Mänsklig...

... är helt okej.
.
Jag är inte perfekt... tack och lov... för jag föredrar att "bara" vara mänsklig... att ha möjligheten att göra fel och kunna göra om och göra rätt... ibland så glömmer jag bort det och grämer mig åt mina egna tillkortakommande... och slår på mig själv för att jag inte är perfekt... och att jag precis som många andra ännu en gång har ägnat mig åt att snacka skit om mig själv... trots att jag vet att det är vansinne så händer det lite då och då... och trots att jag vet att jag ska vara snäll mot mig själv så ställer jag ibland väldigt stora krav på mig själv... krav som jag inte ens skulle drömma om att ställa på någon annan.
.
Man kan inte vinna hela tiden... det kravet skulle vara helt omänskligt.
.
Idag är en dag då jag vaknat och känner att jag "borde" ha gjort mer... mer av allt... skrivit klart mitt stegarbete... fixat med mitt serviceuppdrag... presterat mer på jobbet... ja kort sagt... idag känns det som om jag borde gjort lite mer av allt... och då är det väl dax att göra precis tvärtom... stanna upp och acceptera den känslan... låta pusselbitarna trilla på plats... och sakta, sakta börja med att göra en sak i taget... för så är det ju... dessto mindre jag gör dessto mer får jag gjort.
 

Ännu mer...

... av allt.
.
Snackade med en kompis igår... vi pratade om det här om att aldrig få nog... någonting som jag som beroende lider av... märkte det när jag plockade upp det här med rökningen igen förra året... allra helst när jag tog beslutet om att röka mina sista cigg på flygplatsen innan jag flög hem... herregud... här kan vi snacka om att kjedjeröka... i den lilla buren där rökarna fick sitta och skämmas så tryckte jag först i mig 4 stycken marlboro i sträck... för att omedelbart fortsätta med tre stycken hemmarullade balicigg i samma svep... det var och är fortfarande de senaste ciggen jag rökt och jag minns känslan efter mitt kjedjerökande... hur jag fortfarande inte var nöjd utan bara ville ha mer.
.
Min senaste cigg för lite drygt ett år sedan på Bali flygplats...
.
Jag vet idag att jag inte nöjer mig med en... och att tusen inte är nog... och jag tror att det gäller ganska mycket i mitt liv... jag vill nämligen allt som oftast ha mer... av allt.
 

Tandpetaren...

... har blivit en livsstil.
.
När jag fixade till mina tänder för några år sedan så skapade jag mig samtidigt ett beroende... tandpetare... jag vill inte längre gå ut utan att ha med mig några tandpetare i fickan... vilka jag använder flitigt under dagen... skulle jag av någon anledning vara utan tandpetare så får jag nästan lite panik... för jag har blivit minst sagt känslig för att det ska ha hamnat någonting mellan mina tänder som inte ska vara där.
.
Detta är min favorit bland tandpetarna... ett ypperligt verktyg för att hålla rent mellan tänderna.
.
Ett resultat av mitt petande mellan tänderna märker jag när jag är hos min tandhygienist... nu för tiden så får jag alltid beröm för hur jag sköter mina tänder... och helt ärligt så känns det hur bra som helst... jag kommer fortfarande ihåg den tiden då det var fruktansvärt för mig att gå till tandläkaren... tiden då jag skämdes för hur det såg ut i min mun... och de flesta besöken hos tandläkaren var akuta för att jag hade tandvärk... jag ryser när jag tänker på det... ryser och känner tacksamhet över att det gick att göra en förändring... och att mitt problem ser helt annorlunda ut idag... det handlar mest om att se till att alltid ha en tandpetare i fickan.
 

Drogfri...

... fortfarande.
.
Idag så har jag variot drogfri en herrans massa dagar... och ibland så tar jag min drogfrihet för givet... trots att jag mycket väl vet att jag inte kan göra det... inte någon dag i veckan... för drogerna är aldrig långt borta för en kille som använt droger i alla möjliga och omöjliga situationer... det är inte bra för mig att "glömma bort" mitt ursprung... inte för att jag ska gå omkring och vältra mig i självömkan över hur mitt liv sett ut... snarare tvärtom... för att påminna mig själv om hur bra allting har blivit tack vare att jag la drogerna på hyllan.
.
"En är för mycket och tusen inte nog."
.
Det har hänt att jag blir ifrågasatt när jag berättar att jag inte får glömma bort mitt ursprung... att en och annan tycker att jag borde "gå vidare"... att jag inte behöver gå på de där mötena... att jag är "frisk" och inte behöver påminna mig om det förflutna längre... jag håller inte med eftersom jag vet hur listig och falsk min sjukdom är... att det finns någonting djupt inne i mig som bara väntar på att jag ska sänka garden... en röst i mitt inre som säger åt mig att "det var nog inte så farligt"... nä... jag får aldrig glömma bort att det enda jag fått är ett val på daglig basis... ja tack eller nej tack... det valet försvinner direkt om jag petar i mig någonting.

En rökfri...

... rökare.
.
Så har det då gått ett tag igen... tid tar tid och jag har lyckats hålla mig rökfri i några månader till... ja det handlar t.o.m. om år för min del... tog ju ett kraftig återfall på ciggen för lite drygt ett år sedan när jag var på Bali... och det lärde mig en hel del... dels så blev jag minst sagt förvånad över hur jobbigt det var att lägga ner ciggen en andra gång... första gången gick ju som en dans och jag väldigt förvånad över hur enkelt det var att bli rökfri... det är naturliugtvis inte krångligare en andra gång... principen är ju densamma... att vänta fem minuter innan jag tänder en cigg... att låta röksuget försvinna genom att acceptera det... inget var ju annorlunda... egentligen... trots detta så skrek min kropp efter mer... ganska länge... jag måste erkänna att det var en ganska jobbig tid... inte jordens undergång... men jobbigt.
.
Jag har fortfarande ett paket tobak liggande i frysen om jag skulle vilja börja röka igen.
.
Men om det var jobbigt att lägga ner rökningen en andra gång så var det ingenting mot att skippa dra i mig nikotin från en E-cigg... här snackar vi beroendeframkallande... herregud... att sluta röka vanliga cigg är ju rena barnleken jämfört med att lägga av med en E-cigg... det räcker att jag skriver om det här för att jag ska gå igång... jag har ärligt talat aldrig upplevt något liknande... så om jag personligen skulle få ha en åsikt om hur man blir rökfri på bästa sätt så skulle jag INTE rekomendera en E-cigg... för här kan man enligt mig verkligen snacka om att byta ut pest mot kolera... nä... om ni vill bli rökfria rökare så rekomenderar jag er att göra det enkelt... skit i att tända nästa cigg helt enkelt..
 

Idrott...

... och TV-soffan.
.
Sista OS-dagen... som vanligt sitter jag då i min TV-soffa och aggerar "expert"... som just nu på 5-milen... när tanken slår mig... om hur mycket jobb som ligger bakom för att kunna vara med och ta ut sig så fullständigt som skidåkarna gör i en 5-mil... i TV-soffan ser det rätt enkelt ut men jag förstår ju att själv så skulle jag få behandlas med syrgas efter 200 meter i deras tempo.
.
Jag kan inte annat än lyfta på hatten för dessa kämpar... att de bara orkar.
.
Just nu är det skidor som gäller... om några timmar så är det hockey och OS-final... det är inte utan att det pirrar till lite extra av spänning i min kropp... och jag måste säga att jag trivs väldigt bra i min TV-soffa idag... heja, heja friskt humör.
 
 

Frukost...

... är ju bra.
.
Himla nyttigt att käka frukost på morgonen... och det senaste året så har jag infört denna vana i mitt liv... vilket jag faktiskt är ganska glad över... det kan ju aldrig vara fel att införa nyttiga grejer i livet... fast jag måste erkänna att det är lite motvilligt vissa dagar... det där med frukost har ju inte riktigt varit min grej tidigare... kaffe och cigg har fått räcka för mig... men skam den som ger sig... det går att lära gamla hundar att sitta.
.
Jag dricker fortfarande kaffe på morgonen...
.
Så efter några dagar utan bananer hemma så är jag då igång igen med mitt frukostkäkande igen... och det är inte utan att jag fattar hur enkelt det hade kunna vara för mig att ta bort denna rutin ur mitt liv... det behövs inte mycket för att jag ska förhandla bort den... och tycka att det räcker med en kopp kaffe... dumt... mycket dumt... för det är inte någon tvekan... frukosten ger mig en bättre start på dagen... det är dagens sanning för mig.
 

Brukarinflytande...

... är bra grejer.
.
Idag så bär det iväg till Varberg för ännu ett möte med brukarrådet i Halland... och naturligtvis så behövs vi och våra åsikter... brukarinflytande är ju bra för alla parter... inte minst brukarna själva eftersom det ju till sist och synes handlar om dem... en brukare är ju någon som nyttjar samhällets tjänster... och i vårat råd så har vi inriktat oss på missbruksvården... där det finns hur mycket som helst att jobba med om ni frågar mig... för jag tycker att i ett land som Sverige så ska alla missbrukare oavsett var man bor... ålder... vem man är... kunna erbjudas en chans att bli drogfri... och då menar jag inte om ett tag... en annan dag... om några veckor... eller efter att ha bevisat att man är "motiverad" genom att lyckas hålla drogfri på egen hand en månad eller nåt innan man erbjuds någon hjälp... nä jag menar att vi ska ha ett samhälle där en missbrukare som vill välja ett drogfritt liv ska kunna erbjudas den hjälpen... omedelbart... i samma stund som han/hon bestämt sig för att ge det en chans och ber om hjälp.
.
Dagens ros går till alla missbrukare som vågar lägga ner drogerna och ge livet en chans.
 
 

Skägget...

... en helt ny upplevelse.
.
Jag hamnade på ett möte häromdan... och det var lite skoj att se reaktionerna... först fattade jag ingenting... men sen trillade poletten ner... jag hade ju rakat av håret på huvudet och lagt mig till med skägg sedan sist... att inte ha något hår på huvudet... eller rättare sagt ha väldigt, väldigt kort hår är väl inget att göra något åt... succesivt så har ju ålder och naturens gång tagit ut sin rätt... så det enda allternativet till stubb hade nog varit peruk... skägget däremot är en lite mer intressant uoolevelse... det är första gången i mitt liv där jag helt seriöst tagit ett beslut om att odla skägg... jag har alltid trott att jag inte har tillräcklig skäggväxt för ett skägg... men jag måste nog säga att jag hade fel... och bara för idag så tänker jag behålla det... imorgon är en ny dag... och då får jag ta ett nytt beslut... men visst... jag gillar nog att ha skägg trots allt... tror jag.
.
Det är väl alltid lite intressant med förändringar... så skägget får vara kvar idag också.
 

Tiden...

... och jag.
.
Tiden rullar på i ett rasande tempo... och veckorna bara rusar fram... helt plötsligt så är det ljust både när vi kommer till jobbet och åker därifrån... snart midsommar och dax för årets "VågaVa go beach" på Tylösand... jag blir nästan rädd... åren bara rasar förbi och jag får minsann se till att ta vara på min vardag... göra det bästa av den och njuta av varje dag efter bästa förmåga... för i detta tempo så hinner jag väl knappt blinka innan det är dax för pension... hemska tanke... jag gillade inte alls att skriva det här och nu märkte jag... att bli gammal är ju tyvärr inte någonting som låter så positivt i vårt avlånga land... även om jag än så länge mest upplever det som ganska positivt... tycker att jag fått en befriande distans till mycket i livet med åren... allt är inte lika viktigt och livsavgörande längre. 
.
Det finns fortfarande vissa utvalda saker som är viktiga i livet... som att Zlatan gjorde två mål igår.
.
Att precis allt inte är lika viktigt längre betyder inte att allt är oviktigt... tvärtom så är det rätt befriande att kunna se och förstå vad som egentligen varit viktigt hela tiden... och inte slänga bort en massa energi på saker som inte betyder så mycket... för jag tycker nog allt att livet är alldeles för allvarligt för att tas på allvar... alltid.
 

Nä, nu...

... tog det slut.
.
Nu har jag suttit här och försökt att hitta på en rubrik till dagens blogg... och det funkade bara inte... vissa dagar så har jag bara inget att skriva om... det är fullständigt tomt på idéer mellan mina öron... och vän av ordning kan ju säkert undra varför jag bara inte struntar i att blogga de dagarna... själv funderar jag inte en enda sekund över det... för mig handlar det om rutiner... att skriva någonting här varje dag oavsett... för jag glömmer inte bort hur det startade för några år sedan... jag har länge drömt om att kunna lära mig skriva... helst en hel bok... och efter att ha pratat med en konstnär om det här med inspirationen och skapandet så tog jag ett beslut att lyssna på ett råd... att inte vara styrd av min egen lust att skriva utan istället göra det till en vana... att låta inspirationen växa fram genom hårt arbete... d.v.s. att skriva här varje dag vara sig jag har lust eller ork.
.
Att skriva blogg kan ibland vara enkelt... och andra dagar kan det vara lite svårare med inpirationen.
.
Om jag nu någongång ska skriva den där boken jag drömt om så gäler det nog att ligga i... för jag tror att det ligger mycket hårt arbete och massor av diciplin bakom ett sådant arbete... så jag fortsätter att skriva här... så gott som varje dag... ibland har jag någonting att skriva om och ibland så blir det bara en massa ord... men jag gör det... och det får mig att känna mig nöjd med mig själv... en känsla som jag kan leva med.
 

Andas...

... långsamt.
.
Idag är det bråttom, bråttom... massa möten och mycket flängande... först en sväng ner till Gullbranna innan jag får skynda iväg till jobbet för ett möte med vår arbetsförmedlare... det är snack om att det har blivit betydligt svårare att få en praktikplkats och vi behöver komma fram till lite allternativa lösningar... för vi vill ju hellre leva i lösningen än i problemet... sen bär det iväg ner en snabb sväng till skåneland i eftermiddag... så som sagt... mycket att göra idag... bråttom, bråttom... bäst att ta det lite lugnt.
.'
Idag så blir det SAAB för mig... hoppas jag kommer loss från leran hemma i brännebassalt.
.
När jag har så myckat att göra som idag är det viktigt för mig att ta det lugnt... vara i nuet och ha en planering... göra en sak i taget och inte glömma bort det viktigaste... att andas... lugnt och fint.
 

Billiga resor...

... till värmen.
.
Det är lätt att bli lite bortskämd med sol, värme och salta bad vid denna årstiden... har ju de senaste åren befunnit mig på varmare breddgrader några veckor varje vinter och jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte saknat det i år... så nu håller vi på att kolla om vi inte kan hitta en billig resa till värmen... sista minuten... var som helst... men helst i Asien.
.
Kan mycket väl tänka mig någon vecka på Bali just nu...
.
Det är ju egentligen helt fantastiskt att överhuvudtaget ha möjligheten att kunna dra iväg till andra sidan jordklotet på mindre än ett dygn... och inte är det så himla dyrt heller... det kostar ju faktiskt mer att åka till spanien två veckor eftersom det är så himla dyrt att leva i Europa... visst det tar några timmar till att komma fram... men det kan det vara värt.
 

Att synas...

... i media.
.
När man jobbar med en förening som stöttar människor som vill göra en förändring så händer det lite då och då att media hör av sig och vill göra ett reportage... för det mesta så är det givetsvis positivt eftersom hela grejen i grunden är väldigt positiv... och allra helst när man jobbar i en förening där vi bokstavligt talat räddar livet på varandra... varken mer eller mindre... att sluta knarka och börja leva är inte alltid så himla enkelt som det låter men med rätt stöd och människor runt omkring dig så finns det mycket goda möjligheter... grejen med media är att vi som jobbar med detta ofta beskrivs som någon slags hjältar som räddar livet på en och annan medborgare... och det är ju givetvis inte sant... vi är ju oftast bara helt vanliga människor som har valt att hänga med andra människor som också vill göra en förändring... och när man hjälps åt så är ju som ni alla vet det mesta möjligt... tillsammans är vi starka.
.
Allt är inte alltid vad det ser ut att vara... ibland är det faktiskt ännu bättre.
.
Det kan vara farligt att tro för mycket på allt som visas upp i media... hjältar kan visa sig vara helt vanliga människor med fel och brister... och någonstans så är jag glad över det... det hade ju varit hemskt om jag var tvungen att vara perfekt... då skulle jag inte få vara med... för jag är nämligen allt annat än felfri... och det är okej... det kan jag leva med... att vara mänsklig tilltalar mig.
 

Sjukgymnastik...

... varje dag.
.
Har hållt på ett tag nu... och jag tror minsann att den hjälper en liten smula... sjukgymnastiken... ett gummiband och en jättestor uppblåsbar boll och några få övningar varje dag... en daglig rutin och massa tålamod... och sakta, sakta så försvinner mycket av det onda i min axel... förvisso så kan en del av resultatet bero på att jag har fått ont i den andra axeln... men... jag tycker ändå att det har blivit bättre... det är en sådan där förändring som jag inte riktigt märkt... utan plötsligt en dag så känns det bara... bättre... och jag kan bara konstatera att stora förändringar ofta börjar med små förändringar.
.
Idag så är det alla hjärtans dag.
.
Annars så är dagens höjdpunkt för mig att ha någon att ge ett alla hjärtans dags kort till... någonting som jag är väldigt glad och tacksam över... jag gillar tvåsamheten och känner verkligen vilken väldigt lyckligt Lottad kille jag är när jag lyften blicken från min dator och ser min älskling på andra sidan köksbordet.
 

Inre oro...

... och sinnesro.
.
Lite då och då så drabbas jag av en inre oro... ett tillstånd som jag inte alls tycker om... vad och varför kan variera men ofta så hänger det ihop med att jag flyttar in mellan mina öron och grubblar över någonting... själva grubbleriet är bara starten sedan verkar min inre oro leva ett helt eget liv... och även om jag VET att jag "bara" behöver flytta ut från mitt eget huvud så är det lättare sagt än gjort... enkelt kan ju vara rätt svårt ibland.
.
Att känna sinnesro kan vara väldigt enkelt... och fruktansvärt svårt.
.
En sak vet jag... och det är att jag aldrig riktigt kommer ihåg när min inre oro försvinner... men jag misstänker att den gör det samma stund som jag börjar intressera mig för något annat och helt enkelt glömmer bort att annalysera mig själv... i vilket fall som helst så ger min inre oro mig ett behagligt perspektiv när den påminner mig om att jag även känner det totala miotsatsen... sinnesro... en mycket behaglig känsla... och så är det väl med livet... jag behöver de olika nyanserna för att kunna ta ut rätt riktining och sätta upp mål i mitt eget liv.
 

Ibland...

... så är det nog bättre att vara tyst.
.
Jag har väl alltid varit en kille som pratat mer än vad som jag behövt... en inte alltid så god egenskap... som för det mesta berott på att jag blivit lite nervös av tystnaden... har ju skitsvårt för att låta bli att öppna käften om det blir för tyst för länge... visserligen så måste jag säga att jag blivit betydligt bättre på det de sista åren... eller kanske vi ska säga det sista året... och även om jag har långt kvar till att känna mig helt bekväm i tystnaden så tycker jag att jag känner mig allt tryggare och tryggare i rollen som "observatör" utan krav på att "underhålla".
.
Det krävs en hel del träning för mig när det gäller det där med att "bara" sitta still och vara tyst.
.
Jag gillar när jag kan ta ett kliv tillbaka och "bara" tittar på... visst kan det vara himla svårt men oj så skönt det kan kännas att slippa vara i centrum... och jag behöver påminna mig själv om att ta ett kliv tillbaka... att jorden inte snurrar runt mig... att det finns hur mycket som helst att uppleva om jag bara saktar ner,,, tittar på och betraktar... som bonus så lär jag mig oftast något nytt om livet som kan vara bra att ha när man som jag vill leva livet på livets villkor.
 

Rutiner...

... är viktiga för mig.
.
Glömde visst bort att skriva någon blogg igår... och det är väl inget som jag mår så bra av... jag behöver nämligen mina rutiner för att ha bra ordning på mitt liv... men igår så blev det lite bråttom på morgonen och jag tänkte att jag kunde skjuta upp mitt bloggande tills jag kom till jobbet... tji fick jag... det kom genast en massa annat ivägen och jag glömde helt bort det här med bloggandet... ingen katastrof i sig... även om jag bör akta mig för att bryta mina rutiner.
.
Yogan är någonting annat som jag kämpar för att få in som en rutin i mitt liv... det går... så där.
.
Jag har ett helt gäng rutiner i mitt liv som jag mår bra på om jag lyckas följa dem... t.ex. frukost på morgonen... ingen som är naturligt för mig utan en pryl som jag behöver struktur för att få i mig... fast nu i morse så hoppade jag över frukosten efter att ha förväxlat kanelen med paprikan... där gick gränsen... och helt ärligt så blev jag inte förbannad över att jag sabbade min frukost utan mest glad över att jag slapp... ett tydligt tecken på att jag behöver mina rutiner för att göra det som är bra för mig.
.
Rutiner kan tyckas tråkiga... men det är väldigt viktiga för att få mitt liv att fungera.
 

Att vinna...

... och bli en vinnare.
.
Det är OS-tider... mästare kommer att utses och ta sina platser i historieböckerna... det är guld, silver eller brons som gäller... en fjärde eller femte plats är inte så mycket att ha när de gäller de stora mästerskapen... men jag kan ändå inte låta bli att tänka på alla vinnare som jag umgås med... alla dessa drogfria narkomaner som slutat peta i sig droger och vunnit den största vinsten... livet... vi är ALLA guldmedaljörer.
.
Dagens ros går till alla drogfria narkomaner som gjort det möjligt för mig att tillfriskna.
 

OS-lördag...

... i morgonrock.
.
Idag så gick vi upp tidigt i vår familj... frukost framför TV:n... OS... svenskt i backen... semifinal sloepstyle... nu är det igång... jag kommer att titta på massa sporter som jag inte kollar på så ofta... och det är givetvis extra spännande när det finns någon svensk med och tävlar... som idag... sloepstyle... ett stort medaljhopp i Sven Thorgren som verkar vara en riktigt rolig kille... jag håller tummarna... sen är det ju Charlotte Kalla... och är det någon gång det är riktigt spännande med längdskidåkning så är det väl ändå på ett OS.
.
Lite extra skoj att kolla på killarna när de åker bräda tycker jag... och förstå att jag har begränsningar.
.
Kollade på killarna på sina brädor och kunde bara konstatera att de är akrobater... cirkusartister... för det är helt otroligt hur duktiga de är... och det känns riktigt bra att inse mina egna begränsningar... jag nöjer mig med att lära mig att åka åt "fel" håll... och är nöjd om jag tar mig ner för en backe utan att bryta några ben... trixandet och hoppandet släpper jag med glädje och viss beundran till en yngre generation... själv har jag fortfarande ont i kroppen efter mina sista åk för några veckor sedan... men det kan jag leva med... jag gillar vekligen att åka bräda.
.
Men idag så är det TV-soffan som gäller... och jag drar mer än gärna på mig "expertrollen"... det är rätt enkelt att sitta i soffan och veta precis hur de som tävlar behöver lägga upp sina åk... inga problem alls faktiskt.
 

Medicin...

... eller knark?
.
Det skrivs ut en väldig massa medicin till medborgarna i vårt avlånga land... och jag har väl inget emot mediciner i sig men kan ändå inte låta bli att reagera i vissa fall... ta bara det här med ångest... ett mycket obehagligt tillstånd för de flesta... och jag har full förståelse för att man vill slippa känna på den känslan... grejen är ju bara att medicin i sig inte är någon bra lösning... tvärtom så verkar det som om medicinen förvärar tillståndet... ångesten känns bara värre och värre ju längre tiden går... den enda lösningen verkar vara att peta i sig ännu mer medicin... och ja... ni fattar... till slut så har sjukvården lyckats skapa ännu en missbrukare... en människa som inte kan leva utan att peta i sig droger... skulle läkaren nu vägra att skriva ut medicinen så tror i alla fall jag inte att den människan skulle sluta peta i sig kemiska substanser... fast då kallas det ju inte för medicin längre... för då har det blivit knark... även om det skulle vara samma substans som han/hon fick utskrivet av sin läkare veckan innan.
.
Ångest i sig är ett helt naturligt tllstånd som vi människor har använt oss av för att överleva.
.
Det som kan skrämma mig är att vi har gjort ångest till en sjukdom... ångest är förvisso en väldigt obehaglig känsla men vi får inte glömma bort varför vi känner ångest... att själva ångesten i sig inte är farlig utan tvärtom är någonting som vi som mänsklig ras har använt för vår överlevnad sedan urminnes tider... dök det upp en stor mammut framför oss så slog den till... ångesten... blodet pumpades runt i de stora blodkärlen... hela kroppen ställde blixtsnabbt om... antingen så flydde vi eller så slogs vi... det handlade om liv eller död... det fanns inte tid för att resonera... kroppen bara handlade... direkt... och hade vi tur... då överlevde vi... och ångesten klingade av.
.
Det enda jag vet om ångest är att den går över... varje gång... och att jag kan "glömma" bort det när jag får en attack eftersom jag bokstavligt talat blir lite dummare när mitt blod har rusat iväg till mina stora muskler... för säga vad man vill om mig... men hjärnan är verkligen inte min största muskel... så den får snällt vänta på att attacken gått över innan den börjar funka som den ska igen.
 
 

Göteborg...

... igen.
.
Just nu sitter jag i en bil och väntar på min älskling... i Göteborg... och det är lite flippat att vara här... trots allt så har jag för en herrans massa år sedan bott här... och det tog väldigt många år innan jag kunde släppa den staden och fatta att jag hade flyttat därifrån... Göteborg var liksom "hemma" hur länge som helst... men idag så inser jag att jag har en helt annat relation till denna stad än vad jag hade när jag flyttade härifrån... inte så konstigt kanske... inte bara för att jag var en helt annan människa... utan för att det faktiskt händer massor av saker på 30 år... både med Göteborg och mig själv... ta bara det här att jag lever drogfritt... det gjorde jag verkligen inte när jag bodde i stan... tvärtom... missbruket var redan då det viktigaste i mitt liv och då blir det som ni säkert förstår därefter... kaos och katastrof på de flesta områden i livet.
.
Min gamla hemstad och jag håller på att bygga en helt ny relation... me like.
.
Igår när jag gick omkring på min gamla hemstads gator så kunde jag riktigt känna hur jag hade förändrats... att min relation till staden är annorlunda... och att jag gillade den känslan... jag har inget otalt med någon i denna staden längre... tiden läker faktiskt en hel del sår... och jag kunde känna en skön känsla av frihet när jag konstaterade detta faktum... och se på staden på ett helt nytt sätt... det förflutna har tappat greppet och en ny tid är här... spännande tycker jag.
 

Spam...

... tränger in på bloggen.
.
Ni får säkert en hel del allihop... spam... alla dessa mer eller mindre trevliga mail som lovar oss guld och gröna skogar... detta hade på något underligt sätt lyckats leta sig in på min blogg... och jag kan ju bara inte låta bli att facineras... dels av innehållet... verkar ju vara en väldigt shysst snubbe som lånat ut pengar till den här tjejen (det är nästan så att jag kan få för mig att det är något lurt med det hela)... men mest av allt så reagerar jag på språket... om jag nu vill lura folk på pengar (för något annat kan det väl ändå inte vara frågan om) så skulle det väl vara önskvärt med en lite bättre översättning... eller vad tycker ni?
 
"Hej, 

Jag mitt namn är Maria Scott jag bor i Sverige jag ansökt om ett lån på 20.000 kr för några veckor sedan, en bluff som låtsades vara ett lån långivare, de slita mig summan av 2000kr och de sprang ifrån mig och jag var helt ihop i livet lyckligtvis en god vän till min från Texas Mrs Lucy setfros vittnar om hur hon räddades från en Gud sände lån långivare som rädda henne och gav henne lånebeloppet på 100.000 Kr så hon gav den e (peter70003@xxxxxxxx.xx) jag kontaktade honom också han gjorde en bra sak för mig och min familj och lånade mig lånebeloppet på 100.000 Usd han är verklig och Gud kommer att välsigna honom så bra bör kontakta honom på e-post. 

Kontakta honom på hans e-post:  xxxxxxxxx@xxxxxxx

Stort tack 
Maria Scott"
.
 
 
Jag får så mycket skräppost skickat till min dator... att jag knappt  reagerar på det längre.
.
Jag har för länge sedan slutat irritera mig på all skräppost... det värsta tycker jag nog är att jag av misstag ibland lyckas slänga ett och annat "vanligt" mail... det är ganska lätt att bli bortrensad eftersom det ju är en hel del spam som trillar in... så om ni vill erbjuda mig massa stålar så skriv inte det som överskrift i ert mail... för då är risken överhängande att jag slänger mailet innan jag hunnit läsa det... kanske kan ni göra som bruden ovanför... klistra in det i en kommentar till min blogg... för hur man nu än ser det så lyckades hon i alla fall få mig att läsa hela brevet... så det måste jag ju ge henne/honom cred för... de lyckades fånga min uppmärksamhet.

Facebook...

... och jag umgås en hel del.
.
Det finns stunder i livet då jag vill vara i fred... där ingen av mina närstående får tillträde... förutom facebook då... för när jag sätter mig på dass för att filosifera hänger ofta min mobil med... och jag sitter och kollar in vad som hänt sedan sist på FB... vilket i ärlighetens namn inte brukar vara så himla mycket egentligen... någon fyller år och blir gratulerad av fler individer än den personen ens känner... det sociala livet på FB överträffar ju allt... ibland så kan jag undra lite över var alla dessa fanns vänner innan de dök upp på facebook.
.

Facebook är ett fenomen som jag gillar... men jag får inte glömma bort den "vanliga" verkligheten.
.
Jag tycker att det är fantastiskt att kunna få kontakt med alla dessa gamla vänner... även om jag personligen väl inte hör till de mest aktiva på FB så känns det lite som om jag får vara med i andra människors liv... och ibland så är väl även detta på gott och ont... det finns säkert massa saker som jag inte hade behövt veta... och jag tror att FB och vad som skrivs där kan uppfattas lite väl allvarligt mellan varven... det är ju trots allt lite av en "låtsasvärld" och jag kan behöva påminna mig själv om att det finns en annan verklighet också... den som pågår hela tiden runt omkring mig.
.
Livet runt omkring mig är ett mirakel... väl värt att uppleva... efter jag uppdaterat mig på fejan.

"Återfallet började med...

... receptbelagd medicin."
.
Så stod det i blaskan idag... igen... denna gången var det Philip Seymour Hoffman man skrev om... ännu en kändis hade dött av en överdos... och jag håller med om att det är tragiskt... drogerna skördar massor av liv varje dag... långt många fler än de få det skrivs om i tidningarna... men varje gång är det en katastrof för alla inblandade... inte bara för den som dör utan även för alla runt omkring... och likförbannat så fortsätter vi narkomaner att peta i oss droger i mängder varje dag.
.
Många sitter med en nål i armen... just nu.
.
Det jag reagerade lite på idag var det jag skrev i rubriken... att återfallet började med receptbelagd medicin... och jag hoppas verkligen att det läses av många som skriver ut medicin till höger och vänster utan att riktigt förstå sig på ett beroende... att vi narkomaner inte har så lätt för att skilja på "legala" eller "illegala" droger... missförstå mig rätt nu... jag har ingenting emot mediciner... det är bara det att jag fixar inte riktigt själv att dosera rätt... jag tar aldrig en ipren... utan alltid minst två... för säkerhets skull... och då vet jag ändå att det inte hjälper att ta fler... men det sitter liksom i ryggmärgen att allt överosera... allt för att få lite mer effekt... lite snabbare... jag blir inte ett endaste dugg förvånad när jag läser att Philip Seymour Hoffman tog ett återfall efter att ha fått receptbelagd medicin utskriven... det måste väl ändå vara en av de vanligaste orsakerna till att ta ett återfall... våra kroppar har ju så himla svårt att veta vad som är vad... legalt eller illegalt smakar ju ofta samma... nämligen... mer.

Melodifestivalen...

... och jag.
.
Eftersom jag numera är lite mer av en "vanlig" svensson så kollade jag ju på melodifestivalen igår... någonting som jag förnekade för många år sedan... tyckte var fuktansvärt... vilket jag deklarerade högt och tydligt överallt... för att lite senare bakom nerdragna fönster kolla på i smyg... och om jag minns rätt så tyckte jag nog till råga på allt säkert om den stunden också... det är i alla fall vad jag tror efter att ha kollat på programmet igår... varför ska vi kanske låta vara osagt... för musiken i sig är enligt mig ett stort skämt... jag tror att det är själva tävlingen som lockar mig... ja, så måste det vara... skillnaden från förr är väl att jag inte behöver ha någon åsikt om spektaklet utan kan luta mig tillbaka och bara njuta av att se på detta tillsammans med någon annan... att se på melodifestivalen ensam är ju inte så skoj... detta är ju ett familjeprogram av rang... här kan man tycka och ha åsikter... gissa och tävla... på lika villkor... ingen vinner och alla vann ändå.
.
Livet rullar vidare och jag med det... det går som på räls.
.
Det är skönt att kunna leva livet på livets villkor... att kunna slappna av framför melodifestivalen utan att behöva försvara mitt beteende... så har det minsann inte alltid varit... det fanns en tid då min politiska ståndpunkt hindrade mig från att ta del av vissa saker i livet (läs melodifestivalen)... det fanns även en tid i mitt liv när mitt missbruk hindrade mig fråmn att ta del av det mesta som hände runt omkring mig... så idag så njuter jag av att kunna ta del av livet på livets villkor... ta för mig av smörgåsbordet och njuta av det... sen kan man ju alltid diskutera kvalliten på låtarna i melodifestivalen... men det är ju en helt annan grej.
 

Censur...

... på min blogg.
.
Jag gillar det fria ordet... vem som helst kan kommentera mina inlägg på denna blogg... och jag hade fram tills idag aldrig tagit bort någon kommentar... men... även solen har sina fläckar... idag så plockade jag bort inte mindre än två kommentarer på min blogg om hasch som jag skrev för ett tag sedan... och anledningen var absolut inte själva innehållet (även om jag nog kan ha åsikter om det som skrevs i detta fall)... nu handlade det om att man kunde beställa hascholja av en doktor... en mirakelkur som naturligtvis botade allt och alla... direkt... doktorn var verkligen en ny messias enligt inlägget... och det får vara som det är med det... nä det jag reagerade på var språket... som var väldigt likt det som står skrivet i alla dessa mail som jag kan få från människor i andra länder som vill skänka flera miljoner till mig... jag behöver "bara" svara på deras brev och fylla i lite uppgifter... kommentarerna jag fick var skrivna i ett automatiskt översättningsprogram... och det fanns länkar att klicka på...  man behövde inte vara vidare smart för att förstå att det var spam... så jag tyckte att det var läge att ta bort dem... direkt.
.
Jag gillar det fria ordet och är inte något fan av censur...