Var ska alla...

... saker placeras?
.
Det är mycket planering innan man drar fram el och grejer... här måste vi tänka på det färdiga resultatet och placera allting där det ska vara... och då kommer de små men ack så viktiga frågorna... vilken höjd hamnar badrumskåpet på... vilket skåp ska vi ha... var kommer lampan att sitta... kontakten till eltandborsten och hårtorken... och bastun... var ska jag sätta basuaggregatet... var hamnar elen... exakt... vilket aggregat ska vi ha... inluft... frånluft... frågorna hopar sig och jag vill bara få dit alla dessa jävla rör... och då ska de ju hamna på rätt plats för den senare instalationen om allt ska funka... och det är minsann inte bara basun och badrumsskåpet att tänka på... när man sätter klinker och kakel så finns det inte så mycket plats för "gör om gör rätt"... det är mer "gör rätt direkt" som gäller.
.
Det är mycket el i mitt huvud just nu...
 

Kommentarer :

#1: Gunilla

Fråga Lotta, kvinnor brukar ha koll på var elkontakterna skall sitta.gör fler uttag än du behöver. Här är dom vanligaste jag använder.dammsugaren, elvispen, stavmixern,kaffemaskinen, vattenkokaren, micron, bakmaskiner, ladda- telefoner, paddor myslampor, tandborstar, rakapparater, skruvdragare, ficklampor, radio, Tv med alla konstiga tillbehör, över matbordet (exakt läge). Ni kanske till och med har behov för fler uttag.......sen. Vanliga uttag behöver inte vara placerade nere vid golvet, det är långt ner när man skall ha i dammsugarsladden när man är äldre, varför inte ha den i samma höjd som lampkontakten. Det har man ofta i Danmark, dessutom kan man stänga av kontakten med en kontakt, de dumma danskarna tror att strömmen kan hoppa ut annars.......berättade en kusin för mig.....lite dumma är dom nog!

Svar: Tack för ditt helt eminenta råd... jag börjar (om än fortfarande lite ovilligt) förstå vad det är du skriver... att be de riktiga proffsen om råd gör ju inte mig dummare ;-)... kram
peter

skriven
#2: Lotta

Så sant Gunilla ❤️😂👍

Svar: puss :-)
peter

skriven

Kommentera inlägget här :