Vilka glasögon ska jag välja idag?...

... kan jag alltid fråga mig själv.

Att jag tänker göra mitt bästa för att sätta på mig de positiva glasögonen råder det ingen tvekan om... jag är utan att ljuga faktiskt rätt bra på att se det positiva i livet... anser mig väl inte ha så stort val med tanke på hur det ser ut i vår värld... det hade ju inte varit så svårt att deppa ihop totalt om jag valt att ta på de negativa glasögonen istället... bara för att jag är en optimist innebär det inte att jag är blind.

Idag är även en dag då jag tänker förbättra min fysiska syn... inte med några nya glasögon men däremot genom att byta mina månadslinser... de gamla har jag haft i mina ögon i flera månader nu och jag känner att de börjar bli lite slitna... egentligen så ska jag byta linser varje månad men... ja det finns ett men... eller rättare sagt det finns två men... det ena är ren snålhet... det är dyrt med linser och då blir det ju betydligt billigare att ha dem tre gånger så lång tid än den rekomenderade... men... ja det finns ett men till... den största orsaken till att jag inte byter mina linser på de rekomenderade tiderna är att det tar ungeför en månad innan de känns riktigt, riktigt bra att bära... och då får de sitta kvar... för varför ska jag ta ut dem när jag inte känner att jag har några linser i mina ögon och samtigt ser hur bra som helst?

Men idag så tänker jag byta linser... och idag så tänker jag ringa min sponsor... och idag så tänker jag gå på ett möte... och idag så tänker jag ge en medmänniska ett leende... och ta mig fan... det tror jag räcker för att jag ska få en riktigt bra dag... det är rätt skönt att kunna ta på de positiva glasögonen och vara optimist... och kunna känna tacksamhet över att jag faktiskt har det valet.


Ett leende är ett bra redskap för oss som väljer att ta på oss de positiva glasögonen.

Kommentera inlägget här :