Fick för mig att...

... jag skulle laga mina brallor.

Och jag gillar ju faktiskt att sy... inte för att jag är så himla bra på det men jag tycker att det är rätt skoj... trots att jag en gång lyckades sy fast mitt finger i en symaskin... jag kan lova er att det gjorde ont... nålen gick rakt igenom fingret och jag satt fast i maskinen... jag fick en gammal symasin för någon vecka sedan och idag så var det tänkt att jag skulle laga mina brallor...

... men jag fick ge upp...

... efter ungefär en timmes försök att få i sytråden genom det lilla jävla hålet i nåljäveln... så gav jag upp och kapitulerade... jag klarar inte av att se helt enkelt... med linserna i så ser jag inte tillräckligt bra... kanske skulle det gå bättre om jag tog ut mina linser och satte på mig glasögon... det är inga fel på mina linser men jag har två olika linser i eftersom jag både behöver kunna se på långt och kort håll... en på vart öga... och då funkar det inte... jag märkte det första gången när jag skulle måla klart en tavla jag hade gjort... tunn pensel och små marginaler eftersom det var noga att följa min skiss... och jag fick ta ut linserna och ta på mig glasögon för att kunna se klart... annars så såg jag inte tillräckligt bra för att kunna måla mina streck... det var bara att acceptera... jag har inga problem med att läsa eller något sådant... nä mina synfel visar sig bara när jag ska måla eller trä i en tråd i min symaskin... än så länge.


Symaskinen kom fram och brallorna låg framme... men jag fixade inte att trä på tråden.

Tur att jag har fler byxor att ta på mig... och jag tror nog att de jag tänkte laga får funka några dagar till... sen får jag väl be om hjälp att trä på tråden... eller kanske t.o.m. lämna in dem till en skräddare för att få det riktigt gjort... det kan det vara värt eftersom det är ett par brallor som jag tycker om.

VågaVa...

... vacker & värdefull.

Jag hade tänkt att ha en lugn dag här hemma och börja packa lite inför resan till Fårö imorgon... men så fick jag ett meddelande om att det fanns ett intresse för att köpa några av våra fina T-shirts... "Vacker & Värdefull"... så det blir en sväng ner till dn stora staden idag också för att slänga in en låda av dem i min bil.


Vi har köpt en herrans massa T-shirts med ett tydligt budskap som vi säljer för en hundring.

Jag har också hunnit med att fixa en resa till Stockholm inför ett möte där den 20 september... funderar lite på om jag ska åka upp den 18 eller 19 september... ska kolla upp ett boende till ett hyfsat pris och fundera lite till... först så ska jag iallafall åka till Gotland och Fårö och köra några yogapass på stranden där... och en massa annat naturligtvis... bl.a en väldigt spännande fotbollsmatch med en viss Zlatan på plan... hua hua vad skoj det ska bli att se honom göra comeback i en viktigt kvalmatch mot Ungern... Forca Zlatan.

SMS-inlägg

0_dsc_0960 (MMS)

Ska jobba lite...

... idag... också.

Så om någon timme bär det iväg till stan (Halmstad)... ska lämna in några papper hos ABF och lite senare på eftermiddagen medverka på ett föreningsrådsmöte... så det får bli lite semester från semestern idag... också.

Annars så börjar det dra ihop sig för ett konvent igen... på onsdag så åker jag till Fårö för att umgås med mina fiNA vänner i några dagar... så nu är det dax att tvätta de kläder som jag ska ha med mig i min packning... och ni som känner mig vet ju att jag är värre än de flesta när det gäller packningar... det är få människor som har större packning än mig när de åker någonstans... och jag skulle bli förvånad om jag inte har med mig kläder för ungefär tre veckors vistelse på Gotland... bara så där fall i fall... ni vet... det kan ju bli... varmt... kallt... sol... regn... blåst... och är det inte vädret som styr så är det ju bra att ha lite reservkläder med också... ni vet så där fall i fall... jag skulle råka spilla... snubbla... elda upp... riva sönder eller bli bestulen... så varför inte ta med ALLA kläder jag har... bara så där... fall i fall någonting (läs vadsomhelst) skulle hända.

Jag har alltid haft svårt för att få plats med min packning... det hjälpte inte att jag förra året köpte en gigantisk resväska... nä tvärtom så gjorde det nästan saken ännu värre... jag fick svårigheter att stänga den också... och den resväskan är verkligen stor... riktigt stor... ja herregud... snacka om lyxproblem.

Vi håller ju på att dra ihop ett EU-projekt om fattigdom som ska bli en studiecirkel under hösten... vårt focus ligger på utanförskap och jag blev lite förvånad igår när jag såg att moderaterna tydligen hade det som en valfråga förra valet... om de har det i år också vet jag faktiskt inte... ska ärligt säga att jag inte brytt mig en enda sekund om valet än så länge... jag är mer intresserad av praktisk politik... att stå och snacka en massa intresserar mig inte så mycket... iallafall inte när det gäller politik... jag har inte mycket pengar och lever på existensminimum... en konsekvens av att jag helt enkelt struntat i att ta mitt ansvar under en herrans massa år... tack och lov så börjar jag skymta ljuset i tunneln och hoppas att jag ska komma ikapp mig ekonomiskt innan jag dör... men trots att jag inte har så mycket stålar så är jag en väldigt rik kille... för jag har en gemenskap som gör att jag slipper känna mig utanför... för fattigdom kan också vara att inte få vara med... att stå utanför.


Det finns inte mycket i mitt liv som jag kan klaga på... jag är verkligen en riktigt rik kille.

Yoga-äventyret fortsätter...

... på Fårö.

Jo så är det... jag har fått en förfrågan om att göra service på konventet genom att erbjuda alla som vill möjligheten att starta dagen med ett yoga-pass på stranden... att det skulle kunna finnas något slags väder som gör det omöjligt att ha yoga på stranden tror jag inte på... det finns ju kläder för alla väder... och att yoga på något sätt skulle vara väderkänsligt ät absolut inte sant... jag vet det av egen erfarenhet... i somras körde vi ett pass i regn och storm och fan vet om det inte var ett av de häftigaste yogapass jag upplevt.

Så ta med er varma regnkläder (utifall det skulle råka bli regn och kallt) till Fårö och haka på yogan som kommer att gå av stapeln på en strand nära konventet... hur den kommer att se ut har jag ingen aning om... det enda jag vet är att jag har en idé om att det kunde vara lite shysst att sitta och meditera under ett paraply på en strand... eller varför inte... utan paraply...


Det finns inga dåliga väder... bara dåliga kläder.

Jaha, hejdå Barcelona...

... och tjänare Milan.

Det är ju tur att jag är en medgångssupporter eftersom jag är en sann Zlatanist... för helt plötsligt så blev ju Serie A betydligt mycket intressantare än Lá Liga... visserligen så är det med en liten smula sorg som jag ser Zlatan försvinna från Barcelona för jag har ju lärt mig att uppskatta det lagets spel och alla dessa fatastiska spelare... men va fan... nu får jag se fram emot en väldigt intressant Champions League istället... Real Madrid har ju Zlatan sänkt förut och visst är det flippat att han också får möta Ajax som han ju vunnit flera titlar med... Auxerre vet jag inte så mycket om... än.

Sen kan jag ju alltid drömma om att Milan går vidare och till slut får möta Barcelona i en avgörande match.


Zlatan är helt klart och utan tvekan Sveriges största fotbollsstjärna... någonsin.


Håll dig till "vinnarna"...

... tycker jag är ett himla bra förslag.

Jag förstår om en och annan reagerar och tycker att det låter lite... ja hur fan det nu kan låta... ni vet... det låter ju bättre att hjälpa och stödja förlorarna... ändå så är det ett uttryck som vi i vår drogfria gemenskap slänger oss med... och som jag ser det så finns det finns en jävligt bra anledning till det... och som har lite med våra traditioner att göra... ni som är med i gemenskapen har hört talas om begrepp som attraktion istället för marknadsföring... att det helt enkelt funkar bättre.

När jag håller mig till "vinnarna" så mår jag bättre... för de som jag räknar som "vinnarna" är personerna som tar hand om sitt eget tillfrisknande... vågar se problem som förtäckta lösningar och en möjlighet till utveckling... kort sagt "vinnarna" är människor som vägrar att leva som offer utan istället tar del av livet på livets villkor... jag gillar att hänga med människor som gillar att leva... för det smittar... och jag vill också vara en vinnare... så jag tänker fortsätta att hänga med vinnarna... jag är av den mycket enkla åsikten att om jag vill lära mig spela fotboll ska jag hänga med fotbollskillarna... inte hockeysnubbarna.


... i mitt liv som missbrukare så fanns det inga vinnare... bara vinare... "öhhh"... den var dålig.

Ja, va fan...

... jag får väl anse mig vara nöjd ändå.

Satte ju upp några mål som jag skulle ha fixat idag... förlåt... klockan är mycket... igår... och jag måste erkänna att jag inte nådde riktigt ända fram... visst jag log mot några medmänniskor... gick på ett möte... och ringde min sponsor... men... jag bytte inte mina linser.

Men va fan, tre av fyra är väl inte så dåligt ;-).


Det är när jag bär mina positiva glasögon det är lätt att glädjas åt att nästan nå ända fram.

Zlatanist...

... javisst.

Visserligen så hoppas jag fortfarande på att han stannar i Barcelona och slår sig in i startelvan som den skyttekung han är... men som en sann medgånssupporter så spelar det faktiskt inte så stor roll vilket lag han spelar med... ja så länge det inte är AIK då förstås... någon form av gräns har ju även en medgångsupporter... men vad jag vill säga är att jag håller på Zlatan oavsett... alltid.


Det kan ju bara vara "vissa" Svenskar och Guardiola som inte fattar vilken lirare Zlatan är.

Och att vara medgångsupporter kan förvisso reta någon... men helt ärligt... hur skönt är det inte att alltid hålla på det laget som vinner ;-)... och att vara Zlatanist är ingen chansning... han är en vinnare... alltid.

Vilka glasögon ska jag välja idag?...

... kan jag alltid fråga mig själv.

Att jag tänker göra mitt bästa för att sätta på mig de positiva glasögonen råder det ingen tvekan om... jag är utan att ljuga faktiskt rätt bra på att se det positiva i livet... anser mig väl inte ha så stort val med tanke på hur det ser ut i vår värld... det hade ju inte varit så svårt att deppa ihop totalt om jag valt att ta på de negativa glasögonen istället... bara för att jag är en optimist innebär det inte att jag är blind.

Idag är även en dag då jag tänker förbättra min fysiska syn... inte med några nya glasögon men däremot genom att byta mina månadslinser... de gamla har jag haft i mina ögon i flera månader nu och jag känner att de börjar bli lite slitna... egentligen så ska jag byta linser varje månad men... ja det finns ett men... eller rättare sagt det finns två men... det ena är ren snålhet... det är dyrt med linser och då blir det ju betydligt billigare att ha dem tre gånger så lång tid än den rekomenderade... men... ja det finns ett men till... den största orsaken till att jag inte byter mina linser på de rekomenderade tiderna är att det tar ungeför en månad innan de känns riktigt, riktigt bra att bära... och då får de sitta kvar... för varför ska jag ta ut dem när jag inte känner att jag har några linser i mina ögon och samtigt ser hur bra som helst?

Men idag så tänker jag byta linser... och idag så tänker jag ringa min sponsor... och idag så tänker jag gå på ett möte... och idag så tänker jag ge en medmänniska ett leende... och ta mig fan... det tror jag räcker för att jag ska få en riktigt bra dag... det är rätt skönt att kunna ta på de positiva glasögonen och vara optimist... och kunna känna tacksamhet över att jag faktiskt har det valet.


Ett leende är ett bra redskap för oss som väljer att ta på oss de positiva glasögonen.

Att skjuta upp saker...

... kan jag vara alltför bra på.

Idag så satte jag mig inte direkt och bloggade och sen har jag skjutit det på framtiden typ hela dagen... och det tar ju mer tid att skjuta upp saker än att göra dem omedelbart... helt enkelt ett jävla slöseri med tid att inte göra mina prylar direkt... vilket jag inte har några som helst problem med att förstå rent intelektuellt... däremot betydligt svårare att omsätta i praktisk handling... och jag märker redan nu när jag skriver här hur jag går som katten runt het gröt... för jag VET precis varför jag skriver detta just nu... att det är ett sätt för mig att påminna mig om att jag borde ringa min sponsor... för några dagar sedan... ja om jag ska vara helt ärlig... så skulle jag nog ringt redan för flera veckor sedan...

... men det gör jag inte...

... istället så tar jag massor av beslut att ringa... sen... imorgon... för att jag ska bara fixa lite först.

Jaja... jag lovar här och nu dyrt och heligt att jag ringer honom... imorgon.


Tillfrisknande är en färskvara och jag behöver göra praktiska handlingar på daglig basis. 

Semestern...

... fortsätter.

Efter en liten paus med ett besök i skolan fortsätter jag nu med att ha semester... i en dag... för imorgon så har jag gett ett lötfe om att jobba några timmar... för jag ska bara... men sen... efter imorgon... *suck*... ni hör hur det låter va?

Jaja... idag så har jag semester iallafall... och jag sitter här hemma iklädd enbart en morgonrock vid mitt köksfönster och ser på när regnet och blåsten piskar över det smålänska inlandet... inte något sommarväder här hemma hos mig direkt... men en helt underbar dag för att kunna ligga framför TV:n och slappa en hel dag... kolla film och lata mig... möjligtvis orkar jag slänga in en tvätt i maskinen.

Annars så har jag haft några bra dagar i Vaxholm tillsammans med mina fina klasskompisar... och vi har pluggat... herrejävlar vad vi har pluggat... jag har aldrig i hela mitt liv varit i närheten av att plugga som vi gjort denna gång... jag känner mig fortfarande helt slut mellan öronen...


... av att plugga in en helt sinnesjuk massa information på några få dagar... phuuu...

... men å andra sidan så har jag lärt mig hur mycket som helst och det är kunskap som jag kan använda mig av i mitt arbete för att förstå saker och ting jag kommer att stöta på lite här och där... bilden här ovan är en rätt enkel modell för mig så att jag förstår hur viktig sömnen är... och hur droger av lite olika slag påverkar min sömn... och vad som blir resultatet av att inte kunna sova och drömma normalt.

Men just nu så ska jag drömma vidare om att få in en liten smula semesterkänsla i mitt liv.

SMS-inlägg

dsc_0957 (MMS)

SMS-inlägg

dsc_0959 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0950 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0947 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0946 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0944 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0941 (MMS)

frukost...

0_dsc_0936 (MMS)

frukost...

plugga... ...

dsc_0935 (MMS)

plugga... .. är någonting som jag väl inte är så jävla bra på... men va fan... en gör sä gott en kan...

SMS-inlägg

0_dsc_0933 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0931 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0925 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0922 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0901 (MMS)

Dokusåpan...

... som häckade sidan om oss på stranden i Tylösand har snart premiär.

Jag kunde ju inte låta bli att knappa vidare när jag läste i blaskan om den nyss... de första bilderna från skandalsåpan... "Det värsta som visats" lockade rubriken med... och så blev vi bjudna på några små klipp ur den kommande säsongen som startar den 8 september... det jag reagerade på var när jag fick se en närbild på vår hjärtflagga fladdra förbi i en kort sekund... och jag började fundera... nu kanske folk tror att hjärtflaggan tillhörde dokusåpan... hehe... kan vi få betalt för det?


Eller hemska tanke... nu kanske folk tror att vi som satt vid hjärtflaggan VAR dokusåpan ;-).

Sanningen var ju faktiskt att i tävlingen mot dokusåpan (som vi för övrigt själva hittade på) var vi överlägsna... visserligen så visste inte Dokusåpan om att det fanns en tävling men det behöver vi ju inte bry om om för det har ju inte Surf-Peter vetat alla andra år heller... jaja... i vilket fall som helst så vann VågaVa den tävlingen med minst 100 - 0... bara så ni vet.

Hastigt och lustigt...

... så är vi på väg till Vaxholm igen.

Jag var inte riktigt beredd på det... från början så var det bestämt att vi skulle åka upp i slutet av september... men det blev ändrade planer och jag fick lov att avbryta min semester för att åka upp och plugga i några dagar... för vi ska vidareutbilda oss för att bli fullfjädrade Addiktiologer om ett och ett halvt år... och när jag ser det i det perspektivet så tar jag mer än gärna semester från min semester i några dagar... och föresten så har jag redan fuskat och jobbat lite i smyg... i mitt jobb så är det lite svårt att ta semester på "riktigt"... då behöver jag nog allt åka bort... långt bort... till månen kanske?

Jag har fått en idé om hur vi skulle kunna utveckla vår verksamhet... och det är skoj att hitta på nya vägar för att kunna utvecklas och bli en ännu större tillgång i samhället än vad vi redan är... för jag kan utan att tveka säga att vi har gjort VågaVa till en tillgång i samhället... någonting som jag inte tror att det var så många som trodde på från start... men vi trodde på vår idé... och det är med den erfarenheten i bagaget som jag vågar planera och fantisera om hur vi ska kunna använda oss av vår utbildning på ett praktiskt sätt i framtiden... och jag älskar att hitta på nya idéer... och utvecklas.


Det kan nog vara lite rörigt mellan mina öron ibland... men glödlampor kan tändas ändå ;-).

Tack och lov så har jag förståndiga kollegor att bolla mina idéer med... och tillsammans så har vi gång på gång visat att vi kan göra det mesta som vi kommer överens om att förverkliga... det var många som skakade på huvudet åt oss när vi startade VågaVa... eller när sprang omkring med röda hjärtballonger och kramades på narkotikamässorna... det tog några år sen märkte vår omgivning att vi stod kvar med våra ballonger på mässorna... och fortsatte att VågaVa "vackra & värdefulla"... att vi faktiskt höll oss drogfria och att vår idé funkade även efter 10 år... vi har gjort massor av fel och har fortfarande brister... men vi finns kvar och har vuxit för att vi vågade ta en chans och göra det vi trodde på... så jag känner mig taggad med mina nya idéer...  

... för egentligen så finns det ju inga problem... bara förtäckta lösningar.

SMS-inlägg

0_dsc_0897 (MMS)

SMS-inlägg

0_dsc_0896 (MMS)

Semesterpaus...

... i några dagar.

Om någon timme sitter jag på mitt jobb i ett möte... min semester får ta paus i några dagar... plikten kallar.

Men jag är en optimistisk kille och har jag packat ner mina badbrallor även denna dag... efter gårdagens bad så har jag fått mersmak och hoppas på ett dopp i det salta havet även denna dag... jag håller tummarna för att det fina vädret som jag ser utanför mitt köksfönster håller i sig.


Det kan vara årets sista dopp som väntar på mig i böljorna på mitt älskade Tylösand idag.

Men först så ska jag jobba i några timmar... det dök upp ett möte som jag var tvungen att medverka på och imorgon så ska vi ju iväg till vår skola för att plugga i några dagar... så min semester tar semester i några dagar nu... och det är helt okej... en veckas jobb mitt i min semester var väl ingenting som jag hade planerat men det är bara att gilla läget... inga problem.

Jag har världens bästa jobb och kommer dit med ett leende på mina läppar idag.

Återkomsten...

... till Sveriges häftigaste strand.

Idag så passade jag och en god vän på att ta en liten tripp till stranden på Tylösand... det har ju varit lite si och så med badvädret på min semester än så länge... trodde jag... för vi hade med oss badbrallor... och som vanligt på Sveriges häftigaste strand Tylösand så passade solen på att titta fram mellan molnen... och vi kastade oss med dödsförakt ut i vågorna... och dra på trissor... det var varmt i vattnet... vågorna var surfbara och det var helt jävla otroligt och sanslöst... underbart.


Det var i det närmaste helt folktomt på stranden där vi passade på att ta ett sensommardopp.

Jag trodde att jag var killen som inte badade på min semester och är just nu väldigt tacksam för att jag inte brydde mig om att leva upp till den myten... så himla mycket skönare det doppet gjorde min dag... och jag kunde känna lyckokänslorna strömma genom min kropp när jag kastades runt i de stora vågorna... woow... livet är verkligen njutbart när jag väljer att upptäcka och utforska de små guldkornen... som ett varmt och skönt sensommarbad på Tylösand.

SMS-inlägg

0_dsc_0873 (MMS)

Tand-doktorn del 200...

... känns det som.

Idag är det dax för ännu en runda till tand-doktorn i Halmstad... han ska plocka bort stygnen från min operation förra veckan... sen har jag "bara" en tid till innan jag förhoppningsvis ska vara färdig med min behandling för denna gången... när han opererade min "sämsta" tand förra veckan så trodde han nog att den skulle kunna hålla i många år till... och det lät ju bra tyckar jag... även om jag direkt undrade hur många år han menade... såklart.


Det är ett och ett halvt år sedan jag knallade in till tand-doktorn på länssjukhuset i Halmstad.

Det har tagit lite tid att fixa mina tänder och det är en stor skillnad att vara peter idag när jag har tänder i min mun... visst kan jag ha åsikter om det faktumet... ni vet "det är insidan som räknas" och allt det där... men helt ärligt så funkar inte verkligheten på det sättet... vi lever i en värld där utsidan blir allt viktigare och betyder mycket för hur du blir bemött... jag får ett helt annat bemötande med tänder i munnen än vad jag fick när jag såg ut som på bilden här ovanför... det är fakta.

Så visst... mina många besök hos tand-doktorn har förändrat mitt liv... massor.

Att "ta det lugnt"...

... kan vara väldigt stressande.

Jag har en dag då jag ska göra absolut "ingenting"... och det kanske låter väldigt enkelt att göra "ingenting"... men tro mig... ingenting kan vara mer felaktigt... det är ju skitjobbigt att göra absolut "ingenting"... jag blir mest bara...

... rastlös av att göra "ingenting".

Trodde nog att jag var en hejare på att ta det lugnt... men här sitter jag och är fullt aktiv i mitt "ingenting"... knappar på datorn... springer upp och ner för trapporna i mitt hus mellan TVn och datorn... känner mig mest rastlös nu när jag bestämt mig för att inte göra ett skit idag... tittar på min gräsmatta som behöver klippas... ser på min dammsugare som längtansfullt tittar på alla mina dammtussar... och kommer på varför jag är så jävla rastlös just nu när jag gör "ingenting"... insikten kommer som ett slag mitt i solar plexius.

Det är nu när jag gör "ingenting" som jag känner mig stressad över allt som jag borde gjort för länge sen... och istället sett till att ha fullt upp för att slippa göra någonting åt mina "borden" som dammsugning, gräsklippning och all den där vardagliga rutinen som jag är så bra på att prioritera bort till någon gång sen... och har lätt för att bestämma mig för att skjuta upp de tråkiga vardagssysslorna till imorgon... för jag ska bara fixa en pryl först...

... och sen blir jag till råga på allt förvånad över att jag känner mig stressad och rastlös...


Semester kan vara luriga grejer med tid för eftertanke om vad jag behöver göra i mitt liv.

Vänner...

... är en av de största gåvorna.

Ska strax dra iväg på ett tidigt yogapass... och det kan nog vara bra att sträcka ut och värma upp kroppen med tanke på vad som står på schemat idag... det ska bäras möbler... hyras släp och köras skräp till tippen... jag ska helt enkelt hjälpa till att få bort sådant som blir över när det flyttas från en stor lägenhet till en lite mindre lägenhet... och det kan ju som ni vet bli en hel del.

Jag slipper att göra detta ensam... för eftersom jag har vänner i mitt liv så finns det altid någon som ställer upp och hjälper till... och jag kan inte låta bli att undra hur människor utan vänner och bekanta gör i sådana här situationer... för jag vet ju att det finns massor av människor som är väldigt, väldigt ensamma i vårt land... vilket jag ibland kan glömma bort eftersom jag är en oerhört lyckligt lottad kille som har massor av vänner... överallt.


Det kan vara lätt att ta saker och ting för givet... jag är väldigt tacksam för att jag har vänner.

Tacksamhet är en väldigt behaglig känsla...

SMS-inlägg

0_dsc_0852 (MMS)

Inget Internet...

... här hemma i några dagar fick mig att reagera.

Mitt Internet ballade ur i lördags så jag har inte kunnat koppla upp mig på "nätet" på några dagar här hemma... och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... men en sak är klar... herrejävlar vad jag har vant mig vid att vara uppkopplad... typ dygnet runt... fick klara abstinenskänningar av att inte kunna gå in på nätet... men nu är det fixat... hipp hipp hurra!!!... men det kostade lite... för nu så funkar inte telefonen längre... jaja, man kan ju inte få allt.


Ibland händer det att jag blir en smula trött på krånglet med min telefon... *suck*.

En sak som jag lärt mig den senaste tiden är att även om allt möjligt krånglar... typ bilen, internet, telefonen eller vad det nu kan vara så behöver jag inte slå sönder saker eller flippa över på något annan sätt... nej, det spelar egentligen inte någon roll vad det är för känslor som jag känner... jag behöver inte längre aggera ut på dem... meddetsamma omedelbums... inte så att jag på något sätt lägger locket på mina känslor... nänä... tvärtom ta mig fan... är nog faktiskt närmare mina känslor än jag någonsin varit... kanske just för att jag inte behöver aggera ut på dem... det känns mer som om jag lugnt kan acceptera de flesta känslor och välja hur jag vill aggera på dem... och det är fan stort... det är frihet.

Tror det började med att jag lite av en slump "råkade" bli en rökfri rökare... och att detta råkade samanfalla med ett 6 - 7-stegsarbete där jag fick ett val att välja om jag ville aggera på mina defekter eller inte... defekterna försvinner ju inte... men det är skönt att veta att det är jag som väljer om jag vill aggera på dem... och att bli rökfri i den vevan var helt fantastiskt... jag är fortfarande röksugen lite då och då... men än så länge väljer jag att inte röka på mina röksug... jag väljer inte bort mina röksug utan gör istället som så att jag känner efter hur de känns... accepterar dem med öppna armar... och skiter i att tända en cigg... vilket får mig att känna mig stark och fri på samma gång som röksuget försvinner på några sekunder...

... frihet är att ha ett val.

SMS-inlägg

0_dsc_0851 (MMS)

Idag ska det tävlas...

... i golf.

Och som vanligt så tar jag på mig inställningen att "Det viktiga är inte att delta, utan det viktiga är att vinna"... såklart *L*. Nu är ju inte jag världens bästa golfspelare så det finns en liten (pytteliten) möjlighet att jag får ändra den inställningen till en av mina andra favoritinställningar när det inte går riktigt så bra som jag vill... och då känns det bra att ha en "Alla vinner-inställning" i reserv... bara sådär lite utifall *L*.

Jag var nere i min döda pappas källarförråd och hittade nya vinnarklubbor för dagens match... jag är helt övertygad om att han skulle tycka om att se dem användas och tittar han på från himlen så kanske jag får till ett och annat slag... för han var ju en minst sagt aktiv golfare tills bara några veckor innan han dog... jag hittade ett papper i golfbagen där han hade ett intyg från överläkaren för att få tillgång till en golfbil när han blev så sjuk så att han inte pallade att gå runt golfbanan längre... rekordet var nog då han spelade 374 golfrundor på ett år... i Sverige... visserligen så hade han en golfbag för vintergolf med röda bollar och specialpeggar, men ändå, 374 (trehundrasjuttiofyra) 18-hålsrundor är många rundor på ett år.


Det är med min pappas inspelade klubbor som jag kommer till matchen för att vinna idag.

Färdiglagat...

... både i min mun och min nya bil.

Det var lite av en surealistisk känsla att opereras i munnen... inte så mycket för själva operationen utan mer för att ligga under ett grönt lakan som täckte hela mig... förutom ett litet hål för munnen... att inte kunna se vad som hände hjälpte mig faktiskt att slappna av... efter att ha fått min bedövning så gick det som en dans (kanske inte riktigt rätt uttryck men va fan...) och en timme senare så sydde tand-doktorn ihop mig... fixat och klart... min mun är lagad...


... precis som min nya fina bil... lagad och som bonus städad både utvändigt och invändigt.

Så nu hoppas jag att både jag och bilen håller några mil till... visserligen så är jag en liten smula svullen på min kind och får inte borsta min lagade tand innan doktorn plockar bort stygnen i nästa vecka... något som jag kan leva med utan problem.

Jag har ju haft semester i en vecka nu... och efter några semesterdagar i Strängnäs så har jag inte riktigt hunnit med att ha så vidare mycker semester... det har liksom varit full fart mest hela tiden... men idag så ska jag hämta min dotter och chilla lite här hemma innan vi beger oss ut på äventyr i morgon... då ska det nämligen umgås så det står härliga till... det är golfturnering, mat och talardag i Halmstad... med tillhörande trevligt sällskap... vad mer kan jag önska mig?

Tand-doktorn...

... ska operera en tand i min mun idag.

Och det känns riktigt, riktigt otäckt tycker jag... förståndsmässigt så förstår jag att riktigt otäck blir det om jag inte opererar... och att om jag vill fortsätta se fin ut i min mun så behöver jag göra detta besöket... men känslomässigt så känns det mest jobbigt... jag är helt enkelt lite rädd för att det ska göra ont.


En bedövningsspruta är inte stor och funkar skitbra... bara riktigt otäckt en pytteliten stund.

Tack och lov så finns det ju bedövning... och när jag tar den så gör det pyttelite ont en liten sekund... men det är ändå otäckt tycker jag och börjar redan nu ladda för mitt besök... för det funkar att ladda mentalt... yoga är kanon när jag sitter i tandläkarstolen... att focusera på min andning och kunna slappna av fast jag är en smula spänd.

Annars så ska det bli skoj att träffa tand-doktorn och sköterskorna... de är jättetrevliga och jobbar ju faktiskt med att få mina tänder att hålla så att jag kan använda dem till det man använder tänder till... äta och le... och jag vill kunna le... stort.

Zlatan är tebax...

... och dominerar.


Det är så jävla vackert... nu är Svensk landslagsfotboll skoj igen... viva Zlatan.

mat äta mat äta mat... thaimat... med pinn...

0_dsc_0836 (MMS)

mat äta mat äta mat... thaimat... med pinnar... mums.

mariefred...

0_dsc_0829 (MMS)

mariefred...

jag blev kvar i strängnäs...

0_dsc_0800 (MMS)

jag blev kvar i strängnäs...

strängnäs i mitt hjärta

0_dsc_0791 (MMS)

strängnäs i mitt hjärta

Semester...

... och en liten roadtripp står på schemat idag.

Några dagar på resande fot och en liten tripp till Strängnäs... en för mig fortfarande helt okänd del av vårt land... och det ska bli skoj att besöka en vän till mig i denna metropol... jag funderar och funderar på vad jag vet om just Strängnäs och kommer fram till att det är helt tomt mellan mina öron på information... och det gillar jag... ett helt oskrivet blad att börja måla på.


Några dagars semester i Strängnäs och se vad den staden har att erbjuda mig... spännande.

Jag undrar om det är många som åker på semester till Strängnäs... jag har liksom inte hört talas om det... mina polare snackar om Fårö, Barcelona och Indien... att ingen nämner Strängnäs får mig att känna mig som en upptäcksresande... i verklighetens Sverige... på riktigt.

Ja jävlar... vilket äventyr som väntar på mig... woow!!!

Sommarfest i Jönköping...

... väntar mig denna första dag på min semester.

Jepp, nu har jag semester... och har väl inte direkt hunnit känna efter hur det känns än... istället så känner jag mig lite nervös inför att tala på en sommarfest i Jönköping... detta trots att jag VET att man inte kan misslyckas i vår gemenskap... att man ALLTID är älskad precis för den man är.

Men det spelar naturligtvis inte någon som helst roll... jag blir nervös ändå.

Det är okej... ska bli skoj att träffa mina vänner och tillbringa min första lediga semesterdag i ett gott sällskap... jag hade ju tänkt att vara ledig hela augusti ut men där fick jag tji... eftersom jag blivit antagen till Metodkursen i min Addiktologiutbildning så får jag snällt styra kosan till Rosgarns Kursgård i Vaxholm redan på lördagskvällen den 21 augusti för att sitta på skolbänken i några dagar... och det gör jag med glädje.

Från det ena till det andra så hade vi ju avslutning på "VågaVa go beach 2010" igår... och precis som förra året så ville vi avsluta med någonting man kunde stoppa i munnen... i år så valde vi bort vår vanliga VågaVa-glass på Möllegård...


... till förmån för vår gode vän Christians strandcafé... där vi mumsade våfflor i regnet. 

Regnet har på något underligt sätt också blivit en tradition som avslutning på vårt sommarprojekt... och det är lite flippat hur det kan bli... vi körde våran sista strandyoga... hann med en avslutande mulle... promenerade och åt en middag... sen kom regnet... som för att säga farväl.

Men nu är det semester för mig... snart kommer en vän och plockar upp mig så att jag slipper att åka i "Ryssvärmebilen" till Jönköping... och jag tänker njuta av min semester... en dag i taget... och bara för idag så ska jag göra mitt allra bästa för att få en bra dag tillsammans med mina fiNA vänner... någonting säger mig att det inte kommer att bli så svårt att trivas idag.

Sista dagen i paradiset...

... på stranden i Tylösand.

Vilken fantastisk sommar vi fick på Tylösand... det är nästan helt overkligt vilket underbart sommarväder som bjudits oss... sol nästan varje dag... och fler besökare än någonsin... ja det är som vanligt en större succé än någonsin... detta året hade vi ett nytt inslag som jag på stående fot kan lova er att vi kommer att ta med även nästa år...


... strandyogan... idag har ni chansen för sista gången detta år... kl.10.30 på Tylösand.

Det är med en lite smula saknad som vi avslutar "VågaVa go beach 2010" ... men allting har sin tid och det är även skönt att ännu en gång kunna avsluta och färdigställa någonting som vi påbörjat... i mitt "gamla liv" som aktiv narkoman var jag rätt bra på att starta nya projekt... men jävligt dålig på att avsluta dem... så är det inte längre... nu för tiden så njuter jag av känslan av att få göra klart det jag lovar... vi lovade att fixa fem veckor på stranden i Tylösand oavsett väder... och det har vi gjort idag... med råge eftersom vi även lyckades med att köra yoga varje dag...

... och fan vad häftigt det var att se hur det kom människor "utifrån" och deltog i vår strandyoga... hur vi kunde ge bort någonting helt kravlöst med stor glädje och som uppskattades av fler än oss själva... den känslan är obetalbar... tack till er som vågade ge er möjligheten att starta dagen och njuta av ett yogapass på stranden.

Ryssvärme i en SAAB...

... som fick jag låna av bildoktorn.

Och inte vilken SAAB som helst... utan en väldigt VARM SAAB... väldigt, väldigt VARM... för värmen i bilen är högfungerande i allra högsta grad... den funkar så himla bra att den inte ens går att stänga av... den står på fullt hela tiden... att köra denna bilen är lite som att bo i Ryssland dessa dagar då de där borta har drabbats av den värsta rekordvärmem på 100 år... och att i den värmen köra en bil utan klimatanläggning... med andra ord så märker jag inte längre av att det är en ganska shysst temperatur ute i vårt avlånga land... när jag kör bil är det hela tiden en tropisk hetta... det blir inte mycket svalare ens när jag vevar ner fönsterna.


Så här ser en "Rysslandsvärmesimulator" ut... av svensk modell i form av en SAAB.

En av fördelarna är att den är väldigt bensinsnål eftersom jag inte kör några längre resor i onödan... att åka på bilsemester i en bastu går helt enkelt bort...

Ännu en fantastisk sommardag...

... på stranden väntar på oss.

När jag steg upp i morse så var det väldigt mulet och lite grått utanför mitt köksfönster... men jag blev inte ens förvånad när jag närmade mig Halmstad... ovanför Tylösand lyser solen från en klarblå himmel... med en lagom lite svensk temperatur... faktiskt lite varmare i vattnet än i luften... och ännu en lugn dag på stranden väntar... det märks att industrisemestern är slut... mycket lugnare... skönt.

Några få dagar kvar på vårt sommarprojekt... och jag vill påstå att årets upplaga av "VågaVa go beach" är den bästa någonsin... flest folk... bäst väder... och så årets stora succé... yogan.


Jag känner mig nästan som en "riktig" yogainstruktör... det är mitt bidrag till mänskligheten. 

Min bil...

... har tagit en längre semester.

Min nya bil pajade ju förra veckan... och bildoktorn har tagit den under sina vingars beskydd... och det enda jag kan göra är att vänta... för min bildoktor är en poppis kille bland de trasiga bilarna som behöver lagas... och det är kö för att få komma in i hans verkstad... med andra ord... reperationen av min bil dröjer och prognosen är att jag tidigast i början av nästa vecka kan hämta min då förhoppningsvis fungerande bil.

Detta innebär att jag har problem med att ta mig dit jag redan har bestämt och kommer att bli en smula beroende av mina vänner för att kunna transportera mig... jag tycker inte om detta... missförstå mig inte nu... jag gillar att jag har vänner som jag kan be om hjälp... men jag tycker inte om att vara beroende av andra för att kunna transportera mig från punkt A till punkt B.


Jag håller alla tummar jag kan för att min nya bil snart ska få komma hem igen... helst igår.

Denna veckan så har jag vår VågaVa-buss... men på fredag så tar jag semester och då får jag ett litet problem... det finns en liten möjlighet att jag kunde låna en gammal SAAB av bildoktorn... men han berättade för mig att den inte var i absolut toppform och nog bara lämpade sig för kortare resor i nödfall... samt att värmen visst hade pajat... inte så att den lagt av... nänä... det hade ju inte varit så farligt nu när det är sommar... men det var visst tvärtom... det var full värme hela tiden... inte så skoj att köra några längre sträckor med full värme på sommaren.

Men men... idag så är det ännu en dag på stranden som väntar på mig... med yoga... thoho...

Börjar bli lite sliten...

... av strandlivet nu.

Jag kan tänka mig att många tycker att mitt jobb på stranden är som att ha en extra semester... och det kanske det är i många avseende... dock så känns det inte så just nu... tvärtom så börjar jag bli rätt sliten och trött av alla timmarna ute i det fria... frisk luft och salta bad tar på krafterna... big time.

Stupar i säng på kvällarna och släpar mig ur densamma på morgonen.

Däremot så kan jag känna hur bra yogan är för mig... för även om jag är trött och sliten så känner jag mig stark fysiskt... mer vältränad än innan projektet startade... och det kan jag tacka yogan för... yogan och vår långa promenad längs stranden när vi går och käkar varje dag... det är bra träning att gå i sanden.

Fyra dagar kvar nu... av årets "VågaVa go beach"... som har haft fler besökare än någonsin denna kanonsommar där solen lyst över oss mest hela tiden... för så är det ju... flertalet av människorna kommer ner till stranden då det är hett och solen gassar för full kraft... igår var det mest... lagom... och det var flippat att se hur stranden hade förvandlats... att industrisemestern var slut... borta var partyt och ner kom familjerna... ja det är intressant att tillbringa många veckor på en strand och följa alla skiftningar... för Tylösand har väldigt många olika ansikte... jag vet aldrig vad som väntar... mer än att vi kör ett yoga-pass... oavsett väder... varje vardag kl. 10.30.


Tylösand är en strand med väldigt många ansikte... varje dag bjuder på nya överaskningar.

En svunnen tid...

... kom och hälsade på igår.

Jag var och tittade på när det åktes skateboard igår... och det fick mig att minnas tiden då jag åkte omkring på en bräda längs Göteborgs gator för 100 år sedan... och vi hade en bassäng uppe på ett berg att åka i... det var innan en snubbe i skategänget byggde den första rampen... ett inte alltför stabilt hemmabygge vill jag minnas... jag och mina polare byggde våra egna brädor... trixade och åkte slalom i slottskogen... och det är med en liten smula stolthet som jag kommer ihåg när jag var med i sveriges första slalomtävling på skateboard som gick av stapeln i slottskogen på en kristi flygare dag... jag kom till final och slutade faktiskt fyra.


Det var med lite nostalgi som jag kollade på killarna som åkte på rampen igår... woow.

Hade jag ställt mig på en bräda igår så hade jag garanterat slagit ihjäl mig... jag har forfarande inte riktigt repat mig från mitt snowboardäventyr i våras... det är en axel som spökar... och jag tar inte för givet att jag fixar en snowboardsvecka till... och jag kommer garanterat (peppar peppar) inte att ställa mig på en skateboard... för den upplevelsen är för länge sedan passerad... i min ålder väntar helt andra spännande äventyr... lite mer anpassade till min ålder... som ett yogapass på stranden idag kl. 10.30... tjoho...

En vecka till...

... sen har jag semester.

Och jag ska ägna en del av denna veckan till att förbereda mig för en NA-sommerfest i Jönköping på lördag där jag blivit inbjuden för att tala om "vår gemensamma välfärd"... och jag kan känna mig lite nervös när jag tänker på det... trygg men ändå en liten smula nervös märkte jag alldeles precis just nu... minsann... väldigt onödigt egentligen eftersom det är en vecka tills dess och hur mycket som kan hända på den tiden.

Jag håller tummarna för att jag har en bil som funkar på lördag... ingenting som jag tar för givet... mest någonting som jag kan oroa mig för idag när jag ingenting vet om den saken heller.

Överhuvudtaget så kan jag känna hur mycket krångligare mitt liv blir när jag glömmer bort att leva här & nu... för idag har jag inte semester... jag är förvisso ledig men min semester börjar inte föränn om en vecka... idag ska jag inte dela på en sommarfest... nä jag ska köra min dotter till Halmstad för att hon vill vara med på RIX Radio vaddetnuvarigenförnågonting... det är visst en pryl med kändisar och idoler... och idag behöver jag inte tänka på vår yoga på stranden heller... det är morgondagens projekt... nä idag är en lugn dag... möjligtvis så vill jag smita undan in i gårdagen och framtiden för att slippa skriva lite i mitt stegarbete... tvätta... dammsuga... eller för att ännu en dag "glömma bort" att ringa till min sponsor.


Idag är den enda dagen som jag behöver bry mig om, denna dagen... "bara för idag".

90% av allt det jag oroar mig för... det händer aldrig.