Städning...

... är ett underligt fenomen för mig.

Jag har ju under en tid hållt mig strikt till mina 15 minuter om dagen... och det händer konstiga grejer med mig...
de som känner mig har nog aldrig sett mig...


... hänga jackan där det är tänkt att den ska hänga.

En helt ren och tom hall inspererade mig till denna handling... hade nästan lust att kladda ner direkt med ett STORT kryss i taket... det finns hopp för mig även när det gäller gamla invanda beteende.

Å långsamt, långsamt ser jag mitt hem förvandlas... i mitt numera rena och tomma kök ser jag...


... det som jag vill ska finnas på väggar och hyllor ta plats... lite i taget.

För jag har inte bråttom... jag låter det ta sin tid...


... låter mig inte stressas av de tomma ytorna...

utan tillåter mig istället njuta av att känna förändringen i mig själv nu när jag för en gångs skull tar det lugnt... och förvandlar något så tvångsmässigt vaaaaaaanligt och oftast tråkigt som en städning till en skapande meditation... jag börjar på riktigt förstå något som jag hört så många gånger... kommer väl inte riktigt ihåg hur det lät exakt men det var något med ett glas... halvfullt eller halvtomt... jaja... hemma hos mig handlar det fortfarande om 15 minuter om dagen.

Det flyger konstiga tankar genom mitt huvud... att städning kan vara som kärlek... någonting mycket, mycket större än jag någonsin kommer att förstå...

Kommentarer :

#1: Elvira

Fniss..ja att städning kan vara kärlek är faktiskt en lite konstig tanke..:)

Vet du, jag tror det handlar lite om att när man städar, för sin egen skull, för att "jag är värd"att ha det så fint, bara för min skull..ja, då är det nog nästan kärlek..en stor ooch viktig-den till oss själva..?

Kanske?

Känns ganska logiskt iallafall..som sagt, du är klok, du får iallafall mig att tänka till!

Sov så gott,å ha en underbar helg (passar på att skriva det nu, kommer va på rymmen i helgen-utan dator;)-släpper kontrollbehovet liteL)

Kramis

skriven
#2: peter

Ja du anar inte hur mycket konstiga tankar det kan dyka upp mellan öronen på mig... jag kan bli riktigt förvånad mellan varven... och stllsamt undra om jag kanske skulle gå till den där doktorn i alla fall L... å han kanske har lite åsikter om det där med att vara klok eller inte... å det där med att släppa kontrollbehovet måste jag ju bara blogga om nån dag L.

å ha det bäst i helgen.

(((kram)))

peter

skriven
#3: Viktoriae - Personlig blogg om självutveckling

Sv: Vilken idé, du är påhittig du! :)

Som du skriver, det blir ju städat fast man inte tycker om det och bara 15 min.. hmm. Tåls absolut att tänka på!!

kram!

skriven
#4: peter

För att inte tala om ALL den tid som jag får över till annat som jag tycker om att göra... det är inte att göra grejer som skapar stress hos mig... nä det är grejerna som jag borde göra och inte gör som stressar mig L.

Man kan använda sig av denna 15 minuters taktik i alla möjliga samanhang... det som jag är viktigt för mig är att sätta stopp efter 15 minuter... annars så blir det svårare för mig att komma igång imorgon.



Påhittiga är vi nog alla på ett eller annat sätt... å tillsammans så hittar vi på lösningar på de flesta saker.



(((kram)))

peter

skriven
#5: alva

Vill du ha en unik bloggdesign för 45kronor, ? Hör av dej!

skriven
#6: Anonym

Själv måste jag ta 15 min INTE städa...är manisk, men alla låter mig gå runt och dra på min dammsugare, för då vet dom att jag mår bra;)

Min syster sa att jag är lyckligast då jag får sova med den. Mitt ex ville bygga en låtsasdammsugare åt mig, UTAN motor....asg...



"Så, ska vi byta vanor med varann"....lol

skriven
#7: Anonym

P.s vill ha ditt hus!..........så om du någon gång ska flytta, säg till, s

skriven
#8: peter

Nja att byta vanor vet i fan L... kanske mötas någonstans på mitten L... så där jättesvenskt "lagom" verkar ju vara ett outforskat område för oss bägge... jag är ju mer van vid allt eller inget... "lagom" verkar lite farligt... eller så kan det ju också vara så att jag är så himla internationell... har hört någonstans att lagom bara finns i det svenska språket... å flytta... nä det tror jag inte... det tog mig 20 år att fatta vad jag gjorde här ute i ingenstans... jag börjar faktiskt vänja mig nu L.



(((kram)))

peter

skriven
#9: Anonym

Vad är lagom?









asg

skriven
#10: Anonym

och jag har i 41 år vetat vad jag vill ha, men aldrig fått det!...s hur smart är man då?... så du har kommit riktigt långt på 20 år....;)

skriven
#11: peter

Lagom det är väl den totala motsatsen till sådana som oss... skulle jorden vara platt så kan jag ju misstänka att kanske mött dig balanserandes på kanten... för det är där jag hade hängt.



Å jag som hela tiden fått det jag vill ha... men aldrig fattat det L... jo kanske ibland... men för det mesta för sent L.



(((kram)))

peter

skriven
#12: Lotta

Jag gillar din tavla!!!

Kram,kram

skriven
#13: peter

Tack min vän... den gjorde jag efter en bild på mig själv som jag gjorde om lite grann... jag har gjort liknande på mina två äldsta döttrar också som jag gett till dem... å det var uppskattat... "sa han lite stolt och log".



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :