Orkar inte...

... festa längre.
.
Herregud vad trött jag är just nu... efter att ha varit på konsert igår på Tylösand så var det fruktansvärt att svårt att komma ur sängen i morse... hela kroppen (och knoppen) skriker efter att få ligga kvar i sängen... och det känns ungefär som jag la mig en kvart innan jag var tvungen att gå upp... och det är ju inte sant... det blev egentligen bara några få timmar senare senare än vanligt... typ vid halv två tiden... annars så var det himla trevligt att sitta på solgården och lyssna på musik... lite skoj vad det allt när det visade sig att vi tagit fel på banden utan att fatta det... vi trodde nämligen att det var Sweet som spelade först... eftersom vi alla kände till en låt med dem så blev vi nästan lite förvånade över att de inte spelade den låten... jaja... vi tänkte inte så mycket på det innan vi till vår stora förvåning fick höra den som extranummer av nästa band som vi då trodde var Slade... det visade sig att vi hade noll koll... men eftersom det bara vara tre band som spelade så visste vi i alla fall genom uteslutningsmetoden att det var Smokey som spelade sist... inte illa med ett rätt av tre... de såg ju inte riktigt ut som på 70-talet längre... de hade blivit så mycket äldre... undrar om det samma gäller mig?
.
Det var väl inte så himla lätt att veta vilka som var vilka... efter typ 40 år.
 

Vad finns att...

... säga?
.
I den bästa av världar så hade det dykt upp fina visdomsord att skriva om mellan öronen mest hela tiden... men så är det naturligtvis inte... då är det tur att det finns litteratur som kan hjälpa mig med detta... bara för idag är en sådan bok... idag handlade det om varför jag behöver göra en regelbunden inventering av mig själv... och det är ju kloka ord... jag som ju är en beroende behöver i alla fall stanna upp lite då och då och kolla hur det egentligen ligger till med mig själv... beter jag mig som jag vill göra... flyr jag från något problem istället för att ta del av en lösning... eller kanske så kommer jag på att jag gör massor av fetbra grejer för mig själv... en inventering kan vara bra att göra lite då och då... kanske helst dagligen om jag ska vara ärlig... att skriva här är bra för mig själv... även de dagarna det känns väldigt tomt mellan mina öron... för att sätta ord på mina tankar och funderingar och flytta ut dem från mitt huvud ger mig den distans som jag behöver för att acceptera verkligheten som den ser ut... förändra det jag kan... och släppa taget om rätt mycket... och det känns skönt tycker jag.
.
jag har ett behov av att stanna upp lite då och då för att se hur saker och ting står till med mig själv.
 

Rätt...

... och fel.
.
Rätt och fel är inte alltid rätt och fel... det som är rätt idag kan ju vara fel imorgon... och tvärtom... ta bara det där om hur min egen historia sett ut... eller rättare sagt hur jag trott att den sett ut... ju mer jag rotat runt i det förflutna i min bearbetning av mig själv så har jag med än en gång fått se att min egen sanning om mig själv har förändrats... det betyder inte att jag från början har ljugit eller så... nä... sanningen har bara förändrats under resans gång... det som var "rätt" igår visade sig vara "fel" idag... och resan fortsätter... hela tiden... spännande... och vad jag lärt mig på denna resan är att ha ett öppet sinnelag... för jag har fått lära mig att rätt idag kan vara fel i morgon... och tvärtom... det är i alla fall min sanning... idag.
.
Rätt idag är att jag kommer att befinna mig på Tylösand om några timmar... det är dagens sanning.
 
 

Sista...

... veckan på stranden.
.
Så var det då "bara" en vecka kvar på VågaVa go beach för detta året... och jag vet väl inte riktigt vad jag känner inför det faktumet... en sida i mig vill ju att detta projektet ska fortsätta i all oändlighet samtidigt som jag kan känna att det ska bli lite skönt att få vila upp sig lite... för säga vad man vill... det tar på mina krafter att hänga på stranden i fem veckor... mycket frisk luft, bad och massor av sol tar ut sin rätt på min åldrande kropp... för även om jag är rätt nöjd med min fysiska status så känner jag av att jag blir allt äldre... som man brukar säga... "jag är inte 20 år längre"... ofattbart men sant.
.
Det blev några yogapass även detta år fast jag oftast var ensam...
.
Yogan på stranden funkade bra till en början... men den senaste veckan så var de lite si och så... det kan vara nog så svårt att få till en rutin och tyvärr väldigt enkelt att bryta den... men va fan... det kan jag leva med... i vilket fall som helst så är yoga ett ypperligt redskap för att mjuka upp en stel kropp... kände tydliga resultat efter några få dagar... lite vigare... starkare... och lugnare.
 
 

Åskan...

... mullrar runt omkring mig.
.
Väder är kraftiga grejer... just nu så sitter jag på min trapp och hör åskan rulla runt i min närhet... det har börjat blåsa upp och regnet ligger i luften... och just nu i skrivande stund så faller de första dropparna... höll på att ringa runt till alla underkommitéer för att höra hur det ligger till med NA-servicen runt omkring i landet när åskan började... efter att det sprakat till lite i telefonen drog jag ut jacket... jag har tappat räkningen på hur många telefoner som blixten tagit här hemma i Brännebassalt... ibland så är det dyrt att bo på landet... telefoner och modem är ju inte gratis... annars så gillar jag faktiskt att sitta här på min trappan under vår nya markis och lyssna på regnet, bullrandet och kolla på blixtarna... ettusenett, ettusentvå, ettusentre för varje kilometer... och det närmar sig... vilka krafter... jag är liten just nu.
.
Under vår nya markis på trappan i regnet och åskan... mäktigt... minst sagt mäktigt.

En ledig...

... helg.
.
Även om jag förmodligen har ett av världens bästa jobb så känner jag att det är riktigt skönt med en ledig helg... eller ledig och ledig... det finns en gräsmatta som behöver klippas... och en markis att sätta upp över vår trappa... så det blir inte bara att lägga sig i TV-soffan och se på film... att åka och bada är inte att tänka på... det får vänta tills på måndag då vi kör vår sista vecka på stranden med VågaVa... en "proffsbadare" badar inte så mycket på sin fritid... nä det blir att packa upp paketet som ligger framför huset och ta på sig arbetskläderna istället... känns nästan lite som semester.
.
Det här paketat ska förvandlas till en markis över vår trappa i helgen... spännande.

Snorkel...

... simfötter och cyklop.
.
Idag så är det dax att ta med snorkelutrustningen med till stranden... någon kanske inte tycker att det finns snorkelställe på en sandstrand som Tylösand men då måste jag säga som det är... det finns faktiskt klippor på den stranden också... där har jag hört att det ska vara fint att snorkla... och eftersom vi nu äntligen har så varmt i vattnet tänker jag ta med mina Baligrejer ner... nu kan jag väl inte förvänta mig riktigt samma snorkling som jag hade sist i Bali när vi badade i ett korallrev med allt vad det innebär... men jag tycker ändå att det kan vara riktigt intressant att kolla lite i de svenska vattnen också... inte minst en varm dag som idag då jag mer än gärna svalkar mig i det salta stora blå... vatten är skoj.
.
Vatten är fantastiskt... och ofta lekbart i ALLA dess former... sommar som vinter.
 

Faller fritt...

... ca. 60 cm.
.
Jo det är sant... jag hade i natt ett fritt fall på ca. 60 centimeter... från sängen rakt ner i golvet... och jag vaknade upp en smula förvånad... i morse berättade min partner att hon hade drömt om att jag trillade ur sängen och jag kunde genast rätta henne och berätta att det inte var en dröm... jag hade faktiskt trillat ner från sängen... tack och lov så händer inte detta varje natt... rättare sagt i stort sett aldrig... hade det varit så så hade vi nog fått bygga om sängen... detta var väl inte hela världen fast jag kan ändå inte låta bli att undra lite om vad jag drömt som fick mig att trilla ner... eller det kanske jag inte ens vill veta.
.
Snart dax att hissa strandflaggan för ännu en fantastisk dag på Tylösand.
.
Detta var allt som jag hade att berätta om denna dagen... dagarna på Tylösand rullar på... vi är inne på fjärde veckan som bjuder på en värmebölja utan dess like... igår så skapade vädret en liten tornado på stranden som slet med sig massa parasoll och vårt beachvolleynät... viss dramatik men inga större skador... men lite spännande var det allt... kanske var det tornados jag drömde om i natt?
 

Ge mig sinnesro...

... att acceptera det jag inte kan förändra...
.
... mod att förändra det jag kan... och förstånd att inse skillnaden.
.
Detta är en väldigt användbar bön som går att använda till det mesta... för sanningen är ju att allt i världen är inte alltid precis så som jag vill att det ska vara... livet på livets villkor ser liksom ut så... och jag behöver acceptera det för att kunna anpassa min lilla varelse till hur saker och ting verkligen ligger till... och tack och lov så har jag idag efter bästa förmåga t.o.m. lärt mig att jag har ett val... det är jag själv som väljer om vill jag vara en del av ett problem eller vill jag ta del av lösningen... är det 30 grader varmt så behöver jag inte flippa över av värmeslag... jag kan istället dra ner till stranden och njuta av att ligga i ett saltdränkt skönt svalkande (inte kallt bara skönt) hav... så enkelt kan det vara för mig ibland.
.
Vissa riktigt varma dagar känns det helt okej att hänga i vattnet istället för att spela beachvolley... 
 

Det är varmt...

... på stranden nu.
.
Värmebölja över Tylösand... fullknökat på stranden... underbart att kunna svalka sig i det sköna havet... visserligen håller fötterna på att brinna upp i den varma sanden när man tar sig ner till vattnet men det kan jag leva med... och idag så ska jag starta morgonen med ett dopp innan yogapasset... livet är rätt okej.
.
Jag skulle allt vilja påstå att jag befinner mig på rätt ställe i precis rätt tid just nu.
 

Äntligen...

... måndag.
.
Måndagar var väl ingen direkt höjdare när man var aktiv och fortfarande hade ett jobb... kan nästan känna den ångesten jag hade då bara genom att tänka på det... nu i drogfriheten är det tack och lov helt annorlunda... idag så ser jag fram emot att få träffa mina jobbarkompisar och längtar ner till stranden på Tylösand för en dag med VågaVa go beach... snacka om att ha världens bästa jobb en dag som idag... att hänga på stranden en vacker varm sommardag med salta bad och strålande sol är ingen annat än helt underbart... plussa det med ett härligt gäng att hänga med och ni förstår att det är lätt att stiga upp på morgonen och se fram emot en dag på jobbet... ångesten är borta... glädjen och tacksamheten har tagit över... det är sannerligen skönt att leva drogfritt.
.
Jag gillar mitt jobb...
 

Lååååång resa...

... hem.
.
Så sitter vi då i bilen igen... en lång resa från Kramfors genom ett somrigt Sverige ligger framför oss... känner mig faktiskt inte så där flippat konventbakis efter att ha tillbringat helgen bland tillfrisknande beroende på ett väldigt lugnt och avslappnat Svanö... mest bara rätt lugn och lite behagligt avslappnad... kan bero på att jag inte springer omkring så himla mycket nu för tiden utan mest sitter stilla och låter livet komma till mig... betydligt behagligare om jag får säga det själv... och fortfarande lite ovant.
.
Sverige är ett stort land... och det känns bra att ha gjort en resa upp i landet och träffat fiNA vänner.
.
Vi har alla i bilen talat på konventet och jag kan bara säga att det gick hur bra som helst... att buskarna redan brinner när jag ser alla dessa människor som valt att leva drogfritt gör inte saken sämre... det är gött att hänga med vinnarna.
 

Klockan 1...

... ska jag tala på konventet.
.
Just nu känner jag mig inte så himla nervös... eller... nja... nu när jag skriver om det här så smyger sig väl nervositeten på lite grann kan jag känna... och det är väl inte så konstigt... att tala på ett konvent är ju alltid nervöst... inte för att någon annan än jag själv kommer att dömma mig utan mest för att jag vet att jag har någonting som jag vill ha sagt men fortfarande är osäker på om jag kommer att få fram det budskapet... för ett budskap har jag... är ju trots allt en kille som varit drogfri en herrans massa år och eftersom min väg har funkat för mig så vill jag ju gärna förmedla hur jag gjort... och jag vill inte förmedla någonting som jag läst mig till utan berätta att det går att hitta en högst personlig väg i tillfrisknandet... en väg som leder till ett liv bättre än vad jag någonsin vågat drömma om... och att det är skoj att leva drogfritt.
.
Vingarna bär om man bara vågar ta chansen att satsa på att leva drogfritt...
.

Jag har lärt mig att vingarna faktiskt bär om jag bara vågar ta chansen... vad som helst är möjligt i ett drogfritt liv... jag vågar t.o.m. vara rädd nu för tiden... det är modigt tycker jag... och just nu har jag faktiskt ingen aning om vad jag kommer att prata om på konventet... i mitt huvud har jag delat hur bra som helst några gånger... det är bara det att jag helt har glömt bort vad det var jag sa... ja, ja... det löser sig... blir det inte bra så blir det väl bättre.
 

Indalsälven...

... Flyter framför mina fötter.
.
Vaknade precis upp i en husvagn sidan om indalsälven... Och att sitta här och röka en morgoncigg är i det närmaste en magisk upplevelse... Så himla rofyllt och vackert ... Livet är helt okej.
.


Sundsvall...

... Om en liten stund.
.
Vi kommer att stanna över natten i Sundsvall... Tydligen får vi låna en husvagn innan vi far vidare den ganska korta biten upp till Ångermansälven och Svanö i morgon ... Intressant med ett stopp så här på vägen... Livet har alltid någonting på gång... Spännande tycker jag... Det är liksom bara att spänna fast bältet och haka på.


Strålande väder...

... och ingen strand för mig idag.
.
Idag så kommer vi inte att tillbringa dagen på stranden utan i en... bil... på väg upp till Svanö för att gå på konvent... och vi ska bägge tala så nu kryper det konstigt nog på en liten känsla av... nervositet... kanske inte så konstigt egentligen... inte för att vi inte har något att tala om utan i mitt fall nog mer för att jag kan bli lite rädd för att inte få fram det som jag vill säga... naturligtvis så har jag redan haft helt fantastiska tal i min fantasi... men det är ju när det gäller som jag ska försöka få fram mitt budskap... och tro mig... jag har någonting som jag vill dela med mig... något som jag tycker är viktigt... nämligen... ja det får ni veta när jag sitter på podiet... och är ni inte där  så får ni väl få tag i inspelningen i efterhand... och var beredda... buskar kommer att brinna.
.
Jag har inga stora krav på mig själv ;-).
 

Vi ställer upp...

... för varandra.
.
Det är en ynnest att ha ett jobb som mitt... ta bara det faktum att det spelar liksom ingen roll om det regnar eller om solen lyser... tillsammans tar vi oss till Tylösand oavsett... utan något som helst gnäll... och jag kan inte annat än beundra hur väl vi tar hand om varandra på VågaVa... från utanförskap till innanförskap är inget annat än vackert... vilket fint gäng vi är... kärleksfulla och ödmjuka... jag är fan stolt att få lov att tillhöra oss.
.
På sanden i Tylösand ligger det just nu en mirakelfabrik som producerar vackra och värdefulla människor.
 

Drogfri...

... och tillfrisknande.
.
Vi läste en himla bra text igår på morgonmötet nere på stranden... och att även om vi som ett resultat av vår drogfrihet ofta blir socialt accepterade och fixar till den ytliga missären inte riktigt är samma sak som att tillfriskna på insidan... det finns ofta en anledning till varför vi började droga oss från början... och inte minst så har vi ofta gjort saker i det aktiva liovet som vi behöver bearbeta för att kunna tillfriskna från vår beroendesjukdom... tar vi inte tag i dessa bitar är risken uppenbar att vi förr eller senare trillar tillbaks in i ett missbruk igen... och visst... det är inte alltid så himla skoj att jobba med sig själv... men av egen erfarenhet där jag valt att jobba genom att skriva i de 12 stegen kan jag bara säga att det är värt besväret... idag så känner jag mig lugnare på insidan... mer harmonisk och tillfreds med hur saker och ting ser ut... kort sagt... friare än någonsin... det fungerade för mig som det hade fungerat för så många andra som gått före mig... inte genom trolleri... utan genom att jag vågade ta ansvar för mitt eget tillfrisknande... behöver jag säga att det var det bästa beslut jag någonsin tagit.
.
Den här boken är en gåva utan dess like till oss som vill ha ut lite mer av livet än "bara" drogfrihet.
 

Till slut så vann då...

... Tyskland.
.
Jaha... det är väl inte så mycket att säga om det... Tyskland är utan tvekan värdiga vinnare av fotbolls-VM 2014... inget snack om det saken... och även om jag själv personligen höll på Argentina i finalen så lyfter jag på hatten för tyskarnas sätt att spela boll... de vågade satsa på sitt eget spel även i finalen och det visade sig vara ett vinnande koncept även om det satt lång inne.
.
Annars så är det vardag igen... och vecka tre nere på Tylösand ligger framför oss... även om det för min skull innebär en liten kortare vecka eftersom vi ska åka till Svanö på konvent redan på torsdag... fast jag är helt övertygad om att mina fantastiska kolleger fixar strandlivet hur bra som helst utan mig i några dagar... vi är ju ett himla bra gäng på VågaVa som ställer upp för varandra i alla väder.
.
Tre veckor till kommer vi på VågaVa att vara på Tylösand... och njuta av sommaren på stranden.
 

Jag backade...

... ur.
.
Det bidde ingen allsvensk fotboll för mig idag... och även om jag hänger på stranden i alla väder så innebär det inte att jag pallar med vad som helst i regn och rusk... fotbollen regnade inne för mig... lite skamkänslor kanske jag fick... fast å andra sidan så fick jag mig en riktigt god middag hemma istället... inget ont som inte har något gott med sig.
.
Torbjörn spelar ju inte längre... så det fick va för mig idag.

Dregen...

som sommarpratare.
.
Har precis lyssnat på Dregens sommarprat på min iPhone... sommar i P1... och har ni möjlighet att lyssna på detta program så tycker jag att ni ska göra det... helt klart en av de bästa sommarpratarna som jag någonsin hört... bra musik och en helt sinnesjukt bra monolog... så himla gripande och brutalt ärlig berättelse... jag säger bara... lyssna och följ med på hans resa... 6 VågaVa-gubbar av 5 möjliga.
.
Dregen... bästa sommarprataren detta året.

Mer fotboll...

... blir det.
.
Idag så ska jag faktiskt för första gången i år besöka Örjans Vall i Halmstad... Halmstad BK möter IFK Göteborg och det ligger en hel del prestige i den matchen för mig... jag har ju faktiskt under alla dessa år jag bott neråt Halmstad fortsatt att hålla på Blåvitt... och det kommer att knådas en hel del på jobbet oavsett hur det går idag... personligen så har jag som ju egentligen är en inbiten Zlatanist inte följt med i allsvenskan så himla mycket de senaste åren... det är ju rätt lätt att bli lite bortskämd med bra fotboll via TV nu för tiden... inte minst under VM... så allsvenskan har inte haft någon större prioritet för mig... sist jag var fanatisk supporter var på Torbjörn Nilssons tid... och det var ju ett tag sedan.
.
Torbjörn Nilsson var en gudabenådad fotbollspelare och min första stora idol.
 
 

Ingen strand...

... idag.
.
En ledig helg innebär för oss att vi "slipper" åka till stranden... och kan samla lite krafter inför nästa veckas äventyr på Tylösand... för det är ju ett äventyr att flytta ner hela verksamheten på en strand... inget snack om den saken... nu har vi haft några riktigt varma sommardagar med sol och bad... och tro det eller ej... det sliter på krafterna att vistas i solen hela dagarna... men det är smällar som vi kan ta... för det är ju också helt underbart att få göra detta tillsammans... snacka om att bygga en grupp som lär sig att fungera och ta ansvar för varandra och inte minst sig själva... VågaVa go beach är ett mycket intressant fenomen... och det är minst sagt givande för vår verksamhet... på alla tänkbara sätt och vis... att vara på stranden är så mycket mer än att "bara" vara på stranden.
.
En tidig morgon på stranden innan alla badgästerna fyller sanddynerna... helt magiskt.
 

Förlovade...

... till slut.
.
Jag tvivlade inte för en enda sekund när jag först la märke till kärleken i mitt liv... henne skulle jag bara ha... vad hon tänkte har jag inte en aning om mer än att hon trodde att det var en väldigt förvirrad nykommling som hade trillat in på mötet där hon skulle tala... att det var killen jag hade tagit dit och inte jag som var nykommlingen hade hon ingen aning om... men jag visste vad jag ville... och eftersom det jag önskar nu för tiden i min drogfrihet är fullt möjligt så hittade jag på alla möjliga anledningar att vara nära denna underbara tjej... det blev en hel del "hängrökning" (det är att hänga med och röka även om du inte röker själv) och till slut så hittade vi något spel på mobilen som gjorde att vi kunde ha fortsatt kontakt... spelet blev till sms... sms blev till en date i Göteborg... och efter det så... tro det eller ej... åkte vi till Bali och lärde känna varandra under en intensiv kärleksfylld månad... sen tog det inte så lång tid innan vi flyttade ihop... och på den vägen är det... idag har vi förlovat oss... så jag det stämmer... ALLT vi önskar är möjligt... precis ALLT... och därför är jag idag en väldigt lyckligt Lottad kille.
.
Allt är möjligt när man lever ett drogfritt liv... men kan t.o.m. hitta en livskamrat att älska i nöd och lust.
 
.
 

Vilken fantastisk...

... dag.
.
En helt ljuvlig dag på Tylösand... möjligtvis lite väl varmt i sanden men vem kan klaga på en sådan här underbar sommardag när man ligger på stranden... och jag kan inte annat än rekomendera er att att komma ner och hälsa på hos det sköna VågaVa-gänget... vi som bryr oss om varandra och blandar allvar med skämt mellan de otaliga doppen i det salta havet... det var en risktagning att inte smörja in mig med solskyddsmedel idag men... peppar, peppar... jag verkar ha klarat mig från att bränna mig även denna dag... även om det var nära... tur att jag inte har tålamodet att ligga helt still och jaga de ultravioletta strålarna för då vete tusan hur det hade gått... okej lite "mullebränna" har jag väl fått men inte så farligt... vi har ett roteringssystem som gör att vi inte sitter på samma ställe hela spelet... kalla det gärna för erfarenhet... dyrköpt erfarenhet får jag väl lov att tillägga.
.
Vi var inte direkt ensamma på stranden idag... vilket jag mer än väl kan förstå.
 

Sommar, sol...

... och salta bad.
.
Det är sådana här soliga sommardagar som jag riktigt förstår att jag måsta ha ett av världens bästa jobb... att hänga på Tylösand i ALLA väder visar mig mångfalden som jag har i mitt liv på ett minst sagt tydligt sätt... och att det kommer sol efter regn är ställt utom allt tvivel... minst sagt... och idag väntar ännu en strålande varm dag när jag med stor tillfredställelse känner hur tacksam jag är över det salta havets förmåga att svalka mig varma kropp... för varmt är det verkligen... det enda smolket i bägaren är att jag pajade min axel häromdan och känner mig tvingad att vila från yogan i några dagar... för även jag behöver ju lyssna på min kropp så att jag inte går sönder.
.
Det känns minst sagt helt okej att hänga på stranden just nu.
 

Ambulansen...

... kom till stranden igår.
.
Det var stor dramatik på stranden igår när stormvindarna plötsligt drog in över Tylösand... fyra man stod och försökte hålla fast vårt nya parasoll när vinden ville ta det... det gick inte... parasollet slet sig och slog ner en av våra deltagare så till den milda grad att vi fick ringa efter en ambulans... efter några timmars oro fick vi då ett besked från sjukhuset om att han hade fått en kraftig hjärnskakning men (tack och lov) trots allt överlevt detta drama... vad vi lärde oss av detta var att vädrets makter är starka... och att vi klarar av att vara rationella när det väl händer en olycka.
.
Detta parasoll visade sig vara helt livsfarligt när det blåser upp till storm på stranden.
.
Parasollet visade sig vara av yttersta kvallitet då det inte blåste sönder igår... oturligt nog även väldigt farligt när det blåser stormvindar... pinnen av rostfritt stål skadade vår deltagare då den med full kraft anföll honom... och nästa gång det blåser så blir det att snabbt fälla ihop det innan det skadar någon mer... och ännu en gång är det bara att konstatera att man lär sig något nytt varje dag.
 

Fotboll...

... fotboll, fotboll.
.
Det är bara några få matcher kvar nu på fotbollsVM... och ikväll så har vi bokat bord på O`learys inne i Halmstad för att se på Brasilien - Tyskland och samtidigt passa på att käka en bit mat innan matchen... spännande, spännande och personligen så hoppas jag att Brasilien vinner... för de vill jag mer än gärna se i en final... helst mot Holland som jag faktskt tror har en bra chans att kunna slå ut Argentina.
.
Jag har lite motvilligt kommit att förstå att det kan spelas bra fotboll även när inte Zlatan är med.
.
Visst hade det varit skoj om Zlatan också hade kunnat vara med i detta VM... men jag måste erkänna att det bjuds på bra underhållning ändå... och om vi ska vara helt ärliga så kanske inte Sverige riktigt platsar bland de bästa länderna längre... en världsstjärna räcker inte... se bara på Brasilien som är tvugna att klara sig utan två världstjärnor idag... men jag tror att de kan vinna ändå.

Trött...

... tröttare, tröttast.
.
Herregud vad det var svårt att vakna i morse... helt sinnessjukt trött... det tar på krafterna att tillbringa dagarna på stranden... någon annan förklaring har jag inte... visserligen så har jag fått vila i helgen men det verkar mer gjort mig ännu tröttare... men det är som det är med det... jag gick ju upp ändå och om några timmar så är jag framme vid stranden för ännu en dag på Tylösand... och det kommer att bli ett yogapass även om jag precis som vanligt inte har någon större lust med det... konstigt egentligen när jag tänker på hur skönt det känns efteråt... och helt ärligt... yoga på stranden är ju helt magiskt... det verkar som om jag har något slags inneboende motstånd mot att göra saker som är bra för mig... typ gå upp på morgonen och ge min kropp lite av vad den behöver i form av ett yogapass.
.
Strax dax för ännu en dag i paradiset... och idag så ser det ut att bli en väldigt sommrig sommardag.
 

Dagen efter...

... kvällen före.
.
Efter att ha sett Brasiliens match mot Columbia i fredags så måste jag få säga att bägge matcherna igår var lite sömniga vid en direkt jämförelse... detta trots den hiskeliga dramatiken som det blev till slut mellan Holland och Costa Rica... det var svårt att inte tycka lite synd om spelarna i det lilla landet efter att de till slut åkt ur VM... det är ju alltid lite extra roligt när ett land som varit uträknat på förhand skräller som Costa Rica gjort... fast naturligtvis så var ju Holland det bättre laget... det kan ingen ta i från dem.
.
Fotboll är ett fantastiskt spel... jag njuter i fulla drag av denna underbara sport.
.
Nu blir det att vänta på semifinalerna... och jag hoppas verkligen att Brasilien lyckas slå tyskarna och ta sig till final på sin egen hemmaplan... de är de verkligen värda... om inte annat så för det fruktansvärda pressen som alla dessa spelare har på sig... allt annat än ett VM-guld är en förlust... herregud... det är inte som när Sverige tog brons -94 och hyllades som vinnare när de kom hem... jag är lite inne på att alla lagen är vinnare som bjuder oss på denna fina underhållning... fotboll är stor konst.
 

Myggfångaren...

... servad.
.
Vår myggfångare har strulat lite och stängt av sig lite då och då den senaste tiden... och så kan vi ju inte ha det... så idag så har jag servat den... gjort rent efter alla konstens regler (läst instruktionsboken) och bytt patronen som ska locka till sig knotten... nu håller vi tummarna för att den ska funka åtminstonde tills gasolen tar slut... i vilket fall som helst så verkar det som den fungerar över förväntan... vi kan sitta ute utan att bli uppätna och jag vill ju tro på att det beror på denna fantastiska maskin... vi får väl se framtiden an... i vilket fall som helst är det skönt att kunna vistas utomhus i Brännebassalt även på sommaren.
.
Det är skönt att kunna sitta utomhus och njuta av lugnet i Brännebassalt utan att bli uppäten.
.
Känner också att det är skönt att få vila upp sig lite efter en vecka på Tylösand... visst är det helt fantastiskt att kunna tillbringa dagarna nere på stranden i alla väder men det tar på krafterna... lite träningsvärk efter att ha kört yoga i fem dagar har jag också... men är samtidigt oerhört tacksam över det liv som jag har... jag är i sanning en väldigt lyckligt Lottad kille.

Livräddaren...

... trodde att vi campade på stranden.
.
Årets trend på "VågaVa go beach" är tält... och igår när det regnade och blåste en hel del på stranden så var ju dessa små tält naturligtvis helt underbara som skydd för regnet... men vädret hindrade inte oss från att köra ett yogapass... där var vi förvisso bara två tappra medverkande som trotsade regn och kyla... men jag måste få lov att säga att vi fick upp värmen under passet och det var riktigt skönt... däremot så fick vi besök både av en fotograf från hallansposten och en livräddare som lite försynt undrade om vi campade på stranden... hon hade ju sett oss där i några dagar nu... vi kunde lugna henne genom att förklara vilka vi var och vad vi gjorde där... och med en kopp kaffe och en bulle så hade vi det riktigt trevligt tillsammans på en just då ganska öde strand... VågaVa:arna, fotografen och livräddaren... det är skoj med mänskliga möten.
.
Kanske inte så konstigt att livräddaren trodde att vi campade på stranden... eller?

Som vanligt...

... befinner vi oss på rätt ställe.
.
Det finns en och annan som undrar vad man gör på en strand när det inte är vindstilla, strålande sol och 25 grader varmt... och nu har vi haft tre dagar med typiskt svenskt sommarväder... möjligtvis någon grad kallare... och vi har precis som vanligt hängt på stranden... och anpassat oss så det bara står härliga till... årets trend är tält... vi bygger upp en mindre stad varje morgon... nu har det förvisso inte behövts eftersom de få regndropparna som fallit knappt lyckades blöta ner asfalten... vi har precis som vanligt säkert haft bland det bästa vädret i Sverige dessa dagarna... det var i går morse det kom några få droppar.
.
Det finns inga dåliga väder... bara dåliga... öhhh... tält... årets trend på Tylösand.
 

Regnet...

... öser ner.
.
Vaknade tidigt i morse av att det mullrade till ganska ordentligt när en blixt slog ner i närheten... och det är väl ren tur att vårt modem fortfarande funkar eftersom telefonerna slogs ut... ja det är sånt som händer när åskan går... sen är det ju rätt intressant och se om det blir årats första paraply-yoga på stranden idag... för om det fortfarande regnar så blir det att sitta under paraply och meditera som blir dagens yoga... en tro det eller ej helt fantastisk upplevelse... inte bara för att den är unik utan mest faktiskt för att det är helt magiskt att sitta vid ett hav i regnet under ett paraply... och bara vara.
.
Det är inte helt omöjligt att det är dax för årets första paraply-yoga idag.
 

Ännu en dag på...

... stranden.
.
Premiären är avklarad... vi är igång med våra fem veckor på stranden... skönt tycker jag... för även om det var högst motvilligt som jag gick ner till stranden för det första yoga-passet så var resultatet det väntade... det är ju helt ljuvligt att köra yoga på en sandstrand och Tylösand är verkligen inget undantag... tvärtom... magiskt.
.
Fem veckor med yoga på en sandstrand varje dag kan ju bara inte vara helt fel...