Tomt...

... börjar det bli lite här och där i mitt hem... mina 15 minuter om dagen ser för tillfället ut som att jag håller på att flytta... jag har tömt...


... mina hyllor i köket...


... bokhyllan är snart rensad... ja det är lite tomt där det brukar stå massa prylar.

Men det är minsann inte tomt mellan mina öron... nä tvärtom... ju mer jag tömmer mina hyllor dessto fler idéer får jag om hur jag ska fylla dem igen... ja det är intressant att studera hur tomheten får fart på min fantasi... och vilket enegi det är i idéerna... jag vill ju inte sluta att städa efter 15 minuter... det är skitsvårt och jag får verkligen lägga band på mig för att hålla mig till min plan... lite i taget så kommer jag att nå fram till målet... rent och fint... det vet jag.

Men det är inte målet som är viktigt... det är resan dit... jag behöver inte bry mig om resultatet... det kommer som en bonus av denna resan... jag skulle kunna använda mig av 15 minuter om dagen i många av mina angelägenheter... men städningen passar mig bra för jag har alltid haft ett komplicerat förhållande till just städningen... det har liksom känts jobbigt att städa... och jag vet inte hur ofta jag använt mig av mina favoritbortförklaringar... "sen"... "ska bara"... och "imorgon"... när det gäller att städa.

Jag har hållt på i en vecka nu... 15 minuter gånger 7 dagar = 1 timme och 45 minuter.
Det ser stökigare ut än innan jag startade... typ som om jag håller på att flytta... men det viktiga är HUR MÅR JAG?

Stressen jag kände för en vecka sedan är borta... känner mig energisk och nöjd med mig själv... gladare... öppnare för allt som alla de andra timmarna har att erbjuda... lättare för att lyssna på mina vänner... ja den positiva effekten av denna uppgift är slående... å så enkelt... 15 minuter om dagen... det har blivit mitt sätt att meditera... min städning... det är knappt att jag tror på det själv... vilket mirakel *L*.

Livet är ofta vad vi gör det till... det är när vi lyssnar på tystnaden mellan noterna som vi hör musiken.

Kommentarer :

#1: knisse

Fatta vad grym du är vännen! Blir enormt impad av din disciplin. De där har i alla fall fastnat i mitt huvud med 15 min om dagen, tyvärr så har jag inte kunnat göra d för ja varit ute på språng 24/7 senaste veckan. MEN idag gjorde ja faktiskt så jag också, fast 20min o ja hann med min disk + leta efter min internetdosa, då kan du tänka hur mycke disk ja hade hihi. Tack för den här iden den är grym. Duktigt att du slutar efte 15 min, de skulle vara svårast. Först har man svårt o komma i gång sen svårt o sluta haha.. kram

skriven
#2: peter

jag blir själv imponerad... tack å lov så har jag min bästa drivkraft som ett verktyg... min nyfikenhet... för jag är såååååååååå himla nyfiken på vad det egentligen är som dessa 15 minuter gör med mig... mer kommer att visa sig L.

skriven

Kommentera inlägget här :