fattigastes likbal... de som inte riktigt har rad med tillrackligt mycket vad for att brinna upp helt och hallet.
.
Visste ni foresten att pa mannen sa ar det brostet som brukar bli kvar i resterna och hos kvinnan ar det hofterna... som sagt... man lar sig nagot nytt varje dag.

Att se pa likbranningar...

... samtidigt som jag ror en bat pa Gagnes.
.
Det ar nastan overkligt... och jag kan tycka att det ar lite synd att jag inte kan ladda upp nagra nya bilder fran denna datorn som jag hittat pa vart hotell... men efter att ha vantat hur lange som helst bara for att komma in pa min blogg och FB far jag vara tacksam over att jag kan blogga overhuvudtaget... sloa datorer ar bara fornamnet... men gardagens aventyr ar anda snudd pa overkliga.
.
Tro det eller ej men igar rodde jag faktiskt en bat pa forbi likbranningarna pa Gagnes... och det var verkligen en upplevelse vill jag lova... Varanasi ar en flippad stad... det ar smutsigt och bullrigt forutom i den gamla staden dar vi bor... dit nar inte ljudet av tutorna som vasnas pa huvudgatan sa att nastan oronen haller pa att trilla av... i den gamla staden ar det trangt och vad vi hort lite smafarligt att vistas pa nar morkret fallit... samtidigt som jag kan ha lite svart att tro att det kan vara farligt nagonstans i detta land... alla ar ju hur vanliga som helst... vissa tiggare ar kanske lite val efterhangsna men med lite talamod ar det inga problem... en sak har jag lart mig har... och det ar att det inte ar lont att ha brattom... att stressa har gor dig bara... stressad.
.
image description
Reprisbilder tills jag lyckats att hitta en fungerande WiFi-uppkoppling.
.
Idag ar det val tankt att vi ska aka till ett stalle som Buddha hade en predikan pa... det mesta i Varanasi ar heligt pa ett eller annat satt... det ar flippat att se hur mycket de olika religonerna betyder har... och igar nar vi gled omkring pa Gagnes och morkret foll sa ringdes det i klockor... viftades med rokelseburkar... och badades sa det stod harliga till... allt i det heligas tecken.
.
Att bada i Gagnes ar inget som jag skulle vilja gora... det ar smutsigt och jag tror att jag inte skulle gilla att stota ihop med ett halvbrant lik nar det flot forbi... for sa ar det... ar du fattig sa kanske du inte har rad att kopa tillrackligt med ved till de ockerpriser som erbjuds... och da blir det ju som det blir.

Varanasi...

... har vi nu antligen lyckats ta oss fram till.
.
Efter 16-17 timmar pa ett Indiskt tag... och nu snackar vi riktigt Indiskt tag... inte nagot extra lyx eller sa... na vi var faktiskt de enda vasterlangingarna pa det taget... ett sovtag med oppna vagnar och galonkladda britsar... det var ett underbart aventyr och en Indier vi snackade med nyss undrade varfor vi valt den klassen pa tag... och viss det kan man kanske undra... allra helst efter en svinkall natt pa britsen... och da kan jag lova er att det var kallt pa riktigt och att det verkligen inte berodde pa nagon ac... for vi akte ett tag utan ac men fyllt av valdigt levande maninskor... och jag alskade det... det var mina snabbaste 16-17 timmar pa lange.
.
image description
Det far bli ett repriskort eftersom jag inte kan ladda upp nya bilder.
.
Nu hde jag tank mig att ga upp till restauranten pa vart tak och dricka lite ingerfarste... titta ut over Gagnes och se pa ljusen som flyter forbi... i morgon ska vi ge oss ut med en bat pa denna heliga flod for att bl.a. titta pa likbranning... det kan lata bisarrt men Indien ar speciellt pa manga satt och jag blir allt mer facinerad av detta stora land... samtidigt som jag fortfarande kanner det som om jag kommit hem... och jag blev inte sa forvanad nar det kom fram en Indier vtill mig och sa at mig att han sag pa mig att jag hade varit har forut... och jag tror inte att han menade min senaste resa till Goa nar han sa det... det ar nagonting har som gor mig lugn och far mig att kanna mig valdigt bekvam i detta land... och den kanslan passar valdigt bra att ha i Varanasi... staden som fanns innan legenderna berattades... staden dar ALLT borjade.

Varanasi...

... Väntar.
.
Ny drar vi strax vidare... Det gick inte att få någon plats på tåget från Agra men det löser vi genom att åka bil till Mathutra och tåget därifrån... Biljetterna är fixade och strax kommer vår chaufför och hämtar oss... en och en halv timme i bilen sen går vårt tåg... Ca 22.00... Sägs det... Vi får väl se hur det blir med det.
.
Vi gick nästan vilse tidigare när vi villade omkring i Agra... Smala gränder ringlade omkring i all oändlighet... Jättespännande... Och väldigt mycket Indien.
.

Taj Mahal...

... Är faktiskt ganska häftigt.
.
Uppe strax innan solen gick upp... Knallade ner till Taj Mahal och kom in på området så fort de öppnat portarna... Och jag måste medge att det var en upplevelse även om det gick åt en hel del tid till fotografering... Men det var ju så himla vackert... Solen gick upp och dimman lättade... Fram trädde detta ett av världens sju underverk... Magi.
.
Jag är väl inte killen som springer fötterna av mig för att se på de klassiska turistfällorna men jag är ändå glad över att vara här... Inte för att priserna är tre gånger dyrare (vilket inte betyder så mycket enligt svenska mått eftersom Indien är ett väldigt billigt land att vara i)... Utan mer för att det var ett ett kanonhäftigt ställe att starta en dag på... För det var lugnt... Vackert... Och magiskt... Samtidigt.
.

Framme vid...

... Taj mahal.
.
Vilken resa vi fick... Vi stannade till mitt ute i ingenstans där chaffören visste en restaurant... Käkade helt underbar vegetarisk mat ... Körde vidare men hittade inte hotellet vi hade bestämt oss för... Chaufförens tålamod var gigantiskt innan vi bestämde oss för att ändå ta hans förslag... Men innan dess blev vi inbjudna av en kille med värsta laddade AK 5:an... Till dans... För ett helt gäng indiska ungdomar hade fest och ville att vi skulle dansa med dem... Vilket vi naturligtvis gjorde med stor glädje.
.
Måste erkänna att jag aldrig tidigare blivit inbjuden av en kille med gevär till en fest... Glad var han också.
.

Agra...

... Är nästa stopp.
.
Taxin väntar på oss... Taj mahal imorgon.
.

Lurad...

... vill jag väl inte kalla det för.
.
Blåst är mer likt sanningen... Jag köpte en sjal från Kashmir för 2000 rupier... Och enligt Indierna på mitt hotell var det ett kraftigt överpris... Jag är glad över att jag ändå besinnade mig och inte köpte den som jag provade runt min hals... Sjalen som lärde mig vad skillnad i kvalitet kan innebära... Helt underbar att ha runt halsen... Men som han skulle ha 10000 rupier (ca 1300 kronor) för... Men å andra sidan så köpte jag en lååååång och väldigt Indisk skjorta med tillhörande byxor... Det heter inte skjorta men jag kommer inte på namnet nu... 1500 var visst ett okej pris enligt samma indier.
.
Oj nu får jag sluta blogga för nu ska vi åka vidare på vårt äventyr... Jag återkommer.
.

Äventyret...

... fortsätter.
.
Efter en natt på hotellet så har jag nu kunnat duscha (givetvis i kallt vatten) och känner mig fräsch och redo för en ny dag i Delhi... Vaknade inatt av ett herrans oväsen i vad som kändes som från badrummet (hoppas att jag har fel)... Antingen var det råttor stora som små kalvar eller kackerlackor stora som kattungar för det lät verkligen skrämmande och jag fick ingen större lust att kolla vad det var som väsnades... Hade lite svårt för att somna om.
.
Idag är det tänkt att vi ska samla ihop hela ressällskapet... En tjej ska komma in från Borneo och en kille är på väg från Thailand... Och i morgon så hoppas jag att vi sitter på ett tåg på väg mot Varanasi... Men först så ska vi ta en rundtur i Delhi och se lite mer av denna staden... Men helt ärligt så tror jag att jag kommer att tycka det blir rätt skönt att dra vidare... Och om en vecka hoppas jag kunna ta mig ett dopp på en strand i Kerela... Det är i alla fall planen.
.
Jag gillar visserligen myllret och kaoset i Delhi men i längden så tror jag nog att det finns en gräns... Det är liksom mycket... Mer... Och mest hela tiden om ni förstår vad jag menar... Mycket av... ALLT.
.

Mer...

... Av allt.
.
Ja det är ingen överdrift att påstå att Delhi är en liten (faktiskt ganska stor om jag ska vara ärlig) smula mer av allt... Jag har inte ens varit här i 24 timmar och ändå så känns det som om jag varit här hur länge som helst... Livet här är så proppfyllt av liv att tiden verkar leva i en annan tidsrymd... Det är helt galet och så fullständigt självklart på en och samma gång.
.

Framme i Delhi...

... Och jag bara njuter.
.
Det tog inte många sekunder för mig att inse att jag "kommit hem" igen... Jag känner mig fullkomligt trygg här i Indien... Om jag var lite orolig för att det skulle vara kaotiskt så hade jag helt fel men ändå helt rätt... Det är ett milt vansinne och i all röran ett lugn som nästan förvånar mig... Vi satt några timmar på ett tak mitt i Delhi och kollade ner på gatan... Där höll ett TV-team på med någon form av en intervju... Och vilket skådespel att titta på... Så många som ville vara med och det här med linslus har dörren helt ny innebörd för mig.
.
Naturligtvis har massor av mindre nogräknade människor gjort det bästa för att lura av oss våra pengar redan... Några har lyckats ganska bra men vi har ändå klarat oss bra trots att vi ser då glada och lyckliga ut... Typ som tagna ur en instruktionsbok om helt ny i Delhi... Och lagom förvirrade.
.
Kort sagt... Livet vår första dag i Indien är helt jävla fantastiskt underbart... Jag ÄLSKAR detta landet.

Indien...

... väntar på mig.
.
Så bär det då iväg ut på äventyr i den stora vida världen... om några timmar sitter jag på ett tåg på väg till Köpenhamn för vidare transport med flyg till Helsingfors där vi byter plan för att ta oss ända fram till Delhi... där vi kan ta en taxi till vårt redan bokade hotell... sen...
.
... får vi se vad som händer.
.
Det är väl samma sol i Indien som vi har här... kanske är den lite varmare just nu.
.
Vi har inte så himla mycket planerat... men vi har i alla fall några små mål... som att ta tåget till Varanasi (staden där allting började enligt den Indiska filosofin)... sen har vi nog tänkt att ta oss så långt ner i Indien vi kan komma... leta reda på "the backwater" och bo på en husbåt i någon dag i ett sjö, kanal och flodsystem som finns där nere... sen vet vi väl inte så mycket mer... det kan bli en sväng till Maldiverna och det kan bli en tågresa upp till Bombay för att bli filmstjärnor... och på vägen dit kanske vi stannar några dagar i Goa... ja det kan bli lite hur som helst... vi har ingen spikad färdplan... och det är väl som det ska vara... på ett riktigt ävenyr.
.
Troligtvis så kommer jag väl att kunna blogga lite från och till på min resa... men jag kan inte lova er någon daglig blogg eller att jag kan hinta från FB... det fär bli som vi reser... när och var Gud vill... för nu släpper jag taget och tar allt som det kommer... här och nu.

Sista natten...

... i Brännebassalt.
.
I morgon så bär det iväg till Indien för mig... och jag måste erkänna att jag inte haft någon speciell resfeber... än... men jag har ju en natt kvar i Brännebassalt innan vi drar så det finns ju en liten möjlighet kvar... just nu håller jag mest på med min packning... vill ju inte ta med mig för mycket att släpa på eftersom Indien ju är ett land som jag kan handla väldigt billigt i... men det är fan inte lätt för mig att packa en väska utan att ta med för mycket prylar... jag är expert på att fylla även den största väska till bristningsgränsen... det speler ingen roll om jag ska vara borta en helg eller ett halvår... mina resväskor är alltid proppfyllda.
.
Jag ska ju åka till sommaren och då behövs det inte så mycket kläder i packningen.
.
Jag är mycket väl medveten om att det räcker med en tandborste, pass & visum, pengar och kläderna jag har på kroppen när jag åker till Indien... likförbannat så släpar jag med mig massor... sovsäck, myggnät, handduk, mjukisbrallor, två par kortbyxor... massa kalsonger och strumpor (vad jag nu ska med strumpor till?), badbrallor en varm tröja, flippflopp... elprylar för att kunna ladda all elektrisk skit jag släpar med mig... ni vet... telefoner (en billig att ringa på och min iPhone för surf och fotografering), tandborste, rakmaskin, min iPod med Zlatans bok inlagd för att slå ihjäl massa timmar på planet... naturligtvis så har jag även packat ner lite magmedicin om jag skulle få problem med min mage... ipren, tandkräm, solskydd och lite annan skit som fick plats i min nesesär... att jag även har med mig dubbla handspritsflaskor behöver jag väl inte ens nämna.
.
Och nu när jag skrev detta så har jag ändå lyckats med konstycket att gå bort till min packning och tagit bort ett par extra långbyxor och en varm tröja... och så kommer nog dagen att fortlöpa... jag plockar i grejer i min packning... och jag plockar bort samma grejer igen... om och om igen... och jag våndas... vill ha en lätt packning men ändå ha med mig allt som jag kan tänka mig behöva.
.
En sak vet jag... och det är att jag INTE tänker ha en jacka på mig när jag åker iväg i morgon... det kan bli lite kallt på vägen till flyget men jag räknar kallt med att det är varmt när jag kommer fram... typ sommar... och då behöver jag ju ingen varm jacka.

Kan det bli mycket bättre...

... än så mycket bättre?
.
Vilket fantastiskt program... jag fullkomligt älskar det... och det är inte utan att det dyker upp en och annan tår i mina ögon när jag ser med vilket respekt och kärlek som artisterna behandlar varandra... och hur detta program växer i takt med att de får tillbringa ytterliggare en dag tillsammans... kanske är det just det som griper tag i mig så mycket... det där med att det handlar om... tillsammans.
.
Jag älskar "så mycket bättre" och det står jag ta mig fan för... varje dag i veckan.
.
Ja, just det... jag blev ju faktiskt vald till att ta hand om programmet på vår Gullbrannakonvent... det är jag glad för och jag har redan lite idéer om vilka talare jag vill ska tala på konventet... men det får bli en senare historia... mer kommer att visa sig... men visst... jag vet vem jag vill ha som huvudtalare... och det har jag vetat länge.

Konventkommitémöte...

... i Halmstad klockan 14.00.
.
Idag så börjar vi planeringen och jobbet med Halmstads sommarkonvent... har ni vägarna förbi så är ni mer än välkommna att titta in tlli vår NA-lokal på söder klockan 14.00... vi behöver all hjälp som vi kan få för att rodda ihop vårt årligt återkommande konvent... för så är det ju... ett konvent roddar sig inte själv.
.
Även nästa år är det tänkt att vi ska ha ett strandmöte på vårt fina sommarkonvent.
.
Jag tänker nominera mig själv till en servicepost eftersom jag varannat år vill göra lite mer än att "bara" hålla i strandyogan som ju blivit en tradition för mig... i år har jag tänkt mig att försöka mig på att få hålla i programmet... det har jag gjort förut och jag känner ju lite folk både här och där som jag skulle vilja se som talare på konventet... men jag får väl se om det finns fler än jag som vill att jag ska ta hand om den biten innan jag går händelserna i förväg... det kan ju mycket väl vara någon annan som också vill göra den servicen... och det hade ju varit kanon eftersom jag tycker om att det finns flera att välja på till våra serviceposter... det borgar lite mer för att det blir rätt man/kvinna på rätt plats... och det vill vi ju alla.
.
Satta precis in mina linser igen och det är så jävla skönt att slippa glasögonen även om jag inte ser riktigt lika klart med mina linser som med mina glasögon... jag har månadslinser och brukar låta dem sitta i typ hela tiden (även på natten) så förhoppningsvis så klarar jag se ordentligt på hela min Indienresa nu... och det vill jag ju eftersom det säkert finns en hel del som jag vill se... i säkerhets skull tar jag med mig ett par linser i reserv och om det blir strul med mina ögon även mina glasögon fast jag hoppas på att slippa behöva använda mig av dem.

Jag ska åka på semester...

... till Indien i en månad.
.
På måndag så åker jag till Indien och idag så har jag börjat fixa med sådant som man behöver fixa med innan man åker iväg på en längre resa... vaccinerat mig har jag redan gjort men det är mycket annat som jag behöver greja med... växla pengar... kopiera pass och visum papper (bra att ha så att jag slipper lämna ifrån mig mitt riktiga pass i tid och otid)... skriva ut en biljett... ta en sväng till apoteket och handla piller om jag skulle få lite ont i min mage (inte helt otänkbart om man åker till Indien har jag lärt mig av egen erfarenhet)... och lite annat sånt där som kan vara bra att fixa innan jag åker iväg... typ... öhhh... ja ni fattar.
.
Det är med stor glädje i mitt hjärta jag idag fixar för att åka tillbaka till Indien igen.
.
Det har varit rätt mycket i mitt liv den senaste tiden med skolor, bygga VågaVa-hus, ditten och datten som tagit all min tid i anspråk och jag har inte hunnit tänka så mycket på att jag strax ska åka iväg till Indien... och nu är det då hög tid för att göra klart inför resan... typ packa en lätt packning och sånt... och förhoppningsvis kommer jag att få lite resfeber i helgen... det hoppas jag i alla fall.

Sista snickardagen...

... för mig på ett tag.
.
Ska strax bege mig ner till vårt VågaVa-hus för att spika lite list och sätta upp några innerdörrar... vi ska väl hinna med ett litet ryck innan det är dax för vår torsdagsgrupp... och en middag på stan med "Halmstadsgänget"... sen ska jag förhoppningsvis få lite tid över till att hjälpa leffe en sista gång med huset innan jag drar iväg till Indien.
.
Vårt hus är i det närmaste färdigt för inflyttning... bara lite "småpul" kvar nu.
.
Jag är väldigt medveten om att när det är lite "småsaker" kvar så brukar det ta betydligt längre tid än vad man kan tro... stora saker som att sätta upp väggar och måla hela rum går ganska snabbt... och att lägga golv i ett helt rum är oftast enklare än att sätta upp lite golvlist efteråt... allt det där "lilla" som knappt syns brukar däremot ta tid... inte sällan väldigt lång tid... ja jag har fortfarande lita småsaker hemma i mitt hus i Brännebassalt som jag inte riktigt hunnit fixa till än... och då ska ni veta att vi snackar om sånt som jag tänkte göra 1991... en liten list här... några småsaker där... ja ni fattar... sånt som jag tänker göra sen... imorgon... men först så ska jag bara fixa en pryl.

Det första dagen

... i resten av mitt liv.
.
Ja idag så var det då min första dag som färdig addiktolog... och ni ska veta att jag verkligen fick fullt upp i min nya roll... det har varit en minst sagt späckad dag fylld av möten med massor av trevliga människor... och faktiskt så hade jag stor nytta av min utbidning... vilket naturligtvis glädjer mig mycket.
.
Det har varit mycket "blablabla... och ännu mer blablabla" idag.
.
Men jag måste få lov att erkänna att det faktiskt tar ganska mycket på krafterna att bladdra på en hel dag utan avbrott... och att det var himla skönt att få göra något praktiskt när jag hjälpte min dotter att köra lite skit till tippen... extra bonus var så klart att få träffa tre av mina barn samtidigt eftersom det inte händer så himla ofta nu när de är vuxna... ja den första dagen i resten av mitt liv som addiktolog var en bra dag.

Addiktolog...

... kan jag kalla mig för idag.
.
Ja jävlar... ännu en milstolpe i mitt tillfrisknande... och en viktig pusselbit för att kunna bli en produktiv medborgare i vårt samhälle... för visst känns det betydligt bättre att ha en utbildning i ryggen när och om någon frågar... för visserligen så har jag jobbat med VågaVa i snart 13 år men ändå känt mig en liten smula utanför "systemet"... nu har jag ett bevis på min kompetens som berättar att jag är i stånd att ta det ansvar som behövs... jag kan hålla i grupper och har kunskapen som krävs för att vägleda människor in i ett drogfritt liv... ja ta mig fan... för jag är ju faktiskt en sertifierad addiktolog.
.

Avsked...

... och seperationer.
.
Det är sista workshopen i vår utbildning till addiktologer... och det är ju samtidigt några dagar av avsked och seperation vilket bara det är en mycket intressant upplevelse tillsammans med vår fina och kärleksfulla grupp... annars så är väl jag inte så bra på det här med avsked och seperationen... även om jag måste få medge att jag blivit betydligt bättre på det under årens lopp... vilket väl kanske inte är så konstigt egentligen eftersom jag har införskaffat mig en hel del erfarenhet på det området.
.
I vilket fall som helst är det himla skönt att vara i denna känslan just nu... lite bitterljuvt och ganska vackert att ta avsked från en process för att gå vidare i livet... och jag kommer säkert att träffa några av mina reskamrater även efter det att vi slutat på FUN (Fria Universitetet i Norden)... för på min resa genom livet verkar det som om jag hela tiden träffar de människor som jag ska träffa i precis rätt tid... även om jag oftast inte förstår det förrän efteråt... det brukat ta en liten stund för mig innan poletterna trillar ner.
.
Jag har lärt mig massor av nytt på de tre åren som jag utbildat mig till addiktolog.
.
Så just nu idag så kan jag reflektera på hur livet har lärt mig att ta avsked... och hur jag tillåtit mig att ta emot den kunskapen... för jag är inte längre killen som springer ut ur rummet slänger igen dörren och ber alla dra åt helvete bara för att jag tycker att det är jobbigt att säga hej då... jag har lärt mig att stanna kvar i mina känslor och känna på dem... ja, jag har t.o.m. lärt mig att det är först när jag accepterar någonting fullt ut som förändringen sker... vilket är en bra kunskap just när det gäller seperationer... innan så satt jag ofta kvar i min obearbetade sorg och ältade hur länge som helst... det har inte jag tid med längre... för det finns ju ett helt liv fyllt med nya äventyr som bara väntar på mig när jag separerat färdigt... men som sagt... det finns ingen genväg för mig... först acceptans... sen...
.
... drar jag till Indien.

"Kalaskula"...

... var det sista jag tänkte innan jag somnade igår.
.
Och man kan ju undra sig vart denna lite befängda tanke kom i från... "kalaskula"... smaka på det ordet... är det positivt eller negativt... snällt eller dumt att säga till någon som lider av bukfetma (vilket då naturligtvis är jag)... och jag undrar var jag hörde det först... att det var när jag var barn är jag helt på det klara med... men var det min pappa som själv hade en "kalaskula" som myntade uttrycket... eller är det från vikingatiden?
.
Månne är det ett ganska bortglömt uttryck i dessa tider... för jag måste erkänna att det var ett bra tag sedan jag hörde någon säga det... undrar om det beror på att så många går på gym och jobbar på att få rutor på magen istället... för det är ju i alla fall helt uppenbart... kalaskula och sexpack går inte att kombinera.
.
Form, vikt och hur vi ser ut har nog alltid varit ganska viktigt för oss människor.
.
En sak är jag helt på det klara med... och det är att jag det senaste året tänkt betydligt mer på hur min mage sett ut än vad jag någonsin tidigare gjort... och då ska ni veta att jag nog i alla tider varit lite nojad på hur min mage ser ut eftersom jag ju alltid har haft antydningar till en "kalaskula"... och även om jag borde vara van så finner jag det allt jobbigare... någonting som egentligen förvånar mig eftersom jag ju tycker mycket mer om mig själv idag än vad jag gjorde för några år sedan... det är bara den där förbannade bukfettman som stör mig... jaja... och kanske det faktum att mina öron fortsätter att växa trots att övriga jag slutat växa för flera år sedan... förutom min "kalaskula" då alltså.

Söndags...

... Aktivitet.

Sista skoldagen...

... på min utbildning.
.
Nu är vi på väg upp till Vaxholm för att göra vår sista workshop på vår utbldning till addiktologer... och förhoppningsvis så kan jag redan på tisdag kalla mig själv för diplomerad addiktolog... efter tre långa år så närmar vi oss målet... det är lite som att kunna se ljuset i tunneln... fast tvärtom... för jag skulle personligen mer än gärna vilja fortsätta hur länge som helst med denna klassen... det händer liksom grejer med mig själv hela tiden och vår grupp är en gåva för min egen personliga utveckling... jag lär mig känna mig själv allt mer och det innebär i sin tur att jag blir tryggare och tryggare i min roll som... mig själv.
.
Jag har de senaste åren lärt mig själv att jag är en helt okej kille och värd all kärlek.
.
Egentligen så skulle nog de flesta ha en stor glädje över att få utbilda sig till addiktologer... i alla fall om man fick gå i samma skola som jag har gjort i några år nu... det märkte jag när jag förra helgen träffade några av mina klasskompisar på et fik i Stockholm... för den kärlek som jag kände till dessa fina människor som hjälpt mig på min resa i livet var stor... mycket stor... det betyder mycket för mig.

Vill inte...

... och slipper kanske.
.
Jag gillar inte att gå till doktorn... men i morse när jag såg mig själv i spegeln så trodde jag nog allt att jag skulle kunna bli tvungen att ta mig dit... men nu har det gått några timmar och mina svullna ögon har repat sig ytterst påtagligt... verkar som om jag har fått någon slags allegisk reaktion... det är i alla fall min egen högt oproffisionella diagnos... och med den insikten så väntar jag med att uppsöka medicinsk expertis inom området... rätt eller fel får framtiden utvisa.
.
Jag ser inte suddigare än vanligt utan mina linser och har inte ont i mina ögon.
.
Hoppas att jag inom en snar framtid kan lägga mina glasögon på hyllan stoppa in mina linser och gå ut på gatorna som en vanlig man igen... för linser är fan så mycket bekvämare än mina glasögon.

Mina ögon...

... bråkar med mig.
.
Det ser ut som om jag varit i slagsmål... när jag tittade mig i spegeln i morse var mina ögon nästan alldeles igenmurade... svullnaden från igår hade vuxit... detta trots att jag tagit ut mina linser... och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken... vänta tills svullnaden går ner av sig själv eller åka till doktorn.
.
Jag kan ju fortfarande se och det gör inte ont men jag är ändå en liten smula orolig.
.
Jag ser hur bra som helst fortfarande även om jag är tvungen att använda mina glasögon när jag ska läsa något... och det är inte utan att jag längtar efter att få slänga in mina linser igen... har ju vant mig vid att ha linser och gillar inte riktigt att behöva använda mina gamla glasögon... men t.o.m. jag fattar att jag kanske ska vänta lite innan jag stoppar in linserna igen... åtminstone till svullnaden lagt sig.
.
Att jag sen känner mig lite stressad eftersom jag ju åker till Indien om en dryg vecka är väl inte så konstigt... stressad och samtidigt lite orolig... orolig för att det gäller mina ögon... att kunna se ordentligt är viktigt för mig... och himla praktiskt... utan glasögon eller linser kan jag inte läsa en tidning... texten på min telefon eller dator... och i det perspektivet så är det väl inte så konstigt att jag blir en liten smula orolig... fast att åka till doktorn vet jag inte om jag vill... han/hon kan ju berätta för mig att jag är sjuk... och det har jag inte tid med just nu.

Pisseprov & poliser...

... på mitt jobb.
.
När jag parkerade bilen på jobbet i morse så stod det en polisbil på min vanliga plats... nu för tiden är det inget som får mitt hjärta att slå snabbare eftersom polisen inte är så himla intresserade av vad jag gör längre... det har varit annorlunda en gång i tiden... men det hade sina förklaringar... som kriminell hör det till vardagen att ha poliser runt omkring sig... och på den tiden hade jag nog fan kört vidare och väntat till de åkt sin väg... skönt att slippa bry sig om sådant idag.
.
Jag behöver inte heller lämna pisseprov eller bevisa för någon annan än mig själv att jag är drogfri... någonting som jag också kan stöta på i mitt jobb... människor som måste lämna pisseprov för att få ha en säng att sova i... en verklighet som jag heller inte kan blunda för... själv har jag under årens lopp byggt upp en liten reserv av tillit... och tar nästan för givet att människorna i min omgivning litar på mig... vilket i.o.f.s. nog till stora delar beror på att jag litar på mig själv idag.
.
Mina dryckesvanor kan ju också göra sitt för att min omgivning har tillit till mig idag.
.
Men det var ändå med en känsla av att det lika gärna kunde varit jag som jag parkerade min bil sidan om poliserna i morse och gick upp till mitt jobb... hejade på killen som de ville snacka med samtidigt som min kollega tog emot ett pisseprov från en kille som ville ha kvar sin sängplats på det kommunala boendet... att jag har ett helt annorlunda liv idag består till stora delar på en ganska liten men ändå väldigt stor förändring av mina dryckesvanor... tänk att så lite kan göra så stor skillnad.