Jag fryser...

... och vill aka ner till varmen.
.
Varanasi ar kallt denna tiden pa aret... och pa natterna sa fryser jag sa att jag skakar (dagarna ar val okej) och nu vill jag aka ner till varmen... helst till Kerala men vi har STORA problem med att fa tag i flygbiljetter... nu ser det ut som om vi kanske kan komma ner till Bombay i morgon for ett hyfsat pris (vilket nu i jultider sakert ar minst dubbelt sa dyrt)... jag haller tummarna... sen ska vi ta oss soderut fran Bombay men det far bli en senare fraga.
.
image description
En bild fran Delhi (en relativt lugn stad om man jamfor med Varanasi).
.
Idag sa har vi varit och kollat lite dar Buddha hade sin forsta predikan... flummat runt lite pa nagra olika tempel en bit utanfor stan... det var nog forst da som jag tankte pa ljudnivan i Varanasi... Delhi ar ta mig fan som Brannebassalt jamfort med Stockholm nar jag befinner mig pa Varanasis huvudgata... kaos har fatt en helt ny innebord for mig och ljudnivan ar narmast sinnesjukt hog... det ar tur att man kan smyga in i granderna i den gamla staden dar inga bilar far plats... att vi hittar fram i de granderna overgar mitt forstand... men det ar en helt annan sak.
.
Foresten sa knallade jag tidigare i dag ner till stallet dar de branner lik... och fick min en guidad tur av en Indier... han forklarade allting ingaende for mig samtidigt som han visade mig runt... och dar gick jag omkring mitt bland alla liken... vissa vantade pa att brannas och nagra likbal hade precis tants pa... det kandes lite underligt att vara sa nara... men anda helt okej... det hela slutade med att jag donerade lite pengar till de fattigastes likbal... de som inte riktigt har rad med tillrackligt mycket vad for att brinna upp helt och hallet.
.
Visste ni foresten att pa mannen sa ar det brostet som brukar bli kvar i resterna och hos kvinnan ar det hofterna... som sagt... man lar sig nagot nytt varje dag.

Kommentarer :

#1: Chrissie

Kan tänka mig att det kan va kallt, även i Indien...

Men det är nog inte lika kallt som hemma i Svedala! Brrr...



Såg en dokumentärfilm för ett tag sen om uteliggande barn som försörjer sig genom att "fiska upp" pengar från Ganges, då de dödas anhöriga kastar i dessa som offerpengar till den avlidna!

Fy bubblan att bara hoppa i det vattnet...



Hoppas ni lyckas hitta flyg och att du snart blir varm!

skriven
#2: peter

Dewt finns speciella "gubbar" som traskar omkring i sorjan dar de slanger i de branda liken for att leta efter guld och smycken som de doda brandes tillsammans med (du tar inte av de doda deras smycken innan du branner dem)... och det sager jag dig att dar skulle jag inte badat.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :