"Jag vill inte att ni lyssnar på vad jag säger...

... utan att ni förstår vad jag menar."

Dessa ord hörde jag på radion idag när jag var på väg hem ikväll från en trevlig fotbollskväll med några kompisar.

Woow... tänkte jag... det ligger mycket i det... tydligen kom orden från en liten tio-årig kille som stammade... å hans ord fick mig att ta en funderare.

Jag tänkte på HUR jag säger det jag vill få fram...
VILKA ORD jag använder... i vilket sammanhanget... till VEM... och inte minst VARFÖR.

För mig är det naturligtvis viktigt att fundera en smula på den kloka lilla killens ord... när jag är ute och föreläser så är det ett budskap jag vill förmedla... någonting som jag tror på... och då är det ju egentligen inte så viktigt vad jag säger... huvudsaken är ju att man fattar vad jag menar... och mitt verktyg är trots allt ord... och hur jag använder mig av dessa ord.

Jag har ju tidigare skrivit om att ingen fattade vad jag menade med att beskriva VågaVa:s verksamhet som flummig... att det var svårt att FÖRSTÅ att jag egentligen menade att vi var en väldigt SERIÖS förening... å ärligt... det tog ett tag... men nu fattar jag vad ni menar när ni säger att det var svårt att förstå *L*... så visst fattar jag vad killen menar med sina ord.

Jag vill inte att ni lyssnar på vad jag säger när jag påstår att det är värdelöst att knarka... att det inte funkar i längden... å att ingen blir lycklig av droger... nä... jag vill att ni FÖRSTÅR vad det är jag menar när jag säger det.

Lyckas jag få fram det budskapet till någon så är jag nöjd.

Kommentera inlägget här :