Relationer...

... behöver hela tiden vårdas.

Och det gäller ju inte "bara" relationer i tvåsamhet... även om det oftast pratas om relationer som om det handlar om just det... tvåsamhet... vilket i mitt fall är den relationen som jag har minst problem med... eftersom jag är singel.

Jag har massor av relationer som jag behöver vårda... ja ibland känns det som om jag har fler än vad jag hinner med att ta hand om eftersom jag har massor av människor runt omkring mig som jag bryr mig om... jättemycket... och det är ofta som jag får en känsla otillräcklighet när jag tänker på mina barn och barnbarn... bröder (jag har ju inte längre "bara" 1 bror) och systrar... mamma och övrig släkt... vänner från förr och nu... ja listan kan göras lång... och det ligger allt lite skam i att jag typ aldrig hör av mig till någon av dem... jo jag svarar i telefon när de ringer... men jag ringer i princip aldrig upp utan att ha något speciellt ärende... och det får ju vara okej... jag är ingen telefonkille.

Tyvärr så är jag likadan när det gäller att hälsa på mina nära och kära...

Jag har en relation som är väldigt viktig för mig... och det är min relation med min sponsor och med mina sponsier... och Gud är god... igår fick jag tillbringa massor av kvallitetstid med min sponsor... han bor ju på andra sidan Sverige så det är inte ofta vi träffas... förutom via telefon då... men igår så vi bägge på samma ställe... och det gavs tillfälle att i den vackra omgivningen prata om det jag behövde prata med min sponsor om... och det är jag otroligt tacksam över idag... det är via min sponsor som jag tar tag i de övriga bitarna i mitt liv... för en sak får jag aldrig glömma bort... och det är att jag behöver sätta mitt tillfrisknande först... för gör jag inte det så rasar allt annat... då tar min sjukdom över och den vill minsann inte att jag ska ha några relationer överhuvud taget... nä min sjukdom vill att jag ska sitta ensam och tycka att allt är skit... och känna på självcentrerad rädsla.

Det har jag ingen lust med... för jag vill ha det bra.

Nä nu ska jag ta mig fan dammsuga... inte för att jag vill... men mitt förstånd berättar för mig att det är bra för mig och mina relationer... att det är lättare för mig att vara närvarande i mötet med mina medmänniskor om jag slipper tänka på att jag borde dammsuga.


Fan jag är rätt nöjd med mig själv och mina prioriteringar idag... nu ska jag dammsuga.

Kommentarer :

#1: Anonym

yyyeeeeeeeeeee..........så slipper man skämmas om det ringer på dörren! ;-)puss

skriven
#2: peter

Precis L...



(((kram)))

peter

skriven
#3: Relationer

Ger väldigt mkt detta med att tänka igenom sina relationer och vilka man bör fokusera på...

skriven
#4: peter

Det gäller att hålla sig till vinnarna L...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :