Underarbetet...

... är viktigt.
.
En fin yta är helt beroende av ett gediget underarbete... i alla fall om man vill att det ska hålla i längden... egentligen så gäller ju detta så mycket mer än renovering av ett hus... vill jag känna mig vacker och värdefull så vill det nog till att jag jobbar innifrån och ut.
.
En harmonisk utsida vilar ofta på en väl grundad insida... balans.
 

Semester...

... fortfarande.
.
Det är minsann inte så enkelt att ta semester fullt ut när jobbet pockar på min uppmärksamhet... nu gör jag mitt bästa ändå för att inte trilla in i fällan och släpper taget om det mesta som händer... visst... vissa "måsten" låter inte vänta på sig och ibland så är jag bara tvungen att rycka in och jobba lite ändå... det som jag lär mig av detta är hur viktigt det är för mig att göra en sak i taget... vilket minsann inte är så enkelt som det låter på mitt jobb... det dyker ju upp grejer som pockar på min uppmärksamhet hela tiden... det är oerhört skönt att ha semester och renovera om huset... där allting verkligen handlar om att göra en sak i taget... sakta men säkert så har vi nu rivit det mesta och det nya håller på att växa fram... ett gediget underarbete är viktigt för ett lyckat resultat... vi bygger inte bara om... vi gör det ordentligt och från grunden... det känns riktigt, riktigt bra... att göra om och göra rätt.
.
Alla gamla väggar är rivna... nu är det dax att bygga de nya och spara en stor öppen yta.
 

Jag är bra...

... på det jag gör.
.
Mitt självförtroende är det inget fel på... jag är himla bra på det jag gör... kanske t.o.m. lite bättre än vad jag ger sken av... sunt förnuft och ett visst mått av logiskt tänkade räcker långt när det gäller det mesta... att googla är däremot någonting som kan krångla till det... väldigt ofta strular det bara till det för mig... alldeles för mycket information gör att det blir lite snurrigt mellan mina öron.
.
Sen är det ju det här med självkänslan... den är lite lurigare men jag måste ändå få påstå att jag för det mesta har ett visst mått av distans till mig själv och då kan se att jag är en bra kille... inte alltid... ibland så tar känslorna över och jag kan börja slå på mig själv helt utan anledning... dumt... javisst... men va fan jag är ju trots allt bara en människa... 
.
Jag är nöjd med mig själv och skulle inte vilja bo i någon annans kropp.
 

El...

... el och åter el.
.
Jag håller på att trixa ihop vårt elsystem i huset... och det är väl egentligen inte så himla svårt... men någonstans så har jag stor respekt för det elektriska och tänker gärna igenom vad jag gör både tre och fyra gånger... vilket egentligen bara krånglar till det... jag märker att om jag bara tar det lugnt och en dosa i taget (håller ju på att flytta lite av de gamla dosorna) så är det rätt enkelt... tålamod och en sak i taget är fina redskap... allra helst när vi ska flytta hela elcentralen några meter... långsamt kommer man längst.
.
Ordning och reda...
 

Processer...

... och mardrömmar.
.
Vaknade inatt med en fruktansvärd känsla efter att ha drömt en mardröm... och det var väl inte så mycket mer med det... men lite senare så pratade jag med min äkta hälft om detta och hon påpekade att det kanske kunde bero på att jag håller på att processa i mitt fjärde steg... och då tänkte jag... det händer ibland... att nu har jag ett val... att göra som jag alltid har gjort... typ lägga locket på... eller precis tvärtom... välkommna dessa processer genom att fortsätta mitt stegarbete och en gång för alla... gå igen en del smärtsamma minnen från mitt tidigare liv... för jag har ju lärt mig att det finns inga genvägar... vill jag bli fri från mitt förflutna får jag ta och titta på hur det såg ut på riktigt... och tro mig... jag känner hopp... tro... på att mer kommer att visa sig... så länge jag följer denna vägen har jag ingenting att vara rädd för... jag vill bli fri... fri att bara vara jag.
.
Jag tror på processen... jag vill bli fri.
 

Arbete...

... och arbete.
.
Jag har ju fortfarande semester... men när man är ansvarig på en förening som VågaVa har man ju aldrig riktigt semester... så idag har jag fått skriva ner en verksamhetsbeskrivning som jag skickat till en tjej på soc. så att hom kan hjälpa mig att få färdigt den så att den blir klar innan ett viktigt möte som jag ska ha där med arbetsförmedlingen, soc och försäkringskassan... det handlar om hur vi ska kunna fortsätta bedriva en meningsfull verksamhet i Halmstad och vem som vill vara med och stödja oss rent ekonominsk... AF har ju vissa synpunkter på hurvida det är ett arbete eller behandling att ha en sysselsättning på VågaVa... jaja, det blir väl som det blir med det mötet... nu har jag i alla fall fått ägna några timmar till mitt arbete på VågaVa... men nu ska jag ta lite semester igen... vilket innebär att ta på mig mina arbetskläder och fortsätta med renoveringen av vårt hus... ett arbete i sig.
.
Det tar sig... det mesta är rivet och nu börjar vi bygga det nya från grunden.
 

Ventilation...

... och el står på schemat idag.
.
Arbetet fortskrider och ny börjar nya väggar ta plats i vårt hus... nytt innebär ju samtidigt att elen behöver dras om lite här och där... plus att vi tänker stoppa in lite extra ventilation i huset... det ska göras hål i golv och väggar och vi tänker satsa på elektriska fläktar i badrummet och den nya klädkammaren plus att fläkten ovanför den nya spisen ska dras ut genom ytterväggen... inte nog med det... en bastu behöver också ventileras och här är det tänkt att vi ska ha en cirkulation som inte innebär att all värmen ska försvinna ut i det fria... ja det är mycket att tänka på när man bygger om.
.
Detta ska bli vår nya klädkammare...
 
 

Idag så ska det gamla...

... badrummet rivas.
.
Dagens mål är att få bort resten av det gamla badrummet för att kunna bygga en stor garderob som heter något fräckt på engelska som jag inte kan stava till... i vilket fall som helst så blir det ett helt rum att ha alla våra kläder i... väldigt praktiskt om ni frågar mig... "walkin closet"... tack googel translate.
.
I vilket fall som helst så måste det gamla bort för att det nya ska få plats... vi har redan fyllt två containers och nu väntar vi på tömmning så att vi kan fylla en tredje... skönt att få bort skiten direkt även om det kostar en hel del.
.
Bort med all gammal skit... 
 
 
 
 

Rivandet...

... övergår alltmer i byggande.
.
Nu händer det grejer i vårt hus... förvisso håller vi fortfarande mest på att riva väggar och tak men samtidigt så börjar allt det nya sakta men säkert formas... avloppet är till stora delar klart... det fattas bara ett rör under huset fram till det nya köket... ett ävertyr i sig eftersom jag kommer att tvingas ner i krypgrunden för att koppla ihop det med ett gammalt rör... samma sak med vattnet... där har jag lite rördragningar kver att göra... men vi börjar få ordning på det... och elen... ett äventyr i sig... många rör ska gömmas i både väggar och tak... det blir att ta fram vinkelslipen och min lilla bilhammare idag... smutsigt och dammigt... javisst... men gud vad skönt när vi äntligen är klara... det värsta skitjobbet närmar sig sitt slut och då börjar själva byggandet... först med att stärka upp lite bärande väggar... snacka om att göra om och göra rätt.
.
Nu är det öppet från det nya köket hela vägen ner till den blivande bastun
 
 

Rivandet...

... övergår alltmer i byggande.
.
Nu händer det grejer i vårt hus... förvisso håller vi fortfarande mest på att riva väggar och tak men samtidigt så börjar allt det nya sakta men säkert formas... avloppet är till stora delar klart... det fattas bara ett rör under huset fram till det nya köket... ett ävertyr i sig eftersom jag kommer att tvingas ner i krypgrunden för att koppla ihop det med ett gammalt rör... samma sak med vattnet... där har jag lite rördragningar kver att göra... men vi börjar få ordning på det... och elen... ett äventyr i sig... många rör ska gömmas i både väggar och tak... det blir att ta fram vinkelslipen och min lilla bilhammare idag... smutsigt och dammigt... javisst... men gud vad skönt när vi äntligen är klara... det värsta skitjobbet närmar sig sitt slut och då börjar själva byggandet... först med att stärka upp lite bärande väggar... snacka om att göra om och göra rätt.
.
Nu är det öppet från det nya köket hela vägen ner till den blivande bastun... 
 
 

Var ska alla...

... saker placeras?
.
Det är mycket planering innan man drar fram el och grejer... här måste vi tänka på det färdiga resultatet och placera allting där det ska vara... och då kommer de små men ack så viktiga frågorna... vilken höjd hamnar badrumskåpet på... vilket skåp ska vi ha... var kommer lampan att sitta... kontakten till eltandborsten och hårtorken... och bastun... var ska jag sätta basuaggregatet... var hamnar elen... exakt... vilket aggregat ska vi ha... inluft... frånluft... frågorna hopar sig och jag vill bara få dit alla dessa jävla rör... och då ska de ju hamna på rätt plats för den senare instalationen om allt ska funka... och det är minsann inte bara basun och badrumsskåpet att tänka på... när man sätter klinker och kakel så finns det inte så mycket plats för "gör om gör rätt"... det är mer "gör rätt direkt" som gäller.
.
Det är mycket el i mitt huvud just nu...
 

Service...

... på min bil.
.
Är det inte det ena så är det... det andra... vår renovering blir ständigt avbruten av diverse olika göromål och idag så bär det iväg till Ljungby för att lämna in bilen på service... men va fan... eftersom vi är två som jobbar händer det ändå grejer hela tiden... det får ta den tid det tar huvudsaken är att vi har skoj under tiden... och det är faktiskt riktigt avkopplande att pula lite här och där med händerna... jag märker att det är mellan mina öron som det kan bli lite stressigt ibland när jag ska fundera ut lösningar på alla dessa problem som dyker upp när man ska få ihop gammalt med nytt... när vi väl sätter händer i det så flyter det på rätt bra... och faktum är att det är ganska meditativt att bygga om ett hus.
.
Håller för tillfället på att fixa lite med elen... det blir nog bra när det är klart.
 

Lite trögstartad...

... idag.
.
Det blev varken hackat eller malet igår... hade lite ärende till stan som gjorde att jag inte riktigt kom igång med vårt renoveringsprojekt som jag skulle velat... så nu sitter jag här och laddar upp för en förhoppningsvis effektiv dag med alla mina verktyg... först på schemat idag står att jag ska stänga av vattnet, dra om det inkommande vattnet och förhoppningsvis få igång allt igen... allt för att det ska bli klart att fylla igen alla hål i källaren så att golvet ska bli klart för klinkerläggningen... sen ska jag ge mig på väggarna och fixa så jag får elen dit jag vill... vinkelslipen och bilhammaren ska gå varma... dammigt... javisst... men vill man att det ska bli fint så finns det en hel del underarbete att göra innan vi är klara för att sätta kakel.
.
Som sagt... det är resan som är målet.
 

Nu kör vi...

... igen.
.
Hemma i Brännebassalt igen... och nu börjar renoveringen igen... semester med arbetsbyxorna på.
.
Nu ska vi få ihop grejerna som vi vill ha dem i vårt framtida kök.
 

En fantastisk helg...

... i Järvsö.
.
Så är vi då på väg hem igen efter en helt underbar helg i Järvsö... ett 50-års kalas fullspäckat med en massa trevliga aktiviterer... känner mig nästan lite "bakfull" nu... och det är inte utan att man kan tycka att det är rätt magiskt när gårdagens tur på flotte i älven med tillhörande strandhäng bjöd på riktigt fint väder med strålande sol och värme... resten av helgen har ju faktiskt varit både kall och regnig... men vad gjorde det när vi dansade och åt gott igår... den aktiviteten var ju inomhus... det är häftigt att kunna ha så skoj tillsammans med trevliga människor utan att jag behöver dricka en massa sprit... mitt liv är fantastiskt... och imorgon så fortsätter en annan resa... renoveringen av vårt hus... spännande.
.
Livet blir vad man gör det till... 
 

Mötesgåendet...

... fortskrider.
.
Jag har ju tagit ett beslut om att öka på mitt eget mötesgående... märkte till min... "förvåning"... nä nu ljuger jag... vi börjar om... som ett brev på posten så börjar jag få lite åsikter om ditten och datten... det börjar poppa upp lite "idioter" både här och där... jag fastnar i "rätt eller fel" och en massa andra små tecken... vad är det då som hänt... jo, jag har sakta och nästan lite omärkligt trappat ner mitt mötesgående... resultatet låter inte vänta på sig... känner mig inte lika delaktig i gemenskapen längre... utanförskapet knackar på dörren och jag blir allt mer intresserad av att göra allt möjligt annat än att ta mig tid till att gå på ett möte... tiden verkar inte riktigt räcka till längre... stressen ökar... och jag börja "tycka" en massa... jag vill väl inte säga att mitt liv blir helt ohanterligt eftersom jag ju trots allt lever ett fantastiskt liv... men sakta, sakta börjar rulltrappan gå bakåt... knappt märkbart.
.
Så jag tar ett beslut... om att ta ett kliv in i gemenskapen igen... genom att börja dyka upp på lite fler möten igen... och även om det tar emot en liten smula så VET jag med bestämdhet att resultatet kommer... delaktighet... mindre stress... för konstigt nog så får jag mer tid till allt annat om jag avsätter några timmar i veckan till mina möten... och skönast av allt är nog att jag börjar acceptera att alla inte tycker och tänker som mig... mina åsikter är inte längre lika viktiga för mig... rätt eller fel spelar inte längre så stor roll och jag får betydligt lättare att släppa taget om sådant som jag ändå inte kan förändra... livet blir helt enkelt betydligt enklare att leva.
.
Möten hittar jag lite överallt... som på bilden i Nepal eller som igår i... Delsbo.
 

Paus...

... i renoveringen.
.
Nu blir det några dagars paus i byggeriet hemma i Brännebassalt... vi är nämligen på väg till Dalarna för några dagars semester... måste säga att jag är oerhört tacksam över att jag först fick lite (läs mycket) hjälp att fixa med det nya avloppet innan jag gav mig av... så jävla skönt att ha det gjort för det var verkligen en milstolpe i projektet.
.
Nu ligger rören på plats... bara att fylla igen och börja på det nya klinkergolvet.
 
 

Skit...

... i ögat.
.
Vaknade vid 5-snåret och hade himla ont i mitt öga... och det är kanske inte så konstigt... att riva och röja i ett gammalt hus innebär ju som bekant en förhöjd risk att få skräp i ögonen... jag har sköljt ögat ett antal gånger men det vill inte riktigt ge med sig... ja,ja det kunde ha varit värre... jag väntar en dag eller två så har det väl förhoppningsvis gått över... plockade ut mina linser och nu har jag satt på mig mina glasögon istället... inget som jag gillar så mycket men jag har väl inget val... hoppas på att jag kan sätta i nya linser inom en snar framtid.
.
Annars så ska jag med hjälp av min vän och kollega försöka få ordning på det nya avloppet idag så att vi kan fortsätta med golvet i källaren... på måndag... för först så ska jag faktiskt ta lite semester från mitt semesterprojekt i några dagar... vi ska ge oss av på en liten minisemester till Järvsö och fira en väns födelsedag... ett välkommet avbrott även om det känns som om jag inte riktigt har tid med det... men det är bara en känsla... ett semesterprojekt är precis som det låter... ett semesterprojekt... och vi tänker ha skoj när vi fixar till vårt hus... för som sagt... det är ju resan som är målet.
.
En liten minitripp med min kärlek är ju aldrig fel... bröllpsresan tar vi lite senare.
 

Det händer...

... grejer.
.
Min kropp har blivit äldre... och jag är naturligtvis förvånad... efter att ha rivit ner ett tak igår så dog jag fullständigt och det var inte så skoj att känna... betydligt roligare var känslan att vårt byggande (läs rivande) går framåt med stormsteg och att jag ser framtiden an med tillförsikt... att ta på sig arbetskläderna ÄR verkligen semester för mig... även om kroppen protesterar.
.
Nu ska bara några väggar rivas sen är det dax för ett nytt innertak.
 

Riv...

... och röj.
.
Arbetet fortskrider och ännu en dag med kofot och en tigersåg väntar... taket ovanför vårt framtida kök ska rivas ner sen är det väl dax att ringa till containerkillen för en tömning... rackarns vad snabbt vi fyllde den... mycket skräp blir det när man river... men det gamla måste bort innan man bygger nytt... och sen bär det iväg till lantmännen där vi ska handla grejerna som vi behöver för att kunna bygga väggar, golv och nytt tak... vi stöder nämligen vår lokala handelsman så att han har råd att fortsätta existera i vår egen lilla by.
.
Riv och röj... hela nedervåningen ska byggas om.
 

Arbetet...

... fortsätter.
.
Det känns riktigt bra att då äntligen ha kommit igång på allvar med vår renovering... nu håller vi på att riva bort det gamla köket och bila upp golvet i källaren för att lägga i lite nya rör... vi tar det relativt lugnt och det får ta den tid det tar... långsamt kommer man längst har jag hört... huvudsaken är ju att vi trivs och att det ska vara skoj... och tro mig när jag säger att det är rätt mysigt att gå omkring med en bra bok i öronen och ha någonting att sätta händerna i... visst det dammar och vi blir smutsiga... men... det kommer att bli hur bra som helst till slut... tro mig.
.
Snart så ligger det nya rör under det framtida klinkergolvet... 
 

Semestern...

... börjar idag.
.
Nu åker badbrallorna av och snickarbyxorna på... jag har semester... inga mer bad och stranddagar för nu ska det byggas här hemma i Brännebassalt... min semester kommer jag att tillbringa med verktyg i mina händer och fysiskt vanligt hederligt arbete... så skönt att få "stänga av" allt bruset mellan öronen och jobba med kroppen som omväxling... jag tänker njuta av varje sekund... och vem vet hur det kommer att sluta... kanske med ett nytt kök, badrum med bastu och en fungerande tvättstuga... vi får se... det är ju resan som är målet.
.
Byggandet börjar med att riva ut allt gammalt... för att ge plats åt det nya.
 

Sista dagen...

... på stranden.
.
Idag så har vi avslutning på vårt årliga "VågaVa go beach" och ännu en gång kan jag bara konstatera att det precis som vanligt blev en succé... att hänga på stranden i fem veckor är ju så mycket mer än att hänga på stranden... vi har ännu en gång visat varandra att vi klarar av så mycket mer än vi själva tror och vårt gäng är mer samansvetsat än någonsin... att VågaVa är någonting att lita på... i alla väder.
.
Våran strand... Tylösand.

Lite morgongymnastik...

... innan stranden.
.
Vi lastade precis av en herrans massa kakelplattor från ett släp som lite morgongymnastik... det regnade alldeles för mycket igår så det blev att vänta tills idag innan vi kunde lasta av pallen med kakel... för även om regn inte är någonting som hindrar oss från att ta oss till stranden så ville vi ändå att våra kakelpaket skulle hålla sig torra... det går ju bra att lämna tillbaka om vi beställt för mycket men då ska ju paketen vara hela... vilket inte funkar om de blir blöta... de är ju paketerade i papperskartonger.
.
Annars så är det näst sista dagen på stranden idag... sen blir det semester... och då ska jag jobba järnet med vårt hus... och jag är övertygad om att det kommer att bli hur bra som helst när det är klart.
.
Två dagar kvar på paradiset Tylösand.
 

Några få...

... Dagar kvar.

Underbart att få tillbringa några veckor på stranden i Tylösand... Men nu är det snart slut för detta årets upplaga av "VågaVa go beach"... Och jag är så himla nöjd med oss... Ett helt fantastiskt gäng som har tagit vara på möjligheterna att växa som individer tillsammans på en sandstrand... Vilket underbart projekt detta är... Så enkelt och genialt.

4 dagar...

... kvar.
.
Nedräkningen innan jag tar semester fortsätter... bara fyra dagar kvar på stranden innan jag helt kan fokusera på renoveringen av vårt hus... låter kanske lite bakvänt... jag kan tänka mig att de flesta människor gör tvärtom... och åker till stranden på sin semester... men inte jag... en proffisionell strandraggare.
.
En helt vanlig dag på jobbet...
 

Sista veckan...

... på stranden.
.
VågaVa go beach avslutar med flaggan i topp en sista vecka på stranden i Tylösand... välkomna.
.